Dodaj do ulubionych

Musze kupic podklad

24.11.02, 19:23
Mam malutki problem - siedze teraz w Germanii i zapomnialam zabrac ze soba
podklad. Musze jakis kupic, bo moja skora dopomina sie o wieksza ochrone
przed zimnem ;-)
Wykonczylam probki Loreala Ideal Balance - raczej sie na niego nie skusze...
W domu zostal Unifiance, ale wolalabym cos mniej kryjacego.
Myslalam o podkladzie z wyzszej polki - wole dolozyc troche kasy i kupic
sobie dobry produkt. Zreszta przed swietami pewnie beda jakies promocje :-p
Mam wrazliwa, mieszana skore ktora lubi sie swiecic...
Moge wybierac miedzy :
Teint Fluide Universal Chanel
Double Perfection Fluide chanel
Superfit Clinique
Divinora Guerlain
a moze cos innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Musze kupic podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 09:10
      Hej hej; nie polecam Clinique Superfit- świeci się już po 1,5-2 godzinach; za
      to Stay True tej samej firmy jest całkiem godny polecenia.
      Wybieram się dzisiaj do Sephory po próbki Chanel DP i Divinory G., więc relację
      zdam nieco później.

Pozdrawiam,
      Magda
      • coralin Re: Musze kupic podklad 25.11.02, 11:28
        Gość portalu: Magda napisał:

> Hej hej; nie polecam Clinique Superfit- świeci się już po 1,5-2 godzinach; za
        > to Stay True tej samej firmy jest całkiem godny polecenia.

Mam identyczne odczucia. Testowałam Superfit i na szczęście, bo to kompletny
        niewypał(przynajmniej na mojej skórze ze dwa lata temu tak koszmarnie się
        zachował):
        -nie matuje
        -jest widoczny
        -wcale nie jest trwały
        Za to wtedy kupiłam Stay-true(mniej znany podkład Clinique)i byłam bardzo
        zadowolona(bo wtedy potrzebowałam matowania i delikatnego krycia, a Stay True
        nawet użyty w niewielkich ilościach radził sobie z tym).Jeśli zdecydujesz się
        na Clinique zwróć uwagę ,ze ich podkłady nie mają tych właściwości
        charakterystycznych dla bardzo nowoczesnych podkładów,nie odbijają światła,
        twarz wygląda płasko(może te ich nowsze produkty lepiej uszlachetniają cerę).

> Wybieram się dzisiaj do Sephory po próbki Chanel DP i Divinory G.

Od roku używam Chanel Double Perfection(z przerwą na zimę)i jestem niezmiennie
        zachwycona. Guerlaina nie miałam ani nawet nie testowałam, ale kusi mnie
        (przetestowanie!) po pozytywnych opiniach.Sugerowałabym przetestować na
        własnej skórze wszystkie podkłady, do których sie przymierzasz. Nie kupuj w
        ciemno.Pamiętam wątek sprzed tygodnia czy dwóch.Dziewczyna na podstawie naszych
        opinii kupiła bez wypróbowania DP Chanel i wcale jej nie służył.
        • aga_malutka Re: Musze kupic podklad 25.11.02, 12:00
          Też miałam ostatnio taki dylemat i po przetestowaniu kilku nieznanych mi
          podkładów (so ingenious EL, divinora i double perfection) wybrałam guerlaina.
          ma bardzo praktyczne opakowanie, wysoki filtr 15UV, swietnie się rozprowadza,
          na mnie się nie świeci, udało mi się dobrac idealny odcień, bosko pachnie:)))
          same zalety. Te dwa inne podkłady tez są OK, ale divinora wygrała:) używam jej
          już ok. 10 dni i jestem zachwycona.
          • ptasia Re: Musze kupic podklad 25.11.02, 12:24
            mi bardzo pasował Superfit, był leciutki, wcale nie widoczny i matował
            wystarczająco na moje potrzeby ALE mam cerę normalno-suchą, krycia też
            specjalnie nie potrzebowałam. Za to trwały był.. zresztą, moim zdaniem to
            najlepszy podkład jaki miałam.
          • Gość: Magda Re: Musze kupic podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 12:32
            Coralin, wprawdzie to sprawa bardzo indywidualna, ale mimo wszystko doradź,
            jaki odcień wybrać Chanel DP - mam bardzo jasniutką, zimna karnację- zalezy mi
            na naturalnym, wtapiającym się odcieniu; mój idealny kolor Clinique'a to light
            (być może znasz). Och, zawsze miałam problem z doborem odpowiedniej barwy,
            zazwyczaj decydowałam się na zbyt żółtawy odcień, który nijak nie pasował i
            kosmetyk lądował w koszu. Tym razem nie chciałabym "wyrzucić" tyle pieniędzy,
            bo troszkę ten Chanel kosztuje, prawda.

Z góry dziękuję za podpowiedź i wyrozumiałość!
            Pozdrawiam,
            Magda

PS. Oglądałam sobie kolorki na stronie www tejże firmy i zastanawiam się nad
            dwoma : limpide bądź clair.
            • coralin Re: Musze kupic podklad 25.11.02, 13:11
              Jeśli kolor light podkładu Stay true Clinique był dobry dla Ciebie to znaczy,że
              masz jaśniejszą ode mnie cerę.Ja też miałam ten odcień i był ciut za jasny.Ja
              mam DP odcień 30 Cendre - dla Ciebie odpada(z opisu karnacji to wynika).Mam
              jasną karnację ,ale z ciepłymi refleksami . Jestem wdzięczna kobiecie w
              perfumerii,że doradziła mi ten, bo w Clair wyglądałam rzeczywiście na chorą.Ten
              Cendre 30 wtapia się w moją skórę i jest w sam raz.Limpide 10 to odcień
              porcelanowy, bardzo, bardzo jasny. Polecałabym Ci jednak Clair 20.Ale Magda
              najpierw przetestuj koniecznie!Ja co prawda testowałam DP w nieodpowiednim
              kolorze, ale to wystarczyło by się zdecydować na produkt,bo wiedziałam,że
              właściwości to jest to czego szukałam.Odcień, który ostatecznie kupiłam nie
              testowałam na twarzy ,ale na szczęście to był dobry wybór.Wydaje mi się ,że
              Guerlain ma większy wybór odcieni z podziałem dla cer o zimnym i cieplejszym
              kolorycie.Pozdrawiam:)
              • Gość: Lidka Re: Musze kupic podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 13:55
                Witam - taki fajny ten podkład Chanel? Interesuje mnie kwestia nawilżania,
                zazwyczaj matujące fluidy posiadają "właściwości" wysuszajace i skóra wymaga
                odpowiedniej czyt. ogromnej porcji specyfiku nawilżającego, a jak sprawa
                wygląda w przydadku Double P.? Nadmienię, że mam cerę mieszaną i obawiam się,
                czy strefa sucha (policzki,skronie) nie ucierpi podczas stosowania
                w/wymienionego. Jakieś opinie?
                Dzięki!
                Lidka
                • Gość: Lidka Re: Musze kupic podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 14:11
                  PS. Słyszałam o jakims niesamowitym podkładzie aksamitnym Chanel, który super
                  nawilża i generalnie tworzy cere idealną, ale to chyba nie ten?
                  Lidka
                  • renia30 Re: Musze kupic podklad 25.11.02, 17:25
                    Polecam Colorstay Revlona. Wiele było już wątków na jego temat. Moje kolezanki
                    też stosują (po zachętach z mojej strony) i wiem, że są zadowolone. Matuje na
                    wiele godzin. Ja mam kolor buff.
                    renia30
                  • moni_citroni do Magdy 25.11.02, 17:28
                    Ja tez zastanawiam sie nad clair albo limpide :-) Na ich stronie clair wyglada
                    na dosc ciemny... Bylam dzis przelotem w sklepie, ale nie wyprobowalam tego
                    podkladu...a w sloiczkach wygladaja tak samo..
                    Tez mam jasna, chlodna karnacje :-)
                    • Gość: Magda Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 09:22
                      A ja w końcu nie dotarłam do Sephory po próbki, może dziś się uda.
                      Tak, zdecydowanie nastawiłam się na Clair, jestem tzw. typem zimowym -ciemne
                      włosy, lodowa cera, i wszystko cholernie zimne, brr- i, choć ubolewam nad tym
                      ciutek, rzeczywiście o niebo lepiej mi w zimowej tonacji, pod każdym względem.
                      Zobaczymy; jak tylko wypróbuję dam znać; mam nadzieję, że się odezwiesz, jakby
                      co.

Pozdrawiam cieplutko,
                      Magda
                      • Gość: Magda Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 09:27
                        PS. Wiesz co, trochę się obawiam, iż odcień Limpide jest zbyt jasny, co
                        spowoduje efekt trupiej, wymęczonej buzi niźli świeżej, zadbanej, apetycznej,
                        promiennej cery, do której wszak dążymy, prawda.

Hej, do usłyszenia- zobaczenia- wystukania,
                        Magda
                        • moni_citroni Re: do Magdy 26.11.02, 11:42
                          Jesli tylko wyprobujesz ten podklad to napisz :-) Ja jestem typowym latem,
                          chociaz gdy farbowalam sobie wlosy na ciemno to wygladalam na zime ;-) Ten
                          lekko "niebieski" odcien karnacji..
                          Tak, to prawda , ze skora ma wygladac swiezo a nie trupio ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka