Dodaj do ulubionych

Ale fajny prezent dostałam:)

27.12.06, 22:50
Ale fajny prezent znalazłam pod choinką - od mojej siostry, która jest w
temacie natury obeznana: regenerująca maseczka do twarzy, gejpfrutowy olejek
do mycia ciała, lioton do twarzy Ylang-ylang i żel pod prysznic z ekstraktem
z wodorostów. I do tego jeszcze "A complete guide to understanding and using
essential oils" co ma 300 stron - i jest tam chyba wszystko co może być o
aromaterapii. Ale się cieszę:))) Acha - i nawet bluzkę z eko bawełny czy cos
takiego:)
Dostaliście coś fajnego, naturalnego? Pochwalcie się.Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Ale fajny prezent dostałam:) 28.12.06, 18:36
      ja dostalam naturalne...skorzane rekawiczki.....ladne, ale nie lubie skory...
      W sumie to nic eko ani naturalnego nie dostalam, ale sama rozdalam pare
      naturalnych produktow :)
      • mami7 Re: Ale fajny prezent dostałam:) 28.12.06, 21:54
        Ja dostałam pyszne organiczne konfitury, bez cukru ;-))), to w ramach marzeń o
        diecie.
        • mycha664 Re: Ale fajny prezent dostałam:) 03.01.07, 20:15
          Konfiturki mniami....
          Jeździliśmy w okolice Gietrzwałdu na urlop i tam poznaliśmy cudownych
          właścicieli pensjonatu Kozi Dwór. Mekka dla artystów i ludzi lekko
          zwariowanych. Jola robiła tam swoją Pychotkę: do miski mleka wrzucała świeżo
          uzbierane jagody, maliny, poziomki. Gości raczyła dodatkowo herbatą z
          miętowych, świeżutkich liści. Ona również jest założycielką KGB - działającego
          prężnie na tamtym terenie. KGB - to nic innego, jak Koło Gietrzwałdzkich Bab.
          Czy ktoś całkowicie..... tuzinkowy mógłby założyć takie koło?

A w prezencie świątecznym dostałam kremik Alverde Vital z passiflorą, czyli
          męczennicą. Podobno kwiatek ten obrazuje mękę Chrystusa.

Mycha
          • kraxa ja dostalam najlepszy prezent 03.01.07, 21:18
            Naturalny, organiczny i sliczny jak aniolek- moj synek Edek urodzil sie 23
            grudnia o 19:24!!! Na inne prezenty nie spojrzalam nawet ;-DDD Ale "dostalam"
            prezent z Oxfamu- lawke szkolna i podreczniki dla dzieci w Afryce, to od mojego
            kochanego niemalza
            • mycha664 GRATULACJE!!!!!!!!!! :) :) :) :) 03.01.07, 22:56
              Nawet slowkiem nie piskaj o innych prezentach. Edek, Edi, Eduardo jest nie do
              przebicia. Myszowata rodzinka zyczy Waszej samych radosci, usmiechu, spokoju i
              rodzinnego szczescia!!!
              Mam nadzieje, ze synek daje Ci sie wyspac. Tego Ci zycze najbardziej.
              Mycha
              • kraxa dzieki Mycha za zyczenia 03.01.07, 23:00
                Przydadza sie- bo wlasnie nie daje mi spac ;-(
                • barbegazi Re: dzieki Mycha za zyczenia 04.01.07, 01:34
                  O rany!!! Gratulacje:))) Przebiłaś wszystkich.:))) Najlepszy prezent jaki można
                  sobie wymarzyć...Edward - brzmi tak pięknie.Dużo siły życzę i zdrówka maleństwu.
                  Ja 25 grudnia urodziłam Wojtusia ale to było 2 lata temu :)
                • mycha664 nie martw sie - wyrosnie z tego :) 04.01.07, 10:00
                  Wspolczuje, znam to, nasz syn budzil sie co poltorej godziny bez wzgledu na
                  pore dnia, czy nocy. Kiedy urodzila sie corka skapitulowalam. Usypiala na mnie,
                  a potem turlalam Ja i spala obok mnie. Skuteczna antykomcepcja ;)).
                  wszystkiego dobrego
                  Mycha
                  • mami7 Re: nie martw sie - wyrosnie z tego :) 04.01.07, 13:12
                    Chyba wygram licytację ;-) Moje dziecko budziło sie co pół godzinie. Efekt był
                    taki, ze mniej więćej do roku spał z nami. A potem wsadzilismy go do jego łóżka,
                    popłakał jedną noc (nie było tak łatwo jak się to teraz pisze ;-) i od tamtej
                    pory zasypia sam u siebie.
              • mami7 Re: GRATULACJE!!!!!!!!!! :) :) :) :) 04.01.07, 09:00
                gratuluję i życzę wszystkiego dobrego ;-)))
            • malika5 Re: ja dostalam najlepszy prezent 04.01.07, 13:32
              O kurcze, i ty masz czas łazić po forum:) ? To twój synek musi być nie tylko
              naturalny, organiczny i śliczny jak aniołek ale też grzeczny jak aniołek !
              Gratuluję, pozdrawiam serdecznie i życzę dużo, dużo szczęścia razem (trochę wam
              zazdroszczę, mój mały już wyrasta i nie chce się ze mną całować;-).
              • kraxa moj maly ma sztab ludzi do obslugi ;-))) 04.01.07, 14:45
                Czyli oprocz mnie, tate- ktory po powrocie z pracy nie wypuszcza go z rak, oraz
                dziadkow, jeszcze miesiac beda z nami. Z tym spaniem w lozku- kiedys wydawala
                mi sie t jedyna dopuszczalna opcja, ale juz zauwazylam jej minusy. Nie wiem jak
                Wy, ale ja mam normlanie cykora, ze go w nocy przygniote, albo koldra
                przydusze. Szczegolnie, ze tu w UK, juz na porodwce trabia o tym, ze spanie z
                dzieckiem troche zwieksza ryzyko naglej smierci lozeczkowej ( wiem, ze to
                starsznie rzadkie i tak;-( ale na wyobraznie nowoupieczonej matki dziala jak
                nic...Wiec karmie go w lozku, a potm odkladam do lozeczka dostawionego do
                naszego. Czasem sie udaje po cichu, czasem nie ;-DDD Takie uroki, ja tam
                spokojnie odsypiam w dzien, ale mojego chlopa mi szkoda. Wstaje rano, a po
                powrocie z pracy nie daje sie namowic na drzemke, tylko caly czas sie Eddie'm
                zajmuje. I wez mu zabierz....
                • visenna2 Re: moj maly ma sztab ludzi do obslugi ;-))) 04.01.07, 16:20
                  Jakbyś chciała spać z Młodym to się nie krępuj, nie przygnieciesz:)nie ma
                  takiej opcji, matki mają specjalne macierzyńskie czujniki w głowie;D. U nas na
                  porodówce wręcz trąbią o tym że to organicznie, zdrowo, rozwojowo i w ogóle
                  super:)
                  Ale jednak chyba wygodniej jest osobno, ja tam młodą kładłam do jej łóżeczka i
                  tak jest przyzwyczajona że ze mną nie zaśnie.
                  Życzę Ci spokojnych i przespanych nocy:) I cierpliwości bo ja po roku
                  niedosypiania (Zuzka cały czas się budzi z rykiem i nie wiadomo o co jej
                  chodzi) chodzę jak rasowy zombie:)i co chwila wybucham:)
                • marisaa Re: moj maly ma sztab ludzi do obslugi ;-))) 04.01.07, 19:26
                  Ja tez z serca gratuluje!I cieszcie sie wszyscy swoja kruszynka, bo czas tak
                  szybko ucieka.17 lat temu, przy pierwszym dziecku powiedziano mi,ze za zadne
                  skarby nie mam brac dziecka do lozka,wiec cale noce przesiedzialam w
                  fotelu,bylam smutna i wykonczona, maly pil prawie godzine i na okroglo co dwie
                  godziny, lub czesciej.Przy drugim i trzecim dziecku bylam madrzejsza,nie mowie,
                  ze cool, ale bralam malusie do siebie i tak sobie spalismy jakos powykrecani,
                  aby malus mogl dosiegnac do piersi w rozmiarze A.Fajnie bylo i nie tak
                  meczaco.Co do tych teorii o naglej smierci niemowlat,to chodzi przede wszystkim
                  o to,by malenstw nie przegrzac, wiec moze niech spi u Ciebie, ale pod malenka
                  kolderka,taka lekka.Jako pozytywny efekt spania z mama - podobno diecko slyszy
                  (czuje)oddech mamy i to,oraz obecnosc wydychanego przez mame dwutlenku wegla
                  jest impulsem dla niego-zeby nie zapomnial.ze ma oddychac.A poza tym czlowiek
                  jakos pewniej sie czuje,jak ma malusia obok siebie.
                  Zycze jeszcze zdrowia,radosci i duzo milosci.
                • mami7 Re: moj maly ma sztab ludzi do obslugi ;-))) 04.01.07, 20:40
                  Bałam się, że zgniotę, że spadnie itd. itp. i odkladałam, ale jak Mlody skończył
                  chyba miesiąc, zaczęło mnie to potwornie już męczyć. Aż w końcu skapitulowałam i
                  bardzo nam sie to wszystkim spodobało. Dla mnie same plusy.
            • visenna2 WOW!!! GRATULACJE:))) 04.01.07, 16:14
              Serdeczności dla Edka i dla Ciebie:)
              • kraxa dziekuje wszystkim!!! 04.01.07, 22:27
                Jak to milo...Zobaczymy jak bedzie z tym spaniem- poki co "przyuczam" go do
                zaakceptowania lozeczka-klade go w dzien i spie obok niego. Bo wczesniej
                ukladalismy go w gondolce wozka w salonie- i chyba sobie to skojarzyl ze
                spaniem...No nic, koncze te wywody, w koncu to nie forum niemowlak ;-))) Cos
                czuje, ze sie monotematyczna zrobie- mam nadzieje, ze mi przejdzie za jakis
                czas. a na pieluchy wielorazowe jeszcze sie nie zdecydowalam- bo zmieniam co
                najmniej 10 razy dziennie- jak sie rytm troche unormuje to zacznimy, a poki
                co "eco disposables"- ale ilosci sa zatrwazajace ;-DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka