Dodaj do ulubionych

Poprawa koncentracji

17.10.20, 18:50
U nas już pada drugi tydzień, w takie dni mam kiepską koncentrację, jestem meteopatką. Dziś szturchnęłam wiadro z wodą podczas porządków, na szczęście niewiele się wylało na dywan. Zapomniałam o tym, że mam z tyłu wiadro z wodą. Wcześniej nie miałam takich problemów. Czy powinnam się niepokoić, brać jakieś "wspomagacze" na poprawę koncentracji. Unikam leków, jak ognia:-) Mam 53 lata, więc chyba za wcześnie na sklerozę? :-) Niemniej mnie to zaniepokoiło, pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Poprawa koncentracji 19.10.20, 10:08
      Możesz spróbować jakichś preparatów z miłorzębu (bilobil, gingkofar, czy coś w tym rodzaju). Jak nie pomogą, to przynajmniej nie zaszkodzą.

A takie zapominanie, że się coś gdzieś w pobliżu postawiło, czy cokolwiek przed chwilą zrobiło, mogą zdarzać się sporadycznie w każdym wieku; nawet bardzo młodym.

Co do sklerozy, czy choroby Alzheimera, to pierwsze objawy mogą wystąpić bardzo wcześnie, ale też i bardzo późno. Tak naprawdę nie ma reguły, bo rozrzut jest spory.
      • x49x Re: Poprawa koncentracji 19.10.20, 17:19
        Dzięki:-)
    • koziorozka Re: Poprawa koncentracji 20.10.20, 18:15
      Słaba koncentracja czy słaba podzielność uwagi?
      Można to trenować.
      W sieci jest sporo ćwiczeń
      www.youtube.com/watch?v=5IRpIYso4Tg
      www.babyboom.pl/uczen/pomoc-w-nauce/te-3-gry-poprawiaja-pamiec-koncentracje-i-podzielnosc-uwagi
    • x49x Re: Poprawa koncentracji 20.10.20, 22:58
      Dziękuję wam serdecznie:-)
      • x49xx Re: Poprawa koncentracji 29.04.21, 11:44
        Chyba słaba podzielność uwagi, wczoraj zostawiłam rower na podwórku i otwarty budynek. Robię jednocześnie kilka rzeczy, jeszcze o czym innym myślę. Sąsiadka zapomniała zamknąć kurnika i lisek wydusił i pozagryzał wszystkie kury. Tego samego dnia kupiła nowe, nie wiedziałam, że są takie drogie- 55 złotych za sztukę. Może to jeszcze nie skleroza, bo rzadko mi się to zdarza, ale ostatnio żyję w silnym stresie, pozdrawiam:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka