Dodaj do ulubionych

Zmarchy pod oczami :( - może Clinique?

IP: 195.50.100.* 18.02.03, 16:52
Dziewczyny,

Proszę o Waszą radę. Mam 34 (za kilka tygodni) lata i, co tu ukrywać,
mimiczne zmarchy przy oczach. Sama sobie na nie zapracowałam, bo zawsze
miałam awersję do wklepywania tu i ówdzie tłustych kremów (bleee!). Ale teraz
spojrzałam prawdzie w oczy (a dokładniej rzecz biorąc na siebie w lustrze)i
stwierdziłam, że NATYCHMIAST muszę kupić sobie jakieś "mazidło" pod oczy
(może jeszcze coś się uda z tym zrobić?).

Poradźcie mi, proszę, drogie forumowiczki coś co dałoby dobry efekt. No i
może nie tylko z tej niebotycznej półki...

Liczę na Waszą pomoc.

Pomarszczona Józia.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorisek Re: Zmarchy pod oczami :( - moz˙e Clinique? IP: *.houston.rr.com 19.02.03, 03:24
      Czesc rowiesniczka!

Polecam cos z spf 15 na dzien (nie musi byc przeznaczone specjalnie na oczy jak np
      City Block), a na noc cos z retinolem ( Line Eraser Eye Pure Retinol L'Oreal). All About
      Eyes (Clinique) ma wheat protein i moze uczulic. Tak sobie mysle ze zmarszczki sa nie
      do uniknienia. Jedna z moich kolezanek juz poszla pod noz. Dwie sa na botoxie. Ja
      mysle o Renova (tylko na recepte). Na razie mialam profesjonalny zabieg
      pzeciwzmarszczkowy....Ouch! Ja mam zmarszczki od usmiechu wiecznie przyklejonego
      do buzi (laugh lines).

Moze ktos cos ma na poprawienie humoru?

Pozdrawiam,
      • anna_wu Re: Zmarchy pod oczami :( - moz˙e Clarins? 19.02.03, 15:28
        Wlasnie, firma Clarins ma dwa kremy pod oczy, ktore bym Ci polecila, tak na
        poczatek:).
        Extra-Firming Eye Contour Cream na noc.
        Extra-Firming Eye Contour Serum na dzien.

Oczywiscie jest wiele pewno innych wynalazkow, ktore bylyb dobre dla Ciebie,
        ale ja lubie ta wlasnie firme i Ci ja polecam. Dodam, ze taki flakon z pompka
        20 ml wystarczy na naprawde dlugi okres czasu.
        Pozdrawiam:)
      • Gość: kasica Re: Zmarchy pod oczami :( - moz˙e Clinique? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 23:08
        moglabys przyblizyc, na czym polegal ten zabieg oraz co to jest Renova?
        • Gość: ula renova IP: 206.215.147.* 19.02.03, 23:19
          www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_witamina_a_cz2.php
          Renova
          Ma postać kremu, który przeznaczony jest przede wszystkim do redukcji objawów
          fotostarzenia czyli zniszczeń spowodowanych nadmierną ekspozycją na słońce.
          Jest więc to krem przeznaczony dla osób w dojrzałym wieku, który pomaga
          zredukować powierzchniowe zmarszczki, przebarwienia skóry i poprawić stan
          cery. Jednakże, jeśli terapia zostanie przerwana na dłużej niż 12 tygodni
          niektóre efekty poprawy mijają. Krem ten występuje w dwóch wersjach: - jako
          lekki krem dla suchej cery zawierający 0,02 % tretinoiny oraz - bogaty, gęsty
          krem dla bardzo suchej cery zawierający 0.05 % tretinoiny. Renova nie jest
          polecana do walki z trądzikiem. Krem ten nie jest jeszcze dostępny w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka