Gość: fi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 22:26 Czy ktoś może polecić jakieś kosmetyki dla 26 latki z wrażliwą i obecnie podrażnioną cerą. Również do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: kosmetyki dla alergika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:59 Coś z oferty La Roche Posay, Avene, SVR Jeśli skóra jest sucha to Oilatum, Balneum Wszystko w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
maja822 Re: kosmetyki dla alergika 27.01.03, 23:05 O, Justy, właśnie chciałam cię spytać, jaki byś poleciła balsam do przesuszonej skóry. Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: kosmetyki dla alergika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 09:02 Dziękuję justy, a co polecisz do mycia twarzy i ciała (bo chyba tu leży przyczyna podrażnienia), jaki bedzie najlepszy balsam do suchej skóry? Cerę natomiat mam mieszaną ale policzki aktualnie suche. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do justy Re: kosmetyki dla alergika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 09:05 Mam jeszcze jedną prośbę, podawałaś kiedyś przykłady substancji, które zatykają pory - czy mogłabyś jeszcze raz, nie mogę się do niej dokopać a chętnie bym sobie je zapisała. Albo podaj link. Dziękuję bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelijah Re: kosmetyki dla alergika IP: *.37-151.net24.it 28.01.03, 09:34 Czesc, Mam podobny problem jak Ty. Moja skora reaguje podraznieniami (wypryskami i swedzeniem) na przerozne kosmetyczne specyfiki. Na szczescie odkrylam swietny balsam do ciala - z serii Cztery pory roku, z wyciagiem z bluszczu (czy bluszcza?) - ten zielony. Jest naprawde swietny, gesty, nie wysusza skory, ale wygladza ja i nawilza na dlugo, ma dzialanie lekko ujedrniajace. Do mycia twarzy uzywam zelu RoC (nie lubie mleczek). Do tego kremik ma dzien Oil of Olaz dla alergikow, na noc Avene, oczka All about eyes-Clinique, a wszystko zakrapiam woda termalna Avene. Na wyjatkowe sytuacje - podraznienia, uczulenia mam 2 sposoby: krem nagietkowy Ziaja i taka zolta maz' z apteki dla dzieci na odparzenia Linomag (chyba)- wyglada i pachnie ochydnie ale potrafi zdzialac cuda. Nie wiem jak twoja skora reaguje na kosmetyki kolorowe - ja niestety nie moge uzywac niczego (podklady, pudry, cienie do oczu), no moze troszke szminki ;-). W kazdym razie nie polecam Vichy, nie nadaje sie dla osob z prawdziwymi problemami skornymi. To chyba tyle, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bettina Re: kosmetyki dla alergika IP: 217.153.52.* 28.01.03, 12:38 Witam, z alergią zmagam się juz od wielu lat. Wypróbowałam dziesiątki różnych kosmetyków tzw. hypoalergicznych i.... klapa. Za każdym razem pojawiało się pieczenie skóry twarzy, silny rumień i drobne podskórne pęcherzyki wypełnione przejrzystym płynem. Dzięki temu forum trafiłam ok. rok temu na świetne kosmetyki La Roche Possay, a konkretnie na krem Toleriane. Wspaniale ukoił moją twarz. Do tego woda termalna tej firmy. Do zmywania makijażu stosuję Physiogel firmy Stiefel (w aptekach ok.23 PLN). Można go używać bez spłukiwania wodą. Z balsamów polecam firmy Garnier - do wrażliwej skóry. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś