bullys 14.02.07, 23:05 pękła mi dolna warga ;( w aptece pani polecila mi witamine A. Smaruje trzy dni i zadnuch efektow. co troszke sie zrosnie to znowu peka :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.galli Re: pękły mi usta :( 14.02.07, 23:24 O matko.... strasznie "wiwisekcyjnie" to zabrzmialo .... az mnie ciarki przeszly :-/ Jesli peka i zadne masci nie pomagaja - prawdopodobnie czegos tam w organizmie brakuje .... jakis witamin czy mikro elementow(?) a nie jest to skutek np. zimna Moze sie odchudzasz (lub ogolnie zle odzywiasz? Nie wiem co prawda co moze pomoc na 100% peknieta warge ale - mi sie kiedys czesto robily tzw. "zajady". [ a jest to tez jakas forma pekania ust tylko ze w kaciku] pomoglo lykanie takiego preparatu z drozdzami piwowarskimi (ok 9-10 zl w aptece) i uzupelnilo niedobor wit B. Pewnie nie zaszkodzi A na codzien naprawde gruba warstwa np. szminki ochronnej [ polecam taka "baby care" zielona dla wrazliwych ust - jedna z niewielu ktora nie ma ohydnego zpaszku naftalinowego i jest miekka A w domu wysmarowanie warg gruba warstwa miodu i pozostawienie na ok 10- 15 min) Odpowiedz Link Zgłoś