Dodaj do ulubionych

Czy warto, przecież to jest na Topie......

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:12
Bardzo proszę o radę/pomoc, ponieważ zastanawiam się nad założeniem salonu
fryzjerkiego. Czyli fryzjer plus kosmetyczka z tym, że salon powstał by na
peryferiach Warszawy, czyli przy Wale Miedzeszyński. Jak myślicie czy warto
spróbować? Oczywiście obiecuję zniżki:)

pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • kokieteryjna Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... 12.05.06, 17:22
      Popyt na tego typu uslugi jest ale musisz sie rozejrzec ile wokol jest innych
      salonow tego typu, co oferuja i w czym Ty mozesz byc lepsza. Jak zatrudnisz
      naprawde zdolne i sympatyczne fryzjerki/kosmetyczki, z czasem zdobedziesz stale
      klientki. Powodzenia!
      • Gość: Niezdecydowana Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:45
        Dziękuje bardzo za słowa otuchy. Otóż własnie w tym miejscu jest mało salonów.
        A i mam fajne dziewczyny do współpracy. Tylko się zastanawiam ile musiałabym
        wydac pieniędzy na starcie...?

Pozdrawiam
        • madfashion Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... 12.05.06, 18:04
          kobiety coraz bardziej dbają o siebie i coraz częsciej korzystaja z roznego
          typu zabiegów, a wiec pomysł całkiem fajny :)
          Ale ja nie jestem z warszawy, wiec nic wiecej ci nie podpowiem ...
          natomiast musisz rozejrzec sie jaka jest konkurencja w okolicach i zastanowic
          sie czym bedziesz nad nia gorowac, co takiego bedzie specjalnego w twoim
          zakadzie, ze kobiety beda przychodzic wlasnie do ciebie ...
          A jesli konkurencja jest niewilka to musisz przygotowac sie na przyszła
          konkurencje, bo byc moze sa osoby, ktore nosza sie z takim zamiarem jak ty ...
          Zastanow sie czy i jak dasz sobie rade z ewentualna konkurencja w przyszłosci :)

Ja zycze ci powodzenia, bo popieram takie własnie inicjatywy i mam nadzieje, ze
          ci sie uda :)
        • madfashion Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... 12.05.06, 18:05
          Jeszcze jedno :)
          Wiem, że przydzielaja takie kredyty "bezzwrotne" Mój chłopak dostał 11 000 na
          założenie sklepu. Jesli przez rok bedzie prowadził działalnośc kredyt ten
          zostanie umozony...
          Warto abys dowiedziała sie również czegos na ten temat
          • Gość: daria Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:29
            POzyczki bezzwrotnej udzielają Urzędy Pracy.Musisz być zarejestrowana jako
            bezrobotna min.3 miesiące,złożyć odpowiedni biznesplan i pieniądze faktycznie są
            w zasiegu ręki.Warunkiem bezzwrotności pożyczki jest fakt,że bodajze przez 2
            lata nie zawiesisz działalności.
            Wszystko to,co kupisz z otrzymanych pieniędzy,musisz udokumentować fakturami i
            rachunkami.
            Najlepiej przejdz się do odpowiedniego UP w Twojej okolicy i zasiegnij
            informacji,a moze po prostu spytaj chłopaka ;)
    • kalinazkalinowa Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... 12.05.06, 20:39
      przy Wale Miedzeszyńskim niedaleko zjazdu na Międzylesie jest już salon
      kosmetyczny i ma niewielu klientów, kosmetyczka przyjeżdża na "zamówienie" gdy
      trafi się klient
    • Gość: Niezdecydowana Jakość usług...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:05
      dziękuje Wam bardzo za pomoc. Ale jeśli już mowa o jakości usług w takich
      salonach to czego byście oczekiwały? Jakie usługi? Co sobie cenicie w salonach
      kosmetycznych czy też fryzjerskich. Bo ja np. cenie sobie miłą obsługę,
      profesjonalizm, dobre preparaty oraz wysoką jakość samej usługi.

Pozdrawiam
      • Gość: maja Re: Jakość usług...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:12
        Nie chdozi o to,zeby salon byl ogromnby mial neony i anpuszonych fryzjerow ze
        znanymi nazwiskami. salon mze byc neiwielki,ale przyjazny, cieplo urzdzony. Ja
        lubie keidy przychdoze do fryzjera, swoje miejsce, to znaczy wszyscy uamwiaja
        sie na godziny, nikt nie czeka (oszczednosc czasu), zaproponuja mi cos do picia,
        lubie keidy ktos dobrze sie mna zajmie, fryzjer jest tylko dla mnie przez ten
        cza, oczywiscie jakas assytentka moze umyc glowe (najlepiej z lekkim masazem). A
        fryzjer niech doradza, mowi co naklada i dlaczego akurat to proponuje, no i ceny
        (rozsadne). ja ciagle szukaam swojego fryzjera w Warszawie........
    • Gość: zołza Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.skranetcan.pl 15.05.06, 15:10
      Niezdecydowana, skąd Ty się urwałaś? Może Ci jeszcze biznesplan ułożyć,
      załatwić lokalizację i pójść za Ciebie do UP? Twoja naiwność i wyobrażenie o
      założeniu działalności sa porażające. Sorry, ale chyba lepiej, żebyś dostała
      zimny prysznic od razu.
      • Gość: Niezdecydowana Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:44
        Zołza ja nie potrzebuję zgryźliwości tylko raczej rad. Hm jeżeli odebrałaś to w
        ten sposób, że nie umiem sobie poradzić to mi przykro. Chciałabym tylko upewnić
        się w soim już dawno zorganiozwanym planie.....
        Nie znasz mnie więc proszę nie wypowiadaj tak ostrej krytki.

pozdrawiam
        • Gość: zołza Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.skranetcan.pl 15.05.06, 16:24
          Wybacz, ale jakoś powątpiewam w ten "dawno zorganizowany plan". Ty nie prosisz
          o rady, Ty zadajesz infantylne pytania, świadczące o kompletnej nieznajomości
          tematu.
          • Gość: trawa33 Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... IP: *.gtllot.com.pl 16.05.06, 13:12
            Mieszkam niedaleko Walu na Wawrze wiec chetnie zagladne. I oprocz tego co
            dziwczyny napisaly - to czystosc wrecz sterylnosc(pomijam umiejetnosci
            pracownikow i dobrej jakosci produkty bo to logiczne) mnie przyciaga do
            gabinetow i kosmetycznych i fryzjerskich.Nie lubie siadac na fotelu na ktorym
            leza wlosy (nie moje:)) i ogladac je na stoliku na ktorym stoi moja herbata.Jako
            ze podczas np farbowania trzeba siedziec troche z farba na glowie zeby mozna
            bylo sobie zrobic manicure czy pedicure czyli uslugi kompleksowe-zintegrowane.
    • mikams75 Re: Czy warto, przecież to jest na Topie...... 16.05.06, 16:23
      ja lubie mila obsluge, fryzjerke, ktora tnie jak ja chce a nie jak ona potrafi
      itp. Dodatkowo cenie soebie przejrzystosc cen.
      Ostatnio raczej nie bywam w polskich zakladach, wiec nie wiem co nowego, ale w
      innych krajach cenie sobie to, ze moge wybrac rozne opcje uslugi i cene znam bez
      zbednego dopytywania sie. Np. przed wejsciem wisi duza tablica z dokladnym
      opisem uslug i cen. W moim ulubionym zakladzie jest tez opcja suszenia sobie
      wlosow samemu, czyli place za mycie, strzyzenie i jest odzielne stanowisko,
      gdzie sobie sama siadam i ukladam wlosy. Bardzo to lubie, bo moje wlosy po
      zwyklym suszeniu przez fryzjerke wygladaja jak kupa siana a po probach ulozenia
      wlosow "fachowo" efekt bywa oplakany. Juz takie mam wlosy, ze sobie fryzjerzy
      nie radza z ulozeniem, a ja mam wprawe. Wiec po co mam placic za cos z czego
      jestem niezadowolona?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka