Dodaj do ulubionych

jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekoldzie.

19.02.07, 17:55
Jak radzicie sobie i jakich kosmetyków używacie aby mieć piękną skórę pleców,
ramion i dekoldu
Obserwuj wątek
    • independent27 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 27.02.07, 23:07
      ponawiam pytanie

Mam okropne wypryski na plecach. Byłam u dermatologa i dostałam leki po których
      żadnej poprawy nie ma. Najgorsze, że mam przebarwienia i wygląda to okropnie.
      Poza tym choruję na niedoczynność tarczycy i wiem, że to ma związek ze stanem
      mojej skóry, jednak endokrynolog nic mi na to nie zapisał. Poradźcie coś....
      • farelkaa Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 27.02.07, 23:35
        Też choruję na niedoczynność tarczycy, ale z moją skórą wszystko jest okej :)
        tylko te cholerne wrastajace włoski na nogach. co do zaskórnikow, to może
        kosmetyczka?
    • independent27 wypryski na plecach- HELP 28.02.07, 16:37
      up
    • kakao2006 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 18:42
      Może mydło siarkowe? Albo kwasy u dermatologa?
    • marko_moni Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:08
      Ja widzę dobry rezultat po stosowaniu maski z zielonej glinki... co 5 dni.

• anula36 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:14
        jak mialam jeszcze takie problemy pomagalo czyszczenie u kosmetyczki co jakis czas ( raz na kwartal) + masaz dosc szorstka myjka z peelingiem do ciala.Po 30-tce skora mi sie podsuszyla i wypryski z placow ramion i dekoltu zniknely na zawsze ( moze to kogos pocieszy:)
        • ismeria Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:58
          polecam benzacken ale najlepiej na noc bo odbarwia i co drugi dzien bo silnie
          dziala, mnie pomaga, fakt ze to dlugie leczenie ale widac efekty
    • o.lunia Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 20:01
      myj skore dekoltu i plecow codziennie wieczorem mydlem siarkowym. po osuszeniu
      stosuj krem dermaknel (ok. 8zl w aptece) przez kilka dni, a kiedy zauwazysz
      poprawe (powinna nastapic szybko) smaruj na zmiane- jeden wieczor dermaknelem,
      drugi krem nawilzajacy Nivea Soft. Po paru tygodniach skora bedzie gladka.
      pozdrawiam
      • independent27 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 20:55
        Dziękuję bardzo za porady;) Wiedziałam, że mogę na Was liczyć;)
        nie wiem tylko co z tymi bliznami;/ale myślę sobie, że tym się zajmę później.
        Najpierw pozbędę się tych wyprysków. Pozdrawiam:))
        • pestka86 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 21:13
          Witam:)
          Sama niedawno założyłam wątek związany z wypryskami, które pojawiły mi się
          nagle na plecach. Już jest duuużo lepiej, a wiecie co zrobiłam?
          Codziennie myłam plecy żelem antybakteryjnym, którego używam do twarzy a
          później smarowałam je kremem Nivea Soft a większe pryszcze maścią Davercin. W
          chwili obecnej te większe pryszcze się zmniejszyły, więc smaruję już całe plecy
          kremem i muszę przyznać że jest o niebo lepiej. Plecy mam wygładzone a wypryski
          się wyraźnie zmniejszyły. Wczoraj zrobiłam jeszcze maseczkę z płatków owsianych
          na plecy i dekolt, która ma świetne właściwości oczyszczające (płatki załałam
          wrzątkiem, odstawiłam na 20 min po czym wcierałam tą papkę na plecy i dekolt-
          prawie jak peeling:D ) przy okazji zatkłam wanne:D ale gorąco polecam!
          Pozdrawiam!
    • ewaju1 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 22:09
      polecam szarą maść, tylko recepte musi wypisac dermatolg bo jest to maść
      robiona,super wysusza...
      • felekona Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 01.03.07, 12:47
        1.mydło siarkowe lub protex fresh antybakteryjne
        2.zrezygnowac z gąbek, myjek bo tylko roznoszą bakterie
        3.plecy smarować płynem afrodyta adonis koszt cos około 4 zł
        4.na pryszcze maść benzacne
        5. na blizny maść cepan]
        6. co jakis czas nawilżyć skóre balsamem

cała kuracja kosztuje cos około 30 zł. stosowałam sie do niej codziennie bez
        zadnej taryfy ulgowej i pozbyłam się prycholi w 5 miesięcy i na weselichu
        koleżanki szalałam w zajebistej kiecce z mega wykrojonymi plecami ;))
        • oliwka_24 Afrodyta Adonis. 04.05.07, 13:50
          Czy przemywając twarz, dekolt i plecy tym płynem można się opalać? Nie będzie
          on powodował powstawania plam?
          Pozdrawiam.
        • kalinazkalinowa Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 05.05.07, 09:55
          A jeśli nie gąbki to co ?
          ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka