Dodaj do ulubionych

Stopy latem-koszmar!

18.06.06, 01:02
Dlaczego większość dziewczyn zakładając sandały z odkrytymi palcami(klapki,japonki) robi to na niezadbane stopy?Mogę zrozumieć problem z odciskami ale paznokcie to już masakra,najczęściej poszarpane i połamane,źle opiłowane,byle jak obcięte i często BRUDNE!A już szczególnie to razi gdy panienka wycisnęła na siebie z kilka tubek samoopalacza(względnie wykupiła sobie kolejny karnet na solarium),nałożyła tonę tynku,że strach głośniej odetchnąć,fryz natapirowany(nalakierowany,lub kto wie co tam jeszcze) i takie potworne stopy.A wystarczy z 10 minut raz w tygodniu żeby paznokcie opiłować i chociaż pociągnąć bezbarwnym lakierem.
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 01:13
      Widzisz ja mam zadbane i zgrabne stopy.Ale niestety moim problemem sa paznokcie które sa tak małe, że ich wogóle nie widać.Wygląda to niezbyt ładnie ale nie moge z tym nic zrobić.Tak więc takie rzeczy nie zawsze sa spowodowane niechlujnym stylem życia
      • sferos Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 01:25
        maggi9 napisała:

> Widzisz ja mam zadbane i zgrabne stopy.Ale niestety moim problemem sa paznokcie
        > które sa tak małe, że ich wogóle nie widać.Wygląda to niezbyt ładnie ale nie m
        > oge z tym nic zrobić.Tak więc takie rzeczy nie zawsze sa spowodowane niechlujny
        Nie sprecyzowałam i to mój błąd,nie chodziło mi o małe paznokcie,wielkie paznokcie,nie czepiam się o kształt stóp bo na takie rzeczy nie mamy wpływu.Chodziło mi o zaniedbane paznokcie wystawiane na widok publiczny,nieopiłowane ,poszarpane i często brudne.
        A tak pozatym to małe jest piękne;p
        > m stylem życia
        • maggi9 Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 01:40
          ok ok:)
          Sama też jestem przeciwna wystawianiu niezadbanych stop na światło dzienne.Ale ze wstydem przyznaje, że zdarzyło mi sie chodzic z brudnymi stopami-wystarczy wyjść w klapkach czy sandałach a stopy po 15 minutach sa czasem brudne.Jak temu zaradzic?I nie mówie tu o chodzeniu po krzakach tylko o normalnym łażeniu po mieście
          • sferos Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 01:53
            no ale zgodzisz się chyba, że jest różnica między brudnymi stopami od łażenia po mieście(sama też chodzę w klapkach)od po prostu brudnych.Tak a'propos brudzenia talk do stóp zmniejsza "przylepianie się brudu ulicznego",ale niestety nie niweluje tego przykrego zjawiska.
            • maggi9 Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 02:05
              No w sumie to tak ale brudna stopa to brudna stopa:)
              To chyba wypróbuje ten talk.
              Załamałam się troche bo wyszłam ostatnio na spacer po okolicy(a nie mieszkam na wsi gdzie drogi sa piaszczyste ani na bagnach)w klapkach.Wracam, patrze a tu piety czarne, że hoho.Szorowałam je z 10 minut
              • sferos Re: Stopy latem-koszmar! 18.06.06, 02:09
                no bo już niestety taka uroda klapek,pięty szczególnie od spodu się brudzą bo wlatują drobiny piachu i pyłu
      • margaretka20 Re: Stopy latem-koszmar! 22.06.06, 12:54
        ktos ma tak samo jak ja !!!
        a myslalam ze ja mam tylko takei niewydarzone stopy!
        sa okropne
        glownie wlasnie te male paznokcie niewidocze i okragly ksztalt
        pfe nienawidze ich!!!
        ale tu nie chodzic w klapacha w 30 stopmniowym upale?
        • ivanna28 Re: Stopy latem-koszmar! 22.06.06, 12:57
          Mam ładne stopy i paznokcie - zawsze krótko spiłowane i pomalowane lakierem bez
          odprysków ale.. często się brudzą zwłaszcza w japonkach i nie bardzo się ma na
          to wpływ ,zwłaszcza po spacerze w parku np z dzieckiem . uzywam chusteczek
          nawilżających ,kiedy się da ale i tak zawsze po powrocie do domu muszę je
          myć ,bo są brudne - tego sie nie zmieni ...no chyba ,że wszędzie jeżdzisz
          samochodem i nie chodzisz po chodnikach :0(
    • saskiaplus1 Re: Stopy latem-koszmar! 22.06.06, 13:14
      Uwielbiam wątki z cyklu "Ale wy, ludzie, fleje jesteście" :))) Ale co tam, skoro
      to autorowi poprawia samopoczucie...
      • nessie-jp Re: Stopy latem-koszmar! 22.06.06, 14:46
        I w dodatku te wątki powtarzają się co rok. Jakaś panna się wznieca o cudze
        stopy, znaczy - lato nadeszło! :)
    • jessica26 Re: Stopy latem-koszmar! 22.06.06, 14:49
      Ja osobiscie mam okropne stopy! Nie wiem co z nimi, mimo iż dbam o nie są
      poprostu brzydkie. Mam stopy zaczerwienione od odciskow( o japonkach moge
      pomarzyc) i na dodatek problem z krążeniem w nogach :(
      Byłam u lekarza ale jak narazie leki mi nie pomogły. I ciągle mam je niemalze
      bordowe :/
      Paznokcie mam tez brzydkie. W lutym br byłam na nartach i sobie odgniotłam oba
      puierwsze paznokcie u stóp po jakimś czasie zaczely schodzić. Do tej pory mi
      jeszcze nie odrosły. Próbowałam piłować ale co z tego skoro są zbyt krótkie i
      takie krzywe :(
      Więc widzicie, ze mimo dbania chyba w to lato nie bede miala ładnych stóp. Niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka