Dodaj do ulubionych

Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ?

IP: 194.181.155.* 13.05.03, 13:28
Dziewczyny doradźcie mi jaki kupić niedrogi (do 30 zł) krem z filtrami do
cery mieszanej przesuszonej (mam 28 lat).
Myślę o Dermice (Dermicea - emulsja ochronna anty UVA/UVB). Znacie ten krem ?
Warto go kupić czy może jakiś inny ?

Czekam na jakieś propozycje :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? IP: 194.181.155.* 13.05.03, 14:00
      juz znalazłam taki wątek w yszukiwarce
      • Gość: penelope_75 Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? IP: 213.17.175.* 13.05.03, 14:32
        Polecam Iwostin. Nawilżający o przedłużonym działaniu z filtrem 15. Nadaje się
        pod makijaż.
        • ewakam Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? 13.05.03, 15:00
          Zgadzam się co do Iwostinu z SPF15 - właśnie mi się kończy i napewno kupię
          następny, ładnie wygładza skórę, przywraca blask i łagdzi podrażnienia. Dobrze
          sprawdza się również pod podkład.
          • Gość: anlita Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? IP: *.biol.uni.wroc.pl 13.05.03, 15:13
            A czy któraś z Was używa może najnowszego kremiku z filtrami Avene, nazywa się
            bodajże Hydrance Optimale? Jakie wrażenia? Mam mieszaną skórę i zależy mi na
            dobrym nawilżeniu. Zastanawiałam się też nad Iwostinem z filtrami i nie wiem,
            który z tych dwóch kremów lepiej nawilża, nie obciążając przy tym skóry. Z góry
            dziękuję za odpowiedzi.
            Pozdrawiam, a.
            • ula_s Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? 14.05.03, 11:47
              Ja mam ten kremik Hydrance Avene i mi sie b.podoba.
              Nawilza tak jak obiecuje producent. Jest lekki, nie
              uczula i nie zatyka porow. Mam cere mieszana i do tej
              pory trudno mi bylo znalezc kremik z wysokimi filtrami
              UVA, ktory nadawalby sie pod makijaz i nie sprawialby ze
              makijaz splywa po pol godz.
              Ten kremik jest bardzo dobry. Niestety nie moge go
              porownac z Iwostinem.
    • Gość: karolina wysoki filtr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 18:49
      A ja bym chciala krem z filtrem min. 30. Taki na dzien.
      • Gość: ada Re: wysoki filtr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.03, 18:55
        Jest nowy eris do cery wrażliwej SPF30, cena 15-17zł
        • Gość: justy Re: wysoki filtr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:51
          Gość portalu: ada napisał(a):

> Jest nowy eris do cery wrażliwej SPF30, cena 15-17zł

Daje słaba ochronę przed UVA
      • coralin Re: wysoki filtr 13.05.03, 19:00
        Był dwa dni temu podobny wątek i tam polecono mi krem La Roche Posay Anthelios
        W gel 40 .Jest on o tyle dobry ,że ma lekką konsystencję i co równie ważne
        kapitalnie chroni przed UVA(IPD 34, PPD 19).Jest też starsza wersja o faktorze
        30(IPD 24,PPD chyba 10). Kupiłam 40 i dziś pierwszy raz użyłam,jest to kremożel
        i nadaje sie na miasto ,a ja mam poczucie,że naprawdę chronię skórę, bo na
        przykład kremy YR te na miasto słabo chronią (tylko przed UVB). Dobre są też
        podobno Avene i nowe L'Oreal z serii słonecznej(faktor 30 i 60).
        • Gość: karolina Re: wysoki filtr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 19:38
          Ile kosztuje?
          • coralin Re: wysoki filtr 13.05.03, 19:53
            Pytasz o tego Antheliosa LRP? Kosztuje 55 zł za 100 ml.Ta wersja z filtrem 30
            była w promocyjnym zestawie z wodą termalną, moja 40 niestety nie:( Jeśli
            chciałabyś kupić krem La Roche Posay lub Avene to dokładnie czytaj opakowania,
            bo jest też Anthelios z wysokimi filtrami i o strasznie ciężkiej konsystencji
            do wybitnie suchej skóry albo tylko na plaże.Tego Antheliosa W gel można
            stosować na miasto, pod makijaż.
            • Gość: karolina Re: wysoki filtr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 20:41
              Dzieki za info. Chyba sie skusze na ten kremik. Mam nadzieje ze na mojej
              skorze sie sprawdzi.

pa!
    • Gość: ula Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 13.05.03, 20:20
      jesli solar expertise to tylko mleczka na lato, a nie kremy bo te sa geste
      tylko dla suchej cery.Swietne jest mleczko spf 60 na codzien i jakie
      ekonomiczne.
      • Gość: monias1 do CORALIN IP: 217.97.133.* 14.05.03, 08:51
        a czy moglabys powiedziec czy po nalozeniu na twarz tego kremozelu LRP z SPF 40
        twarz nie swieci sie i nie sprawia wrazenia jakby lepkiej?? ja mam cere
        mieszana i ostatnio kupilam zel do mycia twarzy w ktorym byla probka zelu SPF
        30 i niestety na twarz dla mnie na lato sie nie nadaje!!! po nalozeniu twarz
        sie swiecila i byla jakby lepka. Ciezko mi bylo nalozyc makijaz (a przewazenie
        stosuje tylko puder w kamieniu).
        • Gość: kicia2000 Re: do CORALIN IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 14.05.03, 11:13
          Ja nie coralin ale odpowiem.
          Mam tlusta cere i skusilam sie na ten Athelios W 40. Bo tak rekomendowany, ze
          zel, ze lekki itp.
          I jest to jedna wielka porazka. Zel jest ciezki, w ogole sie nie wchlania.
          Buzia sie swieci i po prostu lepi, nie ma mowy o zrobieniu makijazu. Poza tym,
          pomimo zapewnienia na opakowaniu, ze nie zatyka porow, powyskakiwaly mi
          zaskorniki.
          Naprawde nie warto. To nie jest rozwiazanie do tlustej mieszanej cery.
          Teraz uzywam go do ciala, ale 55 zeta poszlo sie j.......
          Do tlustej cery najlepszy jest spray Bioderma AKN 20 (100ml/ok 50zl). Mialam go
          w zeszlym roku i teraz kupie znowu, bo jest sprawdzony i naprawde taki jak
          obiecuje producent.
          • Gość: monias1 Re: do KICIA IP: 217.97.133.* 14.05.03, 11:37
            dzieki kicia!!
            masz racje ja tez wychodze z zalozenia ze trzeba kupowac wyprobowane kosmetyki.
            gdybym nie miala tej probki z LRP to pewno bym kupila i bylaby sytuacja
            identyczna jak u ciebie. A czy ten spray Biodermy jest tez do twarzy, czy
            twarz sie po nim nie swieci i ladnie sie wchlania?? ja zastanawiam sie jeszcze
            nad zelem AVENE 20A20B
            Dzieki za info
            Monika
        • coralin Re: do CORALIN 14.05.03, 11:33
          Na pewno nie ma po tym kremie takiego efektu jak po matującym. Zostawia
          delikatny film, ale przy kremach z wysokimi filtrami to jest dla mne
          oczywiste.To przecież krem ochronny i nigdy nie wierzyłam ,że kupując prawie
          bloker będę mieć idealnie matową cerę po nim.Szukałam czegoś co nie byłoby
          tłuste(jak kremy z wysokimi filtrami Avene , które przetestowała, odpuściłam
          sobie też LRP Hydraphase XL , bo większosć dziewczyn twierdziła,że za ciężki i
          się wałkuje).A na tym Antheliosie spokojnie mogę zrobić makijaż, a wprost
          kapitalnie leży na nim sypki puder.Wtedy MOJA skóra wcale sie nie świeci.I w
          dotyku i wyglądzie jest taka jak po leciutkich kremach.Najlepiej przetestuj bo
          skoro masz wybitnie tłustą cerę może Ci nie odpowiadać.Jest jeszcze żel Avene
          ale z faktorem 20, a ja na lato chciałam wyższe.Jak na faktor 40 krem jest
          komfortowy w stosowaniu(no, powinno sie trochę przypudrować nosek:)To moja
          opinia.
          • Gość: ula Re: do CORALIN IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 14.05.03, 16:07
            stosowalam oba anthelios w 30 i nowa 40 mam mieszana cere ,atem bardziej
            przetluszczajaca sie, mieszkam w goracym klimacie i oba sa super, uzywam tylko
            pudru w kamieniu by sie przymatowac i buzia jest milutka, czuc lekka
            warstweke, ale to nie to co po ciezkich niektorych kremach z filtrami, ja tam
            nie wybrzydzam, liczy sie skuteczna ochrona,
            • coralin Re: do Uli 14.05.03, 18:01
              Ja też jestem zadowolona, bo nie oczekiwałam,że krem z wysokimi , skutecznymi
              filtrami da mi mat absolutny.A lekkie przypudrowanie niektórych fragmentów
              twarzy(nos, czoło) wystarcza by buzia wygladała znakomicie.
              • Gość: kicia2000 Re: do MONIAS IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 14.05.03, 23:01
                Bioderma jest moim zdaniem idealna. Nie matuje, bo to w koncu ma chronic przed
                UV a nie matowic, ale nie czuje sie po niej tlustej maski. Avene nie mailam,
                ale z opini na forum wnioskuje, ze ma ciezsza konsystencje niz Bioderma.

Coralin, ja tez nie oczekuje, ze krem any-UV da mi mat absolutny, ale jak sie
                ma cere b. tlusta, ktora nawet po uzyciu oil-free gel, jest po 3 h tlusta i
                lepka, to nawet najlzejszy film stanowi problem. Niestety.
                Za to moj facet ktory ma cere sucha mowi, ze Athelios to bardzo lekki zelik :-))
                I w zwiazku z tym co ja mam powiedziec?
              • madllen Re: Dziewczyny:) 15.05.03, 12:38
                Witam serdecznie po dłuższej przerwie:)
                Zainteresowana tematem, chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia i zapytam,
                czy omawiany preparat ochronny nie zanieczyszcza porów- ja, mieszana, muszę
                bardzo uważać:)- choć sądząc z Waszych, w wiekszości pozytywnych opinii
                zakładam, iż nie.
                Coralin, jak się sprawuje na owym żelu podkład DP- próbowałaś? Mam nadzieję, że
                bezproblemowo, bom uzależniona od tegoż mazidełka:)

Pozdrawiam niezapominajkowo!
                • agni71 Re: Jeszcze do Moni 15.05.03, 13:08
                  ja mam cere lekko mieszana, troche mi sie przetluszcza na linii T, ale tez nie
                  lubie tlustosci kremow z filtrami. W tym roku zaryzykowalam (bo mam cere z
                  pekajacymi naczynkami) i kupilam krem przeciwsloneczny z serii Castalia
                  Dermopur.
                  Zalety - faktycznie skora sie po nim nie blyszczy przez wiele godzin. Podklad,
                  ktorego teraz uzywam (Adaptive), rozprowadza sie dobrze.

Wady - smierdzi jak plyn do trwalej, ale mozna sie przyzwyczaic :-))
                  jest tylko SPF 15.

aga
    • Gość: kasia Re: Jaki polecacie krem anty UVA/UVB ? IP: 194.181.155.* 15.05.03, 11:15
      Dzięki za propozycje. Kupiłam Iwostin. Wczesniej już go miałam tylko wersję bez
      filtrów i była OK. Także z tego tez na pewno będę zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka