Dodaj do ulubionych

Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie!

12.07.06, 23:29
taka ładna pogoda, laski na plażach porozbierane a tu przykra niespodzianka -
EPIDEMIA cellulitu. słyszałem teorie, że to wina hormonów zawartych w
żywności. według mnie to bzdura - spójrzmy na siatkarki, lekkoatletki
(Isinbajewa - mniam...), tenisistki - piękne, gładkie uda i pośladki. także
dziewczyny - przestańcie szukać usprawiedliwień i weźcie się za siebie.
Obserwuj wątek
    • kiara22 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 12.07.06, 23:40
      cmoknij sie :)
      • omniabulgari Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 02:47
        co za bzdura, to zalosne co napisalas, osobiscie znam pare koszykarek, a juz
        nie wspomne o tancerkach z cellulitem.. z reszta co tu dyskutowac jak ktos
        pisze takie glupoty, to nic sie nie poradzi....
        • ksiaze-gigi Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 04:50
          spiep*aj dziadu.

zajmij się lepiej ćwiczeniem swojego kaloryfera i zwojów mózgowych
          • nadinka_nadinka Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 06:51
            > zajmij się lepiej ćwiczeniem swojego kaloryfera i zwojów mózgowych

hehe, podejrzewam, ze kaloryfer to on widzial u siebie jedynie na scianie :D
    • saskiaplus1 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 08:40
      Taaa, a świstak siedzi...
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 08:55
        no niestety, żeby dobrze wyglądać trzeba nad tym popracować. bez pracy nie ma
        kołaczy.
        • joanna_od_aniolow Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:08
          Dawaj zdjecie, ocenimy twoje kołacze;)
          • littlefrog Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:17
            Więcej niż kobiet z cellulitem jest na plażach panów z wielkimi bębnami zamiast
            brzucha:]
            • joanna_od_aniolow Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:19
              Jasne;) panowie piękni i młodzi tylko te baby jakies takie fee;) Każden za miss
              zasługuje;))))
              • capitalissimus Joasiu i Żabko 13.07.06, 09:41
                macie oczywiście rację, z facetami jest gorzej niż z babami. ale powiedzcie mi
                co to zmienia? czy od tego ubywa wam cellulitu?
                • joanna_od_aniolow Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 09:47
                  Nic to nie zmienia. Tyle ze ja sie babom na plaży nie przyglądam. A na facetów
                  patrzę. I stwierdzam że są tłuści, brzuchaci i z obwisłymi tyłkami. Jakoś jeśli
                  chodzi o względy estetyczne to męskie tyłki są dla mnie ważniejsze niż
                  damskie;PPP
                  • capitalissimus Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 09:54
                    bardzo zdrowie podejście :-))

zachecam cię jednak na zerknięcie na damskie tyłki. ta galareta wystepuje na
                    95% damskich tyłków (obserwacje własne z trójmiejskich plaży).
                    • joanna_od_aniolow Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 09:56
                      Toż tłumacze ze nie zerkam;)
                      Zerkam na męskie tyłki- obwisłe, tłuste i trzęsące sie. I o zgrozo-im cellulit
                      sie tez zdarza;)
                      • hermina5 Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 10:01
                        Własnei meski celulit jest rzeczą najdziwniejszą. Bo onzacza bardz niski
                        testosteron, pomijajac oczywiscie szesciopaki piwen w męskich brzuchch;/
                        • joanna_od_aniolow Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 10:08
                          Meżczyzni sa coraz mniej męscy;/
                          Brzuszyka, obwisłe pośladki, zanidbane stopy...
                          Do tego nieudolnie maskowana łysina...
                          Psujące sie zęby...

Może i kobiety miewają cellulit ale widac go tylko na plaży.
                          Meskie braki widac na ulicy...
                          I jak zwykle kobity mamy przebimbane, nawet popatrzec nie ma na kogo;/
                          • hermina5 Re: Joasiu i Żabko 13.07.06, 10:11
                            Oj daj spokój, bo przypomniałaś mi gościa z autobusu wczoraj. Na oko ze 30
                            lat,wylany jaką wodą toaletowa na pół autobusu, w sandałch i ... tak potworne
                            stopy, ze przeniosłam się na przód, Nieleczona grzybica paznokci od chyba
                            jakichś 10 lat - koszmar, jak u pancernika;/
    • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:28
      Jasssne...piekne, gladkie i jedrne...
      Poogladaj czasem EuroSport (jesli masz tv) to moze przestaniesz glupoty
      wypisywac!
      Aaaa i jeszcze jedno - cellulitis nie pojawia sie tylko u otylych kobiet - mam
      kolezanka szkieletora - 181cm/51 kg, ktora ma cale uda "zaatakowane"
      pomaranczowa skorka!
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:43
        oglądam eurosport, a jakże. sportsmenki (nawet te mocno zbudowane) są
        pozbawione tego ohydztwa, nie wpieraj mi głupot.

a co do twojej koleżanki - nie wystarczy bycie szczupłą. trzeba ćwiczyć!
        • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 09:52
          I jeszcz koniecznei tzreba wyeliminować estrogen z organizmu, kolego:)))))Wiesz
          dlaczego opisujesz sportsmenki? Bo doskonała większość z nich ma taki poziom
          estrogenu farmakologicznie uregulowany, ze nie zajdą w ciązę pzrez najblizsze 5
          lat. Własnie dlatego ich profil hormonalny pozwala na zbudowanie mięsni w
          miesiąc, zawortość tłuszczu w okolicach 5% czyli nizej niż u mezczyzn, brak
          miesiaczki, brak celulitu itp

no to skoro wolisz cyborgi, to oglądaj dalej eurosport. Aha i nei zapomnij
          popatzreć na te kobiety tak w około 5 lat po zakończeniu zawodowej kariery;)
          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:00
            a te które rodzą dzieci i wracają do sportu? coś siękupy nie trzyma twoja
            argumentacja.

zwróć uwagę na przepiękną Isinbajewą (prawie tak śliczna jak moja żona:-)).
            100% kobiecości, piękne uda i pośladki.

a poza sportsmenkami - podam przykład mojej żony, która sporo ćwiczy i ma
            doskonałe ciało. chcieć to móc.
            • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:05
              Jak na razie pieszesz w kółko o jednej sportsmence - neijakiej Isinbajewej. Cos
              chyba niewiele tego Europsoru oglądzasz;/ Podaj mi nazwiska 10 sportsmenek,
              które w ciągu roku urodziły dziecko i wróciły do sportu -i maja identyczną
              formę. Oj coś ta Twoja argumentacja świadczy tylko o jednycm - jesteś małym
              chłopcem- bo jakbyś maił zonę, to gó.. by cię za pzreproszeneim obchodziły
              damskie tyłki i zajmowałbyś sie jej tyłkiem, a nei oglądaneim tyłkow na całej
              plazy.

BTW. Co zona sądzi o Twojej fascynacji tyłkami damskimi? Popiera cię ? Wspiera
              duchowa? Zachęca do tropienia tylków i krzyczenia za nimi : a pfe!
            • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:05
              Jesli rzeczywiscie amsz ozne to wspolczuje jej meza.
              Ale coz...swoj do swojego ciagnie:/
              • margaret_thatcher Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:33
                Kolejna zakompleksiona zazdrosnica z cellulitem.
                • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:48
                  Zgadza sie, cellulit mam - jak wiekszosc kobiet i facetow!!
                  Nie wstydze sie tego, na plaze chodze i nikogo nie strasze tym widokiem...

I tu sie zdziwisz - na diecie nie jestem! No moze na tej "pogrubiajacej" bo
                  malo waze...

Jestes ogranoczona bo poza tekstem typu "zazdrosnica" nie potrafisz napisac
                  niczego innego - masz kompleks panienbi z solarium, spieczonej na pomaranczowo,
                  ktora na uwagi o swoim (delikatnie mowiac) odstraszajacym wygladzie twierdzi,
                  ze wszysty jej zazdroszcza. Pytam czego - opalenizny za 5 zl?

• joanna_od_aniolow Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:54
                    Ale ciekawa sprawa:
                    -jak facet mówi o kobietach to jest super
                    -gdy kobiety zauważają obleśnych facetów-są zazdrośnicami;))))
                    Interesująca logika;))))))
                  • margaret_thatcher Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:05
                    Dbam o skore wiec na solarium nie uczeszczam. Tobie tez radze zaprzestac i
                    wziac sie do cwiczen - moze pozbedziesz sie tego ohydztwa z ud i posladkow.
                    • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:17
                      NA solarium w zyciu nie bylam. Skoro tak bardzo sie nudzisz to poczytaj troche
                      forum i dowiesz sie jakie jest moje zdanie na ten temat.
                      • margaret_thatcher Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:26
                        Czlowiek inteligentny sie nie nudzi, slyszalas o tym? Poza tym przeszukiwanie
                        forum w celu przeczytania Twoich wypocin wyraznie zahacza o masochizm.

Ten numerek w Twoim nick'u to rok urodzenia? Masz dwadziescia lat i cellulit???
                        Boze, ta dzisiejsza mlodziez, tak okropnie zaniedbana. Ja mam 40+ i cellulit
                        sie u mnie nie pojawil - dbam o siebie, czego i Tobie, dziecko, zycze.
                        • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:33
                          margaret_thatcher napisała:

> Czlowiek inteligentny sie nie nudzi, slyszalas o tym?
                          Nooo wlasnie - czlowiek inteligentny....
                          Chyba sie troszke zakrecilas w tym co mowisz:>

A czy pani seniorka nie slyszala o tym, ze cellulit nie zalezy od wieku?? Maja
                          go nawet noworodki, male dzieci...
                          Pojecia nie masz iwec troche poczytaj a potem pluj jadem.

• margaret_thatcher Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:40
                            Tak, ludzie inteligentni sie nie nudza. Skoro ten stan czesto Cie doswiadcza to
                            moze najwyzsza pora zastanowic sie nad soba?
                            Nie wierz w te bzdury o cellulicie, zwlaszcza u dzieci to sprawa marginalna.
                            Cellulit jest skutkiem lenistwa wiec radze Ci - wez sie do pracy, zarowno nad
                            cialem jak i nad intelektem. Przestaniesz sie wowczas nudzic.

Pozdrawiam Cie dziecko i to z mojej strony EOT.
                            • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:52
                              Capitalissmus, ile jeszcze nicków załozysz sobie na tym forum, bo naliczyąłm
                              użtzry:) Nick można zmeinić, ip - jużtrudneij, a styl - nigdy.
                              • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:53
                                poproś moderatorkę o ip. zrozumiesz wtedy jaką bzdurę palnęłaś.
                                • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:58
                                  Co ty nie powiesz capitalissmus, nie ma cie nie ma, aż tu nagle jak spod
                                  ziemii wychynałeś od razu:) No widzisz, jednak sprawa się potwierdza:) a jak
                                  tam tój kaloryfer? Moż epodesłałbyś wreszcie jakieś swoej zdjecie, bo posty na
                                  temat damskich tyłków , które tu wklejasz swiadczą o tym, ze chcesz zmieniać
                                  innych, a na siebie nie masz czasu. No to jak, pokaz no sie nam:)
                                  • capitalissimus Jeszcze raz- odsyłam do moderatora 13.07.06, 12:00
                                    podeślij tyłek to ja podeślę kaloryfer.
                                    • hermina5 Re: Jeszcze raz- odsyłam do moderatora 13.07.06, 12:02
                                      Ponieważ ja zasuerowałam to pierwsza, atutaj zaczyna sie zachowanie typu
                                      wczesny licealista, jestem juz w 100% pewna, ze rozmawiamy z pryszcztym
                                      nastolatkiem:))))))
                                      No i po co były te opowieści o zonie, pogromco celulitu na damskich
                                      tyłkach:)))))))))))))
                                      To po prostu chodzi o to, zeby ktos sie tobą na tym forum zainteresował i stad
                                      ten trolling:)
                                      • capitalissimus Re: Jeszcze raz- odsyłam do moderatora 13.07.06, 12:03
                                        widzę, że wierzysz w swoje projekcje. na to nic nie poradzę.
        • skinnycow Czy capitalissimus nie woli mezczyzn skoro 16.07.06, 14:17
          tak w koloko o tych atletycznych cialach gada? Capitalissmusie, kobieta to
          kobieta i w genach raczej nie ma zaprogramowanej atletycznej sylwetki. Zamiast
          sie gapic na kobiety zastanow sie czy nie wolisz ogldac jedrnych, meskich
          posladkow!
    • saskiaplus1 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:11
      A ja, uczciwie choć nieelegancko mówiąc, mam to w d... (choć pewnie powinnam na
      d...).
    • searena Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:38
      Haha, ale nie każdy chce i może być siatkarką, lekkoatletką czy tenisistką. Ja
      jestem bardzo leniwa: nie gram w siatkówkę, w tenisa też nie, nie biegam ze
      sztanga ani nie rzucam młotem i o dziwo cellulitu prawie nie mam :D
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:42
        gratulacje!

ps. 'prawie' czyni wielką różnicę ;-))
        • rapsodiagitana Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 10:56
          Po prostu niektóre kobiety nie uważają za cel swojego życia spełniania twoich
          upodobań estetycznych. Mają tez inne wyobrażenie o pracowitości niż popylanie do
          fitness clubów. Może cię to zniesmaczy, ale są kobiety z cellulitem, którą są
          szczęśliwe i mogą nie zechciec zmieniać swojego trybu życia dla twojej
          przyjemności. Co zamierzasz osiągnąć swoimi wypocinami? Twoja żona ci się
          podoba, to się nią ciesz. Nie jest obowiązkiem wszystkich kobiet sprawiac ci
          przyjemność. Najwyżej przestań chodzić na plażę.
        • edithea Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 15.07.06, 00:51
          Dzięki ;) Prawie bo jestem perfekcjonistką i nigdy nie mówię, że coś mam albo
          nie mam w 100%.
    • gata81 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:00
      <słyszałem teorie, że to wina hormonów zawartych w
      żywności.> napiał..
      Powiedz gdzie wyczytałeś tę bzdurę.Jaka żywność zaiwera hormony?????? Patrz
      lepiej na siebie bo facetom tez sie robi cellulit (zwłaszcza na brzuchu):/
      A z reszta co ty mozesz wiedzieć o cellulicie nie jestes kobieta. Pilnuj żony
      żeby sie go nie nabawiła przypadkiem. I zajmij się lepiej sobą, bo jesli nie
      masz cellulitu to zmarszczki cie w 100% dopadną.
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:09
        Hormony zawarte w pożywieniu są jedną z przyczyn. Słyszałaś jak teraz hoduje
        się zwierzęta i czym sięje karmi aby szybciej rosły?
        • purystka_jezykowa Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:22
          capitalissimus napisał:

> słyszałem teorie, że to wina hormonów zawartych w
          > żywności. według mnie to bzdura

(...)

> Hormony zawarte w pożywieniu są jedną z przyczyn.

Hmmm...
    • mikams75 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:05
      Najwyrazniej nie znasz przyczyn cellilitu.
      W wieku dorastania trenowalam koszykowke, wiele godzin tygodniowo i co? Wlasnie
      wtedy pojawil sie, bo to wina hormonow a nie lenistwa.
      Cellulit jako problem estetyczny zostal nakrecony przez firmy kosmetyczne i z
      poparciem programow typu photoshop namieszal w glowach kobietom. Nie wiedzialam
      ze faceci tez sa tacy podatni. Kiedys cellulit nie byl problemem i wszyscy zyli
      szczesliwie, ba! Nawet byl uwidoczniony w malarstwie!
      • medzi1 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie!Do 13.07.06, 11:10
        Ale krytynizm przemiawa przez ciebie!!!!Zrób zdjęcie twojej dupy to my ja
        osądzimy.... no co chyba sie nie boisz!!!
        • mikams75 mam nadzieje, ze to nie do mnie?!? 13.07.06, 11:14
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:11
        Bardzo wygodne tłumaczenie. Można siedzieć na tyłku i nic nie robić.
        Kłamiesz z tą koszykówką. Odechciało ci się dbać o siebie i galareta
        siępojawiła. Proste.
        • mikams75 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:16
          Widze, ze sie nudzisz i prowokujesz. Nie wierzysz, to trudno, nie moj problem.
          Ja wiem jak spedzalam i jak spedzam czas. A cellulitis to nie to samo co
          galaretowate cialo.
          • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:20
            Ostatnio na "modzie" dziewczyny wkleily zdjecie Paris Hilton (dobrze
            napisalam?)... ktorej widac okropny cellulit na udach!!

I co powiesz na to?
            • mikams75 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:30
              powiem, ze ta blondi tez jest kobieta, choc po wielu przerobkach.
              • oxy_gen_86 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:34
                Aaaaaaa !! Mika to nie bylo do Ciebie!!
    • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:47
      Nie wiem czemu tak wszyscy tak na niego naskoczyli, przeciez facet ma rację. Ja
      rozumię, że dla nie wszystkim kobietom zalezy na tym żeby pozbyć się
      cellulitisu i nie biorą za bardzo do bańki (albo tak sie tłumaczą) ale
      celullitis w wielu przypadkach spowodowany jest lenistwem.
      Mówię to z własnego doświadczenia. Mam 32 lata urodziłam dwójkę dzieci. Po
      pierwszym było jeszcze jako tako, ale po urodzeniu drugiego to już był koszmar.
      Zaniedbałam sie tak pięknie że aż się niedobrze robiło. I tłumaczyłam sie
      brakiem czasu i takimi pierdołami.
      No ale w końcu powiedziałam dość. Zaczęłam ćwiczyć (codziennie godzina) dieta,
      smarowanie się żelami itp. W ciągu trzech miesięcy moje "żelki" zamieniły się w
      naprawdę fajną dupeczkę. To było ponad rok temu. Do tej pory jest ok. Ćwiczę 3
      razy w tygodniu, smaruje się balsamami, peelingami, piję duzo wody, jem dużo
      owoców i bez problemu wychodzę na plażę.
      Najfajniejsze jest jednak to jak kilka dni temu mąż zapytał mnie "skąd ty masz
      taka fajną dupcie"
      Może ktoś sie obrazi ale nie wieżę tym dziewczynom które mówią że nie przejmują
      się tym. To naprawde nie wygląda dobrze a tłumaczenia w stylu "faceci wygladaja
      gorzej" w niczym nie pomagają. Trzeba wziąć się za siebie i tyle.
      Pozdrowienia
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:52
        hej, wiedźmy! czytajcie i uczcie się, że uroda nie jest dana raz na zawsze.
        weźcie się za siebie to nie będziecie straszyć tym ohydztwem.
      • sloneczna.dziewczyna Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:53
        A ja nie rozumiem, jak dorosła osoba może pisać "ja rozumię".
        • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:56
          No tak. Oczywiście ty nigdy sie nie mylisz i nie robisz błędów. Moje
          gratulacje.
          • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:00
            Błędy robi każdy, ale skoro tamta autorka pisze "wieżę" to jest to juz pewien
            problem;/
            • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:04
              No następna. Dlaczego zamiast analizować treść tekstu i może coś z tego
              wyciagnąc dla siebie to czepiasz się błędów?
          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:04
            różyczko, nie rozmawiaj z herminą, nie ma sensu. ona żyje w swoim własnym
            cellulitowym świecie
            • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:25
              Cip, ci.. kurka :))))))))))
      • llilly Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:55
        No generalnie, poza kilkoma faktycznie opornymi na terapię przypadkami, ja też
        uważam, że to kwestia zadbania...no rację ma facet i trudno.Lubię Was i nie
        chcę nikogo obrazić, ale zdrowa dieta+callanetics+kosmetyki=jędrne pośladki i
        uda, teraz jestem w ciąży i pomimo pewnego, że tak powiem, naturalnego
        zaokrąglenia, cellulitu nie dostrzegam, moj mąż też nie ;-)))).
        • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:58
          dzięki dziewczyny, przywracacie mi wiarę w to, że są na swiecie kobiety, którym
          chce się dbać o siebie. choć zapewne znajdzię się kolejna jędza, która uzna, że
          to kolejne moje wcielenie bądź też przyczepi się do ortografii.
      • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:56
        A mozesz mi powiedzieć, czy to jest nakaz społeczny "mieć fajną dupeczkę"? To
        może zróbmy też nakaz społeczny dla polskich męzczyzn - fajne dupaczki tylko
        dla ogolonych , umytych, nei cuchnących potem i odgrzybionych.
        • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 11:59
          Nikt nie mówi o nakazie społecznym. Tylko jeżeli ty nie chcesz ogladać takich
          mało atrakcyjnych facetów, to może ja nie chcę oglądać takich widoków jak
          cellulit do kolan (mimo że jestem kobietą to niestety często to się samo "rzuca
          na oczy" i nie jest to sympatyczny widok)
          • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:06
            Tylko jeżeli ty nie chcesz ogladać takich
            > mało atrakcyjnych facetów, to może ja nie chcę oglądać takich widoków jak
            > cellulit do kolan

Celulitu o kolan raczje nie widuję, bo zazwyczaj widzę kobiety w sukienkach,
            nie w majtkach. Zaniedbanego męzczyznę jest natomiast trudniej nie zauwazyć, bo
            zdradza go juz na 5 metrów odór -od potu po piwo.
            • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:09
              Niestety dziewczyny chodza teraz w krótkich sukienkach, na plaży to nawet w
              majtkach i niestety jestem narażona na takie widoki.
            • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:10
              może zmień towarzystwo? nie pij tyle winka z żulami w bramie to cię odór nie
              będzie męczył.
              • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:14
                Dziecko, są wprawdzie wakacje, ale kazdy twój kolejny post pokazuje,jaki jest
                poziom Twojej kultury. Poniżej poziomu morza.

Także widzisz już, ze nikt nie wierzy w to, ze jesteś dorosłym facetem, ze masz
                zonę , a pzrede wszystkim , ze nie jesteś trollem, także odpuść już sobie, bo
                ja mój cel osiągnełam.
                • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:16
                  Jaki to był cel?
                • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:16
                  pewnie wystarczy spojrzeć na twoje uda by ten osiągnięty cel dostrzec -
                  kompletne zaniedbanie.

• hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:41
                    Kolejne swiadectwo jakie sobie wystawiasz w tej rozmowie. Sobie i swojej
                    niedojrzałosci, przemieszanej z chamstwem:) Może ktoś sie tak zachowuje, ale
                    jest to niedojrzaly chłopiec, nie męzczyzna, choćby miał w bicepsie 60 cm. Ktoś
                    z kim nie chce sie meić nic do czynienia i kogo spojrzenei znaczy tyle , co
                    obraza. Zastanów się chłopczyku nad sobą, oj zastanów.
                    • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:44
                      ojej, jakie inwektywy ze strony tak 'kulturalnej osoby' :-))
        • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:01
          żaden nakaz. ale rozumiem twoją frustrację z powodu nie posiadania takowej.
          • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:04
            Sfrustrowany kolego to jesteś ty:)

Co więcej - jak typowy, pryszczaty nastolatek, nie wiesz jeszcze , że szczęscia
            i miłosci nei zapewnia uśmiechnieta i gładka dupa:) No i cieszę sie, bo
            przynajmniej nigdy nei będziemyu zmuszeni ze sobą zamienić nawet tzrech słów:)
            • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:05
              O jej ile błędów. A jeszcze przed chwilą zwracałaś mi na to uwagę.
              • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:07
                Wskaż mi proszę błędy, które nie wą literówkami? Słucham.
                • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:08
                  robisz literówki - jesteś niechlujna. no i wyglądasz jak niechluj z cellulitem
                  na udach. brrrr...
                  • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:11
                    Ojej, jaki ten mąż swojej wspaniałej zony jest miły i gzreczny:)))))
                    Sam wdzięk:)))

Hmm, rzeczywiście, biedna ta kobieta, z takim chamem pod jednym dachem t
                    pzrecież nawet brak celulitu nei cieszy. A przecież maiło być tak pieknie -
                    nei ma celulitu i mąż sie umie zachować:)
                    • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:13
                      ale w furię wpadłaś. ochłoń trochę bo z tej wściekłości to ledwo cię można
                      rozczytać tak niechlujnie piszesz.
                • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:12
                  No tak dla siebie masz wytłumaczenie, ale inni to już są beee.
                  • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:14
                    typowe. w kwestiach cellulitu też ma wytłumaczenie. to taka typowa
                    niedotykalska i obrażalska wiedźma jest.
                    • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:19
                      Brawo, brawo, jakaż elokwencja, wdzięk i brak agresji! To delikatne i celne
                      puentowanie! Encore! Jakże szczęsliwa musi być kobieta, ktorą wybierze człowiek
                      o takim potencjale na swoją towarzyszkę zycia!
                      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:22
                        taka kobieta wie, że musi być partnerką. tyle samo brać co i dawać, wiąże się z
                        tym także dbałość o ciało. jestem szczęściarzem bo trafiłem na taką kobietę. a
                        twój facet jest szczęściarzem?
                        • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:37
                          Jest człowiekim, który rozumie takie pojęcie jak kultura osobista i nie wyzywa
                          nieznanych sobie kobiet od niechlujów z galaretą na udach , brrr...Pozwala mi
                          to twierdzić, ze jest pzrede wszystkim dojrzałym człowiekiem na poziomie. Co
                          więćej, nie twierdzi, ze tyle samo się daje, ile dostaje, bo inaczej nei
                          widziałabym go przy swoim łózkui w szpitalu kiedyś.
                          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:40
                            a jak z twoją kulturą osobistą? nazywanie nieznanych mężczyzn pryszczatymi
                            chłopcami czy chamami mieści się w twoim rozumieniu kulturalnej osoby?
                            • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:47
                              Tak. Nazywam cię chamem po tym, kiedy zdążyłeś mnie już obrazić około 10 razy.
                              Nie jestem katoliczką, nie nadstawiam drugiego policzka - nazywam po imieniu
                              takie zachowanie - jest to chamstwo. Kulturalna osoba, nie znaczy osoba, która
                              uśmiecha się i pzreprasza, kiedy obraża ją osoba kultury pozbawiona czyli ty.
                              • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:50
                                a dla mnie chamska jest osoba, która agresją reaguje na zarzut o zaniedbanie
                                jednocześnie sama ten zarzut stawiając (przeczytaj co napisałaś o facetach i
                                ich zaniedbaniu).

• hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:58
                                  Nie mój drogi. Twoje stwierdzenie o celulicie na plazy nei zostało uznane za
                                  chamstwo. To było po prostu stwierdzenie. Zauwazenie jakiegoś faktu, mniej czy
                                  bardziej widocznego. Podobnie, ja zauwazyłam fakt o zaniedbaniu męczyzn. I tu
                                  nie było zadnego chamstwa.

Festiwal chamstwa rozpoczał sie dopiero wtedy, kiedy zaczałeś wywywać mnie od
                                  jędzy, niechluja z galaretą na udach, trzęsącej sie od celulitu kobiety, która
                                  ma mniej jeść, kogoś tam wyzwałeś, ze nic nie cwiczył, a juz na perwno
                                  koszykówki, bo ty wiesz lepiej itp. Tu zaczeło sie Twoje chamstwo.

Jeśli tego nei widzisz - no cóż, naprawdę honorowy męczyzna widzi to od razu.
                                  Zresztą taki męczyzna nigdy by podobnych słów nie napisał.
                                  • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:13
                                    twoja faza zaczęła sie w momencie gdy też zaczęłaś mnie bezpośrednio atakować
                                    więc proszę ponownie - nie rób scen.
            • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:06
              nigdzie nie napisałem, że szczęście zapewnia jędrna pupa. jeżeli dla ciebie
              tyłek jest wyznacznikiem szczęścia (a jest bo wyjątkowo agresywna jesteś w tym
              temacie) to szczerze współczuję. no i nie jedz tyle tylko ćwicz.
              • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:09
                Ach, pzrecież to dla Ciebie tyłek jest wyznacznikiem szczescia i
                estetyki:))))))))
                Zasadniczo psuje ci pobyt na plazy, aż do tego stopnia, ze zakładasz o nim
                watki na forum:))))))
                Tak wiec dla kogo wyznacznikeim czegokolwiek jest tyłek?:)))))0
                Dla ciebie, kolego.

I nie chodż tyle na plażę , bo możesz umrzeć z obrzydzenia i co ta Twoja zona
                zrobi ;/
                • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:11
                  nie jest wyznacznikiem szczęścia. po prostu zdziwiony jestem, że aż tyle kobiet
                  o siebie nie dba i reaguje agresją na wypominanie im zaniedbania czego jesteś
                  najlepszym przykładem.
                  • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:17
                    Cóz, niestety są na tym swiecie osobniki, które uwazają, ze pisząc o kimś , ze
                    wygląda jak tzresaca sie galareta i jest niechlujem z galaretą na udach, bleee -
                    delikatnie, z wdziękiem i brakiem agresji zwracają uwagę na cos.

Mój Boże, jak to sie nazywa? Chyba chamstwo doskonałe, bo nie zwracające uwagi
                    na swoja istotę.
                    • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:18
                      ależ zwracam na siebie uwagę i w wyniku tego jestem zadbany. a ty jesteś
                      zadbana? zapewne nie.

• hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:30
                        Widzisz, gdzies około 50 postu - dotarło do Ciebie - zapewne:))))))) no, to i
                        tak dobrze, ze w ogóle dotarła jakaś wątpliwoąć wobez wczesniej prezentowanej
                        100% pewnosci.

Przez ten czas zdązyłeś mi wmówić kompleksy, galaretę, niechlujstwo ,zarcie bez
                        umiaru, zaniedbanie, celulit, zycie z ceulitowym swiecie itp.

No to zdziwiłbyś sie bardzo , gdybyś mnie zobaczył. ( Jak zaczniesz w kolejnym
                        poscie pisac, ze zdziwioby kazdego spotkanie 146 kg potwora - znów wystawisz
                        swiadectwo sobie i swojej niedojrzaloci, by nei powiedzieć - optyce 12 latka)

Tyle tylko, ze nic mnie tak nie denerwuje, jak takie istotki, które uwazają, ze
                        ich oczka maja prawo dyktować to jak inni mają wyglądać, zyć i co robić, kto ma
                        prawo wejść na plazę, a kto powienien błagać o litość, bo ma krzywy nos, bo
                        jemu sie coś nie podoba/podoba. I dlatego zwalczam takie osobniki jak ty, w
                        imię idei.
                        • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:34
                          no, ty kilka komplementów też mi przesłałaś, więc nie rób scen.

> Tyle tylko, ze nic mnie tak nie denerwuje, jak takie istotki, które uwazają,
                          ze
                          >
                          > ich oczka maja prawo dyktować to jak inni mają wyglądać, zyć i co robić, kto
                          ma
                          >
                          > prawo wejść na plazę,

tu zapewne piszesz o sobie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=44295693&a=44306166
                          twoje oczka wypatrzyły narkotyki?
                          • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:52
                            Moj Boze, nie zakochaj sie we mnie, skoro już zaczynasz szukać moich postów w
                            wyszukiwarce:)))))))))))))))))))))

No cóż, mój drogi, moze ty masz czas do nocy na te jałową i ząłosną dyskusję,
                            ale są tacy, którzy muszą kiedyś nieco popracować.

Zatem zegnam i tylko jedna sprawa.

Dlaczego nie złapałaeś na plazy jakiejś dziewczyny i nie powiedziałeś jej
                            prosto w oczy, co sadzisz o jej wygladzie i jakze jest obrzydliwa, skoro tak
                            dobrze wychodzi ci to na forum?

Nastepnym razem zamiast zaczynać ten wątek, którego nie czytajac przecież
                            kobiety leżace na plazy, po prostu podejdż do nich i powiedz im, co mylsisz o
                            estetyce ich ciał. Osiągnies swój cel w o wiele prostszy i bezproblemowy
                            sposób - poinformujeszje jak wygladaja i co maja zrobić.
                            To bardzo proste. Nie wiem własciwie rozmawiasz ze mną , skoro nie ma mnie
                            nadmozrem w tym roku, a przecież to do tych kobiet masz zarzutu.

No, tak zachowałby sie prawdziwy męzczyzna.
                            Powodzenia :)))))))))))))))))))))))))))))
                            • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:55
                              o, widzę, że przyłapana na krętactwie rejterujesz. no cóż, typowe.

a ty powiedziałaś facetom, że mają obwisłe tyłki, brzuchy i śmierdzą potem oraz
                              piwem?
                              • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:09
                                A czy założyłam o tym watek na forum "Uroda" ? :)))))))))

Nie. Tak więc , mój drogi przypomnij sobie takie hasło - honor. Nakazuje ono
                                móiwć zainteresowanym ludziom prosto w oczy to, co ma się do powiedzenia.

A teraz , pomimo, że wydaje ci sie to niemozliwe, bo przecież typowo rejteruję
                                (tak jak wg Ciebie tamta kobieta w watku , kłamie, ze uprawiała kosztkówkę ) ,
                                udaję sie zarabiać pieniądze, zeby mieć czym płacić za internet . Chociaz
                                raczej nei bedę tu wpadac, bo to najnonsenswoniej wydane pieniądze- w trakcie
                                tego watku można było zrobić 100 innych rzeczy. Np. mneij jesć:P
                                • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:11
                                  aktywnie uczestniczyłaś w tym wątku więc wracam do pytania - mówisz
                                  zainteresowanym ludziom prosto w oczy, że śmierdzą potem i piwem skoro tak
                                  twierdzisz na forum?
                        • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:39
                          tobie te nie podobaja się faceci smierdzący piwem. czy oni nie maja prawa żyć
                          jak chcą?
                    • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:21
                      Czy mówienie prawdy jest chamstwem? No tak lepiej wmawiac np. koleżance że
                      wygląda świetnie (gdy w rzeczywistość jest inna) póżniej jedna z drugą wciskają
                      się w coś w czym wyglądają okropnie. Czy to jest w ok?
                      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:24
                        do niektórych ta oczywistość niestety nie trafia...
                        • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:32
                          Zwłaszcza kiedy wmawia sie niechlujstwo, obrzydliwy wygląd i galaretę na udach
                          kobiecie, której na oczy sie nie widziało:)))))Prawda? To przecież taka
                          oczywistośc.
                          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:36
                            a kto wmawiał mi pryszcze nie widząc mnie?
                            • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:43
                              To przeczytaj sobie czasowo, po godzinie, gdzie pada pierwszy taki zarzut z
                              Twojej strony i dlaczego pryszczaty nastolatek pojawia się w ogóle . Jak
                              również - hasło troll.
                              • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:45
                                acha, to znaczy, że 'kulturalna osoba' rewanżować się może inwektywami?
                                • hermina5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:10
                                  Cóz, cham zazwyczaj sprowadza nas do swojego poziomu, a potem pokonuje
                                  doświadczeniem:)))))))Narazie.
                                  • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:12
                                    muszę przyznać, że doświadczenia ci nie brakuje. ale nie czuję sie pokonany. na
                                    razie.
                    • roza06 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 12:25
                      A jeszcze fajniejsze jest obgadywanie danej osoby za jej plecami. Czasami
                      lepszym rozwiązaniem jest "chamska prawda"
    • hot_geek Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:30
      Ciekawa jestem, czy ty wygladasz jak Matthew McConaughey?!!! juz do silowni i
      na diete!!! pozbadz sie miesnia piwnego!!!
    • alexandra_cz Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 13:43
      Prowokacja? Jesli tak, to sie udala... Otoz moja droga, nim wydasz sady,
      poczytaj pierw:
      Walcz z tym!
      • mikams75 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 13.07.06, 14:04
        reklamujesz ten portal bezustannie.
        Krotki cytat:
        "Podczas kąpieli zastosuj żółte światło, które wzmocni twoje mięśnie i napnie
        skórę." Baaardzo ciekawe... Chyba powymieniam zarowki w calym domu ;-)))
      • capitalissimus Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmarnymi 14.07.06, 08:38
        widokami na plaży kryje się zwykłe lenistwo. do roboty drogi
        e panie!!

Do powstawania cellulitu przyczynia się przede wszystkim nasz niezdrowy tryb
        życia. Większość dnia przebywamy w jednej pozycji (stojącej lub siedzącej w
        zależności od charakteru pracy), a wieczory i po południa spędzamy przed
        telewizorem. Brak aktywności fizycznej, nieodpowiednia dieta, nadmiar stresu,
        otyłość, a także duże wahania hormonalne (np. menopauza) sprzyjają powstawaniu
        cellulitu.

Skuteczna walka
        Chcąc spowolnić rozwój tej choroby powinniśmy przyjrzeć się naszemu stylowi
        życia. Odpowiednia dawka ruchu powinna być obecna w naszym życiu codziennym.
        Wybierzmy sport który lubimy i pamiętajmy, że „sport” nie oznacza wyczynowych
        aktywności. Codzienne spacery, Nordic Walking, czy gimnastyka będą
        wystarczająco skuteczne. W naszej diecie unikajmy spożywania dużej ilości soli,
        węglowodanów, oraz wysoko przetworzonych produktów zawierających konserwanty.
        Kolejnym sposobem na walkę z cellulitem sa terapie, które z powodzeniem możemy
        stosować w domu.

Od jakiegoś czasu świat medyczny rozpoczął badania mające na celu szczegółowe
        wyjaśnienie przyczyn powstawania cellulitu. Efektem tych badań było opracowanie
        skutecznych terapii – doskonałą bronią okazał się hydromasaż. Kąpiel w wannie
        okazała się nie tylko skutecznym lekarstwem na stres i inne dolegliwości
        zdrowotne, ale także na cellulit. Jak to się dzieje? Masaż wodny poprawia
        krążenie krwi i limfy, rozluźnia mięśnie, skórę i tkankę podskórną. Korzystając
        natomiast z kabiny masażowo – parowej możemy wykorzystać działanie pary wodnej -
        kąpiel parowa zwiększa krążenie krwi, powodując lepsze dotlenienie organizmu,
        poprawę ukrwienia skóry i rozbija cellulitis. Jeżeli taką kąpiel połączymy z
        aromaterapią i chromoterapią – zyskamy prawdziwą terapię zwalczającą cellulit.

• kragmel Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 09:20
          capitalissimus napisał:

> widokami na plaży kryje się zwykłe lenistwo. do roboty drogi
          > e panie!!

<zieeeew> chcesz zbawić świat?
          • capitalissimus Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 09:44
            fajnie by było!
            • kragmel Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 10:06
              w ramach rozwoju tego hobby zajmij się, proszę, również takimi problemami jak:
              - gumowe basenowe klapki na chodniku w centrum miasta
              - nagie męskie torsy na ulicach, w autobusach oraz punktach gastronomicznych
              - przykrótkie kurtki podczas silnych mrozów

bedę wdzięczna dozgonnie
              z poważaniem,
              k.
              • capitalissimus Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 10:15
                można by, można. strach patrzeć jacy ludzie są zaniedbani i jak bardzo na
                szwank narażają swoje zdrowie. a wystarczy ubierać się stosownie do pogody,
                jeść umiarkowanie i pół godziny dziennie ćwiczyć. to naprawdę proste. acha, i
                nie palić i nie nadużywać alkoholu.
                • mikams75 Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 11:21
                  taak, ciekawe jak od polgodzinnych codziennych cwiczen ma zniknac cellulitis!
                  Rewelacyjny dowcip!!!!

Aaa, i nastepnym razem jak mnie maz zaprosi na romantyczna kolacje, to powiem,
                  ze nie ide, bo zarcie w restauracjach jest slone i niezdrowe i mi cellulitis
                  urosnie od tego a tego nie znioslby pewien koles z forum :-D
                  • capitalissimus Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 12:03
                    systematyczność, moja droga, systematyczność się liczy!

ps. nie możesz iść z mężem do jakiejś fajnej knajpki serwującej zdrowe
                    śródziemnomorskie jedzenie? jakaś rybka z grilla z jarzynką na przykład. mniam.
                    • mikams75 Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 12:14
                      jesli chodzi o systematycznosc to powiem, ze nie jezdze woze tylka samochodem
                      tylko rowerem. Codziennie do pracy i z powrotem, czasem jeszcze gdzies cos
                      zalatwic. Zajmuje mi to 45-60 min z czego polowa jest pod gorke.
                      Srodziemnomorskie jedzenia mam na co dzien, bo i mieszkam w odpowiednim do tego
                      miejscu. A czy widziales jak w restauracji przygotowuja taka rybke z grilla?
                      • capitalissimus Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 12:25

chadzam do takiej knajpy, że widać jak to robią, a co?
                        • mikams75 Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 13:02
                          a bo sie zastanawiam, czemu ona ocieka tluszczem. Jak sobie sama wygrilluje
                          rybke to jest inna.
                          • capitalissimus Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 14:52
                            o właśnie a pogoda temu sprzyja! a takich świnstw to nie jedz, ta ryba musiała
                            być smażona w głębokim oleju. lepiej zawiń w folię i na grill (jeśli to np.
                            pstrąg). polecam!!
                            • mikams75 Re: Czyli potwierdza się moja teza, że za koszmar 14.07.06, 19:11
                              ja wiem jak sie przygotowuje dobra rybe na grillu, ale w knajpach bardzo czesto
                              grilluja polewajac oliwa albo oliwa+cytryna.
    • gata81 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 09:33
      Znalazł się "Pan Mądruś", weź się za coś pożytecznego. Umoralniaj swoją żonę.
      Zajmij się rodziną Zbawicielu. Są poważniejsze problemy na tym świecie. Może
      zainteresuj się głodującymi dziećmi w Afryce, w Etiopii, albo może polityką?.
      UNESCO potrzebuje takich ludzi jak Ty.Zastanów się.
      Akysz zjeżdżaj stąd
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 09:45
        nie-e. nigdzie stąd nie pójdę. podoba mi się tutaj wśród takich rozwścieczonych
        bab jak ty.
        • gata81 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 09:53
          No widzisz, ciekawe czy twoja żona byłaby zadowolona jakby to czytała i
          chodziło też onia. Lepiej pilnuj żony, bo współczuje jej serdecznie jak
          dojrzysz u niej cellulit.Biedna. Jeśli teraz go nie ma to później go dostanie:)
          A swoją drogą to jesteś stuknięty. Żal mi ciebie. Z tą żywnością z hormonami to
          przystopuj, bo ty sam sobie nie hodujesz zwierząt i jesz to samo co każdy
          człowiek. Nie umoralniaj nikogo, patrz lepiej na siebie i swoje otoczenie.
          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 09:57
            a wiesz, ona mnie też pilnuje z brzuszkiem. i tak wzajemnie się dopingujemy i
            ćwiczymy. polecam! naprawdę działa. trzeba tylko przemóc lenistwo, dasz radę?

a co do umoralniania to ma to pewien sens. na twoje i moje leczenie idą
            pieniądze z naszych podatków więc w moim i twoim interesie jest by wszyscy byli
            jak najzdrowsi.
            • barbie88 Re:D 14.07.06, 09:58
              Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie!

a chyba tak:P, bo ja jestem leniwa
              • charade "problem" cellulitu 14.07.06, 11:58
                Skoro 95% kobiet ma cellulit, czy jak to się nazywa, to świadczy to o tym, że
                to norma. Poza tym kobiety mają inne cele w życiu niż zadowalanie swoim
                wyglądem kolegi capitalissimusa. No i nie można tu nie wspomnieć o fakcie, że
                photoshopa nie da się zabrać na plażę ! Niestety to nie trafia do mężczyzn,
                którzy myślą, że zdjęcia np. w Playboyu, Maximie, czy FHM to sama natura, hehe
                • capitalissimus Re: "problem" cellulitu 14.07.06, 12:04
                  a może świadczy to o tym, że 95% jest leniwa? ale masz rację - lenistwo jest w
                  polsce niestety normą.
                  • zdrowienajwazniejsze Re: "problem" cellulitu 01.05.13, 11:14
                    Ja z cellulitem męczyłam się póki znajoma nie polecila mi tego kremu naturalnie24.pl/sklep,14,82,c-rx-cream-_krem-antycellulitowy_-150ml
    • gata81 [...] 14.07.06, 09:34
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • gata81 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 13:00
      Dajmy już temu spokój bo widać że capitalissimus jest uparty jak osioł i na
      kazda nasza odpowiedz ma swoje jeszcze 3 grosze. To tylko swiadczy o jego
      ciasnocie umyslowej. Jest mi go żal!!!!!!!
      • sigrun Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 13:39
        Ależ się czepiacie. Po pierwsze, wydaje mi się, że Capitalissimus wyraża się w
        sposób kulturalny, choć nie owija w bawełnę i wali prosto z mostu. Po drugie,
        niestety ale ma rację. Cellulit to głównie wynik siedzącego trybu życia i całej
        masy złych nawyków. I nie ma co niepotrzebnie filozofować. i zasłaniać się
        kiepskimi argumentami. Np. słodki "cellulitek" niemowlaków jest genetycznie
        uwarunkowany prostą potrzebą kumulowania zapasów energetycznych. Z wiekiem znika
        samoistnie, oczywiście o ile rodzice dbają o zbilansowaną dietę i potrzebę
        aktywności fizycznej potomstwa.
        Z drugiej strony nie ma co powoływać się na dawne kanony urody. Zauważcie,
        drogie panie, że w czasach Rubensa czy bliższych nam - Klimta i Maneta, kobiety
        wiodły wybitnie siedzący tryb życia, więc trudno było wymagać np. od takiej Almy
        Mahler zgrabnego i jędrnego ciała. Zobaczcie jednak jak drastycznie zmienił się
        kanon urody w latach dwudziestych wraz z nadejściem emancypacji. Kobiety zaczęły
        być niezależne zawodowo, aktywnie uprawiały sport, zyskały więcej praw
        obywatelskich. I tak narodziła się atletyczna kariatyda (np. prace Tamary
        Lempickiej) i wątła chłopczyca (grafiki Erte'), a kanon galaretowatej gruchy
        zostały odstawiony do lamusa ;-)
        • gata81 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 13:45
          A coś ty sie tej sztuki czepiasz. To bylo minelo i nie obchodza nas jakies tam
          kulty renesansowe. A zmieniajace sie warunki klimatyczne i taki a nie inny styl
          zycia,uwarunkowania genetyczne?Nie tylko siedzacy tryb zycia ma na to wplyw.
          Nie najlepiej na lenistwo wszystko zwalic bo tak najlatwiej.Jak juz sie czegos
          czepicie to nie ma mocnych.
          Capitalissimus siedzi i sie smieje z tego wszystkiego - o to ci chodzilo co?:)
          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:47
            no przecież o tym właśnie była mowa, że 'to było i minęło'. skoro było i minęło
            to może warto pozbyć się też cellulitu?
            najlepiej i najwygodniej siedzieć przed telewizorem z czipsami i mówić 'nie da
            się'. wszystko się da tylko trzeba chcieć.
        • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:44
          cieszę się bardzo, że istnieją tak wspaniałe i mądre kobiety jak ty i moja żona.

• charade Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:04
        Raczej wyraźna jest tu jego niechęć do kobiet, jako rodzaju ludzkiego. Można
        oczywiście się zastanawiać nad tym, jaka jest przyczyna tej niechęci, ale kogo
        to obchodzi.

gata81 napisała:

> Dajmy już temu spokój bo widać że capitalissimus jest uparty jak osioł i na
        > kazda nasza odpowiedz ma swoje jeszcze 3 grosze. To tylko swiadczy o jego
        > ciasnocie umyslowej. Jest mi go żal!!!!!!!
        • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:49
          masz rację. jak najbardziej czuję niechęć do leniwych i zaniedbanych kobiet.
          uwielbiam zadbane i uśmiechnięte. nie muszą być pięknościami bo na to nie ma
          wpływu ale uśmiech i sportowa sylwetka jest czymś co każda zdrowa kobieta może
          osiągnąć.
    • latifaaa Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:36
      capitalissimus założył specjalnie nicka po to, żeby przez 6 godzin pogadać
      sobie z laskami...
      mi by było szkoda czasu.
      • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 14:50
        mimo wszystko bardzo mi miło, że wpadłaś choć na chwilkę.
        • pomidorekk Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 15:25
          Zgadzam się po częsci z załozycielem wątku- no niestety z tego co widzę, to
          część kobiet faktycznie nie dba o swoje ciała. Czy nazwałabym to lenistwem? Na
          pewno niektóre kobiety faktycznie są leniwe i wolą sobie posiedziec fotelu i
          pooglądac serial niż pójśc np. na basen. Ale ogromna rzesza kobiet pracujących,
          wychowujących dzieci, gotujących po pracy, sprzatających i nie mających w tych
          domowych obowiązkach oparcia ze strony mężczyzny wcale lub znikome, zwyczajnie
          nie ma siły na odpoczynek fizyczny. To juz ta słodka faza wyczerpania, kiedy da
          się tylko zalec na kanapie. Rozumiem że żona capitalissimusa ma to niewątpliwe
          szczęście, że jej mąż bierze na siebie częśc obowiązków domowych i ona może
          sobie w ramach relaksu po pracy pójść 3x w tygodniu na tenisa i basen. Niestety
          nie wszystkie mamy takie szczęście, więc czasami chocbsmy chciały coś zmienić w
          naszym wyglądzie nie zawsze starcza nam na to siły.
          • capitalissimus Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 15:39
            dzięki za uczciwą odpowiedź.
            zastanówmy się: czy to nie wina kobiety, że pozwoliła chłopu wejść sobie na
            głowę? niemal każdy facet kombinuje jak tu się wykpić od domowych obowiązków.
            mnie się nie udało i teraz nie ma, że boli - ze ścierką, zakupami, gotowaniem
            itepe radzę sobie i wykonuję tej roboty tyle ile moja koleżanka małżonka -
            pełne partnerstwo.
            • aga_aga75 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 15:54
              Co do cellulitu to myślę, że tylko częściowo masz racje. Moja Mama (ma ponad 50
              lat) w życiu nie splamiła się żadna aktywnością fizyczną a cellulitu nie ma w
              ogóle mimo nadwagi. Ja miałam cellulit ważąc 47 kg przy 163 cm wzrostu i mimo
              uprawiania sportu (brałam w tym czasie tabletki anty więc myślę że hormony
              jednak mają coś z tym współnego). Oczywiście ponieważ wygląd jest dla mnie
              ważny zwalczałam go wszelkimi sposobami. Już się prawie udało (tajemnica
              sukcesu? codzienne pływanie okolo 30min, zero słodyczy, mało kawy, intensywna
              pielęgnacja w salonie kosmetycznym - tylko ile osób na to stać?).

Chciałabym Ci jednak zwrócic uwagę, że tak naprawdę to nie do końca wygląd
              naszego ciała zależy od nas samych. I tu życzę z całego serca Twojej żonie aby
              w ciąży nie zrobiły jej się rozstępy na pięknej pupie, bo widzę że dla Ciebie i
              pewnie jej mógłby to być dramat. I naprawdę napisałam to bez ironii i z
              życzliwością.
              • wrrotka Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 17:03
                Nie pochwalam wsadzania nosa w nie swoje sprawy, a tym bardziej nazywania
                kobiet z problemem "trzęsącą sie galareta", aczkolwiek każdy wie że ruch to
                zdrowie, i kwestionowanie tego jest niepowazne! Na celulitis ma wpłw masa
                czynników ale sportem można sobie naprawde pomóc! Ja niestety zauwazyłam na
                sobie lekkie (narazie) oznaki skórki pomarańczowej i cholera mam zamiar coś z
                tym zrobić, zwłaszcza że naleze raczej do kobiet szczupłych. wiem że to trudna
                walka i wile kobiet nie ma po prostu czasu na te wszystkie masaże, ćwiczenia
                itp. bo ma na głowie dzieci i dom, ale też wiele kobitek jest leniwa i unika
                jak sie da ruchu (widze po samej sobie;)). dlatego nie ma co sie kłócic i
                wyzywac ale sprawe na spokojnie przemyślec we własnym sumieniu. I tam gdzie sie
                jest w stanie sobie pomóc-to pomóc, ale tez nauczyc sie być bardzie
                TOLERANCYJNYM dla innych, zwłaszcza obcych u których nie wiemy czy celulitis
                wynika z lenistwa czy z jakiś poważniejszych zawiłości. pozdrawiam:)
              • indianprincess Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 17:13
                Według mnie cellulitis to wina niezdrowej, sztucznej żywności i hormonów.
                Bardzo trudno się go pozbyć, mam wiele koleżanek, które regularnie ćwiczą w
                fitness klubach, chodzą na basen i wydają fortunę na kosmetyki przeznaczone do
                walki z tą przypadłością. A efekty bardzo mizerne. Więc cellulitis nie
                koniecznie jest skutkiem zaniedbania. Poza tym ile kobiet stać na chodzenie
                kilka razy w tygodniu do fitness klubu, do tego drogie zabiegi w salonach
                kosmetycznych, masaże i kosmetyki do stosowania codziennego w domu? To wychodzi
                conajmniej 500 zł miesięcznie ale przeważnie dużo więcej. A tak na marginesie
                widziałam w tym roku na plaży dużo 6 - 12 letnich dziewczynek z cellulitem (bez
                nadwagi). Zastanawiam się, jaka jest tego przyczyna.
                • sigrun Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 19:05
                  Ależ nie trzeba wcale inwestować fortuny w drogie fitness cluby i zabiegi w
                  ekskluzywnych salonach. Ruch to znaczy np. spacerować gdzie się da. Czyli
                  zamiast wozić tyłek samochodem, przejść się wreszcie do tego sklepu i to nie na
                  drugą stronę ulicy, ale 2-3 kwartały dalej lub do innego osiedla. Nawet można
                  przejść się do sąsiedniej dzielnicy odprowadzjąc np. dziecko do przedszkola.
                  Kiedy mieszkałam w Śródmieściu (m. st. Warszawy) normą były dla mnie "spacery"
                  na Mokotów, Muranów czy Mariensztat, naprawdę. To nie jest aż tak wielki wysiłek
                  jak się wydaje, a swoje robi i to z jakim skutkiem ;-) Przez kilka lat borykałam
                  się z cellulitem. Potem zrozumiałam, że to kwestia wielu czynników, ale przede
                  wszystkim wina zbyt wygodnickiego trybu życia i złych nawyków żywieniowych.
                  Udało się, choć lekko nie było. Z mojego doświadczenia polecam również jazdę
                  konną, trekking, siłownię, sztuki walki i taniec oraz raz na semestr 2-3 dni
                  diety detoksykującej na bazie ryżu - działają cuda :-) A wszelkie wspaniałe
                  mazidła-panaceum co to spłaszczą brzuch, podniosą biust i ujędrnią pośladki, to
                  wielki pic na wodę dla rozleniwionych naiwniaków, którzy tylko napędzają
                  koniunkturę koncernom kosmetycznym ;-)
    • zwykladziewczyna5 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 14.07.06, 20:35
      Nie chodze na plaze w stringach, wiec nie widac czy mam na nim cellulit.
    • kate-gun Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 15.07.06, 10:57
      to prawda.

i nie mowie tego tylko po to, zeby dokopac tym laskom z cellulitem, lecz na
      podstawie wlasnego doswiadczenia. w zyciu nie spodziewalam sie, ze wystarcza
      zaledwie 2 tyg zdrowego, bardzo aktywnego sportowo trybu zycia by to swinstwo
      zniknelo nie pozostawiajac zadnych sladow ;)
    • aleksok Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 15.07.06, 19:52
      witam! prześledzilam cala te dyskusję i chcialabym zwrocic uwage ze , jest on
      wynikiem zwyrodnienia tkanki podskornej , po drugie nie jest on wynikiem jakbys
      tego chcial wylacznie braku sport i zdrowego trybu zycia ale tez czynnikow
      srodowiskowych(zanieczyszczenia w powietrzu , metale cięzkie, wysoko
      przetworzona zywnoscitd.),przjmowanych leków (roznych) oraz predyspozycji
      genetycznych, uprawianie sportu i zdrowy tryb zycia poprawia sprawe ale nie
      likwiduje problemu zupelnie(zwlaszcza ze potrafia go miec 10-11latki) a
      naprawdę ladne i wyrzezbione ciala sportsmenek sa wynikiem
      kilkugodzinnych ,codziennych trenigow na ktore zadna normalna kobieta(nie
      uprawiająca sportu zawodowo) nie moze sobie pozwolić
    • inecita Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 15.07.06, 20:09
      siatkarki i lekkoatletki powiadasz... po pierwsze pewnie nie mają dzieci, po
      drugie ile razy widziałes na plaży siatkarkę? W telewizji zwykle nie robią
      zbliżeń na cellullit, poza tym moja siotsra która od podstawówki uprawia sport,
      pote studiowała w Akademii Wychowania Fizycznego, jej praca jest scisle
      zwiazana ze sportem. Cellullit ma ja wszyscy, fakt że jest mały raczej wiązę z
      jej chudą i smukłą budową ciała którą odziedziczyła poo rodzinie.

Po trzecie: pokaż zdjęcie, ciekawe czy mas zidealne ciało (wątpię)
    • liselle Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 01:22
      Powiem tak: jestem w grupie tych szczęśliwych kobiet na świecie które nie maja
      problemu pomarańczowej skórki. Nie przeczę, jestem również osoba aktywną,
      tańczylam zawodowo, teraz dośc regularnie uprawiam fitness. Ale absolutnie nie
      podporządkowuję i nie jestem zwolenniczka podporządkowywania swojego życia
      kultowi pięknej sylwetki. Co więcej, uczęszczając na zajęcia z Fitnessu
      (zwlaszcza formy taneczne, step i dance u Tomka Zamieli to jet to !!)stwoerdzam
      z calym przekonaniem że nawet upiorne ćwiczenia nie zlikwidują problemu
      pomarańczki. To jest po prostu zapisane w genach. Moja mama ma 52 lata i
      zapewniam Ciebie że nie ma ani śladu cellulitu. Dlatego najprawdopodobniej i ja
      go nie mam. Znam natomiast osoby które swoją przygodę z fitnessem zaczely
      baaardzo dawno temu, co więcej niektóre są nawet instruktorkami aerobiku z
      niezlym dorobkiem a pomimo tego maja pomarańczową skórkę. Oczywiście nie w takim
      stopniu jakby mialy nie uprawiając żadnego sportu. Poza tym bez przesady, bywam
      nad morzem w okresie letnim i az takiej nawalnicy rozlazlych pośladków i ud nie
      zauważylam. Jeśli jednak uważasz inaczej zawsze możesz patrzeć na Eurosport
      albo photoshopowe modelki w gazetach.:))
    • petersulik Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 13:40
      sprobujcie zadac pytanie tu: www.zapytajdermatologa.bighost.pl
      • ksiaze-gigi Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 16:58
        gościu capitalissimus(czy jakoś tak) poiwedz mi w takim razie, jak bardzo jest
        leniwa moja koleżanka, która 3 razy w tygodniu chodzi na aikido,do tego ćwiczy
        jogę kiedy tylko się da jeżdzi rowerem, jest wegetarianką, dba o swoje zdrowie a
        mimo to, ma naprawde spory celulitt?
        i porównaj soie z nią mnie-ćwiczę kiedy mam czas (zazwyczaj wychodzi około 2
        godzin w tygodniu), jestem nerwowa, zadarza mi się jadać w śmieciowych knajpach,
        lubię pojezdzic na rowerze, ale tak do 20 km, w trakcie poprzedniego roku
        szkolnego miałam 60 godzin zajęć tygodniowo(żadne z nich zwiazane ze sportem), w
        tym roku będę miała 48. nie wiem, czy uda mi sie chodzić na basen czy zajęćia
        fitness.cellulit mam 1 stopień i uwidacznia się przy silnym spięciu mięśni(to
        pośladki) lub brzy mocnym ściśnięciu fałduskóry-to uda.i
        porownaj teraz mnie z koleżanką-która bardziej leniwa?cellulit zależy od baardzo
        wielu czynników.
        uwazam, ze jesteś pusty a twoj związek opiera sie na fizycznościi nie na
        milości. milego pilnowania sie. a jak ktores nie wywyiaze sie z obowiazku
        idealnej sylwetki to co, mandacik, czy od razu wydelegować ze związku?puste,
        konsumpcyjne pojecie o milosci.

jest takie mądre zdanie, moze nawet wiesz, kto je wypowiedział:
        "jeżeli kochasz, sercem patrz, najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
        (mam nadzieje, ze dokladnie zacytowalam)
    • justa_79 Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 18:52
      bzdura, intensywnie uprawiałam sport i cellulit mi nie zniknął.
      • indianprincess Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 21:14
        Zgadzam się ja też intensywnie uprawiam sport tzn:
        - 5 razy w tyg. jazda konna (skoki przez przeszkody a więc spory wysiłek)
        - 2 razy w tyg. godzina pływania (intensywnego)
        - 3 razy w tyg. rower (conajmniej 40 min)
        - raz w tygodniu biegam
        - pozatym w ramach oszczędności ograniczyłam jeżdżenie samochodem i gdzie się
        da chodzę na nogach, a spraw do załatwiania mam sporo...
        A mimo to mam cellulitis. i to wcale nie malutki. Oczywiście smaruję się
        żelami, kremami ujędrniającymi (ale raczej dla spokoju sumienia bo nie bardzo
        wierzę w ich działanie). Więc nie mówcie proszę, że cellulitis jest spowodowany
        lenistwem. Być może u niektórych rzeczywiście sport pomaga ale w moim wypadku
        jest to ewidentnie spowodowane hormonami, nie pozostaje mi nic innego jak
        pogodzić się z myślą, że nie mogę chodzic w krótkich szortach i spódniczkach.
        • kate-gun Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 16.07.06, 22:14
          widocznie to bardzo indywidualna sprawa, u mnie zniknal, a ze cudow razcej nie
          ma, stawiam na to, ze stalo sie to za sprawa zmiany diety [zero smieciowego
          zarcia] i bardzo intensywnego ruchu

mysle, ze powalczyc zawsze mozna
          • enith Re: Cellulit to wynik lenistwa, Drogie Panie! 17.07.06, 08:29
            Zgadzam się z założycielem wątku, ale tylko w części. U mnie cellulit pojawił
            się w wieku lat 11, gdy byłam potwornym chudzielcem. Pojawił się na łydkach i
            tylko tam, za to zaawansowany (II stopień). Kiedy miałam lat 20, zauważyłam go
            również na udach. Teraz mam lat 28, jeżdżę dużo na rowerze i uda wyglądają
            naprawdę dobrze, wyraźnie zmniejszył się cellulit, ale tylko tam. Na łydkach jak
            był, tak jest. Po wizycie u flebologa i badaniach lekarz jednoznacznie
            stwierdził, że mam przerost tkanki tłuszczowej w okolicach kostek i łydek, i że
            jest to uwarunkowane genetycznie! Kiedy spytałam go, czy istnieją jakiekolwiek
            sposoby na poprawienie wyglądu łydek, zasugerował lipoplastykę. Wiem z własnego
            doświadczenia, że łydki niezwykle opornie poddają się modelowaniu poprzez
            ćwiczenia. W moim przypadku cellulit jest uwarunkowany genami i nie ważne ile
            ćwiczę, na łydkach mam go cały czas. Natomiast ćwiczeniami pozbyłam się tego
            paskudztwa z ud. Nie zgadzam się więc z autorem wątku w części, że cellulit jest
            WYŁĄCZNIE wynikiem lenistwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka