Dodaj do ulubionych

typ urody wiosna

19.08.06, 21:03
Jakie kolory w makijazu powinna wybierac osoba z wiosennym typem urody? Czy
te same kolory dotycza tez ubioru? Szukam szukam i nigdzie zadnych konkretow :
(
Obserwuj wątek
    • cleo80 Re: typ urody wiosna 19.08.06, 23:52
      Każdy powinien nosić ubrania i makijaż w takim kolorze w jakim czuje się dobrze.
      Ja na przykład dobrze czuję się w pastelowych kolorach i w czarnym, w bordowym
      czuję się źle. Makijaż lubię w zieleniach i szarościach, wściekłe kolory
      odpadają. Sugerowanie się tym , jaki się ma typ urody jest bez sensu, to jakby
      kierować się w życiu poradami z tanich czasopism dla kobiet lub horoskopów.
    • bzzzk Re: typ urody wiosna 24.08.06, 12:03
      ale coś w tym chyba musi być, skoro ktoś wymyślił taki podział... w 100%, to
      też bym się z nim nie zgodziła, oczywiście, ale tak w 90...:) jeśli mam na
      sobie kolory, w których mi do twarzy, to od razu dobrze się w nich czuję, choć
      są też takie, których teoretycznie mam unikać, a je lubię i nie uważam, że mi
      nie pasują zupełnie;) ciężka sprawa, ale warto przetestować. generalnie- taki
      podział dotyczy głównie ubioru, w makijażu można mieszać kolory ze swojej
      palety z takimi z przeciwnej (ciepłe + zimne), z tym, że przewaga powinna być
      tych właściwych. z kolorami, to ogólnie jest tak, że każdy może wyglądać dobrze
      w każdym kolorze, ale wszystkozależy od odcienia. dla Wiosny- barwy ciepłe, ale
      jasne, świeże, "owocowe", nie "zgniłe", ani ostre. np. morelowy, turkus, ciepły
      beż, groszkowa zieleń...

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka