Dodaj do ulubionych

cera mieszana

21.05.03, 06:06
chcialam sie poradzic kogos co zrobic w wypadku cery mieszanej ? sprawa jest
taka ze kiedys stosowalam krem Pond's do cery mieszanej , ale to bylo w PL
teraz niestety nie moge gdyz klimat w jakim mieszkam sprawia ze po nalozeniu
tego kremu czuje doslownie jak mi sie twarz poci, uzywam wiec Nivea Soft,
jednak po kilku godzinach moje czolo i okolice nosa sa tluste, czy mozna na
to cos poradzic ?
Obserwuj wątek
    • naila Re: cera mieszana 22.05.03, 10:36
      A dokładnie to co chcesz uzyskać? Domyslam się, że nie chcesz się świecić? Nie
      wiem w jakich warunkach klimatycznych teraz jesteś, ale może spróbuj coś do
      cer mieszanych jednego producenta z jednej linii: coś do demakijażu, tonik,
      krem na dzień/noc. Próbowałam swego czasu krem matujący na noc Dermiki - i
      byłam mile zaskoczona rezultatem: nie dość, że ładnie pachnie, to jeszcze
      reguluje wydzielanie sebum na tyle, że w dzień czułam się w miarę pewnie.
      Jeśliby połączyć ten krem na noc i coś na dzień, to mogą być dobre efekty.

Cerę mieszaną należy bardzo dobrze nawilżać - spróbuj może jakieś żele, albo
      bardzo lekkie kremy: szybki nawilżacz pod krem Inter-Fragrances, krem
      nawilżający Iwostin, AA Oceanic - perły młodości ... to na codzień, a co jakiś
      czas może maseczkę z glinką, która wyreguluje ładnie cerę.

I unikaj w kosmetykach alkoholu: wysusza, ściąga i podrażnia.
      • carrie_syd Re: cera mieszana 23.05.03, 02:04
        fajnie dziekuje, czy Dermika to polska firma? mieszkam teraz w Australii w
        Sydney i jest tutaj dosc wilogtno, ale moze cos z Loreal lub Garnier? to sa
        dosc popularne firmy europejskie tutaj ....?dziekuje za porade
        podrawiam
        • naila Re: cera mieszana 23.05.03, 20:14
          Dermika to firma polska - jeśli chcesz się o niej coś dowiedzieć podaję link:
          www.dermika.com.pl/

Myślę, że śmiało możesz spróbować coś z tych dwóch firm do cery mieszanej, ale
          żeby nie były na alkoholu. Np. chyba ostatania seria L'oreala 'Pure Zone'
          pływa w alkoholu i może Ci podrażnić i przesuszyć ale nie zmatowić...
          Dziewczyny tutaj bardzo sobie chwaliły kosmatyki Garniera z serii "Czysta
          Skóra" (chociaż te też mają alkohol), więc może Garnier?
          Albo popytaj tam u siebie o La Poche Possay do cery mieszanej (Effidrate -
          krem do cery tłustej i mieszanej - nawilża, ogranicza produkcję łoju oraz
          matuje błyszczącą skórę; ma lekką konsystencję). U nas do dostania tylko w
          aptekach.

A ja ze swojej strony zwrócilabym Twoją uwagę również na maseczki z glinek.
          Pozdrawiam
          • carrie_syd Re: cera mieszana 26.05.03, 07:51
            mialam kiedys maseczke z glinka z firmy Avon ale musze przyznac ze nie tego sie
            spodziewalam wiec ja wywalilam do kosza.Czego sie spodziewalam to mila maseczka
            ktora po kilku min zasycha i potem mozna ja latwo zmyc pod ciepla woda, jednak
            w przypadku tej nie dalo sie zmyc tak latwo.Czy wsystkie sa takie? czy to po
            prostu ferel firmy Avon?
            • naila Re: cera mieszana 26.05.03, 18:35
              Nie wszystkie maseczki Avonu są dobre. Ja miałam taką 1-2-3, że nakłada się na
              3 minuty i zmywa. Zmywała się dobrze i działała też. Z maseczek z glinką
              polecane są te z firmy Argiletz .. nie wiem, czy dostaniesz je u siebie. Sama
              na to zapoluję niedługo ...
              • Gość: llb Re: cera mieszana IP: 194.152.95.* 27.05.03, 17:29
                carrie

Moze przejdz sie na konsultacje do Clinique albo Clarins. Naprawde moga ci cos
                poradzic. Clarins i Clinique jest troche tansze niz Estee Lauder, Lancome i
                inne, a obie maja cala serie do cer mieszanych. Ja kiedys mialam takie same
                problemy jak ty, ale po konsultacji z Clinique wiedzialam czego uzywac.
                Wiadomo ze im chodzi o sprzedanie wlasnych produktow, ale jak raz od nich cos
                kupisz i dostaniesz porady, to na przyszlosc bedziesz wiedziec czego uzywac,
                czego nie. Takze warto. Jednej rzeczy czego nie lubie w Clinique to ich
                toniki - za mocne, Clarins za to jest oparty o naturalne skladniki, i
                delikatniejszy.
                • carrie_syd Re: cera mieszana 28.05.03, 05:19
                  bardzo dziekuje za porady , jak tylko uzbieram troszke $$$ to sie wybiore !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka