Dodaj do ulubionych

Superfit Clinique czy DW Estee Lauder?

14.05.07, 17:59
Mój znajomy leci do Stanów i chciałabym skorzystać z okazji i poprosić go o
kupno jakiegoś dobrego podkładu - tam są o wiele tańsze.Do tej pory używam
niezmiennie od kilku lat Colorstay Revlona (Sand Beige lub buff), chciałabym
coś podobnego. Myślałam właśnie o DW Estee Lauder, miałam próbkę fresco i o
Clinique Superfit, tylko że tego ostatniego nie znam, a nie mam czasu i
możliwości jechać do galerii i go wypróbować. Który polecacie? Jeżeli chodzi
o Clinique, to który odcień jest zbliżony do buff Revlona? Dzięki za
wszystkie porady :-))
Obserwuj wątek
    • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 14.05.07, 18:08
      Jesli bylas zadowolona z Revlona, to mysle ze do niego jest bardziej podobny
      Estee Lauder DW. Chociaz Clinique jest wedlug mnie lzejszy, i mniej wysuszajacy
      (mnie przynajmniej i Revlon i DW wysuszaly)DW ma rowniez bardzo dobre opinie,
      ale niestety kazdemu sluzy co innego. Ja niestety ani z EL ani z Clinique nie
      moge dobrac koloru dla siebie. Wszystkie jasne wydaja mi sie za bezowe albo za
      pomaranczowe, zaden nie ma zoltego pigmentu.
      Ale z tych dwoch to wzielabym chyba Clinique, daje bardziej naturalny efekt.
      • ewosko Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 14.05.07, 18:22
        No właśnie mi zależy na czymś lżejszym, na lato. Mam wrażenie, że Revlon też mi
        trochę wysuszył skórę...
        • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 14.05.07, 18:28
          Nie chce tutaj Tobie mieszac w szykach ;) Ale z Clinique fajny jest jeszcze
          Perfectly Real Makeup. Ladnie stapia sie z cera, lekko wyrownuje koloryt i nie
          podkresla porow. Nie wiem tylko o jaki efekt Tobie chodzi (czy podklad ma mocno
          kryc, matowac, itp.) i jaka masz cere, wiec trudno tak cokolwiek polecic :)
          • ewosko Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 14.05.07, 21:58
            Cerę mam mieszaną i nie znosze jak mi się świeci strefa T, dlatego szukam
            czegoś matującego no i trwalego. Kryć raczej nie ma co, nie mam zadnych
            niespodzianek...
            • nutencja1 a który lepiej kryje 15.05.07, 09:11
              superfit czy Perfectly Real Makeup?
              thx
              • k-aja Re: a który lepiej kryje 15.05.07, 12:03
                wydaje mi sie, ze superfit. Tylko nie pamietam dobrze, bo dawno zrezygnowalam z
                mocno kryjacych podkladow. Wole do tego celu uzyc korektora, bo efekt jest
                bardziej naturalny.
            • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:02
              Jesli masz mieszana to super matujace tez nie sie nie spisza, bo one zazwyczaj
              maja jakies podejrzane wysuszajace skladniki i efekt jest wprost przeciwny do
              zamierzonego, bo skore zaczyna produkowac wiecej sebum.
              PR Clinique nie jest typowo matujacy, ale mi sie po nim buzia nie swiecila tak
              szybko, jak po Clarifying Makeup Clinique (ten jest wlasnie matujacy).

Perfectly Real nie kryje tez jakos super mocno, wyrownuje tylko koloryt skory i
              ma takie malutkie drobinki miki, wiec ladnie ja rozswietla i wygladza.
      • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 09:33
        Photogenic Lancoma jest żółty, każdy odcień
        • misia_mama_ptysia Clinique 15.05.07, 09:52
          Ja właśnie po czytaniu postów testuję perfecty real make up Clinique i jest
          naprawdę świetny. Chodzę po Sephorach i sprawdzam kolory , jak na razie dla
          mojej skóry polecono mi kolor 8N - 2 razy, raz kolor nr 2 i raz kolor nr 28.
          Nakładam podkład na krem i może to błąd , bo musze później przypudrować buzię.
          Ale nie wysusza skóry, dobrze sie rozprowadza i na lato myślę,że jest bardzo
          dobry
          misia :))
          PS A do znajomego w Stanach zawsze możesz wysłąć sms-a z nr koloru i firmą
        • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 11:56
          niedzwiedzica_sousie napisała:

> Photogenic Lancoma jest żółty, każdy odcień

Kiedys mialam Photogenic, tylko ze wycofali wersje do cery mieszanej i zostala
          ta do suchej, ktora na moim blyszczacym sie licu za mocno daje po oczach.
          Najladniejsze zlotawe odcienie ma Chanel, ale jakosc juz nie ta (wogole jakosc
          kolorowki Chanel, poza kilkoma wyjatkami jest moim zdaniem nie teges)
          • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:15
            kochana, zgadzam sie z tobą w 100%, jakość kolorówki chanel jest fatalna,
            lakiery do paznokci odpryskują w błyskawicznym tempie, a eyeliner ściągnął mi
            na maksa powiekę, był wodnisty i po zaschnięciu czułam fatalną skorupę. za to
            kolory mają przepiękne, pomadek, lakierów, wszystkiego. a pomadki jeszcze mają
            nieprzyjemny smak i zapach bleh
            • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:23
              To ciesze sie, ze w koncu ktos sie ze mna zgadza :-). do tej pory, jak mowila,
              ze Chanel je fuj, to patrzono na mnie jak na czubka. Jak moge tak mowic, to
              przeciez CHANEL! ;-)
              Szczerze, to uwazam, ze Chanel ma najgorsza kolorowke wysokopolkowa. Kolory
              rzeczywiscie maja ladne, ale gdyby jeszcze za tym szla jakosc.
              Oczywiscie sa osoby, ktorym pewnie ta "jakosc" (w sensie marka) odpowiada, ale
              Chanel nie dla mnie ;-)
    • jarka63 Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 10:44
      Superfit jest na pewno lżejszy niż DW, ale bardziej wysusza i mocno podkreśla
      rozszerzone pory, u mnie przynajmniej.Z kolei DW moim zdaniem na lato
      nieszczególnie się nadaje.
      • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:13
        a czego używasz na lato?
        • jarka63 Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:23
          No właśnie mam z tym problem, zwykle używałam Colour Adapt Max Factora, teraz
          może zostanę przy ColorStay Revlona, choć tak naprawde to jeszcze nie wiem, jak
          się zachowuje w upalne dni.
          • mikka8 Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 12:52
            jarka63 napisała:

> No właśnie mam z tym problem, zwykle używałam Colour Adapt Max Factora, teraz
            > może zostanę przy ColorStay Revlona, choć tak naprawde to jeszcze nie wiem, jak
            >
            > się zachowuje w upalne dni.

To moze w upalne dni zwyczajnie zrezygnowac z tapety ? ...I po klopocie ;)

pozdr.
            • jarka63 Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 13:02
              Nie w mem wieku ;-)
              • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 13:02
                never!! :)
            • arieska Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 13:36
              mikka8 napisała:
              > To moze w upalne dni zwyczajnie zrezygnowac z tapety ? ...I po klopocie ;)
              >
              >
              > pozdr.
              >
              Najlepiej zawsze odpuszczac sobie solidna tapete, ale wiele osob chyba pacykuje
              sie z przyzwyczajenia, nawet jak nie musi i tylko wmawia sobie, ze musi. To jest
              nie do wyplenienia-nawet w upaly, brr.
    • arieska Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 15.05.07, 13:40
      Na tym forum DW ma silna reprezentacje fanek, ale ja sie z nim nie
      zaprzyjaznilam. Moze dlatego,ze nie maluje sie na co dzien i nie mam wprawy w
      nakladaniu, ale wychodzilo toto ciezko i tapetowato. Natomiast Superfit jest
      lzejszy, a i krycie ma przyzwoite. Nie takie, jak DW, ale z pewnoscia roznice
      zobaczysz. Tym bardziej teraz, gdy zbliza sie lato polecalabym Clinique.
      • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 12:58
        Na tym forum DW ma silna reprezentacje fanek, ale ja sie z nim nie
        > zaprzyjaznilam. Moze dlatego,ze nie maluje sie na co dzien i nie mam wprawy w
        > nakladaniu, ale wychodzilo toto ciezko i tapetowato

a może dlatego że miałaś wersję ze strawberrynet i była jakby eh tego ...
        inna? :)))
        • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 13:10
          niedzwiedzica_sousie napisała:

> a może dlatego że miałaś wersję ze strawberrynet i była jakby eh tego ...
          > inna? :)))

Bo ja taka "nietutejsza", dlaczego wersja z truskawy jest....inna?
          Bo wlasnie sie przymierzam do zakupow tam i sie zastanawiam, czy inne kosmetyki
          tez sa...inne ;-) ?
          • niedzwiedzica_sousie Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 13:25
            e, ja nie wiem, czy są inne, to była taka moja złośliwostka z przymrużeniem
            oka, bo miałam spięcie z arieską w wątku o strawberrynet. ja się tam po prostu
            boję kupować, wolę zapłacić więcej i mieć pewność.
            • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 13:28
              Dzieki za odp. :) /Wlasnie czytam tamten watek ;)
    • smutna06 Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 11:13
      Ja uzywam Superfit Clinique i jestem bardzo
      zadowolona.
      • ewosko Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 12:31
        Bardzo wam dziewczyny dziękuję za opinie. Chyba jednak zdecyduję się na
        superfit.. Smutna,napisz, jakiego odcienia używasz?Słyszałam,że Clinique ma
        dziwne odcienie, ja chyba zdecyduję sie na neutral, ale boję się, że może być
        za ciemny...a który jest najjaśniejszy?Pozdrawiam
        • arieska Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 13:36
          ewosko napisała:

> Bardzo wam dziewczyny dziękuję za opinie. Chyba jednak zdecyduję się na
          > superfit.. Smutna,napisz, jakiego odcienia używasz?Słyszałam,że Clinique ma
          > dziwne odcienie, ja chyba zdecyduję sie na neutral, ale boję się, że może być
          > za ciemny...a który jest najjaśniejszy?Pozdrawiam

Ale jakie dziwne odcienie? Jest ich mnostwo, zwlaszcza w Stanach, u nas wszystko
          okrojone. Wiele kolorow podkladow Superfit jest bardzo naturalnych. Neutral nie
          jest ciemny, o ile nie jestes totalnym bledziuchem, vanilla tez powinien byc OK.
          Po prostu powiedz kupujacemu, zeby lapal cos jasnego - zawsze lepiej przegiac w
          ta strone niz odwrotnie.
          • k-aja Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 16.05.07, 13:43
            Dokladnie, w PL piec kolorow na krzyz i wszystkie ciemne (czasem nie rozumiem
            dystrybutorow, ktory mysla, ze wszystkie Ploki maja ciemna pomaranczowa
            karnacje). Ewosko, wejdz na strone hamerykanska Clinique albo strone jakiego
            sklepu internetowego, gdzie maja Clinique i popatrz na kolory (oc\ywiscie nie
            oddaja one idealnie rzeczywistego koloru, ale zawsze to jakies porownanie).
            • ewosko Re: Superfit Clinique czy DW Estee Lauder? 17.05.07, 16:42
              Strona amerykańska nie wchodzi, ale weszłam na str. Sephory w Stanach i wydaje
              mi się,że neutral będzie ok. Do tego puder sypki Clinique, ten z pędzelkiem (w
              zasadzie to nie wiem, po co taki pędzel ;-))nr 03- i będzie na pewno cudnie!!
              Aha, poprosiłam koleżankę, żeby mi przywiozła próbkę z Sephory czy innego
              Douglasa, bo osobiście jestem unieruchomiona z 4,5 miesięcznym fąflem, który
              właśnie ma zapalenie oskrzeli.. Jeszcze raz stokrotne dzięki za wasze
              nieocenione rady. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka