Dodaj do ulubionych

Krem zamiast zastrzyków z botoksu

15.11.06, 21:37
Mam pytanie, ponieważ ostatnio znalazłam na Allegro ofertę maski/serum do
twarzy który jest alternatywą dla zastzyków z botoksu.
Sporo czytałam o kosmetykach Mineral Care w interncie - na stronie producenta
i w drogeriach bardzo zachwalają te kosmetyki - ale jak to wygląda w praktyce.
Czy któraś z Was używała tego kosmetyku ?
Proszę o poradę
Obserwuj wątek
    • kosmetyczka101 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 15.11.06, 21:41
      No i jeszcze jedno pytanie, czy faktycznie tak dobrze działają na zmarszczki
    • jarka63 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 16.11.06, 10:38
      Żaden krem nie zadziała tak jak botox.
    • marta.pol Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 24.11.06, 22:08
      Ja już od dawna stosuję kosmetyki Mineral Care, w tym także maski - która jest
      reklamowana przez producenta jako alternatywa wobec zastrzyków z botoxu.
      Pytasz o serum i maski do twarzy na zmarszczki - używam tych kosmetyków już od
      dwoch lat i jestem z nich bardzo zadowolona, nie tylko likwidują zmarszczki ale
      do tego rewelacyjne odmładzają skórę, nawilzają ją i odżywiają. Nawet jeśli
      skończyła mi się maska i przez jakiś czas jej nie miałam, wbrew temu co
      niektórzy piszą o botoxie - twarz nie spłynęła mi na podłogę - bo te preparaty
      to nie to samo co ostrzykiwanie botoxem - one pobudzają skórę do tego aby sama
      przywróciła swoją jędrność i gładkość - a botox działa tylko przez jakiś czas
      po wstrzyknięciu a gdy przestanie działać efekt jest jeszcze gorszy niż przez
      zabiegiem bo mieśnie przez ten czas przestały pracować. Musisz się liczyć
      jednak z nie małym wydatkiem,co prawda nie wiem jaka jest cena tych preparatów
      na allegro ale w drogeriach za maskę płaciłam ostatnio 170 zł - ale naprawdę
      warto, bo jest to wydajmy kosmetyk który przynosi oczekiwane efekty.
      • nioma Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 24.11.06, 22:24
        czy maska jest na raz czy w cenie 170zł jest preparat ktory wystarczy na kilka
        zastosowan?
        jak czesto nalezy powtarzac zabieg?
      • kromine Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 25.11.06, 23:58
        a ja mam wstrzyknięty botoks (bruzda na czole) i efekt jest rewelacyjny.
    • marta.pol Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 24.11.06, 22:43
      To nie jest taka maseczka jak maseczka do twarzy - tylko raczej serum czy też
      krem - ale z uwagi na intensywność działania nazwali to maską. Jeśli chodzi o
      stosowanie to w zależnosci od potrzeb 1 lub 2 razy dziennie wklepuje się w
      skórę tak jak krem do twarzy. Mi jedno opakowanie wystarcza na około trzy
      miesiące.
      • kosmetyczka101 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 26.11.06, 10:12
        Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie mogąc się na nie doczekać już
        kupiłam sobie na allegro maskę do skóry wokół ust i oczu - zapłaciłam 110 zł -
        ciekawe gdzie są aż po 170 zł - ten kosmetyk z allegro też jest oryginały z
        folią i wogóle. Co do efektów - to może tak mi się tylko wydaje ale już po
        tygodniu stosowania widzę poprawę - tych najmniejszych zmarszczek wokół oczu
        już pawie nie widać - jeszcze tylko to pionowa bruzda na czole :-) ale mam
        nadzieję że za jakiś czas i ona zniknie.
        A usta - mówię wam, od razu inne - smarowała sobie nie tylko wokół ust -ale i
        same usta -bo mam takie małe i pomarszczone - a ten krem super je wygładził,
        każdej osobie która ma problemy ze zmarszczkami polecam ten kosmetyk.
    • barbie26 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 26.11.06, 14:06
      czy te kosmetyki można stosować przed trzydziestką,czy lepiej nie?mam 27 lat i
      tylko niewielką zmarszczkę mimicznż- ale nie chcialabym jej mieć :)
      • kosmetyczka101 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 26.11.06, 20:34
        To od kiedy można stosować tego typu kosmetyki nie zależy od wieku tylko
        potrzeb skóry - taka dolna granica to 25 a nie 30 lat, wiec jeśli masz już
        zmarszczki - to mozesz stosować krem punktowo - a nie na całą twarz - wtedy na
        dłuzej Ci starczy :-)
    • hawera Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 26.11.06, 21:36
      Czy te produkty można kupić tylko przez allegro, czy może są w aptekach lub
      drogeriacg,a jeśli tak to w jakich?
      • yagiennka Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 26.11.06, 21:50
        Jasne że są w sklepach, w tych lepszych kosmetycznych, widziałam nie raz, nie
        kupowałam bo potwornie drogie :) Ale jak mówicie że krem maska taka rewelacja na
        zmarszczki to chyba zakupię bo nic na nie nie działa :/ i trochę mi przybywa
        wokół oczu i ta linia od kącików nosa w dół..
    • tatewik Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 27.11.06, 08:44
      Chyba Cię rozszyfrowałam. Zachwalasz te kosmetyki Mineral Care bo sama je
      sprzedajesz na allegro. Zdaje się, że jesteś allegrowiczem iwonawojcicka z
      Łodzi, zgubiło Cię to, że zachwalasz bardzo kosmetyki, które akurat ona
      sprzedaje - np. balsamy do ciała. POza tym jesteś z Łodzi (kurs paznokci
      polecałaś w Łodzi w jakimś wątku. Przesadziłaś z tym, że po tygodniu pozbyłaś
      się zmarszczek, takiego cuda w kremie to nie ma, no i to wzbudziło moje
      podejrzenia, więc trochę posprawdzałam. No i weż człowieku czytaj to forum.
      • kwiatuszek999 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 27.11.06, 11:29
        kiedys czytalam w jakiejsc gazecie wypowiedz kosmetyczki lub dermatologa na
        temat kremow zawierajacych botoks. i okazalo sie ze botoks wymaga specjalnego
        przechowywani ai niemozliwe jest by byl on w zwyklych kremach, tak wiec jednym
        slowem jest to naciaganie
        • l81 Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 27.11.06, 11:53
          I to jest właśnie duży minus tego forum, że ludzie chwalą kosmetyki, które sami
          sprzedają. Dobrze tylko, że możemy ich rozszyfrować.Pa.
        • inga.s Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 28.11.06, 14:08
          Potwierdzam - akurat n/t botoksu trochę wiem. Mój mężczyzna zajmuje się
          zawodowo "poprawianiem urody", często używa botoksu, który przechowywany jest w
          zamrażarce. Fiolka po otwarciu nadaje się do użytku (wstrzyknięcie) tylko przez
          krótki czas - nie wyobrażam sobie, jak można "zapakować" ten jad do kremu ;) I
          żeby to jeszcze bezpieczne było - przecież to trucizna. No, ale chemikiem nie
          jestem, więc się nie będę wymądrzać. Natomiast w żadne kremy nie uwierzę -
          wypróbowałam wiele rodzajów, a że z natury niecierpliwa jestem i lubię wyniki
          od razu, zafundowałam sobie botoks na czółko, o czym przyznaję się tu w
          tajemnicy - bo nikt z mojego otoczenia się nie zorientował ;)
          • wytrwala Re: Krem zamiast zastrzyków z botoksu 28.11.06, 17:35
            juz sie prawie nabralam chociaz i tak bym nie kupila bo mam dopiero 20 lat, ale
            czytajac watek po kolei cos mnie tknelo jak pytajaca sie osoba zaraz zachwala
            ze kupila i jest cudownie.... no to ladnie babe rozszyfrowalyscie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka