Dodaj do ulubionych

Clarins, Renew-Plus Night Lotion

01.02.07, 16:41
Witam,
Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami? Na wizażu są dwie
wypowiedzi odnośnie tej emulsji - obie co prawda pozytywne, ale może jeszcze
jakieś opinie? Używam teraz Clarinsa Multi Active Nuit PLUS, ale ciągle dążę
do ideału:)
Z góry dziękuję,
Ola

Obserwuj wątek
    • patkaala Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 04.02.07, 19:18
      Nie ma idealu:)
      • ola_c Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 10:28
        Wiem, wiem... Ale w końcu dlaczego kupujemy wszystkie kremy i inne cuda?
        Mam sporą próbkę z Sephory tego Renew-Plus i w sumie chyba jest ok, ale chyba
        nie warto wydać na to 250zł.
        Teraz przymierzam się do EL Idealist - może pomoże na zaskórniki i
        przetłuszczanie cery.
        Pozdrawiam,
        Ola
        • extreme_honey Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 10:32
          Muszę Cię rozczarować: Idealist raczej nie pomoże na zaskórniki i
          przetłuszczanie, przynajmniej mnie nie pomógł. W ogóle musiałam go oddać mamie
          (jest b. zadowolona) bo wysuszył mi skórę, a nie zrobił niczego w kierunku
          zmniejszenia porów czy zaskórników.
          • ola_c Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 10:44
            Wygląda na to, że masz rację:( Właśnie zajrzałam na wizaż
            www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=185 Na parędziesiąt
            opinii jest tylko parę pozytywnych, większość dała mu jedną-dwie gwiazdki. A te
            pozytywne to efekt działania silikonów (uczucie gładkiej skóry), a nie
            substancji pielęgnujących:( Wniosek taki, że można sobie kupić bazę pod makijaż
            za 300zł;)
            A może Clinique Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer, hm:)?
            • extreme_honey Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 11:14
              Przymierzam się do Clinique Turnaround Concentrate, ale najpierw poproszę o próbkę.
              Dobrze się spisuje serum Pore Genius Heleny Rubinstein, ale efekt oczywiście
              tylko w trakcie stosowania.
              • ola_c Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 11:42
                Liczę, że może Clinique na tyle poprawi kondycję skóry, że będzie sobie radzić
                sama bez pomocy. Niestety apteczne kremy (LRP, Avene, SVR) nie pomogły, a jeśli
                już, to w bardzo ograniczonym zakresie i na krótko.
                Rok temu odstawiłam pigułki i teraz walczę z krostkami i przetłuszczaniem. I
                tak widzę ogromną poprawę (w lutym 2006 miałam na czole całe stadko niezłych
                katastrof, o plecach nawet nie wspomnę). Przetestowałam już mnóstwo różnych
                specyfików (bo marzy mi się powrót do cery z okresu brania pigułek:)) i tak
                sobie myślę, że ten Clinique prezentuje się rozsądnie.
                • extreme_honey Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 11:51
                  Moim problemem są rozszerzone pory, no i znalazłoby się trochę zaskórników,
                  próbowałam tak wielu kosmetyków, że w tej chwili liczę już tylko na zbawienne
                  działanie kosmetyczki - oczyszczanie, maseczki z alg pomagają, ale za jakiś czas
                  problem znów wraca.
                  Jeśli przetestujesz Clinique'a, to proszę potem o opinię.
                  Powodzenia !
                  • ola_c Re: Clarins, Renew-Plus Night Lotion 05.02.07, 12:03
                    Mnie najbardziej pomaga peeling Biodermy, maseczki Argiletz z zielonej glinki i
                    domowe maski z drożdży. Dobry i tani jest też krem drożdżowy Biodermine (w
                    aptekach), ale czasami wybitnie nie mam ochoty aromat drożdży w łóżku (a toniku
                    Benzacne mąż kategorycznie zabronił mi używać:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka