helga22 04.09.06, 10:16 jaki kolor cieni do powiek najlepiej pasuje do zielonych oczu, niezależnie koloru ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabriel Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 11:38 Fiolety,zwłaszcza śliwka,połączenie brązu z khaki,granat+szarość. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 12:05 szare, granat. To tez zalezy od odcienia zieleni, do moich pasuja wszelkie "brudne" kolory np. granaowo-szary, brazowo-szary, khaki-szary itp. wlasnie takie niezdecydowane jakby przybrudzone kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 14:22 Fiolety i to w szerokiej gamie kolorystycznej-od jasniutkiego (fiolkowy itp.) do ciemnych sliwek, szarosc/grafit/czern (na wieksze wyjscia), pasuja rowniez naturalne beze i brazy. Nie zgadzam sie z rozpowszechniona opinia, ze nalezy unikac cieni w kolorze teczowki. Mam zielone oczy i nic tak pieknie tej zieleni nie podkresla jak np. khaki. Wiem,ze jest z czyms tam zmieszany,ale jednak podstawa tego koloru to zielen i pasuje, ze hej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 14:38 ja zielonooka bede glosno protestowac przeciwko bezom, ale diabel twki w szegolach najczesciej ;) Arieska, jaki masz ten cien khaki? Bo mialam kiedys jakiejs nieokreslonej firmy, taki brudnawy i byl genialny a teraz nigdzie nie moge trafic na pasujacy odcien :-( Zbyt zielone odcienie jednak nie pasuja, a niektore khaki wpadaja tez w zolty, niby tego w pudelku nie widac ale na oku wydaje sie zoltawe i tez nieladnie wygladaja. A wiec szukam pieknego khaki pasujacego do zielonych oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 14:49 mikams75 napisała: > Arieska, jaki masz ten cien khaki? Bo mialam kiedys jakiejs nieokreslonej firmy > Aktualnie mam z cieni magnetycznych ArtDeco nr 40. Nie jest zoltawy, juz predzej z odrobinka zlota zmieszany. W moich zielonych slepiach mam troche zlotych "ogników" i akurat u mnie wyglada to przepieknie. Lubie tez palete cieni Estee Lauder Graphic Color o nazwie Enigmatic Khaki. Jest tu khaki wlasnie (ale dosc jasne), fiolet, ecru i wsciekly, ale sliczny turkus do wariackich eksperymentow :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zielone oczy - cień 04.09.06, 17:25 dzieki wielkie! przyjrze sie tym cieniom, choc ten zlotawy dodatek to pewnie to cos co ja okreslilam jako zoltawe i najczesciej moge straszyc w tym odcieniu :D Choc subtelne roznice moga miec zupelnie inny efekt. Jak sie moim zielonym oczom przyjrzec to maja prawie czarna obwodke (cos jak bardzo ciemna zielen) i szarawe/niebieskawe przeblyski, generalnie zimny odcien, twoje z opisu sa cieplejsze kolorem. No i ile to mamy wariacji w zielonych slepiach :D Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: zielone oczy - cień 05.09.06, 09:26 a jeżeli jestem ubrana na beżowo to czy mogę wtedy mieć szary cień. Chodziło mi o dobranie takiego naturalnego cienia który pasowałby do każdego koloru ubrań. Jeśli chodzio o fiolet to moje oczy wygladają w nim na zmęczone i zaczerwienione Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zielone oczy - cień 05.09.06, 10:51 szary moim zdaniem jest tak neutralny ze pasuje do wszystkiego. Ale to tez zalezy jak sie malujesz i czy ten szary jest jasny czy ciemny. Ja w jasnym szarym wygladam blado szczegolnie jesli ubranie jest bezowe. Lubie ciemne szare kolory. Do bezu mozesz uzyc np. brazowego cienia. Jednak najwiekszy problem jest w tym, ze cienie roznia sie subtelnie miedzy soba. Tak jak kolory naszych teczowek. I w jednym fiolecie wygladasz na zmeczona a w innym, tez fiolecie, mozesz wygladac rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuiza Re: zielone oczy - cień 14.09.06, 17:01 ja mam oczy w chłodnym odcieniu i pasują mi niebieskości i to dość intensywne, ale nie w nadmiarze, a ostatnio kupilam tez Max Factor morski kolor "aqua..."cos -tam, pojedynczy, używam go na dole w kącikach. poza tym Burgois, astral violet, delikatny. ogólnie gdy takich intesywnych niebieskich używa się w małej ilości w połączeniu z beżami, wygląda to, moim zdaniem, bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: zielone oczy - cień 15.09.06, 09:32 Ja mam ciepłą zieleń tęczówki - do tego fiolety, róże, brązy, szarości, beże. Odpowiedz Link Zgłoś