Dodaj do ulubionych

Po depilacji depilatorem włoski szybko odrastają!

17.06.06, 14:25
Już dwa dni po depilacji depilatorem elektrycznym odrastają mi włoski na
łydkach i robi się "szczecinka". Dodam, że depilator je wyrywa, a nie łamie
przy nasadzie. Czy to prawda, że wyrwane włoski dłużej odrastają? Że nogi są
gładkie przez ok. 2 tygodnie? Bo ja muszę je już depilować po dwóch dniach.
Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • aaliyah83 Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 17.06.06, 14:31
      ja niedawno nabylam depilator i jestem zachwycona, zaluje za tak pozno. Owszem
      wloski rosna szybko ale to chyba nie te co sie wydepilowalo, tylko te inne co
      wczesniej nie wyszly. z poczatku uzywalam depilatora co trzy dni. Wtedy, po
      pierwszym dramatycznym goleniu juz tak nie bolalao, bo to bylo tylko kilka
      wloskow co pare dni. Teraz juz ,mam wrazenie ze wszytsko mi powyrywalo i ciesze
      sie juz tydzien gladkimi nogami. A pachy mam dgladkei juz trzeci tydzien...
    • hadidza Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 17.06.06, 20:58
      Ja mam tak,że depiluję nogi,później,po dwóch dniach depiluję znowu, po kolejnych dwóch raz jeszcze,a później mam spokój na ok 1,5 tygodnia.Z pachami i bikini jest lepiej,bo tam wystarczy zabieg jednorazowy,lub podwójny.Im grubsze włoski,tym lepiej z punktu widzenia depilacji.Gdy zaczęłam depilować nogi w podstawówce miałam krótkie,miękkie blond włoski(ale słodko :-P)na nogach,pewnie masz podobny problem.
      • helga22 Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 18.06.06, 00:17
        czy pachy depilujesz depilatorem który usuwa z cebulkami? cZy takim który ma
        nasadkę zmniejszającą ból? Bo ja mam zwykły depilator bez nasadki i nie wiem
        czy jestem w stanie wytrzymać ten ból.
    • fragola_di_giardino Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 18.06.06, 00:24
      Ja depilować nogi muszę przynajmniej raz w tygodniu a i tak już po kilku dniach
      widzę pojedyńcze, króciutkie włosy...
      Nie wiem jak to jest, że niektóre kobiety depilują nogi raz na miesiąc i przez
      cały ten miesiąc mają spokój... Taką osobą jest np. moja mama i jej już po
      wieloletnim depilowaniu nóg przy uzyciu dep. elektrycznego miejscami w ogóle
      włosy nie odrastają. Też bym tak chciała, ale cóż mogę na to poradzić... :/
      • aaliyah83 pachy 18.06.06, 07:52
        depiluje depilatorem brauna, na ktorym bylo napisane w instrukcji ze rowniez do
        pach i bikini. nie ma zadnych nakladek. Usuwa z ceblkami, moze boli ale pache
        wystarczy przejechac dwa szybkie razy i po sprawie. tak wiec jest to bardziej
        do zniesienia niz noga. I pod pachami odrastaja mi zdecydowanie wolniej niz na
        nogach. nogi max tydzien, pachy ponad dwa tyg- spokoj.
        • helga22 Re: pachy 19.06.06, 20:00
          mam depilator philips satinelle vitesse.W instrukcji jest napisane, że
          szczególnie nadaje się on do depilacji nóg. O pachach nie wspomina, ale moze to
          szczególnie oznacza że do wszelkiego zbędnego owłosienia?
          Bardziej niż bólu boję się jednak o węzły chłonne. Czy wyrywanie włosków z
          cebulkami pod pachami może im zaszkodzić?
    • normalna_ja Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 18.06.06, 13:04
      mam ten sam problem.depilatora używam już ok. rok, a włosy jak odrstały szybko,
      tak dalej odrastają. są słabsze, ale to żadne pocieszenie.. no i nigdy nóżki
      nie są tak gładkie jak po maszynce, ale może za kilka/naście/dziesiąt lat?
      nie mam sposobu na odrastanie włosów. niestety :(
      pachy... w moim przypadku pod pachami lepiej sprawuje sie wosk - włosów nie mam
      dłużej niż po depilatorze, który dużo ścina
    • capuccino_days Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 19.06.06, 21:47
      ja od kilku lat zabierałam się do depilacji i poddawałam bo bolało. ALE teraz
      zauważyłam, że w miejscu, od którego zawsze zaczynałam (czyli w jedynym, które
      tak naprwdę zawsze robiłam) włosy mi w zasdzie nie odrastają, więc się
      zawzięłam i depiluję. Zobaczymy, czy reszta włosów też przestanie odrastać
      • helga22 Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 19.06.06, 23:14
        masz na mysli pachy?
        • aaliyah83 Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 19.06.06, 23:19
          helga, nie wiem czy to szkodzi węzłom, moim raczej nie a ogolnie to chyba tez
          nie szkodzi, przynajmniej nie powinno... Na moim depilatorze brauna bylo
          zaznaczone ze do pach i bikini, nie na kazdym to jest zaznaczone ale
          podejrzewam ze moj niewiele rozni sie od innych ktore nie maja tego
          zaznaczonego. Głowice ma jak wiekszosc braunow...
          • capuccino_days Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 20.06.06, 10:02
            o depilacji i węzłach chłonnych rozmawiałam z kosmetyczką - pytałam, co prawda
            o wosk, ale powiedziała mi, że rzeczywiście nieumiejętne usuwanie włosów z
            okolic bikini i pach może sprawić, że "węzły chłonne wywalą" (koniec cyt.;)
            podobno też można podrażnić gruczoły potowe, co raczej przeczy idei depilacji,
            np. pach - sorki za szczegóły, ale byłam świadkiem tego typu efektów ubocznych
            • agakoziorowska Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 25.06.06, 03:34
              i juz wiem skąd dziwne pomysły helgi na forum zdrowie :) skąd Ty wzięłaś tę
              kosmetyczkę ? z Marsa??? co ma depilacja pod pachami do węzłów chłonnych???
              Chyba że nie wiem powiedzmy zrobisz sobie ranę, bedziesz sie potem tarzac w
              błocie, wda się zakażenie i wtedy może spuchną Ci węzły - prawdopodobieństwo
              jeden do miliarda, a większe jest takie że kosmetyczka chce na Twoim strachu
              troche zarobic:)
    • saskiaplus1 Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 20.06.06, 08:05
      A wiecie, że życie jest jednak niesprawiedliwe? Mój teść, absolutnie męski
      mężczyzna, nie posiada włosów na nogach... Gdyby był kobietą, umiałby to
      docenić ;)
      • paulina.galli Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 20.06.06, 09:51
        saskiaplus1 napisała:

> A wiecie, że życie jest jednak niesprawiedliwe? Mój teść, absolutnie męski
        > mężczyzna, nie posiada włosów na nogach... Gdyby był kobietą, umiałby to
        > docenić ;)

hmmm a jako facet pewnie cierpi ;)
        kurcze.... jak mezczyna moze nie miec owłosionych nóg?! :)

ps. mam pytanie - do tych Pań ktore uzywaja depilatora pod ...pachami....jak Wy
        jestescie w stanie zniesc ten ból?!?!?!
        Raz w zyciu zdesperowana sprobowalam i myslalam ze sie skicham ze bolu -
        oczywiscie nie dokonczylam. Skora pod pachami jest wyjatkowo delikatna - nie
        macie potem podraznienia?! krostek!? jestescie w stanie uzyc np.
        antyrespirantu?!
        • omniabulgari Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 24.06.06, 19:12
          mnie pod pachami aż tak bardzo nie boli, nie mam podraznień. Odkąd depiluje się
          tam regularnie to włosów jest mało, co tydzień przejadę, 2 min i po wszytskim.
          teraz już prawie nei boli, gdy jets mniej włosów. Robie to zwykle na noc, potem
          wklepuję dużo balsamu, a rano moge spokojnie użyć antyperspirantu...
        • agakoziorowska Re: Po depilacji depilatorem włoski szybko odrast 25.06.06, 03:29
          na początku boli, ale efekt jest wart wszystkich cierpień-potem prawie nic nie
          odrasta i jest święty spokój. Lepsze to niz ciągła szczecina po goleniu. Jesli
          zaczynasz to radzę troszkę włoski podchodowac albo skrócic zeby depilator
          łatwiej złapał i koniecznie depilowac sie kiedy skóra jest sucha i nie rozgrzana
          - a) bedzie mniej bolało b) nie będzie "zaciągał skóry" co może dac efekt
          podrażnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka