20.02.07, 10:40
Jakich podkładów używacie i jakie polecacie? Mam cerę mieszaną, w dodatku
wrażliwą. Długo byłam wierna Vichy Area Tein, chociaż był troche za tłusty i
musiałam stosować puder matujący. Ostatnio znalazłam w gazecie próbkę
Normatein i po pierwszym użyciu bylam zachwycona. Może go sobie sprezentuje.
Jest drogi, ale wydaje mi się, że na podkład warto wydać więcej kasy. Czekam
na Wasze opinie :)
Obserwuj wątek
    • extreme_honey Re: podkład 20.02.07, 10:44
      Na podkład naprawdę warto wydać większe pieniądze pod warunkiem, że widzisz
      efekty i jesteś z nich zadowolona.
      Podkład to drugi krem - może zarówno pomóc jak i zaszkodzić.
      Polecam Double Wear EL, dla mnie to podkład idealny.
      Również mam cerę mieszaną.
    • marghot Re: podkład 20.02.07, 11:00
      Poległam na poszukiwaniu tego idealnego. najbardziej denerwowało mnie, że gdy
      nie uzyję podkładu mam wrażenie, iż cera jest brzydsza niż wcześniej.
      Skusiłam sięna krem Actitud firmy De Noyle's - krem rozświetlający. Skóra jest
      rozpromieniona el się nie błyszczy. Koloryt cery faktycznie się wyrównuje, krme
      nie zapycha i dobrze pielęgnuje cerę. oczywiście sprawdzi się u osób, któr nie
      szukjaą, nie wymagają dużego efektu kryjącego.
    • kalinazkalinowa Re: podkład 21.02.07, 20:26
      a mój ulubiony podkład (mam cerę mieszaną) to Transcluide L'oreal polecam warto

-------------------
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759
    • zettrzy Re: podkład 21.02.07, 20:49
      nie uzywam zadnych
      zreszta napisalam o tym w watku "nie uzywacie"
      jedyne co nakladam na twarz to bloker w lecie lub krem zabezpieczajacy przez
      mrozem w zimie
      • suonce89 Re: podkład 21.02.07, 21:22
        to musisz mieć niezłą cerę, skoro nie masz czego maskować :)
        zazdroszczę.
        • angelsik Re: podkład 24.02.07, 23:46
          uzywałam tysiaca roznych podkladów(od tanich typu soraya, paloma, do
          srediodrogich typu Vichy, loreal, rimel itp.... Jedyny i zachycajacy mnie
          podklad to Revlin color stay w słoiczku bez pompki.Pieknie wygładza cere,
          maskuje wszelkie pryszcze, trwaly jak na swoją cenę, ma 100 % krycia jak
          zapewnia producent. Jedyna wada jest to ze trzeba go dosc szybko nakladac
          poniewaz po 1 min utrwala sie nabuzi i "zastyga".Jak dla mnie matuje
          rewelacyjnie, jako jedyny podklad nie wymaga stosowania dodatkoo pudru w
          kamieniu.A druga rewelacyjna nowoscia jako odkryłam ---nie uwierzycie jest
          podłkad mojej babci. nazywa sie on" Sasi' i kosztuje u nas 6 zł. mieszalam go
          ostatnio z revlonem i przyznam ze efekt piorunujący!!!!! Twarz gładka jak z z
          okładki :)))
          • angelsik Re: podkład 24.02.07, 23:48
            przesłowienie milam REVLON ,a nie revlin :) a dodam ze koszyuje u nas 60 zł, a
            na allegro ostatnio kupila za 34.tylko uwazajcie na podrobki na allegro, w azie
            czego jak ma sprawdzonego goscia to dam wam link :)
            • monami_1979 Re: podkład 25.02.07, 09:56
              poproszę o link ;)
          • suonce89 Re: podkład 25.02.07, 10:23
            Sasi? Nie słyszałam. Co do Revlonu to również poproszę linka. Szukałam też na
            allegro Normateinu, ale jakoś boje się zamawiać. Chyba wole kupić w aptece.
          • mama_basienki Re: podkład 25.02.07, 17:41
            hmmm, skoro ten sasi tak dobrze wspolgra z relonem, to powiedz mi jak jest z
            kolorami? Czy najjasniejszy jest transparentny?blada twarza ;) i mysle u
            kupieniu tego podkladu (sasi) jako korektora do ewentualnych niespodzianek.
    • suonce89 Re: podkład 25.02.07, 10:26
      www.allegro.pl/item166046103_revlon_colorstay_wszystkie_kolory_najtaniej.html

Czy chodziło ci o ten podkład?
      Tyle osób już zamowiło. Allegrowicz mieszka niedaleko mnie, wiec nawet mogłabym
      odebrać osobiście :)
      • angelsik Re: podkład 25.02.07, 13:55
        ja polece swojego, sprawdzonego,
        allegro.pl/item159029473_revlon_colorstay_wszystkie_kolory_10_natural_tan.html

rta aukcjA JEST JUZ ZAKONCZONA, ALE SZUKAJCIE GOSCIA O NICKU "PAINTBALL-RYBNIK"
        • angelsik Re: podkład 25.02.07, 13:59
          SUONCE 89, nie sprawdzilam linku , ktory ty polecasz, a to ten sam
          allegrowicz :)
          a co do podkładu "sasi" to kupilam go w bardzo badziewnym sklepiku u mnie w
          miescie z tzw.tandetnymi kosmetykami, niefirmowymi.Odkąd go wypróbowalam zawsze
          mam w swojej kosmetyczce, moje kolezanki rowniez:) ma granatowe płaskie
          opakowanie przypominajace pudryw kamieniu, jest on jednak w kremie i ma
          własciwosci silno kryjące.Gdy wyskoczy mi pryszcz zawsze go staosuje chocby
          miejscowo, maskuje o niebo lepiej niz korektor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka