chocolate20 17.12.06, 13:38 mam pytanko- co robić by paznokcie się nie rozdwajały??? używam odzywki z jedwabiem ale niestety nie działa. może jakieś domowe sposoby?help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cudak_bozy Re: paznokcie 17.12.06, 14:03 potraktowac zszywaczem, a jak to nie pomaga, to skleic kropelka i zacisnac klamerka ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: paznokcie 17.12.06, 21:29 Mi paznokcie przestały się rozdwajać dopiero po miesiacu stosowania odzywki Mavala, a próbowałam już wielu gotowych odżywek (również zachwalana złota SH na mnie nie działała) Z domowych sposobów podobno działa moczenie w ciepłej oliwie, też kiedyś to stosowałam jednak zrezygnowałam bo za dużo babrania z tą oliwą Odpowiedz Link Zgłoś
adziok Re: paznokcie 18.12.06, 10:27 Spróbuj ze zwykłą oliwką dla dzieci- po prostu wcieraj ją dokładnie w każdy pazur ze 2 razy dziennie. Nie trzeba się bawić z grzaniem oliwy ;] Kiedy pazdrex się rozdwaja znaczy się, że stracił wilgotność i jest suchy jak Sahara ;p Oliwka powinna nadać mu naturalnej wilgotności. Ale trzeba być cierpliwym i konsekwentnym a to zawsze jest problem, żeby się chciało ;p;] Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: paznokcie 18.12.06, 10:36 Polecam jeszcze odżywić te paznokcie czyms od wewnątrz. Też miałam z tym problemy i pomogło dopiero branie witamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
olcia.manolcia Re: paznokcie 24.12.06, 21:12 A ja polecam bardzo zwykłą cytrynkę ;) Mi już po trzech razach jej stosowania paznokcie sie nie rozdwajaja! Sa zdrowe i szybcie rosna. Sprobowac zawsze mozna, bo to prawie nic nie kosztuje ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś