Dodaj do ulubionych

HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:53
czytalam ze jest wspaniale i warto je miec i uzywac.probowalyscie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gala Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 13.05.06, 13:54
      Stosuję, działa:).
      • Gość: uli Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:57
        ale jak? lepszy wyglad cery?mniej zaskornikow i ogolnie niepozadanych swinstw?
        • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 13.05.06, 14:27
          Działa pozytywnie. Żadnych zaskórników, poniewasz masło shea to czysty tłuszcz z
          masłowca i nie ma czym zapychać. Poza tym nie uczula, nie drażni, uspokaja,
          natłuszcza (jesli ktoś ma tłustą skórę, tym bardziej powinien je stosować - mały
          paradoks), więc żadnych świństw - jak to ujęłaś - nie ma.
          • Gość: nell do czego zacząc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:44
            Drogie Panie :) pomocy bo własnie siedze w pracy i czytam o tym "masełku".
            Prosze o rade. Mam CERE MIESZANA ...wiec moge uzywac? jesli tak to jak? jak
            zwykły zel do mycia twarzy? (wiecie demakijaz itp)
            im wiecej dobrych wypróbowanych rad tym lepiej! Dzieki wielkie.
            Ja od siebie moge dodac ze zadne balsamy nawilzajace nie dzialaja na skóre tak
            dobrze jak oliwka (uzywam j&j) nalozona na mokra skore.
            dziekuje i pozdrawiam z sopotu.
            • Gość: Andzia Re: do czego zacząc? IP: *.aster.pl 13.05.06, 15:04
              Niezupełnie jak zwykły żel do mycia, za to jak najbardziej ZAMIAST oliwki J&J -
              nie poznasz własnej skóry.

Może się czepiam, ale jednak masło shea, a nie masełko:).
              • Gość: nell Re: do czego zacząc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:41
                dzięki ogromnie :) ale tzn masło mam traktowac jak zel do mycia ciała?
                • Gość: nell Re: do czego zacząc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:43
                  oj pomyliłam :) tzn efekty jak po oliwce :) ciało nawilzone
                  • Gość: Andzia Re: do czego zacząc? IP: *.aster.pl 13.05.06, 16:29
                    Tak, efekty lepsze niż po oliwce. Możesz masło shea stosować do twarzy i całego
                    ciała. Ważne, zeby nabrać minimalną ilość (twarz), rozpuścic w dłoniach i
                    dopiero na twarz. Sama zobaczysz, dlaczego w ten sposób.
                    • nellnell Re: do czego zacząc? 13.05.06, 16:30
                      dzieki takiej wskazówki potrzebowałam :)
          • heather4 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 13.05.06, 16:42
            Gość portalu: Andzia napisał(a):
            (jesli ktoś ma tłustą skórę, tym bardziej powinien je stosować - mał
            > y
            > paradoks),

dlaczego?
    • Gość: Kasia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.gdynia.mm.pl 13.05.06, 14:10
      A ja mam pytanko :)
      Lepiej kupiś rafinowane czy nierafinowane masło Shea?
    • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:16
      czytalam ze nierafinowane.

www.allegro.pl/item102827017_maselko_karite_shea_butter_ponad_100_sprzedanych.html

ja chce takie kupic.co myslicie?
      • deanna1 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 14.05.06, 10:14
        to jest rafinowane
    • Gość: ss Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 13.05.06, 14:22
      do czego jest to maslo?
      • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 19:53
        jesxcze raz... czy takie maslo jak wkleimlam w linku-moze byc? i czy potym jak
        rozpuszcze w dloniach i naloze na twarz to to sie wchlonie jak krem czy mam to
        zmyc? i czy nakladac na noc czy na dzien?
        • Gość: tol a gdzie to kupić? IP: *.aster.pl 13.05.06, 20:22
          widziałam kiedyś takie masła a aptece, ale to było nad morzem... Czy szukać w
          drogeriach czy w aptekach? A może ktoś ma namiary na masło shea w Wawie?
          • Gość: ola Re: a gdzie to kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:20
            ja poszukac w pon. po sklapach zielarskich-powinno byc, a jak nie znajde to
            jest zawsze allegro.
            • Gość: kasia proszę o radę:) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.05.06, 23:13
              Przejrzałam już trochę wątków i zastanawiam się nad kupnem masła shea.
              chciałabym prosić o radę:) jakie olejki do tego dodać, bo przeczytałam że
              nieladnie to masło pachnie.
              Pozatym mam cerę mieszaną, tłustą w sferze T z przebarwieniami po trądziku,
              kilkoma wypryskami. Czy takie masło nie pogorszyłoby stanu cery? Przeczytałam
              ze olej jojoba jest dobry ta taki stan cery? Hm?
              I ostatnie pytanie, jaka jest cena tego specyfiku ?

Pozdrawiam gorąco!
              • Gość: Andzia Re: proszę o radę:) IP: *.aster.pl 13.05.06, 23:56
                Cena zalezy od skllepu, na Allegro 19 zł za 100 gramów, w Esentii 29,80 za 150
                gramów, czyli ok. 10 zł za 50 gramów. Cena jak przy niezbyt drogim kremie 50 ml
                (dla niektórych wrecz taniocha), jest z pewnością wydajniejszy. 150 gramów masła
                przy codziennej aplikacji rano starcza mi na 4 do 6 miesięcy (w zależności od
                tego, czy siostra korzysta z mojego czy ma własne;).

NIe pogorszy stanu.

Zanim zapytasz o olejki, upewnij się, że ten zapach na pewno Ci nie odpowida.
                Dla mnie jest bardzo przyjemny, lubię go. Nie trawię za to np. zapachów
                kosmetyków Nivea - każdy ma inny nos.
          • Gość: Andzia Re: a gdzie to kupić? IP: *.aster.pl 13.05.06, 23:51
            Zaopatruję się na Allegro. W Warszawie można dostać Karite (inna nazwa masła
            shea) Home Institit np. w Superpfarm, ale uwaga: HI produkuje równiez krem z
            dodatkiem masła kakaowego i shea, co nie jest tym samym, choć pudełka bardzo
            podobne. O masło shea pytaj w sklepach zielarskich, ze zdrową zywnością, powinno
            być w Żółtym Cesarzu.
            Karite HI z pewnością jest na esentii.

Tu link do masła shea:
            esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=26339&session=f6d5c6f3ebb7a49b
            i do bardzo podobnego kremu:
            esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22640&session=f6d5c6f3ebb7a49b
            • Gość: kasia dziekuję Andziu:) n/t IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.05.06, 10:17
        • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 13.05.06, 23:46
          Może być, aczkolwiek nie jest to masło nierafinowane. Polecam tę sprzedawczynię,
          sama się u niej zaopatruję, ale nie traktuj tego jako nachalnej reklamy i
          najlepszego źródła, po prostu piszę o moich doświadczeniach:

allegro.pl/item103996778__eco_spa_maslo_karite_shea_butter_100_g.html
          Masło rozpuszczone w dłoniach (naprawdę mała ilość!!!) wchłonie się samo,
          niczego nie zmywasz, traktuj je jak krem. Jesli za bardzo się świecisz po 5 min,
          dokładniej je wetrzyj, a następnym razem weż mniej. Trzeba poćwuiczyć:). MOżna
          na dzien i na noc. Ja nakładam na dzien, wieczorem wolę oleje.
          • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 09:30
            ja sie chyba zdecyduje na te w pudeleczku, zobacze ile u mnie to kosztuje.nie
            wiem czy mi podpasuje do skory wiec kupie na sprobowanie to co tansze. musze
            dodac ze jestem alergiczka na prawie wszystko,a jesli w nim jest orzech to
            tymbardziej.
            • Gość: Hania Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 14.05.06, 09:50
              Jesli jestes alergiczką, tym bardziej zdecyduj się na nierafinowane masło. W
              maśle nie ma nic z orzecha, oprócz zapachu. Przeprasza, ale umiesz czytać ze
              zrozumieniem? Chyba nie bardzo...
    • eliza56 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 14.05.06, 09:50
      a czy mozna stosowac je tez pod oczy?
      • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:01
        wiem lepiej co umiem!a skoro ty nie wiesz na co mam alergie i jak reaguje moja
        skora, to nie pisz ze nie umiem czytac.
        • Gość: Hania Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 14.05.06, 15:15
          A moge wiedzieć , skśd ci się wziął orzech w maśle shea?!!!
          • Gość: ..... Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 16:53
            nigdy nie wiadomo co jest w danym produkcie,najlepiej poczytaj etykiete
            pozdrawiam alergikow;)))
            aa i musicie byc takie chamskie???dziewczyna tylko pytala!
            • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 17:12
              no wlasnie , jak nie chcesz odpowiadac to nie pisz!sama pisalas ze ma zapach
              taki wiec skoro pachnie to cos tam jest z niego,a ja nawet jak czuje to mi nie
              dobrze.czy to trudne do zrozumienia?!!
              • Gość: Hania Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 14.05.06, 17:28
                Jeszcze się nie wypowiadałam:). OK, przepraszam, że na Ciebie wsiadłam.
                Przyznaję, że niepotrzebnie. Masło shea ma rzeczywiście delikatnie orzechowy
                zapach, a dokładniej z takim zapachem może się kojarzyć jego woń, ale absolutnie
                nie ma nic więcej wspólnego z orzechami. Masło shea to tłuszcz
                wyciskany/wydobywany z masłowca, i tyle. To tak, jak z płatkam,i owsianymi - na
                kilku opakowaniach spotkałam się z informacją, że w smaku są lekko orzechowe. I
                rzeczywiście są, ale orzechów w nich nie ma.

Olu, zapach jest na tyle delikatny, ze nie kązdy go wyczuwa. Pomijam już to, że
                nie każdemy woń masła shea odpowiada, może stąd opinia o orzechowym zapachu,
                zawsze lepiej brzmi;).
                • Gość: ola Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:52
                  jutro je kupie, zobaczymy czy wyczuje;) szczerze to nie moge sie doczekac;)mam
                  duzo kosmetykow z dodatkiem tego maselka ale samo maselko ....to brzmi
                  zachecajaco./
                  • Gość: wiolka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:25
                    znalazlam na allegro takie, czy to jest dobre, chodzi mi o jakies mniejsze
                    eopakowanie a to jest takie, napiszcie czy jest ok.
                    www.allegro.pl/item103292689_maslo_karite_shea_butter_100_czyste_dar_afryki.html
                    • Gość: Alka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:30
                      Kochana, przeczyaj CAŁOŚĆ, zanim zadasz pytanie...
        • Gość: an i? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:35
          dziewczyny zamówiłam na allegro. teraz czekam ale mam pytanie i chce sie
          upewnic ze dobrze zrozumialam.
          biore troche tego masła, które rozpuszcza sie w dloni i wcieram w cialo tak jak
          balsam? i nie zmywam? tak?
    • Gość: Ewa Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:38
      Mam tłustą skórę , rozszerzone pory i zaskórniki> Czy to masło będzie dla mnie
      odpowiednie? Czy stosowac rano i wieczorem?

Gdzie można kupić takie masło np. w Kaliszu. Nie chcialabym zamwaiać przez
      internet
      • Gość: Alka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:40
        POworze się: przeczyaj całośc , ZANIM zadasz pytanie.
      • Gość: Ewa Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 23:30
        ok, a ja powtórzę swoje pytanie
        • Gość: Ala Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 16.05.06, 01:43
          Zmodyfikuję swoją odpowiedź: Prze4czytaj całośc i wyciągnij LOGICZNE wnioski. O
          ile potrafisz.
          • Gość: shyla łydkowy trollu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 02:03
            z nieskończoną ilością nicków, spie....stąd i zajmij się głębszym studiowaniem
            logiki zanim cokolwiek napiszesz.
            • Gość: carolina shyla - a gdzie jest łydkowa? n/t IP: *.chello.pl 16.05.06, 02:05
              • Gość: shyla Re: shyla - a gdzie jest łydkowa? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 02:08
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=41753413&a=41848944
                Tutaj była, ale już się najwyraźniej zmyła :D
            • Gość: Ewa Re: łydkowy trollu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:31
              Sory ale to nie ja jestem tą od łydek. U mnie z łydkami wszystko w porządku -
              zapewniam Cię. Zastanów się zanim coś napiszesz.
              A pytałam gdzie można kupić w Kaliszu masło shea, bo szukałam i nie ma, wiec
              myślałam że może jest na forum ktos z Kalisza, kto je kupił i powie gdzie.
              A ze skórą mam poważne problemy i próbowałam wszystkiego, dlatego pytałam czy
              można używać masła 2 razy dziennie zamiast kremu nawilżającego, bo dotąd nie
              zostało to powiedziane na forum.
    • Gość: szara myszka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:39
      a czy ktoś stosował nawilązjącą maseczke do twarzy z masłem shea produkowaną
      przez Avon???jak działa????
      • Gość: Ka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.06, 10:13
        Tak stosowałm nawilżającą maseczkę Avonu z masłem shea :(
        Takiej katastrofy na twarzy w zyciu nie miałam, nawet po kwasach było lepiej.
        Silnie wysuszona skóra- około 2 tygodni musiałam ją leczyć po tej "maseczce
        nawilżającej".
        • Gość: Andzia Do szarej myszki i Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:17
          Nic dziwnego, Avon to szajs. Jeśli nawet było w tym masło shea, to nie więcej
          niz 2 %, reszta to wypełniacze. Maseczka z Avonu nijak się ma do czystego masła
          shea.
          • Gość: szara myszka Re: Do szarej myszki i Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:20
            a ja włsnie sobie taka maseczke kupiłam...jeszcze ni używałam:(
          • Gość: Ka Re: Do szarej myszki i Ka IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.06, 10:22
            Wiem :)
            Chciałam przez to powiedzieć że tej maseczki nie polecam, czyste masło zamierzam
            wypróbować, jak najbardziej.
        • kasiaba1 właśnie dostałam :) 19.05.06, 11:31
          ... paczkę z masłem shea :)
          Na razie posmarowałam ręce (tłustoooooooooooo).
          O efektach będę informować na bieżąco ;)
          • Gość: Andzia Re: właśnie dostałam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:52
            Kasiabo, a ile nałozyłas?;)
            • kasiaba1 Re: właśnie dostałam :) 19.05.06, 11:57
              ile nałozyłam- skrobnęłam ciut za dużo- powiedzmy jak ziarnko fasoli-
              wystarczyło mi do wysmarowania dłoni i rąk po łokcie.
              Wygląda na to że pudło które kupiłam (150 ml) na dłuuuuuuuuuugo starczy.
              • Gość: Hanka Re: właśnie dostałam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:58
                Uzywam do twarzy, rąk i stóp codziennie, kończy mi się po 6 miesiącach
                najwcześniej...
    • Gość: Ka na marginesie... IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.06, 10:26
      zaczęłam sprawdzać składy kosmetyków- masło Shea jest teraz prawie we wszystkim :)
      na pewno kupię je przy najbliższej wizycie w aptece i wypróbuję.
      • Gość: szara myszka Re: na marginesie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:42
        czyli w aptece da sie kupić czyste masło shea????ile może kosztować????
        • Gość: Hanka Re: na marginesie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:53
          Przeczyaj całośc, ceny już były...
    • Gość: hmmm help :) IP: *.eranet.pl 17.05.06, 17:24
      www.allegro.pl/item104058189_maslo_karite_shea_butter_100_czyste_dar_afryki.html

własnie kupiłam. to jest to?!
      • Gość: Andzia Re: help :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:48
        I szkoda, że nie przeczytałaś watky. To masło shea, ale rafinowane, ma mniej
        składników odżywczych
        • Gość: karolina przeczytałam wszystko i mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:18
          Moje drogie koleżanki.
          Chciałabym nabyć takie masło ( w nie dużym pojemniku).
          Na allegro jest tylko takie
          www.allegro.pl/item103292689_maslo_karite_shea_butter_100_czyste_dar_afryki.html
          Powiedziałyście, że lepiej jak byłoby nierafinowane. jedna z was podała linka do
          takiego masła,ale już jest nie sprzedawane na allegro. W aptece, mają nie czyste
          masła,a kremy z dodatkami, więc chciałam zapytać o to właściwe najlepsze masło.
          bardzo proszę o wklejenie linka, jeśli można to kupić na allegro,albo np. jakieś
          zdjęcie jak to powinno wyglądać. dziękuję bardzo.
          • Gość: Andzia Re: przeczytałam wszystko i mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:23
            Napisz do tej osoby i poproś o ponowne wystawienie.
          • kiku.san Re: przeczytałam wszystko i mam pytanie 18.05.06, 13:22
            A ja kupiłam to

www.allegro.pl/item103927569__eco_spa_maslo_karite_shea_butter_100_g.html
            • Gość: ela2225 Tutaj mozna kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:35
              Troszkę drożej niż Alegro niestety
              www.mydelniczka.com/sklep,718,,,03,,pl-pln,207793,0.html
              A tutaj większą ilosć
              sklep.xn--masaysta-63b.pl/product_info.php?products_id=379
              • Gość: karolina Re: Tutaj mozna kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:52
                No to pierwsze jest na allegro, ale napsiano wyzej ze ono jest rafinowane, a
                drugie, coż trochę za duża ilość. potrzebuję sprecyzowanych odpowiedzi
                • Gość: Hanka Re: Tutaj mozna kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:54
                  esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=26339&session=5342a8d3b89a4776
    • sharia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 22.05.06, 15:44
      odświeżam watek, bo nie znalazlam we wszystkich o shea odpowiedzi na moje
      pytanie: czy mozna z shea zrobic jakis cudowny specyfik ujedrniajacy do ciala??
      ostatnio schudlam i odchudzam sie dalej i jest potrzebny jakis specyfik
      naprawde dobrze odzywiajacy i ujedrniajacy skore, bede wdzieczna za odpowiedz,
      pzdr
      • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 22.05.06, 16:02
        Shario, ujędrnić skórę można wyłacznie ćwiczeniami (w ostateczności operacja
        plastyczną), masując ją np. rekawicą sizalową, ale nigy smarowidłami. Producenci
        balsamów znaleźli swietny chwyt marketingowy, agłupie baby (NIE do Ciebie!!!
        Ogolnie piszę) w to wierzą.

Za to jak najbardziej możesz odzywić skórę. Możesz masło shea stosowac
        samodzielnie, możesz zmieszać z masłem kakaowym; mozesz uzywac mieszanki olejów
        i olejków eterycznych. Wszystko to wpłynie na wygląd Twojej skóry. Cudownego
        specyfiku z masła shea nie zrobisz, ono samo w sobie jest wspanmiałe.
        • sharia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 22.05.06, 19:48
          no ja jestem w takim przypadku, ze odchudzam sie pod kontrola lekarza i nie
          wskazany jest nadmierny wysilek fizyczny, szczegolnie w tej fazie, w ktorej
          jestem, schudlam 5 kg, udalo mi sie zrzucic sam tluszczyk a nie miesnie i wode,
          ale pomimo wszystko juz widze ze moja skora nie kurczy sie razem ze mna, uzywam
          pilingow, kremow i kapieli ujedrniajacych i odzywczych, ale widze ze to nei
          wystarcza, jakie olejki mam dodac do shea, bo nie chce przesadzic a
          ujedrniajacych jest bardzo duzo, dzieki za rady, pzdr
    • Gość: up Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:05
    • Gość: becher Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:31
      A ja trochę z innej beczki.

Jak wymawiacie te nazwy: shea i karite???
      • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 23.05.06, 10:36
        Masło szi, karita
      • blask2 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 23.05.06, 10:40
        jak to się wymawia?
        żeby sie nie skąpromitować jak będę pytac w drogerii?
        • Gość: Hanka Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 23.05.06, 10:51
          Patrz wyżej;).
    • kasiaba1 opisałam wrażenia :) 23.05.06, 17:12
      w recenzji na Wizażu
      • Gość: adaf Re: opisałam wrażenia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:14
        to moze chociaz linka daj do tej recenzji?
        • Gość: Andzia Re: opisałam wrażenia :) IP: *.aster.pl 23.05.06, 17:25
          Tu link do recenzji:

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=4852795c30f0687e29aef497672d89a8&cmd=details&itemid=14221
          Kasiabo, nie wchłania się? może za duzo bierzesz? Nie mam z tym kłopotu. Nie
          wiem, co z makijażem, ponieważ się nie pacykuję, to jest nie maluję:).
          • Gość: dentina ANDZIU prosze o pomoc! IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 18:14
            kupilam od rity masla i olej kokosowy.sa swietne.teraz przymierzam sie do
            zakupu oleju winogronowego i olejkow.tu moje pytanie: jaka jest optymalna ilosc
            dodawanych olejkow(ile roznych i ile kropel)?jaki bys mogla mi polecic? walcze
            z zaskornikami (pryszcz pojawił sie tylko 1 przed okresem:)=narma:))chce uzywac
            tych produktow z sensem...pozdrawiam
    • Gość: perkalik link IP: *.centertel.pl 23.05.06, 18:40
      wegetarianski.home.pl/arpol/index.php czesc dziewczyny ja zamawialam z
      tej strony zawsze biore stad zielone glinki a na to maslo trafilam przypadkowo
      prawde mowiac nie jestem zachwycona ale wiadomo na kazdego dziala cos
      innego.pozdrawiam
      • Gość: Hanka Re: link IP: *.aster.pl 23.05.06, 18:48
        Nic dziwnego, najgorsze popłuczyny po maśle shea, które można dostać w Polsce.
        • Gość: perkalik Re: link IP: *.centertel.pl 23.05.06, 20:02
          hm wiec myslisz Haniu ze jak kupie sobie jakies inne to bede zadowolona? i
          prawde mowiac to mialam zaufanie do tej firmy.
          • Gość: Hanka Re: link IP: *.aster.pl 23.05.06, 20:07
            Jeśli kupisz masło shea, które nie było rafinowane, będziesz zadowolona. To tak
            jak z oliwą z oliwek: pierwsze tłoczenie i oliwa z wytłoków. Róznica jest kolosalna.

> prawde mowiac to mialam zaufanie do tej firmy.
            A zaufanie nie ma tu nic do rzeczy, w najlepszej rodzinie czarna owca się przytrafi.
            • Gość: perkalik Re: link IP: *.centertel.pl 23.05.06, 22:50
              super to moze i ja sie skusze na maslo z wyzszej polki ale juz sie pogubila i
              nie wiem gdzie takie znajde....dzieki Haniu za rade:)
              • Gość: haiiio Re: link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:53
                A czy to maslo z Home Institut jest dobre? (pod wzgledem tloczenia itd)?
                Bo rozumiem ze to Argiletz jest zle?
                • Gość: Gala Re: link IP: *.aster.pl 23.05.06, 23:00
                  O lata świetlne lepsze niz z Argelitz, troszkę gorsze niż sprzedawane na Allegro
                  (wczesniej był link), o całe lata świetlne w tyle za masłem z Afryki. Na
                  pocieszenie - o setki lat swietlnychlepsze od najdroższych kosmetyków, ktorych
                  skład ma więcej niż jedną pozycję.
                  Kosmicznie mi wyszło.
                  • Gość: haiiio Re: link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:02
                    Bardzo dziekuje za odpowiedz:)
                  • Gość: Ania Re: link IP: *.server.ntli.net 24.05.06, 00:14
                    Gala, a ja kupiłam masło podobno prostu z Afryki, z Fair Trade. Nierafinowane,
                    przetopiłam sobie sama do słoiczka. Czy to oznacza, ze mam masło najlepsze
                    jakie mogłam kupić? :)
                    • Gość: Gala Re: link IP: *.aster.pl 24.05.06, 09:14
                      Cały sekret kryje się w słowie "podobno";)
                    • marghot Aniu, podaj proszę dokładną nazwę oraz producenta 24.05.06, 09:41
                      tego masła?
                      gdzie w sieci można je kupić?
                      • Gość: Ania Re: Aniu, podaj proszę dokładną nazwę oraz produc IP: 194.72.105.* 24.05.06, 13:42
                        Maslo pochodzi ze sklepu Anam Glan, ktory sprzedaje produkty Fair Trade. O Fair
                        Trade slyszalam juz wczesniej, jest to marka handlujaca bezposrednio z
                        afrykanskimi firmami, sprzedajaca pochodzace z Czarnego Ladu naturalne
                        kosmetyki, ale nie tylko (wiem na przyklad o herbatach pdo ich marka). Jak
                        informuje sprzedawca, maslo to jest certyfikowane przez Fair Trade, jest
                        produktem organicznym. Pochodzi od grupy Agbanga Karite, afrykanskiego
                        producenta i dystrybutora. Maslo i inne sprzedawane produkty sa naturalne i nie
                        zawieraja dodatkow, sa rowniez recznie wyrabiane przez Afrykanki. Ponizej
                        wklejam na Twoja prosbe linka prosto do masla shea, ktore kupilam. :)
                        www.anamglan.co.uk/catalog/product_info.php/cPath/1/products_id/38?osCsid=b3f2b464cdc984919a6abd0172f1f23f
    • heather4 Re: do dentiny - olej kokosowy 24.05.06, 23:31
      jakie masz wrażenia po stosowaniu oleju kokosowego? używasz go do włosów?
      przeczytałam na jego temat sprzeczne opinie, jednym pomaga na przetłuszczanie
      się skóry głowy, innym bardzo obciąża włosy (choć dobrze odżywia). ciekawa
      jestem jakie są twoje spostrzeżenia.
      • pannamloda5 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 00:07
        uzylam do wlosow sam olej na koncowki po umyciu(nie splukalam i to byl
        bład).wlosy były ciezkie przez kolejne 2 mycia:)wlosy myje codzinnie bo sa
        przetluszczajace sie.chce sprobowac zrobic sobie maske na włosy z tego oleju z
        wit.e przed myciem.zobacze jakie efekty i dam znac.narazie probuje roznych
        sposobow:)uzywasz tez masła karite i kakaowego?napisz mi prosze jak
        wykorzystujesz olej kokosowy.pozdrawiam
        • Gość: Andzia Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 06:40
          Bo olej z włosów trzeba zmyć:) Jak inaczej to sobie wyobrażacie? Ti nie jest
          skóra, w którą się wchłonie. Ale to dziwne, że skoro mykesz włosy codziennie i
          były one ciężkie przez dwa kolejne mycia. Czy możesz napisać, w jaki sposób
          myjesz włosy? Może tu tkei rozwiązanie zagadki.
          • blask2 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 10:05
            GDZIE można kupić to masło/olejek kokosowy w Warszawie?

pytalam w aptekach ale posłali mnie na drzewo...
            a nie kupuje na alegro.
            plis...
            • Gość: Hanka Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 10:12
              Przeczytaj CAŁY wątek, kilka adres (nie Allegro) już się pojawiło.
              • blask2 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 10:15
                no widocznie jestem mało spostrzegawxza. bo nie zauważyłam, albo leniwa.

• Gość: Hanka Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 10:19
                  A, to już twój problem...
                • blask2 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 10:20
                  zresztą nie rozumiem po co ten wpis.
                  przecież nie zostaly podane chyba WSZYSTKIE adresy sklepów w warszawie

zaszkodziłoby Ci gdyby ktoś rzucił jeden adres?
                  kompletnie nie rozumiem

• Gość: Gala Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 10:24
                    Hanka, Blask2, mord... tego, spokój. Wszystkie adresy podane nie zostały, bo -
                    wybacz - sklepów ze zdrową żywnością w Warszawie jest mnóstwo. Notabene mogłaś
                    od razu napisać, że chodzi o stolicę. Uważasz, że wszystkie forumki są z
                    Warszawy? Taki Wrocław, Poznań lub Gdańsk to pies?
                    Jeśli nie znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością (adresy w ksiązce
                    telefonicznej, także tej internetowej), spróbuj w sklepie "Żółty Cesarz",
                    którego nazwa padała na tym forum kilkanaście razy przynajmniej.
                    • Gość: Gala Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 10:25
                      Przepraszam, nie przeczytałam całości - napisałaś, ze w Warszawie.
                    • blask2 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 10:28
                      napisalam że chopdzi o warszawę. naprawde. nie rozumiem w czym jest problem.

może liczylam że ktoś mi poda dokładny adres i to w dodatku w centrum...
                      ja pomagalam innym ( moze na innych forach no i w " prawdziwym" życiu tez:)

i pewnie liczyłam że ktoś po prostu będzie miły...
                      będę pamiętala na przyszlośc.
                      dzięki
                      • Gość: Beta Re: do dentiny - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 10:31
                        > napisalam że chopdzi o warszawę. naprawde. nie rozumiem w czym jest problem.
                        > może liczylam że ktoś mi poda dokładny adres i to w dodatku w centrum...
                        > ja pomagalam innym ( moze na innych forach no i w " prawdziwym" życiu tez:)
                        > > i pewnie liczyłam że ktoś po prostu będzie miły...
                        Problem polega na tym, że średnio co trzecia dziewczyna wchodzi i pyta, gdzie
                        można kupić, zamiast przeczytać całość i znaleźć potrzebną informację. Nie dość,
                        że w ten zaśmieca się wątek, to jest po prostu denerwujące po jakimś czasie;).
                        • blask2 Re: do dentiny - olej kokosowy 25.05.06, 10:37
                          przeczytalam cały wątek. ne zauważyłam adresu.
                          nazwy sklepów owszem- ale nie znam tych sklepów i nie wiem gdzie sa.

w każdym razie serdecznie dziękuje.
                          postaram sie więcej nie zasmiecac.
                          chociaż pewnie wiecej bylo wpisów o tym że nie powinnam zadawać tego pytania
                          niz było to warte...
                          jak ktośNIE CHCIAŁ mi pomóc mógl po prostu nie odpowiadac.
                          i powstałby tylko 1 " zaśmiecający" wpis.
                          pozdrawiam i życze pomimo wszystko miłego dnia.

• heather4 Re: do Andzi - olej kokosowy 25.05.06, 12:29
                            z refleksji na forum "naturalnym" - olej kokosowy zostosowany na skórę PRZED
                            myciem (potem włosy umyte szamponem) obciąża włosy jak cholera. Stąd moje
                            pytanie skierowałam do dziewczyn go stosujących - czy zauważyły podobne objawy.
                            Kłoci się to, jakby nie patrzeć, z opiniami niektórych, że ów olej ma pomagać
                            na przetłuszczanie się skóry głowy.
                            • Gość: Andzia Re: do Andzi - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 13:16
                              Raz umyte? Jakim szamponem?

Poza tym olej powinno nakładac się na skórę, wcierać w nią. Na włosy przy okazji:).
                              • heather4 Re: do Andzi - olej kokosowy 25.05.06, 15:16
                                Gość portalu: Andzia napisał(a):

> Raz umyte? Jakim szamponem?
                                nie ja myłam, więc nie umiem odpowiedzieć. nie wiem też czy w ciepłej, czy w
                                zimnej wodzie, w wannie czy pod prysznicem, rano czy wieczorem, w złym czy
                                dobrym humorze...
                            • Gość: dentina Re: do Andzi - olej kokosowy IP: *.bg.am.poznan.pl 25.05.06, 16:45
                              pannamloda=dentina:)
                              włosy myje ciepła woda ,pod prysznicem i tylko raz.moze jakis bład
                              popelniam.chce zaznaczyc tylko to ,ze jak urzyłam tego wieczoru oleju takze
                              zmieniłam szampon,po ktorym włosy sa chyba poprostu takie beznadziejne:)trzeba
                              probowac:)
                              • Gość: Andzia Re: do Andzi - olej kokosowy IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:50
                                Po jednym myciu oleju nie zmyjesz, nie ma cudów. Jeśli potrzymasz olej pół
                                godziny na skórze, pod ciepłym okryciem, skłdaniki już zdążą zadziałać i nie ma
                                się co martwić, tylko zmywac. Co najmniej dwa razy:).
                                • Gość: szejm Re: do Andzi - olej kokosowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 08:38
                                  a jak sie wymawia "shea" :D?
                                  • Gość: Andzia Re: do Andzi - olej kokosowy IP: *.aster.pl 27.05.06, 09:06
                                    Patrz niżej:).
                                    • Gość: dentina OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 21:33
                                      zrobilam teraz tak jak powinnam.nalozylam na skore glowy olej kokosowy +olejek
                                      lawendowy.30 min na glowie.potem 2 razy umylam glowe.wloski lsnily ,nie byly
                                      obciazone a przetluscily sie dopiero po 2 dniach(normalnie myje
                                      codziennie).Andzia dobrze radzi!!!pyt.jak czesto stosyjesz olej na wlosy?
                                      • Gość: Andzia Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.aster.pl 28.05.06, 21:47
                                        :)))))))
                                        Raz w tygodniu wystarczy. Każda przesada jest zgubna;). Do olejku lawendowego
                                        warto dodać rozmarynowy.
                                        • Gość: pp Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:51
                                          a czy mozna trzymac olej kokosowy dluzej nic 30 min, np jakies 2 - 3 godzinki naglowie podczas opalania? a i jeszcze mam pytanie do masla shea - chcialabym sobie zrobic taka mieszanke z olejow i olejkow, ale zeby mi starczyla na dluzej, jakies 2/3 tygodnie. czy nie zepsuje sie to o ile bede ja trzymala w lodowce? mam puste opakowanie po olejku rycynowym, do ktorego bym sobie przelala ten eliksir piekna:))
                                          a iu czy tak samo dlugo mozna uzywac juz przygotowanego masla shea?
                                          • Gość: Andzia Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:59
                                            > a czy mozna trzymac olej kokosowy dluzej nic 30 min, np jakies 2 - 3 godzinki
                                            n
                                            > aglowie podczas opalania?
                                            Można, tylko wiele nie osiągniesz. To, co miało zadziałać, zadziałało w ciągu
                                            tych 30 minut. Jednak przeciwskazań nie ma.

a i jeszcze mam pytanie do masla shea - chcialabym so
                                            > bie zrobic taka mieszanke z olejow i olejkow, ale zeby mi starczyla na
                                            dluzej,
                                            > jakies 2/3 tygodnie. czy nie zepsuje sie to o ile bede ja trzymala w lodowce?
                                            m
                                            > am puste opakowanie po olejku rycynowym, do ktorego bym sobie przelala ten
                                            elik
                                            > sir piekna:))
                                            Opakowanie masz po OLEJU rycynowym, nie olejku. Nie czepiam się, po prostu
                                            nazywam rzeczy po imieniu. Nie zepsuje się. Trzymaj w lodówce albo zakonserwuj
                                            citroseptem. Jest tylko jeden problem: masło shea szybko wraca do stanu
                                            stałego. Będziesz więc miała mieszankę oleju, olejków i kawałkow masła. Tak
                                            samo zresztą będzie, jesli postawisz masło w łazience. Masło shea najlepiej
                                            rozpuszczać na dłoni tuż przed użyciem (tyle, ile potrzebujesz, nie całe
                                            opakowanie) i dopiero wtedy dodawać do niego mieszankę olejowo-olejkową.

a iu czy tak samo dlugo mozna uzywac juz przygotowanego masla shea?
                                            To zależy od terminu ważności masła shea.
                                            • Gość: pp Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:08
                                              a czy to maslo z Twojego linku, ktory podalas na poczatku tego watku, trzeba rozpuszczac w metalowym naczyniu na wrzatku przed kazdym uzyciem, czy pozniej wystarczy roztopic je cieplem wlasnych dloni?

co do tej mieszanki ww, to chodzilo mi ze oleje i olejki razem polaczone, a maselko samo :))

• Gość: Andzia Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:14
                                                Jesli już chcesz rozpuszczac - masło shea ma gruzelkowata strukturę, cos jak
                                                malutkie pesteczki w gruszce, nie wszyscy to lubią - to NIGDY w mealowym
                                                naczyniu. Zamyksz pudełko i na 30 sekund do minuty wkładasz do kucheniki
                                                mikrofalowej albo w pudełku zanurzasz w naczyniu z wrzatkiem. Masło shea zawsze
                                                spokojnie rozopisz ciepłem swojej dłoni, wystarczy położyć na niej, ewentualnie
                                                jesli chcesz szybciej rozpuścisz, pocierac dłońmi o siebie.
                                                • Gość: pp Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:38
                                                  aha, czyli moge je trzymac w plastikowym opakowaniu?

jeszcze raz dziekuje za info :))
                                                  pozdrawiam!
                                                  • Gość: Andzia Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:47
                                                    Możesz:). Ale jesli kupiłas np. 100 gramów, połowe spokojnie mozesz włozyc do
                                                    zamrażalnika. Tak szybko tych 50 gramów nie zużyjesz, o ile będziesz sosowac
                                                    tylko do twarzy.
                                                  • Gość: Senoriota Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.range81-129.btcentralplus.com 29.05.06, 18:03
                                                    Dziewczyny prosze, mozecie jeszcze wszystko prosto napisac, kawe na lawe, bo ja
                                                    nic a nic o ty olejkach i maslach nie wiem, a sie wlasnie przymierzam do
                                                    zakupow na internecie.
                                                    Do buzi tlustej z zaskornikami maslo shea i ktore olejki?herbaciany?
                                                    Do przetluszczajacych sie wlosow: olej kokosowy i olejki lawenda+rozmaryn?
                                                    dobrze bedzie? a jojoba olej?mozna go zamiast kokosowego do tlustej skory glowy?
                                                    Z gory dziekuje za odpowiedz!!!!
                                                  • Gość: do poprzedniczki Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:24
                                                    Moze zaloz nowy topik, bo ten juz jest masakrycznie dlugi;)
                                                  • Gość: Matylda Re: OLEJ NA WLOSY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:28
                                                    W piątek odebrałam paczkę z masłem karite i kakaowym od pani Jaworek,za 100 g
                                                    masła karite zapłaciłam bodajże 9,50.Paczkę otrzymałam na drugi dzień po
                                                    zamówieniu.Polecam
    • Gość: ktosktos Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.nat.kon.tvknet.pl 29.05.06, 23:52
      a teraz pojawiło sie złote masło karite. czy ktos już je miał? czym rozni sie od
      "zwykłego" masła karite
      • yaga20 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 30.05.06, 08:46
        Witam wszystkich i mam pytanie odnośnie tego masła. Chciałam zakupić i
        rzeczywiście jest złote masło. Czy wiecie czym sie różni?
        www.allegro.pl/item107204845__eco_spa_zlote_maslo_karite_golden_shea_100_g.html
        • Gość: Kasia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.gdynia.mm.pl 30.05.06, 08:52
          Przecież to produkt z innej rośliny!! i sprzedawca objaśnił wszystko bardzo
          dokładnie w opisie!!
          Ja już wiem czym się różni- właśnie po tym opisie.
          Przeczytaj może uważnie oba opisy, a jak będziesz miała pytania to kliknij
          "zadaj pytanie sprzedającemu" ;)
          • yaga20 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 30.05.06, 09:13
            Czemu sie tak unosisz? Czytać umiem.Chodziło mi tylko o to czy ktos z Was miał
            jakies doświadczenie z tym masłem.
            • Gość: sssss Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:53
              A gdzie mozna dostac maslo shea w krakowie?
              • Gość: zołza2 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 05.06.06, 18:57
                A przeczytałas cały wątek?
                • Gość: sssss Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:18
                  Tak i wlasnie dlatego pytam.
                  • Gość: zołza2 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 05.06.06, 20:21
                    I żadnych wniosków nie wyciągnęłaś?
                    • Gość: swir Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:31
                      ssss--maslo jest dostepne w sieci aptek superpharm (firmy home institut), w
                      sklepach zielarskich itp. Oprocz tego oczywiscie przez internet.
                      • Gość: sssss Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:32
                        Dzieki Swir :)
                    • Gość: sssss Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:31
                      Ani Warszawa ani Łódź nie jest Krakowem, jak sądzę.
                      • Gość: swir Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:35
                        No nie jest...o co Ci chodzi?
                      • Gość: zołza2 Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 05.06.06, 20:49
                        A nie sądzisz, że w Krakowie są sklepy ze zdrową żywnością i kosmetykami
                        naturalnymi, tak jak w Łodzi i Warszawie?! Czy też dojście do takich wniosków
                        przerasta twoje możliwości umysłowe?
                        • eniawa Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 07.06.06, 16:42
                          ja mam suchą skórę i alergie na wszelkie sztuczne kremy
                          znalazłam to na stronie www.shea.pl i zastanawiam sie czy może spróbować
                          czy ktoś juz tam kupował?
                          • Gość: kici_miauuu Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.range86-137.btcentralplus.com 07.06.06, 19:28
                            a idzcie z tym masle shea wczoraj sie pierwszy raz posmarowalam i dzisiaj mam
                            nowe zaskorniaki
                            • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 07.06.06, 20:20
                              A jakie masło masz?
                              • Gość: Kar Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: 83.168.106.* 07.06.06, 23:35
                                Masło shea u mnie sprawdziło sie świetnie- super nawilżyło mi skórę. Polecam!
                                • Gość: kici_miauu Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.range86-137.btcentralplus.com 08.06.06, 00:05
                                  mam maslo fair trade z afryki nie rafinowane, z internetu naprawde wstalam rano
                                  z gorsza skora, taka jakby szara, z duzymi porami i paroma nowymi zaskornikami
                                  ale jak polozylam na twarz olejek jojoba to bylo ok
                                  Andzia a mozesz mi powiedziec jak sie nazywa olejek pichtowy po angielsku?
                                  nigdzie nie mige tego znalezc a podobno taki jest najlepszy do
                                  zanieczyszczonej cery , prawda?
                                  • Gość: Andzia Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? IP: *.aster.pl 08.06.06, 05:51
                                    > ale jak polozylam na twarz olejek jojoba to bylo ok
                                    Zamorduję, olej jojoba, nie olejek:).

Znam niemiecki, francuski i łacinę (za brak angielskiego mozesz mnie zabić),
                                    więc niestety Ci nie pomogę. Jednak w każdej angielskiej (chyba po to jest Ci
                                    potrzebna ang. nazwa?) aptece lub sklepie ze zdrową żywnością powinni wiedzieć,
                                    co to jest oleum abies sibiricae. W angielskim Google udało mi się znaleźć Oil
                                    of Siberian Fir [ Oil of Pine ], ale za prawdziwośc tych informacji głowy nie daję.
                                    Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę.
                                    • natrencjusz Re: HEJ-stosujecie maslo SHEA?jakie efekty? 17.07.06, 21:55
                                      Uzywam masla shea od 3 dni....i juz zaczela mi sie luszczyc skora na nosie :/
                                      Jak to mozliwe ?
                                      • somewhere_tonight odświeżam wątek 30.11.06, 10:53
                                        do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka