Dodaj do ulubionych

krem z filtrem do twarzy

08.05.06, 21:23
Hej,
moglybyscie polecic mi krem z wysokim filtrem ( myslalam o 50) do twarzy?`
Dodam ze mam mieszana cere dlatego krem musi byc bardzo lekki abym nie swiecila.
Myslam o jakims aptecznym specyfiku, mozecie mi cos polecic i powidziec na co w ogole nie
spogladac?

Dzieki

Anaelle
Obserwuj wątek
    • agulek30 Re: krem z filtrem do twarzy 08.05.06, 22:04
      Ja kupiłam polecane mleczko Avene dla dzieci filtr 40, 100ml+woda termalna za
      57 zł no i rzeczywiście ładnie się wchłania, zostaje niewielka warstawa
      klejąca na skórze, która po nałozeniu pudru jest niewyczuwalna, tym bardziej
      że moza kłasc spokojnie puder bo filtry w nim zawarte nie niszcza się pod
      wplywem pudru. Pozdrawiam A
      • madfashion Re: krem z filtrem do twarzy 08.05.06, 22:12
        LIRENE Krem na lato z filtrem 40, do skóry z przebarwieniami, ale nie tylko
        Ja jestem zadowolona, a nie jest drogi
        • iwonagos Re: krem z filtrem do twarzy 08.05.06, 23:19
          Tani to on i może jest, ale tłusty jak cholewcia jasna!!! Używałam tego Lirene,
          ale nigdy więcej.
          • madfashion Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 10:51
            Wszytsko zależy od rodzaju skóry :) Ja mam przesuszoną kosmetymami
            wybielającymi przebarwienie i ten krem jest dla mnie idealny! Nie jest wcale za
            tłusty a dodatkowo wydaje mi się, że lekko rozjaśnia twarz, filtr jest tak
            wysoki, że nie zauwazyłam, aby moja twarz się opalała, kiedy go stosuję.
        • justa_79 Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 09:33
          tylko czy Lirene mają już fotostabilne filtry? chyba jednak nie. z polskich
          kosmetyków ma je na razie tylko seria Iwostin Solecrin.

najlżejsze filtry to fluidy Vichy, La Roche Posay i Biodermy.
          • Gość: nić Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.autocom.pl 09.05.06, 11:01
            Justy-czy mówiąc o najlżejszej biodermie miałas konkretnie na myśli ten
            preparat: Bioderma Photoderm MAX fluid ochronny do skóry tłustej i mieszanej SPF
            50+?
            • justa_79 Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 11:19
              tak, ten.
              JustA ;)
              • Gość: nić Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.autocom.pl 09.05.06, 11:29
                tak,tak...JustA;)dziękuję za odpowiedź:)
    • mikams75 Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 11:31
      jak dla mnie najmniej tluste - fluid vichy 60 oraz Avene zel 20.
      • Gość: agata Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.medicare.pl 09.05.06, 15:48
        bioderma ma naprawde fajne te kremy zwłaszcza te tonujące a fluid tez daje
        fajny efekt i wcale nie sa tłute polecam
    • Gość: Aleksandra Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.chello.pl 09.05.06, 20:39
      Takie pytanie: Chcę kupić krem z wysokim filtrem. Mam skórę suchą i cienką,
      niestety, zatem nawilżenie jest b.ważne. I czy w tym wypadku stosować dwa
      kremy, czy znacie jakiś jeden, który wystarczy?

Pozdrawiam
      • justa_79 Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 20:54
        filtry Avene dobrze nawilżają, ale gdyby to nie było wystarczające, to pod spód
        zawsze możesz nałożyć jakiś krem nawilżający bez filtrów.
        • Gość: Aleksandra do Justy IP: *.chello.pl 13.05.06, 22:48
          A co sądzisz o filtrach La Roche possay? Cera sucha:(
          • justa_79 Re: do Justy 15.05.06, 14:21
            z LRP do suchej skóry odpowiedni powinien być krem (creme fondante jest
            bezbarwny). do tłustej i mieszanej - fluide extreme, oba SPF 50+ - taka ochrona
            powinna wystarczyć w Hiszpanii. tyle, że filtry LRP zawierają alkohol, co
            niekoniecznie służy suchej cerze. bez alkoholu na pewno są filtry Avene, a
            które jeszcze, to nie wiem (bo Bioderma, LRP i Vichy zawierają alkohol).
      • larenata Re: krem z filtrem do twarzy 09.05.06, 21:35
        Też mam suchą skórę. Używam filtrów SVR, jak dla mnie są super.
        • Gość: Aleksandra Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.chello.pl 09.05.06, 21:46
          Dziekuję za odpowiedż, dziewczyny!
          Muszę sie na jakiś zdecydować. Lubie byc opalona, ale niestety mam cienką skórę
          i pewnie szybko mi sie zmarszczki zrobią...Dlatego chcę ją zabezpieczyć. Aha, a
          czy myslicie, że będą też odpowiednie w Hiszpanii?
        • Gość: Aleksandra Re: krem z filtrem do twarzy IP: *.chello.pl 09.05.06, 21:52
          Larenata, a ten SVR to który konkretnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka