Dodaj do ulubionych

rozswietlic makjaz

IP: 62.233.139.* 03.02.03, 12:18
no wlasnie- chodzi mi o cos do wykonczenia makijazu- ze swiecacymi, ale NIE
bronzujacymi robinkami. Co najlepsze- puder, kuleczki- jakie- ? jaka cena? a
moze sa jakies male pojemniczki z drobniutenkim srebrnym pylkiem?
poradzcie cos,
dziekuje,
kileczka
Obserwuj wątek
    • moni_citroni Re: rozswietlic makjaz 03.02.03, 14:49
      Kuleczko, ja uzywam kuleczek :-) Daja bardzo naturalny efekt, rozswietlaja,
      lekko koryguja. Mialam kiedys sypki puder rozswietlajacy i byl calkiem ok, ale
      trzeba go bardzo oszczednie nakladac i latwo przesadzic. Niestety, pewnego dnia
      mnie zamroczylo i dosypalam do pudru jakiegos swiecacego proszku - efekt "puder
      sylwestrowy".
      Sa tez specjalne podklady rozswietlajace, np Loreal. Ja uzywam DP Chanel, to
      typowy podklad matujaco-rozswietlajacy. Troche drogi, ale fajny.
      • Gość: kuleczka1 Re: rozswietlic makjaz IP: *.gabo.pl 03.02.03, 15:41
        witaj moja "imienniczko" :-) /dla rozroznienia dopisalam sobie '1'

no więc tak, ja uzywam podkladu rozswietlajacego Translucide Loreala i nie
        powiem..całkiem calkiem..szczególnie jak pada światlo na twarz..jeśli nie
        lubisz podkładów jest tez puder sybki Translucide Loreala. Kosztuje jakies ok
        60 zl. a ja za podklad dalam 45
        Ponoć są tez rozswietlajace bazy pod makijaz
        jieyds skopiowalłam sobie pewnien text z innego portalu o rozswietlających
        kosmetykach

"Tajemnicą subtelnego połysku są podkłady, sztyfty i kompakty, które
        rozpraszają światło. Ich twórcy najpierw obserwowali pracę fotografów mody.
        Profesjonaliści nigdy nie oświetlają modelek ostrym fleszem. W rozproszonym
        świetle załamania skóry i zmarszczki nie tworzą cieni, a cera wydaje się
        gładsza. Igrające ze światłem podkłady podkreślają opaleniznę, odwracają uwagę
        od niedoskonałości cery i dodają jej zdrowego blasku.

Mikroskopijne lusterka
        Nikt nie powinien się domyślić, że mamy na twarzy podkład. Nowoczesne kosmetyki
        zawierają niewielkie ilości barwników, są lekkie, transparentne i wyposażone w
        cząsteczki odbijające światło. Aby zrozumieć istotę ich działania, trzeba
        byłoby obejrzeć je w dużym powiększeniu. Odkryłybyśmy, że rozświetlające
        pigmenty mają najróżniejsze kształty: jedne przypominają płaskie płytki, inne
        są wielokątnymi bryłami lub mają postać kapsułek. Działają jak mikroskopijne
        lusterka. Im są drobniejsze i bardziej nieregularne, tym lepiej rozpraszają
        światło. Znajdziemy je nawet w kosmetykach do cery mieszanej. Podkłady do tego
        rodzaju cery przyciągają światło do suchych partii twarzy i korygują te, które
        świecą się z nadmiaru sebum.

Jeszcze więcej blasku
        Rozświetlający efekt podkładu wzmocnisz nabłyszczającym żelem. Nakładanie go
        wymaga wprawnej ręki i znajomości makijażowych tricków. Skóra zbyt hojnie
        oprószona błyszczącymi drobinkami w mocnym świetle może się wydawać mokra.
        Zaczerwienione miejsca staną się bardziej widoczne i twarz będzie wyglądała
        niezdrowo. Pamiętaj, że uwaga skupia się na lśniących fragmentach skóry. Jeśli
        masz rozszerzone pory albo zmarszczki wokół oczu, unikaj rozświetlania tych
        partii twarzy. Staraj się podkreślać blaskiem to, co najpiękniejsze: ładnie
        zarysowane kości policzkowe, policzki, łuki brwiowe. Duże kawałki brokatu
        skupiają światło w jednym punkcie i są widoczne w postaci błyszczących kropek.
        To dobre na ekstrawagancki wieczór, na co dzień lepsze będą kosmetyki z jak
        najdrobniejszym świecącym pyłem. Nabłyszczacze najlepiej rozcierać palcami.
        Rozgrzane ciepłem dłoni, idealnie wtopią się w skórę.

Jak chwytać światło?
        - Podstawowa zasada rozświetlania brzmi: środek twarzy musi być najjaśniejszy.
        - Niewielka ilość korektora nałożonego u nasady nosa, pod oczami i na brodzie
        ożywia cerę.
        - Rozświetlające podkłady i żele z mieniącymi się drobinkami najlepiej
        rozprowadzają się i trzymają na dobrze nawilżonej kremem skórze.
        - Jeśli natura obdarzyła nas tłustą cerą, najpierw starannie wklepujemy w skórę
        krem i podkład matujący, a dopiero potem, bardzo ostrożnie i oszczędnie,
        dodajemy jej blasku żelowym nabłyszczaczem.
        - Gdy masz cerę suchą albo normalną, możesz użyć nabłyszczacza przed nałożeniem
        podkładu. Połysk będzie delikatny i naturalny.

Polecamy:
        - Jedwabisty sypki puder z ekstraktem z aloesu pokrywa twarz satynowym,
        świetlistym woalem. Silk Touch Powder, Pupa - 81 zł.
        - Podkład o odżywczej, kremowej formule opartej na fotooptycznych
        właściwościach pigmentów najnowszej generacji. Vitalumiére Creme, Chanel, 50
        ml - 223 zł.
        - Podkład z barwnikiem dopasowującym się do każdego rodzaju światła naturalnego
        i sztucznego. So Ingenious
        Multi-Dimension Makeup SPF 8, Estée Lauder, 30 ml - ok. 130 zł.
        - Rozświetlający żel ze złotymi drobinkami do rozświetlania zarówno twarzy, jak
        i ciała. Inspiracja, Dermika,
        30 ml - 34 zł.
        - Podkład w wygodnym sztyfcie, idealny do rozświetlania środkowych partii
        twarzy. Light Radiance Stick Foundation, Oriflame, 8,5 g - 46 zł.
        - Kompakt, który zawdzięcza rozświetlające właściwości połączeniu specjalnych
        barwników o bardzo zróżnicowanych kształtach i rozmiarach. Fond de Teint Osmose
        Diorskin Compact, Dior, 8 g - 180 zł.
        - Podkład pochłaniający nadmiar sebum i rozpromieniający mieszaną cerę. Perfect
        Balance, Astor, 30 ml - 50 zł.
        - Rozświetlający podkład do cery wrażliwej. Calming Effects Illuminating
        Foundation, Avon, 30 g - ok. 34 zł.
        - Nawilżający żel ze złocistymi drobinkami podkreśla naturalną opaleniznę. Sun
        Shining Gel, Lancaster Sun, 50 ml - 95 zł.
        - W tym podkładzie odbijające światło pigmenty przybrały kształt mikrokapsułek.
        Translucide, L'Oréal Paris, 30 ml - ok. 52 zł.
        - Wygładzający fluid opracowany z myślą o zmęczonej, zszarzałej cerze. Smooth
        Result, Maybelline, 30 ml - 37 zł.
        - Najnowsza wersja tego niezwykłego podkładu zawiera rozświetlające płaskie
        pudry i błękitną bazę odbijającą
        światło. Photogénic Ultra Naturel, Lancôme, 30 ml - 165 zł.

• Gość: kuleczka Re: rozswietlic makjaz IP: 62.233.139.* 03.02.03, 15:47
          jestescie wspaniale, dziekuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka