kaskaskas 19.08.06, 21:03 Jakie kolory w makijazu powinna wybierac osoba z wiosennym typem urody? Czy te same kolory dotycza tez ubioru? Szukam szukam i nigdzie zadnych konkretow : ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cleo80 Re: typ urody wiosna 19.08.06, 23:52 Każdy powinien nosić ubrania i makijaż w takim kolorze w jakim czuje się dobrze. Ja na przykład dobrze czuję się w pastelowych kolorach i w czarnym, w bordowym czuję się źle. Makijaż lubię w zieleniach i szarościach, wściekłe kolory odpadają. Sugerowanie się tym , jaki się ma typ urody jest bez sensu, to jakby kierować się w życiu poradami z tanich czasopism dla kobiet lub horoskopów. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: typ urody wiosna 24.08.06, 12:03 ale coś w tym chyba musi być, skoro ktoś wymyślił taki podział... w 100%, to też bym się z nim nie zgodziła, oczywiście, ale tak w 90...:) jeśli mam na sobie kolory, w których mi do twarzy, to od razu dobrze się w nich czuję, choć są też takie, których teoretycznie mam unikać, a je lubię i nie uważam, że mi nie pasują zupełnie;) ciężka sprawa, ale warto przetestować. generalnie- taki podział dotyczy głównie ubioru, w makijażu można mieszać kolory ze swojej palety z takimi z przeciwnej (ciepłe + zimne), z tym, że przewaga powinna być tych właściwych. z kolorami, to ogólnie jest tak, że każdy może wyglądać dobrze w każdym kolorze, ale wszystkozależy od odcienia. dla Wiosny- barwy ciepłe, ale jasne, świeże, "owocowe", nie "zgniłe", ani ostre. np. morelowy, turkus, ciepły beż, groszkowa zieleń... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś