asiulka555 17.05.06, 08:59 czy ktoras z was robila piaskowanie, czy jest to bezpieczne, nie oslabi zębów itd.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zołza Re: piaskowanie zębów?! IP: *.skranetcan.pl 17.05.06, 09:06 Bezpieczne. To po prostu porządne czyszczenie, usuwanie wszelkich osadów. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia Re: piaskowanie zębów?! 17.05.06, 13:08 Zolza dobrze mowi - jest bezpieczne. Ja mialam to raz robione i sam zabieg do najprzyjemniejszych nie nalezy. Piasek strasznie pyli i mimo ze przykryja Ci wlosy i ubranie, to i tak wszedzie bedziesz potem znajdowala ten bialy pyl. Ja mialam cala twarz jakby mi ktos maka obsypal, sporo piasku zgromadzilo sie tez w uszach :)) Poza tym smak piasku jest delikatnie mowiac nieciekawy - smakuje jak soda. "Moj" piasek mial cytrynowy smak, zeby caly zabieg byl bardziej przyjemny, ale szczerze mowiac ten cytrusowy dodatek nie bardzo sie sprawdzil - i tak pozostaje ten okropny posmak :/ Po zabiegu przez kilka dni bardzo bolaly mnie dziasla - to podobno normalne - niektorych w ogole nie boli a inni moga odczuwac bol nawet do 2 tygodni po piaskowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: piaskowanie zębów?! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.05.06, 14:59 normalnie to nie jest piasek, tylko specjalna sol o smaku lekko cytrynowym dlaa komfortu pacjenta, ale moze w Posce piaskuja zeby jak zabytkowe kamienice, coz .. .co kraj, to obyczaj :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doorciaa Re: piaskowanie zębów?! 23.05.06, 18:10 a mogę zypytać w jakim celu piaskuje się te zęby?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: piaskowanie zębów?! IP: *.aster.pl 23.05.06, 18:51 >To po prostu porządne czyszczenie, usuwanie wszelkich osadów. taaa, nie ma to jak umiejętnośc czytania ze zrozumieniem... >piaskuje się te zęby?? "Te zęby" - które zęby? Nie można napisać bez "te"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique do Hanki IP: *.sanetja.pl 23.05.06, 23:29 Ty, dziewczyno, naprawde jestes straszna. Ni eumiesz sie nie czepiac?? Odpowiedz Link Zgłoś
doorciaa Re: do Hanki 23.05.06, 23:37 hehe właśnie..hanka się nieustannie czepia..ale masz wydro..jeśli mamy być tacy ściśli to nie "umiejętnośc" tylko umiejętność..:D głupie..ale wytyczka z "tymi zębami" nie była nic mniej..mimo wszystko pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: do Hanki IP: *.aster.pl 23.05.06, 23:40 >a mogę zypyta No, to dopiero "po polskiemu" jest... Odróżniasz literówki od błędów składniowych? Chyba nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: piaskowanie zębów?! 23.05.06, 18:54 piaskowanie jest calkowicie bezpieczne. zgodnie z zaleceniami dentystki robie co roku i nigdy zauwazylam zeby oslabily mi sie zabki. za to sa na maxa gladziutkie jeszcze dlugi czas po zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: piaskowanie zębów?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 07:47 Ok. 100 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga ultradźwięki IP: *.crowley.pl 24.05.06, 10:43 ja usuwałam ostatnio osad jakimiś ultradźwiękami, też nie było przyjemne, bo miałam nieco poodsłaniane szyjki. ale teraz mam za to zero kamienia :) cena 80 czy 90 zł, nie pamiętam, brałam cały "pakiet" Odpowiedz Link Zgłoś