06.07.06, 18:14
Co myslicie o lushu, własnie jestem a Angli i testuję , są fantastyczne.
Chciałam podzielić się wrażeniami. Pozdrawiam Pa
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: LUSH 06.07.06, 19:24
      też byłam nimi zachwycona, aż poczytałam dokładnie składy. 90% tych kosmetyków
      ma z naturą niewiele wspólnego, są w nich syfy z czarnej listy - i to w dużej
      ilości, od barwników po konserwanty. świeże maseczki są ok, niektóre kulki do
      kąpieli, dezodoranty w kamieniu. No i oczywiście massage bars, bardzo je lubię.
      Reszta do odstrzału - przynajmniej jeśli zastosujemy nasze tutejsze kryteria,
      dość ortodoksyjne:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • chihiro2 Re: LUSH 06.07.06, 19:57
        Zgadzam sie. Naturalny to Lush nie jest, daje zludzenie natury, bo intensywnie
        pachnie (ale jak na nature to zbyt intensywnie) i dosc siermieznie wyglada. Ja
        lubilam kiedys ich mydlo figowe i migdalowe. Ale od dawna ich nie uzywam.
        • heather4 Re: LUSH 07.07.06, 09:57
          szampony w kostkach są super
          • very_martini Re: LUSH 07.07.06, 12:06
            ale składają się głównie z sls:)

16%VOL
            22%VAT

--
            • kraxa ja nie wiem, czy to przez ciaze czy co 07.07.06, 16:24
              Ale u mnie przejcie obok sklepu LUSHa wywoluje odruch wymiotny- te zapaszki sa
              koszmarne!!! No i sklady- dokladnie, sam syf.
            • heather4 Re: LUSH 08.07.06, 20:00
              very_martini napisała:

> ale składają się głównie z sls:)

jako, ze nie jestem tak "ortodoksyjna" jak wy, powiem, że póki są dobre to mi
              to nie przeszkadza;)
              • very_martini Re: LUSH 09.07.06, 19:53
                rozumiem Cię, ale uwierz, sls na pierwszym miejscu w składzie dyswalifikuje te
                kosteczki nawet w oczach tych z nas, które nie są zbyt ortodoksyjne.
                Też ich kiedyś używałam, są bardzo fajne, chociaż niedawno myłam włosy jednym z
                tych okrągłych i pieniło się to tak okrutnie, że miałam dość. Odwykłam przez
                rok:) Anyway, Lushowi jako firmie naturalnej mówię "nie". Robią bardzo fajne
                kosmetyki, ale niech nie ściemniają, że to sama natura.

16%VOL
                22%VAT

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka