ashanti137 15.12.06, 18:18 Poleccie cos dla mojej mamy. Podoba jej sie Very Irresistible Givenchy, lubi wiekszosc zapachow Kenzo. Teraz uzywa Temperamento G.Sabatini ale srednio jej sie podoba. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the.main.gosc Re: Zapach dla 50-latki 15.12.06, 18:54 a jaki ma styl twoja Mama ? klasyczny? rock and roll ? romantyczny ? wiek nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti137 Re: Zapach dla 50-latki 15.12.06, 19:54 the.main.gosc napisała: > a jaki ma styl twoja Mama ? klasyczny? rock and roll ? romantyczny ? wiek nie > ma znaczenia. Raczej klasyczny, bez specjalnej ekstrawagancji. p.s.doceniam ze napisalas Mama z wielkiej litery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda769 Re: Zapach dla 50-latki 15.12.06, 23:14 POlecam Prada Tendre albo Eduardo Rodriguez for her moja Mami bardzo je lubi:) Odpowiedz Link Zgłoś
the.main.gosc Re: Zapach dla 50-latki 16.12.06, 11:10 trudno jest doradzic zapach. perfumy kenzo bardzo sie miedzy soba roznia. pierwsze, ktore powstaly w drugiej polowie lat 80-tych to slodki plastik w porownaniu z ostatnimi tendencjami asfaltowo-ryzowymi ;). jedno jest pewne, od jakiegos czasu kenzo specjalizuje sie w "bio" i zen. Very Irresistible to zapach szykowny i haute couture (czego nie mozna powiedziec o perfumach kenzo, bardzo naturalnych) nie znam temperamento, ale skoro podoba jej sie srednio, to znaczy, ze woli zapachy spokojne i harmonijne (dedukuje z nazwy;). ostatnie perfumy kenzo sa bardzo dobre, jesli chcesz cos innego, to sprobuj Musc blanc Serge'a Lutensa. Zapachy o podobnym charakterze znajdziesz u Comptoir Sud Pacifique, ale nie wiem czy maja w Polsce dystrybutora. Nie mam pojecia. trzymam sie linii elegancji naturalnej i lekko alternatywnej, bo tak to jakos w tym przypadku czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti137 Re: Zapach dla 50-latki 16.12.06, 12:03 A moze Alure Chanel?Pamietam, ze mama kiedys uzywała tych perfum i była zachwycona ;). the.main.gosc. Co do tych Kenzo to myslalam moze nie o tych najnowszych ale tych, ktore mialy buteleczke w kształcie liscia ;) Wiem, ze w tym momencie popadam z jednej skrajnosci w druga ale chyba pojde w kierunku czegos, wlasnie w stylu very irresistible albo chanel. Hmm, teraz tak sobie pomyslalam ze moze code armaniego?? Odpowiedz Link Zgłoś
emeelka Re: Zapach dla 50-latki 16.12.06, 17:40 Dior - Tendre Poison. Kupiłam w zeszłym roku na gwiazkę mojej mamie, a wczesniej kolezanki w pracy wąchały (koleznaki po 40-stce) i wszystkim się podobało. Zaryzykowałam i było warto. Kupiłam 50ml, a niedawno mama kupiła sobie nastepną buteleczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: Zapach dla 50-latki 16.12.06, 20:32 chanel 5, dior poison, estee lauder youth dew starsza wersja Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Zapach dla 50-latki 17.12.06, 12:15 Z 50-latką kojarzy mi się Chanel 5.... Pozdrawiam ! -------------------- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti137 Re: Zapach dla 50-latki 17.12.06, 13:39 Dziekuje dziewczyny za propozycje. Przemyslałam sobie i chyba jednak zaryzykuje very irresistible ew. cos z chanel ale nie no5 bo niestety do tego zapachu obie nie mozemy sie przekonac ;). Jeszcze raz dzieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zapach dla 50-latki 17.12.06, 15:24 Z kazda? Moja mama by mi szybko takie perfumy oddala, bo dla niej kazdy zapach jest za slodki i za ciezki:). Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: to do Kaliny bylo nt 17.12.06, 21:26 ja kupilam Mamie l'instant de guerlain, mam nadzieje ze je polubi Odpowiedz Link Zgłoś
indianprincess Re: to do Kaliny bylo nt 18.12.06, 12:18 Hugo Boss Woman, Chanell Allure, Armani Mania, Dior J'adore, Gucci Envy Me, Gucci Rush2, 5th Avenue, Cinema, Cacharel Amor Amor, Lancome Miracle, Burberry Brit to uniwersalne zapachy podobajace sie większości kobiet. Wiek nie ma większego znaczenia, moja mama, po 50-tce uwielbia zapachy przezanczone dla młodych kobiet i bardzo jej pasują. I absolutnie nie kupuj jakiegoś kontrowersyjnego zapachu typu Chanel no 5 albo Angel, chyba że na wyrażne życzenie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: Zapach dla 50-latki 18.12.06, 15:18 ja mamie kupiłam Cacharel Promesse bardzo jej sie podobał jak byłysmy w perfumerii, zapach ,,ciepły'' dodający energii Odpowiedz Link Zgłoś
krasonka1 Re: Zapach dla 50-latki 22.12.06, 14:41 Doskonały zapach, który podoba się bardzo kobietom w tym wieku to Affection firmy Mary Kay. Bardzo elegancki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: Zapach dla 50-latki 22.12.06, 17:13 co Ty tak te Mary Kay reklamujesz w kazdym poscie??? Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Allure, Dune 22.12.06, 15:15 Polecam Allure Diora lub Dune Christian Dior. Sa to zapachy dla dojrzalych kobiet, glebokie, cieple i baaardzo kobiece Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zapach dla 50-latki 22.12.06, 17:06 La Costa - klasyczna, ze złotą zakrętką. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Zapach dla 50-latki 22.12.06, 17:08 Może jeszcze zmieni mi się gust bo mam dopiero (!) 43 lata, ale Chanel no 5 w życiu bym nie użyła - strasznie to "stary" dla mnie zapach, podobnie zresztą jak Poison Diora (to w fioletowym kolorze). Jeszcze jest taki jeden zapach, kiedy mnie odrzuca (nie pamiętam w tej chwili choć w domu gdzieś stoi - dostałam od kogoś) - te zapachy kojarzą mi się dziś z takimi (przepraszam) ciociami [nie ukrywam, że fioletowego Poison używałam jakieś może 15 lat temu, ale dziś? Nieeee, nie podoba mi się. Trafić z wyborem w 100% to wg mnie trudne i podziwiam te z Was, które bez konsultacji z obdarowaną potrafią zdobyć się na zakup rzeczy, która nie jest tania przecież. U mnie w domu stoją i Chanel no 5 i fioletowy Dior, i inne jakieś z pewnością doskonałe (już nawet przestałam otwierać, bo wietrzeją a może ja dojrzeję... kiedyś?), ale nie dla mnie - stoją, bo nikt mnie nigdy nie zapyta co mi kupić a ja bardzo bym chciała Deep Red Boss'a (już mi się skończyło) albo nawet Poison ale Pure Diora (na ukończeniu), a nie mam, bo sama za ponad 300 zł sobie nie kupię. Taki ból:( I znowu Gwiazdka i nikt mnie nie zapytał, a ja znowu byłam w Sephorze któregoś dnia i wąchałam to i owo .... Coś ostatnio fajnego wywąchałam: nie wiem czy nie Hypnose Lancome... Z Extravagance Givenchy bym była zadowolona (też skończyło mi się)... Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.buziaczek Re: Zapach dla 50-latki 31.12.06, 18:33 Kup jej Pure Poison Diora - to zapach ani lekki, ani ciezki, na kazda okazje. ma w sobie cos wyjatkowego, magicznego. Poza tym ma piekne opakowanie. Moja Mama dostala ode mnie J`adore Diora, ale gdy wachala moje perfumy, bardziej spodobal jej sie Pure Poison :) Idz najlepiej z nia do perfumerii pod pretekstem sprawdzenia nowosci perfumiarskich. Ty w tym czasie ja bacznie obserwuj, co ja zachwyca, a co nie. A potem jej sprezentuj ulubiony zapach! Proste? Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti137 Re: Zapach dla 50-latki 31.12.06, 22:13 Dzieki jeszcze raz za rady :). Ale jednak zaryzykowalam Very Irresistible Givenchy i mama jest baaardzo zadowolona :D Odpowiedz Link Zgłoś