Dodaj do ulubionych

Wspomagacze loczków

12.09.06, 10:14
Włosy falują mi naturalnie, choć lekko. Fryzjer powiedział ostatnio, że moża
wzmocnić tę tendencję stosując jakieś coś, co się używa po myciu i włosy
wysychają w fale. Ktoś wie, co mógł mieć na myśli? Bo nie słuchałam go zbyt
uważnie, zajęta podziwianiem nowej fryzury...
Obserwuj wątek
    • iwonaaaa Re: Wspomagacze loczków 12.09.06, 11:09
      krem do loków kerastase sobie kup.
    • saskiaplus1 Re: Wspomagacze loczków 12.09.06, 12:38
      Trochę przydrogi ten specyfik, aż tak mi na falach nie zależy... Może ktoś zna
      coś innego?
      • justa_m1 Re: Wspomagacze loczków 12.09.06, 18:40
        Proponuję z pantene pro-vi odżywkę bez spłukiwania sprężystość loków i fal. Ja
        używam tej odżywki na suche jak i na mokre włosy i jestem bardzo zadowolona.
        Uzyskuje się świetny skręt. Kosztuje koło 8 zł. Zakupisz go w rossmanie np.:)
        • saskiaplus1 Re: Wspomagacze loczków 13.09.06, 08:16
          Dzięki, takie koszty eksperymentów wchodzą w grę :)
        • slodka.habibi justo m? 13.09.06, 17:03
          a czy ta odzywka nie sprawi zem oje wlosy oklapna?Sa lekko krecone ale nie jest ich zbyt duzo.
          • justa_m1 Re: justo m? 13.09.06, 21:16
            Polecam tą odżywkę bo na moich włosach działa. Ja raczej mam geste włosy. Ale
            myśle, że spokojnie jeśli nie nałożysz jej duzo to efekt bedzie loczkowany:)
            spróbuj, cena nie jest wysoka. I daj znac czy Ci podeszła ta odżywka.pozdrawiam
            • mag26nov Re: justo m? 13.09.06, 22:17
              nie warto eksperymentowac z kerastase - tym kremem do ukladania kreconych
              wlosow - moje wprost obciaza i dziala an odwrot.
              • tuptus001 Pianka Nivea 13.09.06, 23:23
                do loków i fal. Moje włosy po niej są jakoś ładniej skęcone.
                • saskiaplus1 Re: Pianka Nivea 14.09.06, 08:34
                  Słyszałam od wielu osób, że jest dobra. Może zacznę od niej.
                  • philo77 Re 14.09.06, 09:58
                    Z czystym sumieniem moge polecić tanią odżywkę w piance Pantene. Uzywam jej na
                    mokre, jak i suche włosy i jestem zadowolona - włosy mam średniokręcone. Co do
                    produktów kerastase elasto Curl to mam o nich dobre zdanie tylko trzeba ich
                    używac zgodnie z przeznaczeniem, czyli krem tylko do grubych włosów,
                    ewentualnie tylko na włosy zaraz po umyciu. Natomiast do włosów cienkich
                    znakomicie się nadaje pianka z tej serii, jej można używać także na suche
                    włosy - loczki cudne i jaki zapach :). Warto przy tym zaznaczyć że ta seria
                    Kerastase nadaje się (w tym sensie, że uzyskuje się najlepszy efekt) do wlosów
                    w pełni zdrowych, odzywionych, bo na innych nie ma takiego efektu. Wiem coś o
                    tym, bo przetestowałam oba w/w produkty.
                    Kosmetyków do loków/fal Nivei i Sunsilka za to nie lubie, bo wg mnie nie
                    spełniają oczekiwać, a ten drugi dodatkowo śmierdzi.
                    • saskiaplus1 Re: Re 14.09.06, 10:33
                      Mam włosy długie, grube i zdrowe, więc chyba muszę jednak poeksperymentować,
                      żeby wiedzieć, co się nada...
    • milajo Re: Wspomagacze loczków 14.09.06, 10:53
      Sprężyna do włosów OSMO CURL, bez niej moje włosy są miękkie i leciutko falują,
      a jak po myciu ją nałożę ( wgniotę we włosy ;) to mam takie fajne ładnie
      skęcone łagodne loki - jestem zachwycona :)

Pozdrawiam
    • martika19873 Re: Wspomagacze loczków 14.09.06, 11:07
      Polecam ci Wella shock waves,spray "Loki na dopingu" :) tak to sie nazywa.
      Uzywalam wielu pianek,szamponow,odzywek do wlosow kreconych,ale efekt po nich
      byl mizerny gdyz im bardziej ugniatalam loki tym szybciej oklapywaly mi.
      Dopiero gdy zaczelam uzywac tego spreju zobaczylam jak sliczne loczki moge
      miec,im wiecej ugniatam wlosy tym sa one wyrazniejsze i bardziej trwale. Goraco
      polecam! A wlosy mam takie,ze moga byc albo bardzo delikatnie falowane,albo
      pokrecone jak u baranka ;)
      • trenchard Re: Wspomagacze loczków 14.09.06, 12:23
        A jakie są włosy w dotyku po tym sprayu? Tzn. są takie lepkie i nieprzyjemne jak np. po lakierze, czy takie jakby nic na nich nie było??
        • aksolotl_meksykanski Re: Wspomagacze loczków 14.09.06, 18:49
          Jeśli szybko i dokładnie wgniecie się we włosy, to go nie czuc. Ale jak
          zostawisz na włosach do samodzielnego wyschnięcia, to się zamienią w strąki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka