kamilak9 19.02.07, 17:55 Jak radzicie sobie i jakich kosmetyków używacie aby mieć piękną skórę pleców, ramion i dekoldu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
independent27 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 27.02.07, 23:07 ponawiam pytanie Mam okropne wypryski na plecach. Byłam u dermatologa i dostałam leki po których żadnej poprawy nie ma. Najgorsze, że mam przebarwienia i wygląda to okropnie. Poza tym choruję na niedoczynność tarczycy i wiem, że to ma związek ze stanem mojej skóry, jednak endokrynolog nic mi na to nie zapisał. Poradźcie coś.... Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 27.02.07, 23:35 Też choruję na niedoczynność tarczycy, ale z moją skórą wszystko jest okej :) tylko te cholerne wrastajace włoski na nogach. co do zaskórnikow, to może kosmetyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
kakao2006 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 18:42 Może mydło siarkowe? Albo kwasy u dermatologa? Odpowiedz Link Zgłoś
marko_moni Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:08 Ja widzę dobry rezultat po stosowaniu maski z zielonej glinki... co 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:14 jak mialam jeszcze takie problemy pomagalo czyszczenie u kosmetyczki co jakis czas ( raz na kwartal) + masaz dosc szorstka myjka z peelingiem do ciala.Po 30-tce skora mi sie podsuszyla i wypryski z placow ramion i dekoltu zniknely na zawsze ( moze to kogos pocieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ismeria Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 19:58 polecam benzacken ale najlepiej na noc bo odbarwia i co drugi dzien bo silnie dziala, mnie pomaga, fakt ze to dlugie leczenie ale widac efekty Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 20:01 myj skore dekoltu i plecow codziennie wieczorem mydlem siarkowym. po osuszeniu stosuj krem dermaknel (ok. 8zl w aptece) przez kilka dni, a kiedy zauwazysz poprawe (powinna nastapic szybko) smaruj na zmiane- jeden wieczor dermaknelem, drugi krem nawilzajacy Nivea Soft. Po paru tygodniach skora bedzie gladka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
independent27 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 20:55 Dziękuję bardzo za porady;) Wiedziałam, że mogę na Was liczyć;) nie wiem tylko co z tymi bliznami;/ale myślę sobie, że tym się zajmę później. Najpierw pozbędę się tych wyprysków. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pestka86 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 21:13 Witam:) Sama niedawno założyłam wątek związany z wypryskami, które pojawiły mi się nagle na plecach. Już jest duuużo lepiej, a wiecie co zrobiłam? Codziennie myłam plecy żelem antybakteryjnym, którego używam do twarzy a później smarowałam je kremem Nivea Soft a większe pryszcze maścią Davercin. W chwili obecnej te większe pryszcze się zmniejszyły, więc smaruję już całe plecy kremem i muszę przyznać że jest o niebo lepiej. Plecy mam wygładzone a wypryski się wyraźnie zmniejszyły. Wczoraj zrobiłam jeszcze maseczkę z płatków owsianych na plecy i dekolt, która ma świetne właściwości oczyszczające (płatki załałam wrzątkiem, odstawiłam na 20 min po czym wcierałam tą papkę na plecy i dekolt- prawie jak peeling:D ) przy okazji zatkłam wanne:D ale gorąco polecam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewaju1 Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 28.02.07, 22:09 polecam szarą maść, tylko recepte musi wypisac dermatolg bo jest to maść robiona,super wysusza... Odpowiedz Link Zgłoś
felekona Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 01.03.07, 12:47 1.mydło siarkowe lub protex fresh antybakteryjne 2.zrezygnowac z gąbek, myjek bo tylko roznoszą bakterie 3.plecy smarować płynem afrodyta adonis koszt cos około 4 zł 4.na pryszcze maść benzacne 5. na blizny maść cepan] 6. co jakis czas nawilżyć skóre balsamem cała kuracja kosztuje cos około 30 zł. stosowałam sie do niej codziennie bez zadnej taryfy ulgowej i pozbyłam się prycholi w 5 miesięcy i na weselichu koleżanki szalałam w zajebistej kiecce z mega wykrojonymi plecami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Afrodyta Adonis. 04.05.07, 13:50 Czy przemywając twarz, dekolt i plecy tym płynem można się opalać? Nie będzie on powodował powstawania plam? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: jak pozbyć się zaskórników na plecach i dekol 05.05.07, 09:55 A jeśli nie gąbki to co ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś