asia.1976 17.07.06, 08:37 Ja wklepuję krem wielkości małego orzecha laskowego, czy to jest odpowiednia ilość? Jak długo używać dany krem, aby przyniósł efekty, bo wydaje sie, że jedno opakowanie nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saskiaplus1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:19 Łomatko, w życiu nie przyszłoby mi do głowy mierzyć, ile kremu wklepuję... Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:26 jezu, a kto by to mierzyl! zwlaszcza, ze kazdy krem ma inna konsystencje, inaczej sie wchlania i kazda skora inaczej go przyjmuje jakby sie dalo te ilosc okreslic, to by bylo napisane na opakowaniu: wklepac w twarz i szyje taka a taka ilosc (tak, jak jest to napisane na pascie do zebow:))) Pauli -- Mężczyźni sąz Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.1976 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:38 No właśnie ja tez nigdy o tym nie myślałam, ale używam rozmaitych kremów nawilżających a non stop łuszczy mi się skóra.. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 13:40 może potrzebujesz kremu natłuszczającego albo masz atopowe zapalenie skóry, albo używasz agresywnych środków myjących... Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 14:07 Otóż to, moim zdaniem raczej nie jest to problem ilości, tylko jakości. Mnie się też łuszczyła skóra, kosmetyczka powiedziała, że jest po prostu przesuszona. Zaleciła kurację z tłustego kremu na noc (to było zimą) i nawilżającego na dzień. Na moją normalną cerę podziałało to zbawiennie. Nigdy wcześniej nie używałam tłustych kremów, bo wydawały mi się za ciężkie. Teraz się z nimi przeprosiłam, i gdy tylko skóra zaczyna wykazywać oznaki przesuszenia, wracam do ich zastosowania na noc. Normalnie natomiast używam na noc odżywczych półtłustych, a na dzień nawilżających. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: Jaką ilość kremu wklepywać? 17.07.06, 10:49 nooooooooooo, nie wiem jaki to orzech ;) ale robię tak: 3 kropki z kremu na czole, jedna na nosie, po jednej na policzkach, jedna na brodzie i 2 na szyi, jak już porobię te kropki krem wsmarowuję i jest akurat. Jakie efekty daje krem powinno się zauważyć teoretycznie po 28 dniach, bo taki jest cykl wymiany naskórka, nie liczę tu ewentualnego uczulenia czy nawilżenia powierzchniowej warstwy skóry. Odpowiedz Link Zgłoś