gofera2 06.11.06, 10:10 Pomóżcie mi bo ma problem, jedźę na rowerze od miesiaca (chudnę w biodrach i udach) ale łydki są dosyć potężne ( nie mogę kupić wysokich kozaków wszystkie są za wąskie), jaki jest sposób na schudniecie w łydkach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 10:38 co ci ma schudnac - miesnie rozwiniete od roweru?? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
izu1 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 10:38 Hej, zdaje się, że temat ten był wałkowany już tu setki razy. Też mam łydki ogromniaste i problem z kupieniem butów. Czytałam kiedyś, że dziewczyny kupują buty węższe i oddają do szewca w celu wszycia gumy czy innego poszerzenia cholewki. Ciekawa jestem czy ktoś ma jakiś patent na to. Bo na schudnięcie swoich łydek to już raczej nie liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 10:47 jak się jedno poprawi to drugie się ,,zepsuje'', ale wolę je umięśnione niż flakowate:-) muszę je zakceptować takie jakie są ,a z rowerka nie zrezygnuję pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 11:01 ale zamiast rowerka moglabys cwiczyc cos innego co rozwija inne miesnie nie akurat glownie lydek i ud... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 11:11 ćwiczę pilates, ćwiczenia te podobno rozciągają mięśnie, oraz kręce hula hop podaj co mogę ćwiczyc aby dalej nie rozwijały sie mięśnie łydek Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: Potężne łydki! 06.11.06, 11:55 to jak rozwijają nam sie poszczególne partie mięsni to nie tylko rodzaj wykonywanych ćwiczeń ale również genetyka. okreslona skłonność do szybszego budowania sie miesni w jednych rejonach a wolniejszego w drugich. ja choć przez 2-3 lata jeżdziłam bardzo regularnie na rowerku, z różnym obciązeniem nigdy nie spowodowałam sobie np. nadmiernego rozbudowania miesni łydek, nigdy. były ładnie umiesnione lecz szczuplutkie. uwazac za to musiałam z udami gdzie- obojetnie z jakim przełżeniem jeżdziłąm- miesnie zawsze budowały sie szybciej (zatem z reguły jeżdziłam na małym). najlepeij poradz sie fachowca w dziedzinie fitnessu, kulturystyki itp. ;) pozdrawiam rowerowiczki wszystkie;) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Potężne łydki! 06.11.06, 20:54 no to chyba tym bardziej jesli ktos ma sklonnosci genetyczne do rozbudowy miesni w lydkach lepiej unikac cwiczen w tym rejonie ? a jakie cwiczenia- no przeciez nie jestem trenerka :) poszukaj cos w sieci albo idz na gym i sie spytaj jaki program dla ciebie bylby najlepszy. Venus Odpowiedz Link Zgłoś