Dodaj do ulubionych

puder i krem matujacy

04.07.06, 23:55
Nie śmiejcie się ze mnie. Ja stara jestem, ale na makijażu to się naprawdę
słabo znam. Zawsze myślałam, że puder nakłada się na coś - na podkład, fluid,
krem. Ostatnio ktoś mi powiedział, żem głupia, że na krem matujący
antybakteryjny nakłądam puder. Że albo jedno albo drugie. No i już sama nie
wiem. Gdybym zrezygnowała z kremu, to na czym ten puder miałby się trzymać?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: puder i krem matujacy 04.07.06, 23:58
      No może nie od razu głupia ale takie połączenie może zbytnio wysuszac twarz.
      Poza tym jak nałożysz na zwykły krem to puder i tak zmatowi to co ma zmatowić
      • facecja Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:04
        No właśnie

Moją twarz nie tak łatwo wysuszyć. hmmmm. Jak tak rzucę okiem w przeszłość, to
        ja nie pamietam, żeby ona kiedykolwiek była sucha :( I właśnie dlatego zwykłych
        kremów unikam. A te antybakteryjne często są matujące - co za złośliwość ;)

• maggi9 Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:11
          Wiesz jeśli Tobie takie połączenie odpowiada i nie powoduje skutków ubocznych to nie ma się co przejmować opiniami inych.No chyba, że jest to opinia kosmetyczki albo dermatologa
          • facecja Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:14
            No chyba, że jest to opinia kosmetycz
            > ki albo dermatologa

nie nie

tylko ja tego na dłuższą metę nie praktykowałam. i nie wiem, gdzie może mnie to
            zaprowadzić ;)

dzięki za odp.
            • maggi9 Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:15
              Nie wiem jaką masz cere?Tłustą?Z wypryskami?
              Takiej skórze wbrew pozorom też szkodzi zbytnie przesuszenie
              • facecja Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:22
                Na razie bez wyprysków - niewiadomo, czy na długo. Za to wciaz jest zbyt tłusta
                i to nie tylko w sferze T, ale i na policzkach.
    • otakou Re: puder i krem matujacy 05.07.06, 00:57
      Ja używam pudru w kamieniu na krem pielęgnacyjny. Akurat te dwa, jakich używam
      ostatnio, przy okazji są też matujące. Dla mnie krem ma byc po prostu dobry i
      mnie odpowiadać swoimi właściwościami pielęgnującymi. Jeśli jest przy okazji
      matujący to bardzo dobrze. Puder ma byc taki, żebym ładnie wyglądała i żebym
      się nie świeciła. Całość ma powodować, że wyglądam dobrze, nie błyszczę się,
      mam równy i naturalny kolor twarzy, a przy okazji nie przesuszoną cerę przez
      nieużywanie lub używanie nieodpowiedniego kremu. Jeśli wyglądasz okej i nie
      masz uczucia, że przesuszasz skórę, ani nie czujesz dyskomfortu, kiedy używasz
      antybakteryjnych kremów, to moim zdaniem nie ma powodu, żeby przejmować się
      cudzymi opiniami. Wiem z lektury forum, że wiele dziewczyn nakłada puder na
      krem, a jeśli mają cery tłuste, czemu nie miałby być matujący. Ja za to na noc
      kładę na twarz krem o bardziej tłustej i gęstej konsystencji.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka