fionus 24.05.06, 17:39 Przez ile czasu nie moge chodzić na solarium, mając świeży tatuaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:43 A jak Ci poradzili w studiu? Poza tym tatuaż zawsze musisz smarowac mocnym blokerem Odpowiedz Link Zgłoś
fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:44 Jeszcze nie zrobilam. Planuje gdzies za 2 tygodnie, bo jeszcze chce sie ladnie opalic bo slyszalam ze pozniej nie za bardzo mozna. Tak z ciekawosci juz teraz pytam. Czy wie ktos dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:47 Odradzam robienie teraz.Lepiej na jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.eu.org 24.05.06, 17:50 Ja też radziłabym na jesień, przezorny zawsze ubezpieczony:)aczkolwiek ja nie mogłam się opalać przez miesiąc, no i pamietaj , że na basen też nie można chodzić przez jakiś czas:)nie możesz też być dawczynią krwi przez rok:) Odpowiedz Link Zgłoś
fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:52 Jesien, to tak daleko :) Hmmm ciezki wybor, tym bardziej ze wakacje idą. Na basen nie chodze, nie umiem plywac, wiec nie ma problemu :] Bez opalana przez miesiac tez wytrzymam. A Ty kajka kiedy robilas? dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.eu.org 24.05.06, 17:57 ja robiłam w styczniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 18:50 oj kurcze, czemu ja o tym wczesniej nie pomyslalam, od zimy odkladam na tatuaz a kiedy przychodzi lato dochodza do mnie informacje ze trzeba poczekac :) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:51 Ze świeżym to wogóle odpada. Najlepiej dac mu kilka tygodni na wygojenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:09 Ja mam kilka tatuazy, moge ci powiedzic z cala pewnoscia, bo bardzo sie interesuje tattoo & piercing. Przez dwa tygodnie tatuaz jest otwarta rana, a nie mozna go wystawiac na dlugotrwale dzialanie promieni slonecznych ani solarium przez ok. 2 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 18:20 ojej 2 miesiace to cale wakacje, chyba jednak sobie odpuszcze teraz... [Piercingiem tez sie bardzo interesuje :))] i jeszcze jedno pytanko, czy sa jakies przeciwskazania ze nie mozna chodzic na solarium jesli bierze sie tabletki antykoncepcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:37 Z tymi tabletkami to chyba dmuchanie na zimne ... Przeciez wiekszosc z nas je bierze, a takze wiele z nas opala sie na solarium, wiec chyba mozna te dwie rzeczy pogodzic ;) Ale z tatuazem radze poczekac, w przeciwnym wypadku po niedlugim czasi wyblaknie i trzeba bedzie isc na poprawke, ktora kosztuje jeszcze wiecej niz wykonanie tatuazu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.231.udn.pl 24.05.06, 18:37 ja robiłam w tatuaż w zeszłym roku w czewrcu, na solarium i na słońce nie kazano mi go wystawiać przez około1,5-2 miesiące.Na solarium nie chodziłam a na słoncu zaklejałam go plastrem.Ale ja robiłam niewielki tatuaż i jakos nie rzucało sie to w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 19:48 Dwa miesiace powinnaś odczekać . Ja zrobiłam tatuaż jesienia tak ,że teraz nie ma problemu z opalaniem . (oczywiscie nie na solarium tylko na słoneczku:-) moja kolezanka chodziła już mies po zrobieniu tatooo ale zaklejała go plastrem ,a potem dla równego kolorytu smarowała samoopalaczem. Odpowiedz Link Zgłoś