Dodaj do ulubionych

Pogorszenie stanu cery po kremie Cleanance K ;-(((

IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 19:05
Od dwóch tygodni uzywam Cleanance K ( tylko na noc, co drugi dzień ) i musze
powiedziec ze jest to baardzo dziwny specyfik.Z jednej strony poprawil mi
cerę - zlikwidowal pojedyncze czarne kropeczki na nosie, pory sa oczyszczone
i całkowicie zwęzone, niewidoczne.Ale spowodował tez wystapienie pojedynczych
wyprysków, mam wrażenie ze " wyciaga " wszelkie zanieczyszczenia spod
skóry...i przez to te krosty...Nie wiem czy dalej uzywac tego kremu, czy
odstawic go... Mam pyt do Was- tez mialyście tak po stosowaniu kremów z
kwasami/?Jest to pogorszenie przejsciowe?? A tak w ogóle- uzywanie tego kremu
to zero przyjemnosci- smierdzący, lepiący się, wakujący sie, na początku po
nalożeniu szczypie okrutnie.Wiem , że na pewno wiecej go nie kupie, żałujęze
wydalam na niego 50 zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: martiene Re: Pogorszenie stanu cery po kremie Cleanance K IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 11:15
      Witam serdecznie Po badaniu (?) przez konsultantkę Avene dowiedziałam się, że
      mam cerę mieszaną: normalna strefa T i suche policzki. Myślałam, że przy
      mieszanej cerze strefa T ma być tłusta, ale OK. Do tej pory używałam kremu
      Erisa seria 20 (mam 25 lat o silnym działaniu przeciwtrądzikowym i
      sporadycznie pojawiające się pryszcze jakoś zanikły. Mam dużo grudek pod skórą,
      głównie na brodzie, które są raczej niewidoczne. Pory skóry są szerokie.
      Pryszcze pojawiały się rzadko i nigdy na policzkach. Od jakiegoś miesiąca po
      nagłym przypływie gotówki zaczęłam kupować nowe kosmetyki. Najpierw Oligo25
      Vichy dla skóry suchej - cera się nawilżyła, rozjaśniła... i zaczęły wychodzić
      wypryski. Kupiłam więc Cleanance K Avene i zaczęłam stosować na noc. Pomogło,
      ale skóra się przesuszyła. Problemy zaczęły się na poważnie odkąd raz na noc
      nałożyłam nutrilogie 1 Vichy, wtedy moja cera się załamała. Od jakichś 3
      tygodni mam coraz więcej wyprysków w niespotykanych dotąd partiach twarzy, cera
      się świeci, jednocześnie łuszczy i jest czerwona, podrażniona. Zmywam buzię
      pianką purete thermale Vichy, tonik z tej samej serii. Moja buzia wygląda
      jeszcze gorzej, porobiły mi się nacieki na policzkach - byłam u lekarza, w tym
      celu wstałam o 6.30, co mojego chłopaka zbiło z nóg, gdyż do tej pory wstawanie
      przed ósmą było koszmarem jestem nałogowym spakiem ... ale do rzeczy: pani się
      trochę załamała, gdyż rok temu ślicznie wyleczyła mi skórę Isotrexem, nie
      miałam potem żadnych kłopotów z cerą, może czasami jeden mały pryszczyk,
      wystarczył rozświetlający podkład i buzia była niemal idealna. Teraz znów mam
      swój trądzik, twarz całą w naciekających grudkach, dostałam tetracyklinę
      doustnie na 3 tygodnie, Dalacin w płynie, a na zakończenie kuracji powrót do
      isotrexu...czyli impreza zaczyna się od nowa. A stan mojej cery to niemal na
      100% zasługa Cleanance K avene - pani doktor kazała avene odstawić. Zresztą
      opatyczyła mnie solidnie za te kwasy bo mam bardzo widoczne naczynka, teraz
      dołączył też rumień. Ech, wyglądam koszmarnie, mam łojotok, a już zapomniałam
      co to świecąca skóra. Mam karę za samowolkę, a miałam tak dobrze ustawione
      kosmetyki Przestrzegam wszystkie dziewczyny, informujcie się solidnie zanim
      zaczniecie nowe kosmetyki, z tego co wiem po kwasach dzieje sie tak niemal
      zawsze! kosmetyczki radza kontynuowac stosowanie, ja jednak przestalam. wpisz
      sobie prosze w wyszukiwarke " Kwasy" lub konkretnie " Cleanance K Avene " i
      poczytaj..moze znajdziesz jakis ciąg przyczynowo -skutkowy powinnas znależć
      paręartykulow o leczeniu kwasami AHA i BHA. na stronie www.wizaz.pl jest dział
      biochemia urody, ja tam czytałam o kwasach - niestety za późno

trzymaj za mnie kciuki,ja trzymam za ciebie! twoja obecnie parszywa koleżanka
      Marta
      • Gość: julita73 Re:do Marty... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 15:11
        Witam Cie Marto serdecznie.

U mnie jest taka sytuacja, że nie mam az tak bardzo fatalnej sytuacji z cerą po
        stosowaniu kwasów, problem jest tylko w tym ze przed stosowaniem ich miałam
        gładka cerę, wypryski pojawiały sie tylko pojedyncze przed okresem.Teraz
        jednak, odkąd uzywam Cleanance K pojawiło sie więcej wyprysków ale co dziwne
        cera nie jest wcale przesuszona.Jest gładka,ale niepokoja mnie
        wypryski...Trochę dziwnie, prawda??Nie wiem, moze krem wyciąga na zewnatrz
        wszystko co znajduje sie pod skórą...Ciężko powiedzieć...Odstawiłam to
        dziadostwo, lecze moje krostki zwykłą maścia cynkową.Cleanance K używam teraz
        do łokci i kolan.....tylko do tego sie nadaje ;-))
        Mam nadzieję, że szybko się pozbędziesz problemów z cerą.Zobaczyszże będzie ok,
        mam taka nadzieję ;-))
        Jestem zła na siebie , ze dałam sie skusić na ten krem, mogłam troche dołóżyć
        pieniędzy i kupić coś supernawilżającego, tym bardziej że nie miałam problemów
        z cerą i kwasy nie były mi potrzebne.....A chciałam jeszcze lepiej, wiec teraz
        płacę za własną głupotę...Tak jak wspomniałam, Cleanance K przyczynił sie do
        powstania krost ale tez oczyścił pory i je zwęził...Dziwne objawy , prawda?
        Pozdrawiam Cię i zyczę Ci pięknej cery na wiosne.

( Stosuj te wszystkie specyfiki które przepisała Ci dermatolog, a będzie ok ;-))
      • al_a Re: Pogorszenie stanu cery po kremie Cleanance K 12.03.03, 16:36
        Marto, a czy możesz powiedzieć jak długo stosowałaś izotrex. Też go stosuję ale
        zastanawiam sie jak długo będę jeszcze musiala go używać.
        Pzdr.A.
    • annexxa Re: Pogorszenie stanu cery po kremie Cleanance K 12.03.03, 15:19
      Cześć julka! A ty już wyzdrowiałaś? Czy tym razem
      leczenie okazało się wreszcie skuteczne? życzę ci dużo
      zdrowia na wiosnę i oby nie pogorszył ci się stan umysłu.

xx.
      • Gość: julita73 Re:do annexxy... nieudolnej podróbki. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 16:19
        annexxa napisała:

> Cześć julka! A ty już wyzdrowiałaś? Czy tym razem
        > leczenie okazało się wreszcie skuteczne? życzę ci dużo
        > zdrowia na wiosnę i oby nie pogorszył ci się stan umysłu.
        >
        > xx.

Witam Cię
        U mnie jak zawsze wszystko ok, zdrówko i inne sprawy na 5!
        A Tobie chyba znowu gorzej?
        No cóż, tak bywa....ale musisz być dobrej myśli.
        Zyczę Ci duzo szczęcia, bo wydaje mi sie że jest to coś czego Ci brakuje ;-((
        j.
        • annexxa do julki - nieudolnej podróbki 12.03.03, 22:13
          Ależ ja nikogo nie podrabiam! Jestem sobą- Annexxą!
          Każdy może sobie wybrać nick na jaki ma ochotę. Jednak
          musisz znów podjąć leczenie. Masz omamy wzrokowe,
          podróbko.

xx.
    • Gość: aborygenka Bardzo wazne ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 16:42
      Hej hej!!!
      Dlaczego nie piszesz pod swoim nikiem Julito30, Kamilo72, Suczko30??? Nie ma
      sie czego wstydzic. Kazdy moze miec 100 nikow - nie karalne to jest. Jak tam
      kontakty z Grazynka Lubicz - wiuesz w koncu kim jest Rysiu ??? Dobrze to
      odegralas, ze niby sie przyjaznisz, ale zbierasz tak naprawde info o nich dla
      nas.

Buziakosy !!!

ab
      • julita30 Re: Bardzo wazne ! 12.03.03, 17:03
        Gość portalu: aborygenka napisał(a):

> Hej hej!!!
        > Dlaczego nie piszesz pod swoim nikiem Julito30, Kamilo72, Suczko30??? Nie ma
        > sie czego wstydzic. Kazdy moze miec 100 nikow - nie karalne to jest. Jak tam
        > kontakty z Grazynka Lubicz - wiuesz w koncu kim jest Rysiu ??? Dobrze to
        > odegralas, ze niby sie przyjaznisz, ale zbierasz tak naprawde info o nich dla
        > nas.
        >
        > Buziakosy !!!
        >
        > ab

He he ale mam ubaw z Ciebie.
        Nie powinnam , ale wyjasnie Ci zaraz co i jak.
        Od dłuuuuuugiego czasu mam tylko jeden nik- julita 73.Ostatnio musiałam
        zrezygnować z logowania sie julita73i wybrałam inny login julita30.Na forum
        loguję sie teraz julita30, a jak nie loguje sie to piszę julita73...zrozumiałaś
        matołku ?
        A co do Lubiczów- nie mam pojęcia kim sa , ilu ich jest.nic o nich nie wim.Raz
        tylko , po " napaści " ;-) lubiczów na mnie napisałam do Grażynki Lubicz na
        priwa....pogadałyśmy sobie chwile, nawet przyjemnie, o nic nie znaczących
        sprawach ...I to wszystko..
        I nie mysl czasem że jestem jedną z nich ;-)
        • Gość: linda _evi Re: kwasy IP: *.pl / 192.168.1.* 12.03.03, 17:40
          ja też mam cleanance K i po 4 dniach stosowania odstawiłam. Krem ma same wady:
          wałkuje sie jak nie wiem co
          smierdzi woda kolońską
          mam po nim wysyp na policzkach - jakies dziwne krosty...
          naparwde załuje ze nie wybrałam sparwdzonego effaclaru.
          Tamten przynajmniej nadawał sie na dzien i na coc, pod makijaz, pod filtry ...
          a cena ta sama.
          • Gość: julita73 Re do lindy_evi.... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:39
            Gość portalu: linda _evi napisał(a):

> ja też mam cleanance K i po 4 dniach stosowania odstawiłam. Krem ma same wady:
            > wałkuje sie jak nie wiem co
            > smierdzi woda kolońską
            > mam po nim wysyp na policzkach - jakies dziwne krosty...
            > naparwde załuje ze nie wybrałam sparwdzonego effaclaru.
            > Tamten przynajmniej nadawał sie na dzien i na coc, pod makijaz, pod
            filtry ...
            > a cena ta sama.

Konsystencja tego kremu jest paskudna.Jak nalozysz go na buzię,odczekasz
            chwilę i przejedziesz palcem po policzku to robia sie takie żelowate kluseczki,
            tragedia ;-)Ale nie chodzi nawet o to, zniosłabym to gdyby po jego uzyciu tak
            mnie nie wysypalo.
            Ja uwazam , ze Effaclar K był fajniejszy.Miał przyjemną konsystencję, ladnie
            wchłaniał sie w skórę, lepiej pachniał.Po paru minutach od jego zastosowania
            nie było na twarzy śladu kremu.Nie wiem czy po raz trzeci go kupię,zastanawiam
            sie jeszcze nad kremem L'oreala z kwasami ( w słoiczku ).
    • coralin Re: Pogorszenie stanu cery po kremie Cleanance K 12.03.03, 18:08
      A ja bardzo sobie chwalę ten specyfik o czym niejednokrotnie pisałam na tym
      forum. Może dlatego służy mi,że skóra jest przyzwyczajona do kremów z niższym
      stężeniem kwasów(i to raczej BHA-Effaklar K i Clear Pore Neutrogeny po kilka
      opakowań).A i tak nie mając cery specjalnie wrażliwej nie odważyłabym się
      stosować go często, używam 2 razy w tygodniu na noc, a kiedy cera jest
      podrażniona , po wietrznym dniu nie użyję na pewno. Należy pamiętać ,że to
      silny środek (z kwasami AHA ,które często podrażniają np. wtedy gdy uzyjemy na
      wilgotną skórę)i kosmoceutyk ,a nie przyjemny krem ,który ładnie ma pachnieć(bo
      pachnie nieładnie i wcale nie jest przyjemy w stosowaniu bo to kosmoceutyk).
      Sądzę ,że dla dziewczyn które zużyły np. jeden krem z małym steżeniem kwasów
      (Effaklar K) na Cleanance K jest za wcześnie. Skórę trzeba stopniowo
      przyzwyczajać.Wasze posty przypomniały mi jak zareagowała moja cera na krem
      Effalpha(poprzednik Effaklaru,ale z kwasami AHA)ze 2 lata temu: jedynie
      zaczerwienienie i podrażnienie,ale teraz wiem,że to WTEDY był dla mojej skóry
      za silny preparat. Warto przemyśleć zakup silnych preparatów aptecznych ,bo to
      nie są na ogół takie "kremiki" jak w drogeriach.Mogą być niezrównane w
      skuteczności,ale wymagają rozwagi w stosowaniu.
      • Gość: julita73 Re:Do Coralin. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:48
        Ja właśnie dlatego kupiłam Cleanance K, że dziewczyny ( m. in Ty ) bardzo go
        chwaliły.Po raz kolejny na Forum widzimy ,że to co ja uwazam za dobre, dla
        kogoś innego moze być złe a nawet szkodliwe.Po to mamy Forum żeby informować
        sie o tym jakie sa efekty stosowania kosmetyków ;-)
        Używałam kiedyś kremu L'oreal z kwasami ( niewielkie stężenie kwasów ) w białym
        słoiczku , pakowany w pudełko...nazwy zapomniałam ...chyba Plenitiude coś
        tam ;-) To chyba Ty o nim pisałas na Forum o ile dobrze kojarzę?Po tym kremie
        nie miałam żadnych wyprysków.Był nawet przyjemny w użyciu.Jak myślisz- zacząć
        stosować go jeszcze raz?
        Julita.
        • coralin Re:Do Coralin. 12.03.03, 21:21
          Ten krem l'Oreala to był w sprzedaży kilka lat temu i chyba już go
          wycofali.Mnie też służył. A Cleanance to silny kosmoceutyk(połączenie leku z
          kosmetykiem ) i w rozmowach forumowych dziewczyny (i ja ) uprzedzały,że wymaga
          przygotowania w postaci dłuższego stosowania preparatów kwasowych o słabszym
          stężeniu.Te kupowane w sklepach mają maleńkie stężenie kwasów(na grancy
          jakiejkowiek skuteczności), a Effaklar K nie podrażnia i jest taki "milusi", bo
          zawiera BHA(działają o niebo łagodniej niż AHA). Mnie Cleanance K pomaga
          utrzymać cerę w dobrej formie(oczyszcza, zamyka pory, ujednolica karnację)choć
          pisałam wielokrotnie ,że stosowanie nie należy do przyjemności(nieprzyjemny
          zapach, kawałki złuszczonego naskórka,ale dla efektu warto). I mimo,że moja
          cera przyzwyczajonna jest do kwasów nie odważyłabym się tak jak Ty stosować go
          co dwa dni. 2 razy w tygodniu wystarczy mi .
          • Gość: julita73 Re:Do Coralin. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:38
            Coralin
            Mieszkam w miescie przygranicznym,robię zakupy w Niemczech i tam mozna dostać
            ten kremik L;oreal o którym piszemy.Jest w kazdej drogerii np w Rossmanie.Tak
            więc, mam mozliwośc kupienia i uzywania go.
            Chyba masz rację ze za często uzywalam Cleanance K..juz mi go za wiele nie
            zostalo, zuzywam go teraz do lokci ;-0
            Zobacze jeszcze kilka dni, podleczę moje krostki ( maśc cynkowa ) i zacznę
            stosować Loreala albo Effaclar K.Używalam juz tego i byłam zadowolona.
            Dziękuję ślicznie za dobre rady, pozdrawiam
            Julita.
            • Gość: ola s. Re:Do Coralin. IP: *.za.net / *.gazeta.pl 12.03.03, 21:42
              A jaka jest dokladna nazwa tego kremu z L'oreala?
              • Gość: julita73 Re:Do oli s. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:51
                Kurcze- nie podam Ci nazwy bo nie pamiętam, w nazwie jest chyba cyfra 3...Jak
                go zobaczę na półce sklepowej to go poznam, teraz jednak nie pamiętam.Na pewno
                Coralin wie, moze jeszcze sie odezwie i napisze.Ja mogę podac Ci nazwe w sobotę.
                • coralin Re:Do oli s. 12.03.03, 22:00
                  Excella 3
                  • naturella Re:Do oli s. 26.03.03, 13:32
                    Rany, dziewczyny, a ja mam 26 lat i używam Cleanance K dwa razy dziennie!!! I
                    nic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka