pyrka.w.mundurku 19.02.07, 16:44 Ktos uzywal? i jak wyszło? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.galli Re: Ziemia egipska 19.02.07, 18:11 ja tez uzywam ale wypowiadalam sie nt. ziemi egipskiej 100 razy na tym forum i juz mam dosc :) i starczy i NIC nie powiem :) bo ile cholera mozna >:-[ moze sie znajdzie dobra dusza ktora cie nie odesle do wyszukowarki <zlosc> Odpowiedz Link Zgłoś
diamencik777 Re: Ziemia egipska - a gdzie ją kupię w Wawie? 19.02.07, 18:18 i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ziemia egipska - a gdzie ją kupię w Wawie? 19.02.07, 18:56 W detalu jakieś 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka72 Re: Ziemia egipska 19.02.07, 19:33 jestem od niej uzalezniona. Uzywam od 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ziemia egipska 19.02.07, 22:53 Ja używam, kupiłam na allegro firmy Bi-kor za 100 zł, jestem bardzo zadowolona:) Trzeba dojść do wprawy z nakładaniem - robię koliste ruchy pędzlem nad puderniczką, tylko leciutko muskając włosiem w kosmetyk i delikatnie nakładam na twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_33 Re: Ziemia egipska 20.02.07, 10:13 Napiszcie proszę, jak dokłanie powinno się tego specyfiku używać, słyszałam wielokrotnie, ze działa cuda, ale mam wrażenie, że nie potrafiłabym się tym odpowiednio umalować, bałabym się że wyjdzie za ciemno i ostatecznie efekt będzie odwrotny do pożadanego. Dajcie proszę jakieś wskazówki i gdzie, poza allegro, można nabyć ziemię egipską. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw17 Re: Ziemia egipska 20.02.07, 11:32 Trzeba mieć jak najbardziej miękki pędzel - twardy porobi Ci placki na twarzy. Delikatnie nabrać ruchem kolistym i delikatnie po twarzy. Co do zakupów - na allegro jest oferta za 98,50 - odebrać można osobiście w perfumerii na Bemowie. Ja kupiłam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
monia761 Re: Ziemia egipska 20.02.07, 11:40 Ja uzywam też od dobrych 10 lat-i nigdy nie próbowałam nawet kupić czegoś innego.Co do używania-po jakimś czasie dojdziesz do wprawy-tak jak pisały dziewczyny-dobry miękki pędzel i nie przesadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw17 Re: a jaki toto własciwie daje efekt? 20.02.07, 14:55 Zdrowej, lekko opalonej skóry Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: a jaki toto własciwie daje efekt? 20.02.07, 15:12 Czyli to jest puder brązujący tak? Ale matuje, rozświetla...? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw17 Re: a jaki toto własciwie daje efekt? 20.02.07, 15:22 Moim zdaniem ani nie matuje ani nie rozświetla po prostu nadaje kolor. Może niech ktoś inny się wypowie - ja mam suchą skórę - mogę matu nie zauważać. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_3 Re: Ziemia egipska 20.02.07, 14:25 Ja używam, od czasu do czasu. W okresie wiosenno-letnim częsciej. Nie zauwazyłam żadnych własciwości pielegnacyjnych, leczniczych. Kolor jest jakby rudawy i jak na mój gust mógłby być trochę w innym odcieniu. Na +, jest to, ze jak dojdziesz do wprawy w nakładaniu, to jest to puder/kosmetyk który nie wyglada jak puder na skóze. Poza zauważyłam ze nie zatyka porów i matowi skórę. Generalnie polecam, ale radze zaopatarzyć sie w doskonały pędzel i dużo ćwiczyć :)) Jak sobie przypomnę moje początki, to śmiać mi sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
cadenza Re: Ziemia egipska 20.02.07, 16:10 ziemie egipska poznalam dzieki mamie jako dziecko wysmarowalam nia siebie i wszystkie swojej lalki:) nakladana prawidlowo daje efekt zdrowej, opalonej skory jest ok, szczegolnie zima na bladej buzce mimo wszystko wole pudry brazujace ktore dodatkowo roswietlaja Odpowiedz Link Zgłoś