mia007 21.06.06, 18:24 ale nie w solarium :-) na plazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 18:33 jak jest przeznaczona do tego plaza to bardzo chetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna5 Dlaczego sie opalacie? Lubicie zniszczona skore? 21.06.06, 18:42 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia307 Re: Dlaczego sie opalacie? Lubicie zniszczona sko 24.06.06, 14:02 wogole lubie sie opalac.czesto topless i nago tez sie zdarza,choc rzadziej.lubie byc opalona dobrze sie wtedy czuje.uzywam kremow,i raczej staram sie dbac o skore. Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: Dlaczego sie opalacie? Lubicie zniszczona sko 26.06.06, 12:07 Czy opalanie to zaraz musza być zmarszczki w wieku 35 lat? Wystarczy troche umiaru i dobry krem z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_1985r Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 19:05 tak właśnie dlatego, że lubimy zniszczoną skórę. Wychodzę z założenia, że wolę wyglądać lepiej teraz niż w wieku 60 lat, kiedy to wszyscy będą mieć zmarszczki. Skóry nie mam zniszczonej ani przesuszonej. Nie będę też opowiadać o moich mamach i babciach, bo już nie mam siły pisać tego, skoro już 1000 razy wcześniej 1000 osób napisało to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna5 Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 19:11 Wydaje Ci sie, ze skutki opalania beda widoczne dopiero w wieku 60 lat? Widzialam 35 letnia kobiete o skorze,staruszki i znam pare nastolatek, ktore mialy wycinanego czerniaka. Wiele ludzi umiera na raka skory. Kobiety, ktore podziwiamy za mlody wyglad mimo niemlodego wieku maja jasna skore. Odpowiedz Link Zgłoś
laher Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 19:23 Ja uwielbiam nago, wtedy nie ma zadnych bialych plam i paskow. Robilam to na wsi na tarasie, nikt nie widzial, teraz jade do Barcelony i bede szukac plazy nudystow. Tylko boje sie ze bedzie tam banda starych perwertow i zboczonych nastolatkow ktorzy chodza sie nie opalac ale poogladac sobie dziewczyny! fuj! A co do slonca i skory to przesadzacie, mam duzo znajomych z Brazylii i wcale wiecej zmarszczek od polakow nie maja mimo ze na sloncu sa non stop. Moja mama nikgdy sie nie opalala i ma zmarszczki, moj tata ciagle opalony, wyglada jak T=turek i wcale nie ma wiecej zmarszczek.Zero filtrow, zadnych kremow. To geny, geny, geny! I pewnie dieta tez ma duze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa laher porownuje polakow i brazylijczykow 26.06.06, 11:59 oraz skore meska i damska. Nie no porazajace wnioski, Na biologie do podstawowki sie nie chodzilo???? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatam6 Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 19:25 opalam się prawie nago i to nie tylko na plazy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_1985r Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 19:25 Miałam tego nie pisać, ale zosatałam zmuszona:) Moja mama ma 48 lat i nigdy nie powiedziałabyś, że ma tyle. Zmarszczki tylko pod oczami, no i skóre ma nie tak idealnie jędrną, a całe życie się opalała i to raczej intensywnie. To samo moja babcie, ma 75 lat, a jak na swój wiek wygląda bardzo dobrze i na pewno nie ma więcej zmarszek od swoich koleżanek, a znam historie jak to się w młodości opalała na olej (oczywiście nie pochwlam tego, ja zawsze smaruje się filtrami, ale tylko w trakcie opalania i nigdy nie blokerami). To jak wygląda nasza skóra zależy głównie od genów. Słońce niszczy skórę, wiadomo, ale nie chce mi się już na ten temat wypowiadać, bo przepychanki na ten temat trwają na tym forum już od dawna. I proszę Cię , nie próbuj mnie nawracać i przekonywać. Jeśli unikasz słońca jak ognia itd. to mnie to nie obchodzi i nie będę Cię na siłę zmieniać i prawdę powiedziawszy w ogóle mnie to nie obchodzi. Ładnie opalona dziewczyna wygląda dużo ładniej i zdrowiej niż ta trupioblada, unikająca każdej oznaki słońca. A co do tematu wątku to zawsze opalam się w bikini:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna5 Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 22:45 Dzisiejsze slonce jest duzo bardzo szkodliwe od slonca naszych matek i babek. Coraz wiecej ludzi ma raka skory i wiele ludzi na niego umiera. Dziwi mnie Wasza beztroska i liczenie na geny. Nie znam zadnej kobiety w starszym wieku, ktora by miala mlodziej wygladajaca skore po latach opalania od takiej, ktora unikala slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: czy opalacie sie nago? 21.06.06, 22:56 może zostawmy temat zmarszczek, jedna sie bedzie chronić inna liczyc na dobre geny, żyjemy w wolnym kraju. Ale hm.. o czerniaku jakos własnie mało osób pamieta. Wiecie ze wykryty czerniak o srednicy 3.5 mm to jakieś pare miesiecy życia? Mój facet ma mnóstwo pieprzyków na całym ciele, i zaczął się smarować filtrami, mimo, że tego nie cierpi, ze zwykłego zdrowego rozsadku po prostu. ja nie mam tak wrazliwej skóry jak on, nie ulegam poparzeniom ani nie mam pieprzyków praktycznie wcale, ja się smaruje "na przyszłość" hehe. Wystarczy mi opalenizna z butelki Holiday skin:) Odpowiedz Link Zgłoś
winifred Re: czy opalacie sie nago? 23.06.06, 09:17 zwykladziewczyna5, jeju, ale przynudzasz. jak widzisz nikogo nie uda ci sie nawrócić. a jak masz dostać raka to i tak dostaniesz. przestań truć. niech sie dziewczyny w spokoju cieszą opalenizną, ja sie swoją ciesze :) a co do tematu wątku, czasem topless ale tylko na plazy. poza tym lubie "białe paski" (byle nie za wielkie) dobrze widać wtedy jak sie juz opaliłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
guapisima Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 00:54 Nago próbowałam raz na plaży nudystów w Hiszpanii, ale nie podobało mi się. Dlatego opalam się topless i w stringach, bo nie wyobrażam sobie białych placków na piersiach, a biały ślad po stringach jest moim zdaniem bardzo sexy w przeciwieństwie do śladu zwykłych majtek. Muszę jednak przyznać, że przez ostatnie lata opalałam się tylko w krajach śródziemnomorskich. Ostatnio byłam nad polskim morzem 5 lat temu. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, ale wtedy nie wiem, czy w takim "stroju" odważyłabym się opalać w Polsce. Także wtedy, gdy pobyt na plaży jest bardziej spotkaniem towarzyskim (np. z większą grupą znajomych), gdzie może dojść do uprawiania sportów typu siatkówka plażowa wolę założyć zwykłe majtki i mieć przy sobie stanik od bikini ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 02:58 Ja się w ogóle nie opalam, bo jakoś nie lubię, zawsze jakieś owady mnie atakują, piasek się lepi, poparzę się i w ogóle jest nudno i gorąco :) Jeśli jestem na słońcu, to przeważnie w ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: czy opalacie sie nago? 26.06.06, 12:14 Piersi i szczegolnie sutki smaruje grubo filtrem i jeszcze nigdy nie mialam problemu czy jakis poparzen, podraznien. Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 09:42 Opalam sie w stringach i topless (na własnym balkonie) ale nie mialabym nic przeciwko korzystaniu ze słońca całkiem nago :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 09:59 >>> jak brodawki sutkowe znoszą ekspozycję na słońce? Nie ma poparzeń? << w/g moich doswiadczen dokladnie tak samo jak reszta skory. jesli ekspozycja jest stopniowa, to nie ma poparzen. Ciemnieja jak i skora. a bedac z natury ciemne robia sie jeszcze ciemniejsze. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatam6 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 10:08 potwierdzam, opalają się jak reszta skóry Odpowiedz Link Zgłoś
guapisima Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 10:12 Ja też potwierdzam - nigdy jeszcze nie spaliłam skóry na piersiach, choć z racji ich kształtu są świetnie wyeksponowane na słońcu ;-). Może jednak to dlatego, ze krem z filtrem aplikuję tam wyjątkowo dokładnie, no bo w końcu skóra wrażliwsza... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 10:16 .. ja akurat nie aplikuje nic ale zaczynam od bardzo bardzo malych dawek slonca. pierwszy raz po poludniu 1o minut na sloncu, lub 5 min w solarium. 2 min jesli to te mocniejszse lampy. (a w ogole rzadko sie opalam) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatam6 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 10:23 ja mam zahartowaną skórę więc opalam się znacznie dłuzej Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 11:42 nie opalem sie nago ani toples jakos nie widze wiekszej potrzeby ale nie przeszkadza mi jak inni to robia każdy ma wybór Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: czy opalacie sie nago? 22.06.06, 14:09 zależy gdzie:) na plaży- często topless i w stringach, u babci na działce- jednak w bikini:) ale w tym roku postanowiłam się nie opalać za wiele, bo mnie to jakoś zwyczajnie męczy... kiedyś lubiłam, teraz z roku na rok coraz mniej, nie wiem czemu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana633 Re: czy opalacie sie nago? 24.06.06, 13:55 Nie opalam się w ogóle zwykładziewczyna ma rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guapisima Re: czy opalacie sie nago? 24.06.06, 14:00 Czy mi się wydaje, czy ten wątek miał być o opalaniu nago, a nie o skutkach opalania i o tym, kto jest za opalaniem (w ogóle, a nie nago), a kto przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś