katarynka1983 30.01.07, 22:08 znacie takie? bo mi się zamarzyły od czasu, jak poczułam taką woń na jednej z kobitek ;-) i teraz poszukuję rozpaczliwie, ktoś kojarzy malinowy zapach? pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 30.01.07, 22:25 Wszystkie letnie wersje Escady pachną malinami Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka1983 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 01.02.07, 21:50 a mogłabyś podać jakieś konkretne nazwy? nigdy nie używałam Escady i nie bardzo się orientuję, które to są letnie wersje. dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 01.02.07, 22:24 Od 1993 r. Escada wypuszcza co roku sezonowe letnie zapachy, wszystkie mają taki sam kształt flakonu, zmienia się tylko kolor, są to limitowane serie tzn. że produkują pewną ilość i koniec! niestety jeżeli któryś zapach ci się spodoba to później nie masz praktycznie szansy aby go zdobyć. Miałam tak z Jardin de Solei z 1996, cudny zapach... do tej pory nie znalazłam nic podobnego. Przez ostanie pięć lat letnie Escady były bardzo do siebie podobne, słodkie, owocowe, czuć wyraźny zapach malin, jerzyn, mam tu na myśli np. Rockin Rio, Pacific Paradise, Sexy Graffiti. Pacific Paradise z 2006 jeszcze niedawno widziałam w Sephorze, starsze zapachy tez się trafiają np. w sklepach internetowych. Na Osmozie zauważyłam tegoroczną edycję pt. Sunset Heat, ciekawe jak pachnie, w Polsce pojawi się zapewne w okolicach kwietnia. www.osmoz.com/encyclo/recherche/result2.asp?MARQUE_ID=112&ANNEE_DEBUT=0&ANNEE_FIN=0&GENRE_ID=0&SS_FAMILLE_ID=0&PAGE=1 Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 07.02.07, 23:06 Sunset Heat już jest w perfumeriach, pachnie jak pozostałe sezonówki Escady. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 30.01.07, 22:42 YR plaisirs nature- bardzo tani i bardzo malinowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 31.01.07, 06:17 Hot Couture Givenchy Odpowiedz Link Zgłoś
meluzyna12 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 31.01.07, 12:44 No właśnie, miałam polecić Hot Couture Givenchy, ale ostatnio nigdzie ich nie widzę. Czyżby wycofali ?? Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka1983 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 01.02.07, 21:32 dzięki wielkie ;-) będę teraz szukać i wąchać ;-) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 01.02.07, 22:42 Yves Rocher - czysta malina. Mają jeszcze czyściutki kokos (moje ulubione), wanilię, truskawkę i brzoskwinię. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 01.02.07, 22:48 Ponoć w Insolence Guerlain przebija malina...oprócz oczywiście słodkiego fiołka. Tak podają fachowe źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 02.02.07, 11:46 Insolence i maliny...????? w zyciu :) a Hot Couture Givenchy to czarna porzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolinka100 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 02.02.07, 14:13 Insolence-maliny w nucie głowy Apparition -likier malinowy w nucie głowy Hot couture- maliny w nucie głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.main.gosc Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 02.02.07, 20:29 glosno potwierdzam : w INSOLENCE jest INTENSYWNA NUTA MALINOWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 02.02.07, 15:21 Escada serie letnie. Ale myślę że ze względu naporę roku czułaś HotCouture Givenchy (stawiam na to na 80%) Ewentualnie zapach malin z Yves Rocher Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 03.02.07, 12:21 A ja widziałam na allegro takie spraye malinowe sprowadzane z USA za 18 zł , zastanawiam się tylko czy naprawde pachną malinowo :) MOże któraś z was miała to cudo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kk25 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 03.02.07, 13:53 Ja polecam wodę toaletową YARDLEY o zapachu malinowo-waniliowym naprawde cudo do kupienia w CH Targówek w Sferii cena 73 zł. Zakochałam się w tym zapachu. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Jaka maja naze te perfumy ??? 03.02.07, 14:12 Chodzi o te firmy Yardley...jutro jade do tego CH i chetnie powacham (a moze i zakupie???) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kk25 Re: oczywiscie "nazwe" :) 04.02.07, 01:44 byłam dziś niestety stoi tylko tester dobrze że tydzień temu zakupiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 05.02.07, 16:38 Emmanuel Ungaro - Apparation Odpowiedz Link Zgłoś
agata_t2 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 05.02.07, 17:29 www.allegro.pl/item162104315_plaisirs_nature_woda_toaletowa_yves_rocher.html Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni2 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 07.02.07, 15:03 dziewczyny, odpuście sobie Escade. wiem, ze ładnie pachnie, ale to najbardziej nietrwały zapach jaki znam, a miałam juz kilka. mąż na slub kupił sobie właśnie sentiment i porażka, nic nie było czuc. Escada jest bardzo przyjemna w zapachu, ale na b. krótki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
asia224 Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 07.02.07, 20:53 Witam, zapraszam na GG 9240417, mam rozne zapachy damskie i meskie, 100% oryginal. Napewno cos wybierzemy. Polecam nowosc Boss Femme Odpowiedz Link Zgłoś
zefirelka Re: perfumy o zapachu... malin ;-) 07.02.07, 21:06 Na mnie Madness Choparda pachnie malinowo, ale bardziej jak maliny z szampanem, wytrawnie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Paris Hilton 07.02.07, 21:18 Pachnie glownie malinami, dokladnie takim slodkim syropem malinowym, na poczatku zapach jest mocno cukrowy, potem lagodnieje, ale caly czas to glownie malina. Ponadto trwaly. Odpowiedz Link Zgłoś