Dodaj do ulubionych

Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych

04.08.06, 12:30
Co sądzicie o serii Dove do włosów rozjaśnianych?
Ja zakupiłam szampon, odzywkę i jakąś mgiełkę z tej serii i jestem mocno
rozczarowana. Czy tylko mi ta seria nie podpasowała?
I drugie - ktora seria do włosow blond sprawdza sie u was najlepiej. Ja tak
sobie myslę i chyba najlepiej mi odpowiada Gliss Kur, co nie znaczy ze nie
chciałabym znaleźć czegoś lepszego :)
Obserwuj wątek
    • iluminacja256 Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 04.08.06, 13:42
      Fajny jest szampon Goldwella do wlosów blond, Goldwell, Be blonde, i odzywka
      do spłukiwania Pantene do włosów jasnych. Ale mam wrazenei, ze większość
      kosmetykow do wlosów jasnych podowduje wysuszanie włosów.
      • largecoffe Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 04.08.06, 14:08
        Goldwell miał kiedyś rozróżnienie - były szmpony do blondu naturalnego i do
        farbowanego. Teraz jest chyba tylko jeden i faktycznie wysusza. Najgorszy zakup
        to Sunsilk do włosów blond - zrobił mi z włosów kożuch, który rozplątałam tylko
        dzięki masce Loreala, też z resztą słabej.
        • franzza Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 04.08.06, 14:57
          O tak ten Sunslik to rzeczywiście jeden z najgorszych specyfików.
          Ja to wogole mam rozdwojenie jaźni - mam włosy półdługie taki mysi blond (ale
          jeszcze nie taki ciemny ani szatyn, wiec je trochę rozjaśniam. W dodatku są
          naturalnie kręcone (i skłonne do puszenia się co jest jeszcze wzmagane
          wysuszaniem od rozjaśniania), więc już nie wiem czego używać.Jak na razie
          szampon+odzywke stosuję do blondów, a do ukladania piankę do kręconych. Choć
          nie wiem czy nie przerzucic się na cała serię do kręconych.
          Co radzicie?
          • irenka82 Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 05.08.06, 00:15
            ja mialam sunsilk i glisskur,oba do niczego.wlosy mi sie nie rozjasnily
            (mamnaturalny jasny blond,ktory zima ciemnieje i wlasnie zima uzywalam obu
            szamponow).poza tym te kosmetyki sa bardzo ciezkie i mialam wrazenie ze mi sie
            wlosy przetluszczaja jeszcze tego samego dnia.
    • agatakam Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 05.08.06, 16:41
      Ja odkad zaczelam wlosy rozjasniac, zaczelam rowniez zwracac uwage na sklad.
      Jesli na pierwszych miejscach znajduja sie alkohole, to staram sie takie
      kosmetyki omijac (co nie znaczy, ze ich wcale nie uzywam). No i oczywiscie jak
      najmniej silikonow (a wiec na dalszych pozycjach w skladzie). Pozdrawiam.
    • rhodeisland Pantene do wlosow blond 06.08.06, 06:37
    • colour-ize Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 06.08.06, 11:42
      Moim włosom dobrze robi fioletowa maseczka do włosów blond z Avonu (jeden z
      niewielu dobrych kosmetyków tej firmy).

GlissKur też nie jest zły.
      • tonieja77 Re: Pytanie do blondynek farbowanych/naturalnych 14.08.06, 21:55
        cała seria "so blond",bardzo ladnie nawilża włosy przesuszone
        rozjasnianiem.polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka