Dodaj do ulubionych

Tłuste włosy

31.03.07, 11:07
Zawsze miałam problemy z przetłuszczającymi się włosami. Myję je od lat co 2
dni, ale od jakiegoś m-ca już po 1 dniu są na tyle tłuste, że powinnam je
umyć. Z powodu częstotliwości NIENAWIDZĘ czynności mycia włosów, a już
robienie tego codziennie ... brrrr...

Szukam szamponu, który naprawdę pomoże w tym problemie.
Co poradzicie?
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Tłuste włosy 31.03.07, 11:15
      neptunka napisała:
      > Co poradzicie?

wyszukiwarkę :)

• schoolgirl Re: Tłuste włosy 31.03.07, 13:33
      podnoszę wątek-mam ten sam problem i mam dość tracenia czasu na mycie włosów:(
    • farelkaa Re: Tłuste włosy 31.03.07, 13:45
      Ja się już przyzwyczaiłam do tego, ze muszę myć włosy codziennie, nie ma rady.
      Miałam natomiast taki okres, ze włosy juz godzine po umyciu wyglądały tak jakbym
      nie myła ich przez tydzien, poszłam do dermatologa i przepisał mi taki
      śmierdzący płyn robiony w aptece (miało to głownie zapobiec wypadaniu włosów
      które w tym czasie wypadaly garściami), juz po jednym zastosowaniu tego
      śmierdziucha widać było efekty.
      • dam_ci_cukierka Re: Tłuste włosy 31.03.07, 19:40
        spróbujcie zwykłego szamponu z pokrzywy do włosów przetłuszczających się. ja
        tylko raz miałam taki problem, zaraz po tym jak przeprowadziłam się na studia do
        warszawy i winę zwaliłam na złą wodę. miałam dość tłustych wlosów i poszłam do
        dermatologa. kobieta powiedziała mi że od chlorowaniej wody efekt powienien być
        wręcz przeciwny, popytała o reguralność miesiączek itp. dała szampon stieprox,
        ale wg mnie nic szczególnego i jakieś proszki do łykania.
        potem szczęśliwie wszystko się unormowało ;)
    • magdalenkaaa4 Re: Tłuste włosy 02.04.07, 12:27
      Ja próbowałam loreal sebo control ale strasznie głowa swędzi i włosy dalej mi
      sie przetłuszczają. Teraz mam Vichy do włosów przetłuszczających się i włoski
      są lepsze na drugi dzień. Może lepiej idz do dermatologa? może coś poradzi
      jeżeli masz poważny problem. Ja na drugi dzień po myciu związuje włosy w kucyk;)
      • cadenza Re: Tłuste włosy 02.04.07, 12:59
        polecam szapony Ducray Argeal albo Sabal

• nikitka78 Re: Tłuste włosy 02.04.07, 13:01
      Ja myję włosy codziennie, używam szamponu Joanny z serii rzepa, kupiłam też
      ampułki do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do łupieżu. Raz na
      jakiś czas myję włosy mydłem siarkowym (potem jeszcze raz szamponem). Wczesniej
      używałam różnych szamponów- bez efektu. Nie byłam przekonana do Joanny (bo
      tania i moja fryzjerka krytykuje produkty tej firmy) ale tylko to mi pomogło.
    • wimx Re: Tłuste włosy 02.04.07, 13:38
      Ja myje wlosy codziennie i jest to dla mnie duza przyjemnosc. Lubie, gdy moje
      wlosy sa pachnace...
      • saharah87 Re: Tłuste włosy 02.04.07, 17:21
        Szampony Seboravit i Seboradin - do kupienia w aptece, wystarczy zapytac. W
        aptekach jest tego mnostwo. Pozatym zgadzam sie z poprzedniczka ;) wloski musza
        ladnie pachniec! Zwracam na to uwage tez u facetow, nieznosze smrodu niemytych
        wlosow !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka