Dodaj do ulubionych

dobor koloru podkladu

28.11.06, 10:51
Zastanawiam sie nad kupnem podkladu Revlon Colorstay. MAm jednak pewne opory.
Wiem, ze podklad jest dobry, tylko dobieranie odpowiedniego odcienia spedza
mi sen z powiek. Trudne to dla mnie szalenie. Do tego Revlon ma spora game.
Ech...
Dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z doborem? W sklepie inaczej wyglada
wszystko, inne oswietlenie, etc. Poza tym ide do sklepu w makijazu.
Wyprobowanie podkladu na przegubie dloni to nie nzalozenie go na twarz. Macie
jakies sposoby? Czy pol godziny na wyprobowanie?!?!?!?!
Obserwuj wątek
    • pomidorekk Re: dobor koloru podkladu 28.11.06, 11:29
      ja nakładam próbkę na lini żuchwy - i patrzę czy sie odznacza. jak trzeba
      nalezy wyjść ze sklepu z małym lusterkiem i sprawdzić podkład w dziennym
      świetle.
      • cosmetic Re: dobor koloru podkladu 29.11.06, 14:01
        Najlepszy sposob to jezeli to mozliwe uzyskanie probki i wyprobowanie w domu w
        swietle dziennym. Pamietajcie, ze po jakims czasie(1/2-1 godziny) podklad
        ladnie wtapia sie w twarz i wtedy dokladnie mozna ocenic czy wlasnie ten kolor
        nam odpowiada. Podklad nalezy, bardzo dokladnie rozprowadzic na linii czolo,
        uszy, zuchwa baardzo duzo kobiet widzi sie na ulicy, ktore wygladaja jakby
        mialy wlozona maske na twarz(za ciemny podklad + zle rozprowadzenie).
        W ogole z moich obserwacji wynika, ze Polki uzywaja za ciemnych podkladow w
        stosunku do ich karnacji, jednak ciagle pokutuje u nas, ze skora ciemna
        (opalona) to skora zdrowa, zadbana.

• jarka63 Re: dobor koloru podkladu 29.11.06, 14:25
          Zgadzam się w 100% co co upodobania Polek do ciemnych podkładów - niestety
          podzielają je również sprzedawczynie w drogeriach i perfumeriach.Mam jasną
          karnację i próbując dobrac do niej podkład, najczęściej słyszę "nie nie, ten
          będzie za jasny, pani taka blada".Po czym nastepuje kilka minut zapasów
          umysłowych, w końcu wzruszenie ramionami mówiące"jak se tam chcesz, bladolicy
          upiorze, chcesz wyglądać na suchotniczkę, to twój problem."
          • gocha500 Re: dobor koloru podkladu 30.11.06, 19:16
            hmmm no wlasnie w polsce choc ta lezy w strefie umiarkowanej chlodnej a polacy
            z natury sa raczej bladzi szerzy sie tu i owdzie poglad ze jesli sie jest
            kobieta to trzeba byc opaloa wysolariowana itp!!!!sek w tym ze nie kazdej
            kobiecie to odpowiada!ja uwielbiam byc blada i kropka, a dostac jasny podklad
            graniczy z cudem!!!dzis chcialam dostac maybelline smooth result i coz nie bylo
            absolutnie nigdzie najjasniejszego odcienia!!!wkurzajace!!!

a jesli chodzi o dobor odcienia to coz trzeba sie ten jeden dzien poswiecic i
            isc bez makijazu na pycholku i trudno,no i oczywiscie nakladac sobie podklad i
            wychodzic na swiatlo dzienne-ale patrzec w cieniu nie w slo9cu-slonce
            zafalszuje nasza ocene(juz tak mialam raz z podladem i wyladowal u kolezanki).
            jest jeszcze jeden sposob-probki!ale jesli ich nie robia w skleapch mozna sobie
            kupisc takie male zasuwane woreczki i prosic o testery z ktorych bys sobie
            wlala do takiego woreczka troszke podkladu-w moim przyadku wszyscy sprzedawcy
            sie zgodzili-aaa no i oczywiscie przydalo by sie miec marker zeby opisac dany
            woreczek co to za podklad!!!
            • helga22 Re: dobor koloru podkladu 06.12.06, 23:47
              podobno trzeba spprawdzić kolor na kości policzkowej
              • agni31 Re: dobor koloru podkladu 07.12.06, 05:30
                Mam 2 sprawdzone.
                Jeśli to jest nowy podkład to przychodzę do drogerii bez makijażu z cerą w
                odcieniu docelowym (tzn z samoopalaczem lub nie), proszę o nałożenie 2-3 próbek
                na linii żuchwy, wychodzę, robię rundkę po sklepach, a po godzinie oglądam efekt
                w świetle dziennym (bo na tym mi zależy - w sztucznym świetle padającym od góry
                niewielkie róznice się zacierają, a podkład ma być w miarę uniwersalny). I wtedy
                decyduję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka