Dodaj do ulubionych

pantene do brązowych- problem

22.06.06, 09:07
Reklamy Pantene zawsze tak sugestywnie na mnie działały, że miałam wrazenie, że to naprawdę dobre kosmetyki do włosów. Niedawno kupiłam serię do włosów brązowych (szampon i odżywkę) i zaczęły się problemy. Zaraz po umyciu włosy są strasznie sianowate, sztywne, niemiłe w dotyku, natomiast kilka godzin później są już zupełnie przetłuszczone, dalej niesworne, twarde i w ogóle błeee. Zastanawiam się, czy tak szybkie przetłuszczanie to wina szamponu, czy bardziej pogody... Czy któraś z was miała podobne problemy po zastosowaniu tej serii? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • guapisima Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 10:04
      Włosy z natury szybko mi się przetłuszczają, więc zostałam przy szamponie do
      przetłuszczających się, ale kupiłam odżywkę, o której mówisz. Mam długie włosy,
      a rozczesanie ich po niej to był koszmar. Jeśli chodzi o przetłuszczanie to nie
      mogę nic powiedzieć, bo zawsze u mnie następuje to szybko. Z kolei ostatnio
      strasznie wypadają mi włosy, ale nie wydaje mi się by była to wina (tylko)
      odżywki - co roku na początku lata mam ten problem, a poza tym ostatnio moja
      dieta pozostawiała sporo do życzenia...
    • kragmel Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 10:08
      z moich doświadczeń wynika, że Pantene jest niefajne. serii do włosów brązowych
      używałam i tak - stan twoich włosów to jest wina tych kosmetyków.

wolę serię Gliss Kur do ciemnych włosów, a od Timotei zrudziałam.
      • tiliam Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 10:22
        jedyną w zasadzie zaletą tej serri jest łądny zapach. Zalety niestety się na
        tym kończą. Ja też mam szapmon i odżywkę do włosów brązowych i musze przyznać,
        ze nie mogę się już doczekać kiedy się skończą. Zauważyłąm że zaczęły mi po
        nich wypadać włosy - znajome koleżanki też potwierdziły ten fakt i rzeczywiście
        szybciej się przetłuszczają:/
        • eyebi Re: sunsilk do brązowych 22.06.06, 11:32
          Ja wolę jednak Sunsilka do brązowych włosów, bo nadaje im fajniutki połysk.
          pantene są droższe ale też sie zawiodłam, widać nie zawsze lepsze to co więcej
          kosztuje :)
          • kragmel Re: sunsilk do brązowych 22.06.06, 11:40
            eyebi napisała:

> Ja wolę jednak Sunsilka do brązowych włosów, bo nadaje im fajniutki połysk.

wszelkie sunsilki robią mi krzywdę - zostaje po nich sucha, sztywna szopa, a
            nie włosy.
            • sylwia_74 Re: sunsilk do brązowych 22.06.06, 23:42
              A ja też mam tego Sunsilka do brązowych i super, właśnie w ogóle nie wysusza i
              pachnie rewela. A z Sunsilkowych rzeczy uwielbiam jeszcze to fioletowe mleczko
              nawilżające i lakier dwukolorowy - ten owocowy.

Natomiast rzeczywiście kiedyś miałam w zamierzchłej przeszłości jakiś ich
              szampon co mi nie podszedł, ale może po prostu receptury pozmieniali :D A
              Pantene nie lubię za bardzo, chociaż nie był jakiś total zły. I tak najgorszy
              dla mnie jest Fructis po którym momentalnie łupieżu dostaję :/
    • grimma Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 11:39
      timotei jest najlepsze
    • kobietek Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 12:00
      a ja mialam, co prawda do rudych i byłam bardzo zadowolona, zwłaszcza z
      odżywki.
    • e.m.i1 Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 12:41
      Mialam to samo, tez siano na glowie.
      Jak widac to wina Pantene.
    • bzzzk Re: pantene do brązowych- problem 22.06.06, 12:42
      też nie jestem zadowolona z tej odżywki... miałam Gliss Kur do brązowych i
      włosy były po niej znacznie ładniejsze. zresztą każda odżywka Gliss Kur mi
      służy, lubię te kosmetyki:)

pzdr
    • kikiet Re: pantene do brązowych- problem 23.06.06, 00:31
      Pantene jest ogólnie agresywne, wiem po sobie i moich 2 znajomych - ja
      wybróbowałam serię do farbowanych, one do suchych i przetłuszczających. Efekt:
      tylko dziewczyna z przetłuszczającymi się włosami była zadowolona, ale też
      krótko, bo po dłuższym używaniu włosy zaraz po umyciu robiły się sianowate.
      Brązujących nie próbowałyśmy i nie spróbujemy ;)
    • nessie-jp Re: pantene do brązowych- problem 23.06.06, 03:51
      NiesForne! :)) To chyba od "sfory" pochodzi, że niby takie podatne na tresurę ;)

Ja nie lubię Pantene w ogóle, zresztą żaden z tych "brązujących" szamponów mi
      nie przypadł do gustu (a wypróbowałam aż dwa :) czyli Pantene i Timotei) - po
      obu miałam tak samo jak ty, i jeszcze do tego swędziała mnie skóra głowy. :/

Widać nie jestem stworzona do brązu. Może istnieje inna odżywka z henną, która
      nie będzie tak drastycznie pogarszać stanu włosów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka