Gość: Gosia IP: *.pl 02.12.01, 18:40 Jakie jest działanie tego kremu i ile on kosztuje? Słyszałam, że nadaje się od do skóry z rozszerzonymi porami i wągrami. Boję się jednak, że wysuszy mi skórę (jest mieszana i ma tendencję do łuszczenia się). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziab7 Re: Effaclar K- La Roche Possay 03.12.01, 09:04 Effaclar K jest kremem zawierającym kwasy owocowe i jego zadaniem jest złuszczanie naskórka, zwężanie porów i oczyszczanie ich niejako "od wewnątrz". Krem ma wspaniałą lekka konsystencje i subtelny zapach. Mozna go stosowac pod makijaż. I na pewno nie wysuszy Ci skóry. Ja sama mam cerę mieszaną i trochę odwodnioną, ale krem mi świetnie służy. Jeżeli jednak chcesz ja nawilżyć to polecam Szybki Nawilżacz pod Krem Inter Fragrance. Kosztuje tylko 10 zł, świetnie się wchłania i wspaniale mawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annanna Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.12.01, 09:25 Gosiu, nie obawiaj się effaclara - jest delikatny, a jednak robi swoją robotę , tzn. systematycznie oczyscza i wygładza skórę. Jest idealny dla mieszanej (nawet wrażliwej i skólnnej do przesuszania) skóry. Aktualnie to mój kosmetyk nr 1 ! Ja płaciłam za niego 44 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.w.club-internet.fr 25.12.01, 23:12 Absolutnie sie zgadzam. Effaclar jest swietny. Uzywam go od miesiaca (mam cere mieszana) i faktycznie widze poprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 27.12.01, 14:58 Zachecona tyloma pozytywnymi opiniami o tym kremie, udalam sie do apteki by dowiedziedziec sie o nim czegos wiecej.Jednak pani w aptece stwierdzila, ze ten krem absolutnie nie nadaje sie do mojej cery(mam stosunkowo sucha cere),wiec zrezygnowalam z zakupu. Czy slusznie? Odpowiedz Link Zgłoś
agma Re: Effaclar K- La Roche Possay 27.12.01, 21:20 Moge miec chyba tylko jedna rade - popros o probke w aptece. jest dosc spora, wydajna i naprawde mozna przetestowac dzialanie kosmetyku. Ja tez mam cere mieszana, i musze powiedziec, wlasnie po uzyciu probki, ze krem jest super, szczegolnie na najbardziej problemowe partie nosa i brody. Pozdrawiam, Agma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni_cit Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.01, 19:47 Czytalam tutaj tylko dobre opinie o tym kremie, wiec postanowilam go kupic :) Dosc tani (19 DM), mam nadzieje ze uczyni nie piekniejsza ;))) Zobaczymy jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.devs.futuro.pl 08.01.02, 18:05 A czy nadaje się on też dla cery z problemami naczynkowymi? Mam cerę mieszaną, no i w dodatku te naczynka...I czy normalizuje on trochę cerę-zmniejsza przetłuszczanie się cery? Dzięki za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.chello.pl 08.01.02, 22:30 Użwałam ten krem dwa razy. Mam cerę mieszną więc tylko zaaplikowałam go na partie przetłuszczjące się (tj. broda i nos). Niestety, po drugim razie na brodzie zrobił mi sie liszaj. Sądze, że krem jast dla mnie za mocny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimoza Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 07:34 Witam! Stosuje Effaclar K już chyba ok. 3 tygodni. Mam również cerę mieszaną z tendencjami do przesuszania, łuszczenie i szczypania. Ale u mnie nawet na tych suchych partiach pojawiały się różne "kwiatki". Krem stosuję na całą twarz, czasem robię przerwę i jednego dnia używam innego kremu, np. nawilżającego. Skóra wyraźnie się poprawiła, ale szczególnie w tych tłustych miejscach, najbardziej na czole. Być może na suchej skórze nie daje takich szybkich i widocznych efektów, ale też nie zauważyłam żeby jej stan się pogorszył. Ściąga się po myciu i piecze nie bardziej niż przed używanien tego kremu. A po nałożeniu kremu jest super. Na mojej twarzy Effaclar działa też matująco i podkład jakoś lepiej się potem trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
melodja Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 09:54 U mnie ten krem świetnie zdaje egzamin.Miałam problemy z różnymi"ozdobami" na buzi od kiedy go używam i jescze łykam olej z wiesiołka(ktos mi to poradził)mam skóre jak marzenie.Na noc używam Effaclarc K natomiast na dzien pod makijaż Effidrate lekko matuje skóre i nawilża.Dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 10:41 A czy ktos stosowal ten krem do suchej cery? Ja czesto miewam opryszczki w bardzo roznych miejscach(wlasnie wygaja sie ostatnia na moim nosie)co niestety pozostawia bardzo nieestetyczne slady na mojej twarzy. Czy mozna tym kremem usunac takie przebarwienia, czy lepiej uzyc jakis kwasow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: 206.215.223.* 09.01.02, 16:19 Apia, Effaclar to własnie krem z kwasami BHA, pomaga na ślady potrądzikowe oraz na wypryski, oprócz tego że działa lekko złuszczająco to w dodatku ma działanei antybakteryjne, kwasy te nadają się zarówno do cery miesznaje, tłustej jak i suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
renataaa Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 15:40 mam pytanie czy ten krem pomaga pozbyc sie wypryskow? Odpowiedz Link Zgłoś
melodja Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 16:38 renataaa napisał(a): > mam pytanie > czy ten krem pomaga pozbyc sie wypryskow? Tak pomaga i w tym, a ja jescze oprócz kremu proponuje Ci kup sobie olej z nasion wiesiołka.Ja miałam takie problemy.A teraz dzieki Effaclar K+ Olejowi z wiesiołka mam spokuj i ładną cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 10.01.02, 23:44 Byłam przekonana,że muszę się pogodzic z pojawiającymi się przed okresem wypryskami.Od kiedy stosuję Effaklar K zapomniałam o tym.Ten krem dla mojej skóry jest doskonały!Ktos polecał tabletki z wiesiołka,a ja Dromin . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 18.01.02, 19:13 W styczniowym Twoim Stylu ukazal sie artykul pt."Upiekszanie przez odmladzanie". W artykule tym mowa jest o kosmetykach zluszczajacych, miedzy innymi o Effeclar K. Wg. autorki krem ten jest wylacznie przeznaczony do cery tlustej z roszerzonymi porami. Sama juz nie wiem, czy ten krem mozna wiec stosowac do cery suchej czy tez nie? Moze wypowie sie jakas forumowiczka,ktora ma taka cere jak ja (stosunkowo sucha)i ktora stosowala ten krem. Jakich efektow mozna sie spodziewac w trakcie jego uzywania? A moze lepiej zafundowac sobie Idealist Estee Lauder lub Total Turnaround Clinique, ktore podobno sa do cery suchej? Odpowiedz Link Zgłoś
fragola Re: Effaclar K- La Roche Possay 18.01.02, 20:13 Apia ,Idealist jest wspaniały,ale ja raczej używam go na dzień.Czyni skórę niewiarygodnie gładką,łagodzi podrażnienia,nadaje się pod podkład.Effaclar K stosuję na noc w celu odświeżenia karnacji.Ten krem zawiera LHA- lipohydroxykwas czyli kwas salicylowy połączony z łańcuchem lipidowym więc powinien być dobry i dla Twojej skóry.Poza tym kremem możesz,na nawet powinnaś po wchłonięciu zastosować preparat odpowiedni dla(w Twoim przypadku suchej) skóry.Sądzę,że delikatne kremy z kwasami to rewelacja . W okolicach 30-tki polecam wszystkim,które chcą zachować młodzieńczą świeżość buzi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
an.ia Re: Effaclar K- La Roche Possay 08.02.02, 12:53 Dla Marty temat effaclara idzie w górę:) Odpowiedz Link Zgłoś