Dodaj do ulubionych

Jaką ilość kremu wklepywać?

17.07.06, 08:37
Ja wklepuję krem wielkości małego orzecha laskowego, czy to jest odpowiednia
ilość?
Jak długo używać dany krem, aby przyniósł efekty, bo wydaje sie, że jedno
opakowanie nie wystarczy.
Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:19
      Łomatko, w życiu nie przyszłoby mi do głowy mierzyć, ile kremu wklepuję...
    • heart_of_ice Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:26
      jezu, a kto by to mierzyl!
      zwlaszcza, ze kazdy krem ma inna konsystencje, inaczej sie wchlania i kazda
      skora inaczej go przyjmuje
      jakby sie dalo te ilosc okreslic, to by bylo napisane na opakowaniu: wklepac w
      twarz i szyje taka a taka ilosc (tak, jak jest to napisane na pascie do zebow:)))

Pauli
      --
      Mężczyźni sąz Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
      • asia.1976 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:38
        No właśnie ja tez nigdy o tym nie myślałam, ale używam rozmaitych kremów
        nawilżających a non stop łuszczy mi się skóra..
        • justa_79 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 13:40
          może potrzebujesz kremu natłuszczającego albo masz atopowe zapalenie skóry,
          albo używasz agresywnych środków myjących...
        • saskiaplus1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 14:07
          Otóż to, moim zdaniem raczej nie jest to problem ilości, tylko jakości. Mnie się
          też łuszczyła skóra, kosmetyczka powiedziała, że jest po prostu przesuszona.
          Zaleciła kurację z tłustego kremu na noc (to było zimą) i nawilżającego na
          dzień. Na moją normalną cerę podziałało to zbawiennie. Nigdy wcześniej nie
          używałam tłustych kremów, bo wydawały mi się za ciężkie. Teraz się z nimi
          przeprosiłam, i gdy tylko skóra zaczyna wykazywać oznaki przesuszenia, wracam do
          ich zastosowania na noc. Normalnie natomiast używam na noc odżywczych
          półtłustych, a na dzień nawilżających.
    • kasiaba1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:49
      nooooooooooo, nie wiem jaki to orzech ;) ale robię tak:
      3 kropki z kremu na czole, jedna na nosie, po jednej na policzkach, jedna na
      brodzie i 2 na szyi, jak już porobię te kropki krem wsmarowuję i jest akurat.
      Jakie efekty daje krem powinno się zauważyć teoretycznie po 28 dniach, bo taki
      jest cykl wymiany naskórka, nie liczę tu ewentualnego uczulenia czy nawilżenia
      powierzchniowej warstwy skóry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka