Dodaj do ulubionych

Wosk taki jak w Yves Rocher

27.06.06, 21:14
Czy ktoraś z Was wie może czy można gdzieś kupić taki wosk do depilacji jaki
stosują w salonach Yves Rocher? Chodzi mi o ten niebieski do którego nie używa
się plastrów.
Obserwuj wątek
    • ladyblue Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 27.06.06, 21:28
      w "moim" salonie był biały ;)
      też jestem ciekawa, bo wosk przyjemny w zastosowaniu a gdzie indziej się z nim
      nie zetknęłam

wosk jest biały, ma gęstą konsystencję, pachnie miodem i (uwaga) nakłada się
      grubą warstwę, czeka 10-15 minut, zrywa się sam zastygnięty wosk bez pomocy
      żadnych pasków
    • j0anna1 Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 13.08.06, 14:41
      Jesli jest ktoras zainteresowana to znalazlam wreszcie taki wosk - no moze nie
      idealnie taki sam ale prawie..
      allegro.pl/show_item.php?item=117851362
      Zastosowalam do depelacji bikini (brazylijskie, bo do czesciowego to chyba
      wszystko sie nadaje). Zajelo mi to 2 godziny ale pierwszy raz jestem prawie w
      100% zadowolona z samodzielnej depilacji, a wyprobowalam juz naprawde wiele
      sposobow.
      • a_nika Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 13.08.06, 16:15
        ojej, az boli........ wszedzie reklamy
        • j0anna1 do a_nika 13.08.06, 16:41
          Chyba to forum istnieje właśnie między innymi dlatego aby dzielić się swoimi
          doświadczeniami z konkretnymi kosmetykami (dobrymi i złymi). Skoro jest to dla
          Ciebie aż tak bolesne to chyba pora przestać czytać te posty.
          • a_nika Re: do a_nika 13.08.06, 22:19
            na szczescie nie wszystkie watki sa taka nachalna reklama :) w wiekszosci
            rzeczywiscie dziewczyny po prostu cos polecaja, a nie zakladaja watku zeby
            zareklamowac cos, co chca wlasnie sprzedac. dziekuje za troske i pozdrawiam :)
            • j0anna1 Re: do a_nika 13.08.06, 22:58
              Jak popatrzysz uważnie na linka do tej aukcji to zauważysz mnie jako jedną z
              kupujących. Popatrz też może na datę założenia wątku..
    • mum6 Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 13.08.06, 23:29
      a jak przewidujesz- na ile depilacji np pach takie pudełeczko może wystarczyć?
      wart jest tej ceny?
      • j0anna1 Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 14.08.06, 18:37
        No tanio niestety nie bedzie. Na bikini zuzylam 1/4 opakowania - no moze nieco
        wiecej - czyli koszt okolo 15 zl. Z drugiej strony koszt depilacji u kosmetyczki
        to 40 zl. Poza tym zostawilam sobie ten zuzyty wosk - moze uda sie go
        wykorzystac ponownie - chociaz nie wiem czy widok wloskow plywajacych w wosku
        nie bedzie zbyt obrzydliwy, no ale to w koncu moje wloski a nie cudze :-) Jak
        czytalam o domowej depilacji pasta cukrowa wlasnej produkcji to tam tez uzywalo
        sie ta kulke do skutku razem z wloskami - wiec moze dam rade :-)
        W kazdym razie wosk jest wart swojej ceny. Przede wszystkim zero podraznien no i
        jest gladko. Wloski wyrwaly sie z cebulkami. Nie udalo mi sie natomiast wyrwac
        wszystkiego za jednym pociagnieciem - musialam poprawiac - ale to chyba kwestia
        wprawy - podgrzania do odpowiedniej temperatury i moze dluzszego trzymanie na
        skorze.

• mum6 Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 15.08.06, 15:10
          a wcześniej używałaś samodzielnie zwykłego wosku, plastrów? rzeczywiście ten
          jest o niebo lepszy?
          bo jeśli mam się tak samo męczyć, to już wolę pójść do kosmetyczki... ;)
          • j0anna1 Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 15.08.06, 19:52
            Wczesniej uzywalam takiego wosku:
            allegro.pl/item120652323_wosk_twardy_do_depilacji_profesjonalnej_szpatulki.html
            oraz gotowej pasty cukrowej. No i oczywiscie wiele woskow w plastrach na zimno
            dostepnych w drogeriach.
            Ten ostatni wosk jest zdecydowanie lepszy niz poprzednie, zwlaszcza gdy nie ma
            sie podgrzewacza.
            Na pewno kupie kolejne opakowanie.
            • hevik Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 23.11.06, 16:02

Dziewczyny a co myślicie o tym wynalazku ? Czy któras z was używała ?
              www.allegro.pl/item142446262_netline_wosk_bez_paskow_nowa_technologia_fr_
              .html Ja byłam zafascynowana pastą cukrową - ale tylko zabiegeim wykonanym u
              kosmetyczki , bo zakup pasty z Allegro to totalna porażka :(
              • hevik Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 23.11.06, 16:09

www.allegro.pl/item142446262_netline_wosk_bez_paskow_nowa_technologia_fr_.html
                • bzzzk Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 23.11.06, 23:25
                  to chyba to samo co zachwala JOanna, bo wydaje mi się, że gdzieś na stronie
                  mignął mi jej komentarz:) chyba też się skuszę... moje oczekiwania względem
                  depilacji spełnia na razie pasta cukrowa, ale jeśli taki wosk miałby się nie
                  kleić... no, no, pewnie spróbuję:)

pzdr
                  • bzzzk Re: Wosk taki jak w Yves Rocher 23.11.06, 23:33
                    coś takiego jeszcze zauważyłam, choć tu już trzeba czekać 5 minut aż zaschnie.
                    ale jak tanio... :)
                    • bzzzk ech, no i link oczywiście;) 23.11.06, 23:33
                      www.allegro.pl/item142813751_wosk_twardy_w_tabletkach_depilacja_bez_paskow_.html
                      • hevik Re: ech, no i link oczywiście;) 24.11.06, 10:45

Też wzrok mi się zawiesił na tych tabletkach , myślę że wyprubuję jedno i
                        drugie . Bzzzk jakiej pasty używasz ? Ja rezygnuję z kupna tej z allegro po to
                        wyrób domowy i nie spełnia moich oczekiwań .
                        • bzzzk Re: ech, no i link oczywiście;) 24.11.06, 20:22
                          najpierw miałam coś, co się nazywało bodajże Al Fatina, ale już jej chyba nie
                          ma na Allegro, teraz mam Camsakizi i w sumie nie widzę między nimi różnicy. są
                          w miarę przyzwoite, depiluje się nieźle, wolę to niż wosk w plastrach, bądź na
                          gorąco z paskami, ale z pewnością da się coś takiego wyprodukować metodą
                          domową. tyle, że ja jakaś sierota jestem, bo próbowałam parę razy i zawsze coś
                          mi nie wychodzi;) ale generalnie, to jestem wielką fanką depilacji cukrowej u
                          kosmetyczki, bo jednak do tego potrzeba sporej wprawy, żeby gładko poszło. po
                          depilacji w salonie kosmetycznym bikini odrasta mi dopiero po ok. miesiącu, po
                          zabawie z pastą w domu- po ok. 2 tygodniach, a po zwykłym wosku na zimno i na
                          gorąco, to już w ogóle tragedia- ok. 7 dni (tak samo w salonie, jak i w domu).
                          ale takiego wosku, o jakim piszecie jeszcze nie próbowałam, cóż mi szkodzi:)
                          faktycznie do depilacji bikini może być bardzo praktyczny. aktualnie nie stać
                          mnie na pastę w salonie (ok. 90zł), więc szukam metody w miarę alternatywnej...

ja chyba zacznę od tabletek, ale pewnie i to drugie też w końcu kupię:)

pzdr
                        • bzzzk Hevik, i jak, kupiłaś? :) 07.12.06, 10:05
                          ja się właśnie przymierzam do tego w tabletkach na początek. choć nie wiem czy
                          nie lepiej ten drugi od razu... mam dylemat;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka