Dodaj do ulubionych

Tatuaż, a solarium...

24.05.06, 17:39
Przez ile czasu nie moge chodzić na solarium, mając świeży tatuaż?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:43
      A jak Ci poradzili w studiu?
      Poza tym tatuaż zawsze musisz smarowac mocnym blokerem
      • fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:44
        Jeszcze nie zrobilam. Planuje gdzies za 2 tygodnie, bo jeszcze chce sie ladnie
        opalic bo slyszalam ze pozniej nie za bardzo mozna. Tak z ciekawosci juz teraz
        pytam. Czy wie ktos dokladnie?
        • maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:47
          Odradzam robienie teraz.Lepiej na jesieni
          • Gość: kajka Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.eu.org 24.05.06, 17:50
            Ja też radziłabym na jesień, przezorny zawsze ubezpieczony:)aczkolwiek ja nie
            mogłam się opalać przez miesiąc, no i pamietaj , że na basen też nie można
            chodzić przez jakiś czas:)nie możesz też być dawczynią krwi przez rok:)
            • fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:52
              Jesien, to tak daleko :) Hmmm ciezki wybor, tym bardziej ze wakacje idą. Na
              basen nie chodze, nie umiem plywac, wiec nie ma problemu :] Bez opalana przez
              miesiac tez wytrzymam. A Ty kajka kiedy robilas? dzieki za odpowiedzi
              • Gość: kajka Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.eu.org 24.05.06, 17:57
                ja robiłam w styczniu:)
                • fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 18:50
                  oj kurcze, czemu ja o tym wczesniej nie pomyslalam, od zimy odkladam na tatuaz
                  a kiedy przychodzi lato dochodza do mnie informacje ze trzeba poczekac :)
                  pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
    • maggi9 Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 17:51
      Ze świeżym to wogóle odpada.
      Najlepiej dac mu kilka tygodni na wygojenie
      • Gość: ania Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:09
        Ja mam kilka tatuazy, moge ci powiedzic z cala pewnoscia, bo bardzo sie
        interesuje tattoo & piercing.
        Przez dwa tygodnie tatuaz jest otwarta rana, a nie mozna go wystawiac na
        dlugotrwale dzialanie promieni slonecznych ani solarium przez ok. 2 miesiace.
        • fionus Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 18:20
          ojej 2 miesiace to cale wakacje, chyba jednak sobie odpuszcze teraz...
          [Piercingiem tez sie bardzo interesuje :))] i jeszcze jedno pytanko, czy sa
          jakies przeciwskazania ze nie mozna chodzic na solarium jesli bierze sie
          tabletki antykoncepcyjne?
          • Gość: ania Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:37
            Z tymi tabletkami to chyba dmuchanie na zimne ... Przeciez wiekszosc z nas je
            bierze, a takze wiele z nas opala sie na solarium, wiec chyba mozna te dwie
            rzeczy pogodzic ;)
            Ale z tatuazem radze poczekac, w przeciwnym wypadku po niedlugim czasi
            wyblaknie i trzeba bedzie isc na poprawke, ktora kosztuje jeszcze wiecej niz
            wykonanie tatuazu :(
    • Gość: gosia Re: Tatuaż, a solarium... IP: *.231.udn.pl 24.05.06, 18:37
      ja robiłam w tatuaż w zeszłym roku w czewrcu, na solarium i na słońce nie kazano
      mi go wystawiać przez około1,5-2 miesiące.Na solarium nie chodziłam a na słoncu
      zaklejałam go plastrem.Ale ja robiłam niewielki tatuaż i jakos nie rzucało sie
      to w oczy.
      • nycole Re: Tatuaż, a solarium... 24.05.06, 19:48
        Dwa miesiace powinnaś odczekać .
        Ja zrobiłam tatuaż jesienia tak ,że teraz nie ma problemu z opalaniem .
        (oczywiscie nie na solarium tylko na słoneczku:-)
        moja kolezanka chodziła już mies po zrobieniu tatooo ale zaklejała go
        plastrem ,a potem dla równego kolorytu smarowała samoopalaczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka