Dodaj do ulubionych

NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY

23.07.06, 22:57
Hej,

było już tyle wątków odnośnie np. sposobu na cellulit czy walki z
podrażnieniami po depilacji, a nie mogę nigdzie znaleźć SKUTECZNYCH sposobów
na PIĘKNE WŁOSY. Dopisujcie swoje urodowe sekrety, niech i inne kobiety z
nich skorzystają ;-) Więc może zacznę ja i czekam teraz na Was.

Polecam serię z marki Collistar. W sumie przypadkowo odkryłam odżywkę do
włosów, która wg mnie jest lepsza od przereklamowanego Waxa. Dość przystępna
cena, strasznie wydajna i przede wszystkim skuteczna. Wg ulotki przeznaczona
do włosów po kąpielach słonecznych czyli w sumie takie typowo letnie, choć
moje farbowane i przez to zniszczone włosy traktuję nią od kilku miesięcy i
sa super miękkie i błyszczące. Zachęcona efektami dokupiłam jeszcze szampon
do zestawu i teraz już nie zazdroszczę koleżankom ich czupryn, bo sama mam
lepszą :P Polecam kurację odżywkową raz, dwa razy na tydzień na początku, a
później raz w tygodniu dla utrzymania efektu. Do ostatniego płukania zawsze
używam przegotowanej, chłodnawej wody. Jeśli kogoś stać najlepsza jest
podobno mineralna niegazowana, ale kurczę ile by tego poszło, gdyby tylko w
niej się pluskać? :-/

Czekam teraz na Wasze typy z urodowymi sekrecikami niech każda z nas będzie
piękna :)
Obserwuj wątek
    • kaczor.kaczka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 10:11
      A nie ociązają zabardzo te kosmetyki włosów? Bo pisałaś, że masz farbowane i ja
      też, a boję się zeby nie były takie chlepniete. No i jeszcze gdzie można je
      kupić i za ile? Pzdr.
      • studentkka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 19:51
        Hej,

dopiero teraz dostałam się do komputera. Nie myślałam, że wątek aż tak szybko
        się rozwinie. A więc nawiązując do Twojego pytania: nie sądzę, żeby za bardzo
        obciążały, przynajmniej u mnie nie ma takiego efektu. To kosmetyki przeznaczone
        do włosów zniszczonych, więc ich zadanie to REGENERACJA i odbudowa. Ja do tej
        pory wysługiwałam się przyjacielem w ich zdobyciu - gdy wyjeżdżał w delegację
        prosiłam go o"mały" zakup. Są również sprzedawane w Polsce przez dystrybutora,
        ale wiadomo - drożej to wychodzi. Czasami kosmetyki Collistar są dostępne na
        Allegro, warto poszukać i zainwestować tym bardziej, że - tak, jak pisałam już
        wcześniej - są naprawdę wydajne.

Gdybyś jeszcze miała jakieś pytania, daj znać.
    • alexandra_cz Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 10:19
      Ja staram sie naturalnie o nie dbac. Jak chociazby maseczka z siemienia
      lnianego.

Przepis
      • alexandra_cz Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 10:20

Przepis
        Tu jest ok
        • kaczor.kaczka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 10:56
          O, super dzięks :) Ja z naturalnych do tej pory używałam tylk drozdzy - jjedna
          kostka, trochę wody i rozprowadzić to na włosach. Tylko nie za dużo wody bo
          spłynie! Ale mam własnie wrazenie ze troche przyciężkie to żeby stosować
          częsciej niż pare razy w miesiącu i szukam czegoś lżejszego i szybszego w
          stosowaniu - troche ciezko jest wysiedziec godzine z cieżkim turbanem na głowie
          heh :)
          • aniolek218 Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 11:14
            A gdzie można kupić wodę z alg? jaka jest jej cena?
            • kaczor.kaczka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 11:48
              Ja nie wiem, ale strzelam, ze na allegro pewnie mozna kupić.
              • alexandra_cz Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 12:04
                mnie kupowal gdzies brat; wiem, ze na internecie w jakims sklepie. Ale powiem
                Wam, ze jak nie mialam alg, dolewalam wody mineralnej,potem odrobine piwa,
                czasem rumianku ... Zel ( a raczej sympatyczny kisiel) tworzy sie z siemienia i
                algi to po prostu zdrowe uzupelnienie. Polecam tez kapiel ze "zżelowanym"
                siemieniem lnianym. Mnie jako alergikowi niesamowicie pomaga wygladzac i
                chronic skore. Bo nawet glupia kapiel powoduje u mnie podraznienia, a
                dzieki "kisielkowi" jest OK :)

Szkoda, ze tak malo kobiet wie, ze zaden zel pod prysznic, zaden szampon nie
                moze sie rownac z naturalnymi kapielami czy maseczkami
          • alexandra_cz Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 12:06
            ... jak juz jestem totalnie rozleniwiona, siegam po maseczke keuna
            regenerujaca; jednak dostalam ja w prezencie od znajomej ze studia
            fryzjerskiego. Juz po pierwszym stosowaniu nie tylko wlosy lsnia, ale sie
            wygladzaja... !!!!
            • kaczor.kaczka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 12:34
              Fajnie mieć taką znajoma ;-) Nie wiesz czy mozna to kupic w sklepie,
              ewentualnie czy sprzedadza w salonie fryzj. i ile to cudo kosztuje?
              • alexandra_cz Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 24.07.06, 13:21
                hey :)

w dobrych salonach na pewno dostanies; sa tez na internecie albo w
                specjalistycznych sklepach. Mysle ze do 30 zl sie zmiescisz.

RESTORING CARING EMULSION - Keune
                Odżywka nawilżająca dla włosów suchych i zniszczonych. Podnosi kondycję włosów.
                Pozostawia włosy jedwabiście błyszczące oraz łatwe do rozczesania.
                150 ml

inne, co znalazlam:

Intensywna maseczka w kremie (Hair Care Elastyczność i Blask)

Producent: Nivea

Intensywna maseczka w kremie do włosów suchych, szorstkich i matowych.
                Składniki aktywne: proteiny ryżu i ekstrakt z kwiatu lotosu.

Właściwości produktów:

• intensywnie pielęgnują włosy i sprawiają, że stają się bardziej elastyczne
                • chronią włosy przed wpływem szkodliwych czynników zewnętrznych
                • nadają włosom piękny połysk
                (poj. 200 ml - 14 zł)

pozdrawiam :)
              • alexandra_cz jeszcze raz ja 24.07.06, 13:23
                jak wroce do domku po pracy, wkleje tu nazwe tej maseczki Keuna. nie mam
                pamieci do nazw. w porpzednim poscie wkleilam odzywke Keuna, ktora dostalam
                duzo wczesniej - i tez jest rewelacja... W tych salonach wiedza, co dobre ! :)
                • kaczor.kaczka Re: jeszcze raz ja 24.07.06, 14:24
                  Super! Więc czekam cierpliwie na tą maseczke :)
                  • kaczor.kaczka Re: jeszcze raz ja 24.07.06, 14:24
                    Tzn na jej nazwe :)
                    • alexandra_cz Re: jeszcze raz ja 24.07.06, 17:03
                      juz w domku... (a moze dopiero)

jest to maska z serii Care Line, czyli Keune Care Line Hair Mask :) zapach
                      nieziemski :)
                      • iskierka4 Re: teraz ja 25.07.06, 07:44
                        Hej.

Ja staram sie dbac o wlosy i wogle jestem przewrazliwiona na ich punkcie.
                        Staram sie chodzic tylko o diobrych salonow gdzie z moimi wlosami obchodza sie
                        delikatnie. Kiedys poszlam do jakiegos salonu osiedlowego gdzie jakas uczennica
                        myla mi glowa a potem podczas suszenia szorowala - tragedia. Ja nawet
                        delikatniej piore ubrania w rekach. Poza tym tesciowa mi polecila aby zrobbic
                        tam paemka i ten rozjasniacz byl chy7ba tak beznadziejny ze tak mono poniszczyl
                        moje wlosy iz nie moglam ich rozczesac. Skonczylo sie tym ze poszlam o mojej
                        stalej fryzjerki i mi obciela wlosy.

ehhh.... wiec staram sie o nie dbac i traktowac delikatnie; zawsze uzywam
                        odzywki do wlosow do splukania. Nie susze ich codziennie, bo uwazam ze suszarka
                        bardzo niszczy i zawsze kiedy jest okazja i mozlwiosc pozwalam im samodzelnie
                        wyschnac. Wtedy tez nakladam ozdywke bez splukiwania, lub jakies serum na
                        koncowki lub jedwab. A jak susze i modeluje to wtedy jakis preparat dodajacy
                        objetosci np. pianka.
                        Staram sie 1 x w tygodniu nakladac maseczke na wlosy.
                        Aha mam wlosy dlugie i co 3 m-ce codze aby je podciac.
                        Poza tym odzywiam wlosy od srodka tzn. zazywam witaminy na wlosy np. skrzyp
                        polny oraz zelazo itd.
                        Farbuje je co 2 m-ce farba loreala.
                        Uwazam ze mam bardzo ladne wlosy, bo sa naturalnie blyszczace a koncowki im sie
                        nie rozdwajaja. Zauwazylam ze jest niewiele dziewczyn ktorych wlosy naprawde
                        lsnia. Wychodze z zalozenia ze aby wlosy byly ladne musza byc zdrowe wiec robie
                        wszystko aby byly zdrowe. Z kolei moja tesciowa aby wlosy wygladaly zdrowo
                        spryskuje je np. jakims nablyszczaczem i udaje ze sa super. Ale wtedy chodzi co
                        2 miesiace je scinac, ma bardzo zadkie, zniszczon od rozjasniania i wlasciwie
                        wogle nie uzywa odzywek. Kiedys za moja namowa kupila maske ale ciagle stoi
                        jakby nie uzywana.
    • kaczor.kaczka Re: NASZE sposoby na zdrowe i lśniące WŁOSY 25.07.06, 09:46
      Cześć Alexandra :) dzięki za namiary na keuna, niestety nie mogę tego znaleźćw
      sklepach w necie. Chyba będę musiała się przejść po salonach boję si tylko, że
      w tych tańszych nie będa mieć, a w drogich zabbije mnie cena. Za to chyyba się
      skusze na maseczkę polecana przez kogoś tam wyzej. Znalazlam na allegro za
      niecała 20 zł collistar.
      • dixi tu sa produkty KEUN 25.07.06, 13:57
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=117426875
        • morwa23 Re: tu sa produkty KEUN 26.07.06, 08:36
          -odżywka-balsam "hypact"
          -olejek "cehko" na końcówki
          -odżywka dwufazowa w sprayu shwarzkopf
          m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka