olej261 06.07.06, 18:14 Co myslicie o lushu, własnie jestem a Angli i testuję , są fantastyczne. Chciałam podzielić się wrażeniami. Pozdrawiam Pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: LUSH 06.07.06, 19:24 też byłam nimi zachwycona, aż poczytałam dokładnie składy. 90% tych kosmetyków ma z naturą niewiele wspólnego, są w nich syfy z czarnej listy - i to w dużej ilości, od barwników po konserwanty. świeże maseczki są ok, niektóre kulki do kąpieli, dezodoranty w kamieniu. No i oczywiście massage bars, bardzo je lubię. Reszta do odstrzału - przynajmniej jeśli zastosujemy nasze tutejsze kryteria, dość ortodoksyjne:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: LUSH 06.07.06, 19:57 Zgadzam sie. Naturalny to Lush nie jest, daje zludzenie natury, bo intensywnie pachnie (ale jak na nature to zbyt intensywnie) i dosc siermieznie wyglada. Ja lubilam kiedys ich mydlo figowe i migdalowe. Ale od dawna ich nie uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: LUSH 07.07.06, 12:06 ale składają się głównie z sls:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa ja nie wiem, czy to przez ciaze czy co 07.07.06, 16:24 Ale u mnie przejcie obok sklepu LUSHa wywoluje odruch wymiotny- te zapaszki sa koszmarne!!! No i sklady- dokladnie, sam syf. Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: LUSH 08.07.06, 20:00 very_martini napisała: > ale składają się głównie z sls:) jako, ze nie jestem tak "ortodoksyjna" jak wy, powiem, że póki są dobre to mi to nie przeszkadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: LUSH 09.07.06, 19:53 rozumiem Cię, ale uwierz, sls na pierwszym miejscu w składzie dyswalifikuje te kosteczki nawet w oczach tych z nas, które nie są zbyt ortodoksyjne. Też ich kiedyś używałam, są bardzo fajne, chociaż niedawno myłam włosy jednym z tych okrągłych i pieniło się to tak okrutnie, że miałam dość. Odwykłam przez rok:) Anyway, Lushowi jako firmie naturalnej mówię "nie". Robią bardzo fajne kosmetyki, ale niech nie ściemniają, że to sama natura. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś