Dodaj do ulubionych

Polysk do wlosow ??

IP: *.pppool.de 24.03.03, 23:31
poradzcie, mam okropnie suche i zniszczone farbowaniem i po ciazy wlosy.
Jakich profesjonalnych odzywek powinnam uzyc, tzn chodzi mi o takie ktore
kupie w salonie fryzjerskim, no i jakich kosmetykow uzyc dodatkowo ? Czy sa
jakies zele, spraje itp.. aby wlosy choc troche nabraly polysku ? Przez
ostatni rok okropnie sie zaniedbalam, teraz chcialabym chociaz wlosy
doprowadzic do porzadku, wowczas moze nabiore motywacji do odchudzania i
jakichs innych dzialan na rzecz siebie :)) Bede wdzieczna za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • ginger82 Re: Polysk do wlosow ?? 25.03.03, 13:12
      Polecam szampony z serii L`Oreal Proffesional, zwlaszcza Vitamino Color i Liss
      Extreme + odzywki (do kupienia u fryzjera). Oprocz tego maske do wlosow Henna
      Wax Treatment (do kupienia w aptece i Galerii Centrum).
      Jesli chodzi o nablyszczacze, to sa do dostania u fryzjera nablyszczacze w
      spray`u, ktore stosuje sie na suche wlosy. Trzeba tylko uwazac zeby nie
      przesadzic, bo mozna spowodowac efekt "tlustych" wlosow.
      Powodzenia :)
    • martyna14 Re: Polysk do wlosow ?? 26.03.03, 05:15
      Gość portalu: anik napisał(a):

> poradzcie, mam okropnie suche i zniszczone farbowaniem i po ciazy wlosy.
      > Jakich profesjonalnych odzywek powinnam uzyc, tzn chodzi mi o takie ktore
      > kupie w salonie fryzjerskim, no i jakich kosmetykow uzyc dodatkowo ? Czy sa
      > jakies zele, spraje itp.. aby wlosy choc troche nabraly polysku ? Przez
      > ostatni rok okropnie sie zaniedbalam, teraz chcialabym chociaz wlosy
      > doprowadzic do porzadku, wowczas moze nabiore motywacji do odchudzania i
      > jakichs innych dzialan na rzecz siebie :)) Bede wdzieczna za wszelkie porady.

Ja moze opisze Ci moje rytualne zabiegi dzieki ktorym wychodowalam wlosy
      prawie do lokci MIMO FARBOWANIA ZE sredniego brazu na dosc jasny blond.

Moje wlasy z natury sa sianowate wiec nawet po nalozyciu odzywki wlosy
      puszyly sie i wygladaly na bardzo suche.

Pierw oczywiscie dobry szampon odpowiedzni do rodzaju wlosow i tutaj musisz
      poeksperymentowac bo kazde wlosy sa inne. NASTEPNIE ODZYWKA , ktora splukuje po
      kilku minutach . Przed rozczesaniem wlosow nakladam wiecej odzywki aby ich nie
      polamac przy rozczesywaniu i jak wlosy sa prawie suche ale jeszcze wilgotne
      zwiazuje konski ogon i nakladam wiecej odzywki ale nie przy skorze glowy.
      ( i tutaj jedna uwaga nie wiem czemu ale jesli naloze odzywke gdy wlosy sa za
      wilgotne to wlosy wygladaja na suche , jesli z kolei naloze gdy wlosy sa za
      suche wygladja na oklapniete musisz pocwiczyc i poeksperymentowac).
      Gdy wlosy wyschna to stosuje balsam w sprayu nadajacy polysk ale tutaj musisz
      byc bardzo ostrozna bo jesli nalozysz za duzo to wlosy beda wygladaly na tluste
      i oklapniete , najlepiej psiknac troche na dlon , rozmasowac na dloni i
      delikatnie nalozyc na wlosy.

Wiem ten rytual wyglada troche dziwnie i nawet fryzjerzy sie smieja ale moje
      wlosy dzieki niemu wygladaja na zdrowe i w koncu sa dlugie.

Pozdrawiam
      • madllen Re: Polysk do wlosow ?? 26.03.03, 10:38
        Anik, zaproponuję Ci bardzo tani i bardzo polski specyfik, który polecono mi
        właśnie tutaj na forum, a który moim skromnym zdaniem jest doskonałą kuracją
        zarówno dla włosów jak i skóry głowy; szampon plus tonik Seboradin (wersja dla
        suchych włosów), do nabycia w aptekach i sklepach zielarskich (ok.12 złotych);
        jeśli dodatkowo wypadają Ci włosy-a po ciąży mogą- polecam kurację w ampułkach
        za równie przystępną cenę:)
        Ponadto zachęcam do maseczki jajeczno-rycynowej(cudo); olejek rycynowy zbełtać
        z żółtkiem i łyżką odżywki do włosów, całość potrzymać ok.30 minut i dokładnie,
        bardzo dokładnie spłukać. Mój fryzjer z kolei, powiada, iż nie ma lepszej
        odżywki niźli olejek rycynowy:))Sprawdziłam na sobie i wierz mi-warto.
        Życzę sporo cierpliwości, wszak nie ma co liczyć na cud... no i regularne
        podcinanie końcówek dobrze by im zrobiło na "bank"!
        Ale ale, witaminy mogłyby pomóc i to nie tylko włosom- jeśli jednak karmisz
        piersią, to wyłącznie za zgodą i pod kontrolą lekarza!

Pozdrawiam cieplutko.
        • madllen Re: Polysk do wlosow ?? 26.03.03, 10:49
          Aha, małe ale jednak pomocne; po umyciu spłucz włosy zimną wodą, nabiorą
          odrobinę witalności:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka