Dodaj do ulubionych

Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok.

08.06.07, 09:55
Jak co roku we wszystkich "mądrych" gazetach i stronach internetowych
pojawiają się artykuły o depilacji. Niczego nie wnoszą, o niczym nie
informują, zwykłe poodkurzane gazetowe śmieci jak co rok.
Ale najbardziej denerwuje mnie jak te "dziennikarzyny" piszą o depilatorach
lub woskach, że trwale, że słabiej odrastają, że skóra długo jest gładka.
Bzdura, depiluję nogi chyba już 8 lat, troszkę bezmyślnie, bo z
przyzwyczajenia, ale w zeszłym roku mnie olśniło. Po jaką cholerę przez tyle
lat cierpię, skoro efekt jest taki sam jak po golarce. To samo z plastrami i
woskiem ze sklepu, nikt nie pokusi się o info, że trzeba sobie zapuścić
włosy, by można było je w ten sposób usunąć.
Zastanawiam się jeszcze nad Kalo, ale opinie są tak skrajne, a cena raczej
odstrasza. Depilacja laserowa też nie wchodzi w grę, bo podobno to taka sama,
tylko że kosztowniejsza bzdura, którą i tak trzeba powtarzać.

Tą wojnę, przynajmniej narazie przegrywamy, więc po co cierpieć ?
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 10:38

Ja juz dawno zaprzestałam woskowania łydek właśnie ze względu na to,że trzeba te
      włoski do woskowania zapuszczać. Nie zawsze zbiegnie sie to z brzydka pogodą
      wiec nie zamierzam chodzić w upał w spodniach(ja nawet nie mam letnich spodni,
      latem chodzę w spódnicach i sukienkach). Sądzę jednak ze te dziewczyny, które
      lubia spodnie mogą sobie cierpliwie zapuszczać. Zatem do łydek i pach używam
      golarki i wcale ten codzienny zabieg nie męczy mnie. Bikini woskuję sama.

> Zastanawiam się jeszcze nad Kalo, ale opinie są tak skrajne, a cena raczej
      > odstrasza.

Piszesz o tym preparacie w sprayu hamującym odrastanie włosów? Miałam z 5 lat
      temu. Kicha, nie warto! Miałam tez emulsje Matisa, która miała działać podobnie
      i też do kitu.
    • aqua-27 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 10:39
      Wypowiem się co do depilacji laserowej.
      Jestem po depilacji pach oraz bikini.
      Fakt, że zabiegi trzeba kilka razy powtarzać i że są kosztowne.
      Ale muszę też przyznać, że dzięki temu mam absolutny spokój z problemem
      niechcianego owłosienia :-)
      • krucha9 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 20:39
        O tak, ja także:) depilacja laserowa to jedno z moich najlepszych kosmetycznych
        posunięć:)
        • inna-bajka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 21:11
          Czy można mieć pewność,że laser jest na zawsze skuteczny, czy na długie lata ?
          Bo jeśli trzeba go powtarzać co rok lub co dwa lata, a sesja to kilkaset
          złotych, to chyba się nie skuszę.
          Mogę wydać każde pieniądze, ale muszę mieć pewność, więc co możecie mi napisać
          na ten temat, czyli definitywnego końca ?
          • a_nika Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 21:15
            i co z jasnowlosymi? wtedy chyba laser nie dziala
        • sabriel Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 21:57
          A napiszcie coś więcej o depilacji laserowej.
          Ja się tak zastanawiam właśnie nad bikini.Tylko właśnie nie wiem czy warto bo w
          sumie kupę kasy to kosztuje.Co ile trzeba to powtarzać?
          • krucha9 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 13:43
            Robiłam bikini i pachy, zajęło mi to prawie rok czasu - 4 wizyty, bo pomiędzy
            nimi konieczne są przerwy. Każdy kolejny termin wyznaczała lekarka. Koszt niski
            nie jest, ale mnie bardzo odpowiadają efekty, dlatego nie szkoda mi wydanej
            kasy. Z pewnością za jakiś czas jakieś pojedyncze włoski się pojawią, wtedy
            powtórzę zabieg, jestem na to przygotowana.
    • sigrid.storrada Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 21:14
      próbowałam maszynek droższych i tańszych, różnych kremów depilujących. Rok temu
      kupiłam sobie depilator i myślę, że to najlepsze rozwiązanie. To co mówią, w
      reklamach, że skóra jest gładka długie tygodnie, to ściema oczywiście, raczej do
      2 tygodni. Ale to już coś. Tylko trzeba mocno nawilżać skórę.
    • paulinaa Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 21:41
      w kazdej gazecie i przy okazji na tym forum jest to samo-depilacja, cellulit,
      odchudzanie, opalanie.... tylko po co to ja nie wiem...
    • mroofka2 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 22:12
      dziewczyny! zmiany hormonalne
      u kobiet wystepują w różnym
      wieku i w różnym stopniu,
      więc niech nie wciskają wam kitów
      że laser załatwia sprawę..
      zobaczycie, że problem znów
      powróci prędzej czy później...

ja używam wosku i maszynki
      na zmianę bo szczególnie latem
      nie mam szans zapuścić włosków
      pod wosk..niestety...
      • venus22 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 22:39
        ""Po jaką cholerę przez tyle
        lat cierpię, skoro efekt jest taki sam jak po golarce""

nie zgadzam sie z toba. nie taki sam.

sama tez wiele lat wyrywalam woskiem i wiem ze tak wydepilowane nogi sa
        gladsze, a wlos wcale nie musi byc dlugi do wyrywania.
        mozna wyrywac co tydzien a jesli ma sie np. depilator Brauna to nawet
        codziennie co wieksze wloski. jak ktos ma wprawe to zlapie i bardzo krotkie.

efektywnosc wyrywania krotkich wlosow zalezy tez od rodzaju wosku.
        to co jest w sklepach dostepne w ogolnej sprzedazy moze nie byc az tak
        jakosciowo dobre jak woski profesjonalne. w mojej opinii woski miekkie (ze
        szmatkami) sa lepsze niz te twarde zastygajace.

wyrywac tez trzeba umiec- wosk powinien byc polozony cienko, nie moze byc za
        gesty i zerwany pod katem ok 45 stopni.

wlos wyrwany potrzebuje duzo czasu zeby pojawic sie na powierzchni
        a wlos zgolony jest do razu na powierzchni,
        i czesto juz z wieczora ma sie drapiacy odrost czego nie ma po depilacji.

Venus
    • yagiennka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 08.06.07, 22:44
      Ja się tym w ogóle nie przejmuję i od wielu lat grzecznie golę włosy co 2-3 dni
      maszynką 1razową i żelem, potem stosuję krem po depilacji opóźniający odrastanie
      włosów, który nic nie opóźnia. Nie ma lepszego sposobu i tyle. To jedyny
      bezbolesny i nie podrazniający.
      • karmelek4 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 12:20
        yagiennka napisała:

> Ja się tym w ogóle nie przejmuję i od wielu lat grzecznie golę włosy co 2-3
        dni
        > maszynką 1razową i żelem, potem stosuję krem po depilacji opóźniający
        odrastani
        > e
        > włosów, który nic nie opóźnia. Nie ma lepszego sposobu i tyle. To jedyny

> bezbolesny i nie podrazniający.

To prawie tak jak ja...
        Prawie, bo ja nie używam kremu rzekomo opóżniającego odrastanie:)
        Pozdrawiam:)
    • ekziste Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 12:59
      Dziewczyny a może się zapuścimy?
      Nową modę stworzymy:)

Taki żart bo ja też jak każda z was praktykowałam
      już wile i zostałam przy maszynce
    • ofelia1982 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 13:23
      z calym szacunkiem - efekt NIE jest taki sam.
      ja po maszynce mam juz po 1 dniu kłujki, a po depilatorze przez tydzien mam
      spokoj. maszynki uzywam tylko do poprawienia depilatora (bo nie zlapie nigdy
      wszytskiego)
      • coralin Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 13:45
        ofelia1982 napisała:

> z calym szacunkiem - efekt NIE jest taki sam.
        > ja po maszynce mam juz po 1 dniu kłujki, a po depilatorze przez tydzien mam
        > spokoj.

Co za coś. Po depilatorze masz tydzień spokój i kolejny zapuszczasz.
        • rapsodiagitana Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 14:02
          > Co za coś. Po depilatorze masz tydzień spokój i kolejny zapuszczasz.

Nieprawda. Główną zaletą depilatora jest to, że włoski nie odrastają wszystkie
          naraz... Przy regularnym goleniu maszynką mam już po jednym dniu tarkę na nogach
          :> A po depilatorze - po 1-2 tygodniach pojawiają się pojedyncze włoski
          (pojedyncze, a nie wszystkie naraz), można przejechać znowu depilatorem i
          problem z głowy.

Ale rozumiem, że w przypadku słabszego owłosienia na nogach ta różnica może nie
          być tak zauważalna. Ja niestety mam solidne, ciemne owłosienie :( Pociecha tylko
          taka, że włosy na głowie też bujne ;)
          • hajaga Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 22:08
            Ja używam od wielu lat depilatora i też klnę w żywe kamienie, bo mi włosy
            wrastają (po wosku też wrastają chociaż kosmetyczka twierdziła, że absolutnie
            niemożliwe) i w moim przypadku to prawda, że włosy rosną nierówno i co jakiś
            tydzień półtora jest już ich trochę, ale latem, kiedy nie chcę
            albo "dodepilowywać" nóg co tydzień, albo chodzić z kilkoma odrośniętymi, po
            prostu golarką traktuję tych kilka i po jakiś trzech tygodniach mam znowu
            wszystkie równe do wydepilowania. WIem, że wtedy efekt jest nieco mniejszy niż
            przy samym depilowaniu (chodzi mi o grubość włosa i na ile łatwo go wyrwać),
            ale za to nie muszę czekać tygodnia i takimi czarnymi kropkami i często
            grudkami na nogach (bo są te włosy jednak dużo słabsze i często nie mogą się
            przebić przez skórę),aż się wszystkie przebiją - pomagam im (i sobie) golarką.
            Pozdrawiam,
            • roxy361 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.06.07, 23:30
              polecam IPL albo Epilar- metody bardzo skuteczne pod warunkiem wykonywania raz
              np. na pół roku zabiegu przypominającego,
              • inna-bajka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 10.06.07, 14:02
                ???????????????????????
                Coś więcej ?
              • albasi EPILARsprzedam 20.06.07, 21:16
                Mam dostęp do epilaru, osoby zainteresowane proszę pisać na albasi@gazeta.pl
            • inna-bajka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 10.06.07, 14:05
              Hajaga, masz rację. Pytanie brzmi co każda z nas wybiera, czy wrastające włoski
              i ochydne krostki czy golenie, dość dyscyplinujące.
              Reklamy są śliczne, a realia ......... szkoda słów.
            • croyance Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 11:44
              Ja mam z woskiem bardzo zle doswiadczenia.
              Po pierwsze, popekaly mi naczynka krwionosne.
              Po drugie, wloski odrastaly bardzo szybko i moglam sie cieszyc gladkimi moze z
              3 dni po woskowaniu. Potem zapuszczanie.
              Po trzecie, wloski wrastaly mi tragicznie i za ktoryms razem dostalam okropnego
              zapalenia; doslownie wrzody na calych nogach, niegojace sie - kilka
              antybiotykow, bez skutku, w koncu okazalo sie, ze to gronkowiec.
              Porzucilam wosk i od 9 lat lat uzywam golarki; owszem, wloski odrastaja szybko,
              ale nie mam juz nerwow do wosku, a mam porcelanowa, cholernie delikatna skore i
              wszystkie depilatory elektryczne po prostu mnie zabijaja :-/
    • saskiaplus1 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 10.06.07, 21:57
      Po latach doświadczeń głosuję za golarką. Włosy nie odrastają mi zbyt szybko,
      więc cały zabieg zajmuje mi najwyżej 30 sekund (wprawa, wprawa!) co trzeci
      dzień. Żadnych podrażnień, koszty minimalne, trud niegodzien uwagi. A nogi
      zawsze ładne (mąż nie uważa półmilimetrowych włosków za obleśny zarost, a inni
      faceci nie macają mnie po łydkach).
      • siedlczanka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 11.06.07, 23:24
        To może ja dorzucę swoje dwa grosze, jako rudowłosa - z próby depilacji laserem partii bikini. efekt - ZERO. Po bodajże 3 zabiegach, kiedy nie było żadnych efektów, stwierdziłam, że daję sobie spokój. Niestety w tym przypadku jest to opcja dla ciemnowłosych.
        Ogólnie też próbowałam wszystkiego. Bo najbardziej interesują mnie partie biniki, z nimi mam najwięcej problemów. Jak depilowałam elektrycznym depilatorem - wrastające włoski. Jak woskiem w domu - wrastające włoski. Jak golę zwykłą maszynką - podrażnienia od majtek i małe ropne krostki, kiedy włoski odrastają. Jedyne co praktycznie nie podrażnia to kremy, które zostawia się na parę minut, ale minus to czekanie na dłużesze włoski i zapach tego kremu.
        Więc i w tym roku jestem na razie podłamana perspektywą niepewnego konfortu na plaży...eh.
        • croyance Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 11:46
          Ja mam dokladnie to samo, i tez jestem ruda. Jak zaczynam depilowac bikini, od
          razu krostki i zapalenia, zawracanie d. z tym goleniem :-((((
          A pomimo tego, ze mam skore biala jak sciana, wloski sa dosc ciemne :-(
    • karolcia890 a ja sie wybieram na wosk ale nie wiem czy isc :) 20.06.07, 23:44
      zawsze po maszynce mam problemy najpierw jest wszytko ok a po jakis 2-3 dniach
      oprocz tego ze juz troche odroslo to krostki bable itp, myslalam ze jak sie
      wybiore do kosmetyczki to nie bede miec problemow ale piszecie ze wloski
      wrastaja to nie wiem czy warto... :/
    • koala1212 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 03:16
      > Ale najbardziej denerwuje mnie jak te "dziennikarzyny" piszą o depilatorach
      > lub woskach, że trwale, że słabiej odrastają, że skóra długo jest gładka.
      > Bzdura, depiluję nogi chyba już 8 lat, troszkę bezmyślnie, bo z
      > przyzwyczajenia, ale w zeszłym roku mnie olśniło. Po jaką cholerę przez tyle
      > lat cierpię, skoro efekt jest taki sam jak po golarce.

Ja tez uzywam depilatora, ale dopiero od 2 lat i mam zdecydowanie mniej wlosow.
      Az trudno w to uwierzyc, ale moge spokojnie depilowac nogi raz na dwa miesiace
      a i tak po tcyh 2 miesiacach wlosow mam malo.
      Po golarcejest przeciez zuplenie inny efekt, bo trzeba codziennie lub co drugi
      dzien.
      Ale ma 100%racji, ze te artykuly nic nie wnosza. Tylko ze 97% artykulow nic nie
      wnosi, wiec to nie dotyczy tylko depilacji.
      • sathori Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 09:18
        no ale właśnie mnie bardzo zastanawia, dlaczego na jasnowłose nie działa laser?
        Przecież podobno jasne włosy są słabsze, więc powinny być łatwiejsze do usunięcia...
        No a druga sprawa... to... no hm... włosy w okolicach bikini mam w sumie i tak
        dużo ciemniejsze mimo że jestem naturalną, złotą blondynką
        • kropkaw Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 11:19
          Ja wrocilam spowrotem do golarki :/ nie jestem mega szczesliwa, ale juz chyba
          wole to niz ten okropny bol z depilatora. Mam ciemne, sztywne wlosy (efekt
          maszynki). Uzywalam wczesniej depilatora, ale depilacja zazwyczaj zajmowala mi
          dwa dni hehhe. jeden dzien jedna , drugi dzien druga noga :) potem byl wosk,
          ktory mnie nie usatysfkacjonowal - poza tym poszlabym z torbami jesli chicalabym
          wydepilowac wszystkie niepotrzebne wloski plastrami wosku :) , potem krem ,
          wkurzalo mnie czekanie w lekkim smrodku (styrasznie jechaly ) przez 10 min, by
          pozniej dowiedziec sie ze i tak musze sobie co nieco wyrwac penseta albo
          dogolic, bo kremy nie zbieraly wszystkiego.
          Wrocilam wiec do golarki, co tez nie do konca uwazam za sluszne,
          Zastanawiam sie nad kupnem nowego depilatora.
          Mozecie mi powiedziec , tak przy okazji, ktory jest najlepszy i posiada jakies
          dziwne dziwnosci ktore zapobiegaja bolowi FAKTYCZNIE a nie tylko wg tych
          gladkich pan z reklamy ? :)
          pozdrawiam
          kropka
        • littlefrog Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 21.06.07, 14:08
          z tym laserem było jakoś tak że ciemne włosy pochłaniają światło, a im
          jaśniejsze tym bardziej je odbijają, więc laser staje sie mniej skuteczny.
    • stara_dominikowa x lat temu.. 21.06.07, 12:44
      .. po namowie koleżanki zapuszczałam haszcze przez 2 tygodnie (zgroza i
      konspiracja w 30-stopniowym upale) i poszłam do miłej pani kosmetyczki na
      rwanie. przy pierwszym szarpnięciu ujrzałam drogę mleczną i jeszcze 4 inne
      galaktyki, ale wytrwałam. radość trwała z pięć dni, zaczęły wyłazić pierwsze
      niedobitki. siedziałam i wymyśliłam, że spróbuję depilatora i będę się dorzynać
      co parę dni. po paru miesiącach, siedząc na podłodze z nogą za uchem, ze
      słuchawkami na uszach aby zagłuszyć trwożący warkot narzędzia tortur, ze łzami
      bólu w oczach - powiedziałam dość. nikogo nie zamordowałam, nie okradłam,
      podatki płacę - nie będę się katować. skoczyłam po żilet-venus i do dziś
      błogosławię tę chwilę nawrócenia:)
      miesiączkować, rodzić, karmić i jeszcze depilować?? no way:)
      • abija Re: x lat temu.. 21.06.07, 14:44
        Piękny koment na koniec:D
      • aagnes Re: x lat temu.. 21.06.07, 14:59
        Nie przypuszczalam, ze w taki parszywy dzien zasmieje sie w glos :-)))
        bardzo trafny post, sama prawda. Tylko klasyczna, poczciwa żyletka. reszta to
        bzdury 'dziennikarek' pisane na zamowienie firmy x czy y.
      • sasza2004 Re: x lat temu.. 21.06.07, 15:11
        Super! Podpisuję się obiema rękami i nogami, golonymi rzecz jasna :-)))
      • croyance Re: x lat temu.. 21.06.07, 17:09
        Dobrze powiedziane :-)
        • agni31 To ja jakaś dziwna jestem 21.06.07, 17:58
          ...bo wyrywania depilatorem włosów na nogach czy w okolicach bikini prawie nie
          odczuwam - ot, lekko szczypie. A nie mam żadnego superhiper wypasionego
          narzędzia z 10 nakładkami masującymi, chłodzącymi, aromaterapeutycznymi czy co
          tam jeszcze, tylko najzwyklejszego, 8 letniego Philipsa. Golenie maszynką i
          szybkie odrastanie kłującej szczecinki byłoby o wiele mniej komfortowe.
          • hermenegilda_k Re: To ja jakaś dziwna jestem 21.06.07, 21:45
            przez 18 lat używałam depilatora (zaczynałam od prototypów z trzęsącą gumką, weteranki znają ten
            boski model :), z braku czasu używałam żyletek, w chwilach rozpaczy woskowałam w domu (efekty słabe)
            w końcu zdecydowałam się na laser - bikini i łydki; drugi rok mam spokój!!! mogę znienacka wyskoczyć
            na basen, ubrać spódnicę bez golarki itp itd - czyli jestem nareszcie wolnym człowiekiem!
            z wrodzonej uczciwości dodam, że jestem brunetką z dość jasną skórą, robiłam tu i tu po 4 zabiegi,
            pewnie po lecie zrobię jeszcze powtórkę, ale to już 1/2 ceny
            • venus22 Re: To ja jakaś dziwna jestem 21.06.07, 22:22
              """przez 18 lat używałam depilatora (zaczynałam od prototypów z trzęsącą gumką,
              weteranki znają ten
              boski model"""

a jakze- Epilady :)

Venus
              • feenstra Re: To ja jakaś dziwna jestem 22.06.07, 09:01
                Ja też głosuję na laser. Drogo, trzeba pilnować terminów, trochę boli, trzeba
                chronić skórę przed słońcem, ale mam spokój z goleniem / depilowaniem. Jestem
                przygotowana na zabieg "przypominający" (dużo tańszy) co ok dwa lata (włosy
                rosną przez całe życie a laser usuwa tylko te istniejące) ale póki co nie ma
                takiej potrzeby. A skóra wygląda jakby nigdy nic tam nie rosło.. Mam bardzo
                jasną cerę i bardzo ciemne włosy, wiem że to ma znaczenie - laser nie jest dla
                wszystkich ale jest dla mnie.
                • schaetzchen Re: To ja jakaś dziwna jestem 22.06.07, 09:24
                  Ano właśnie - czy taki zabieg laserem boli? Bo miałam zamykane naczynko laserowo - i ból był jak cholera. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego na bikini albo całych nogach... To pewnie inny laser, ale jednak...
                  • feenstra Re: To ja jakaś dziwna jestem 22.06.07, 12:27
                    No trochę boli niestety, zwłaszcza w okolicy kości, najgorszy jest pierwszy
                    zabieg kiedy włosy są jeszcze mocne. Ale nie jest to ból nie do zniesienia,
                    według mnie mechaniczny depilator jest dużo bardziej bolesny
                    • justynnka Re: wosk forever;) 22.06.07, 12:42
                      ja jestem fanką wosku robionego kompleksowo: nogi, ręce, bikini. wosk naprawdę
                      osłabia włosy- przy regularnym woskowaniu przedramion moje jasne dośc
                      cienkie ,,futerko" prawie zniknęło.pozatym- naprawdę 4 tygodnie spokoju i
                      gładkiej skóry. pachy golę- nie jestem masochistką;)
                      • trawiasta A co z kremami do depilacji? 22.06.07, 20:23
                        Jak w tytule postu - żadna z Was nie używa? :-) Ja od kilku lat korzystam z
                        Tanity i bardzo ją sobie chwalę; bez bólu i podrażnień, nogi i ręce są gładkie
                        dość długo (depiluję się mniej więcej co 2 tygodnie) a i cenowo nie wychodzi
                        źle... Woskuję tylko bikini (raz na miesiąc), a pachy golę golarką (codziennie).
                        BTW, czy któraś ma jakąś radę na to, żeby skóra pod pachami nie była ciut
                        ciemniejsza od reszty? Jakoś nigdy te moje nieszczęsne pachy nie wyglądają jak
                        z reklamy, nawet świeżo po goleniu, a bynajmniej nie oszczędzam na ostrzach ;-P
                        golę z włosem i pod włos.
                        (Wosku na nogi używać nie mogę (naczynka), a jak woskowałam ręce, miałam
                        zapalenie mieszków włosowych. Golarką zawsze się ciachnęłam, poza tym musiałam
                        b. często golić, co mnie drażniło, bo nie lubię tego. A laser, z tego co wiem,
                        na blondynki działa raczej słabo).
                        • ktosiunia87 Re: A co z kremami do depilacji? 22.06.07, 21:18
                          całkowicie zgadzam się z autorką postu:)prawie zawsze przy takich artykułach
                          jest małymi literkami dopisane "artykuł sponsorowany" - żenada... ja kiedyś
                          używałam kremów, były ohydne! nie nawidziłam ich i w końcu przerzuciłam się na
                          zwykłą maszynkę jednoczęściówkę - jednorazówkę (wiekszość używanych przeze mnie
                          to były i są wielorazówki):) jest tanio, szybko, bezboleśnie, a że musze golić
                          często? ja nawet lubię takie "zabiegi" ;) pozdrawiam serdecznie
                        • pompompom Re: A co z kremami do depilacji? 27.06.07, 18:12
                          Trawiasta, ciemny kolor pod pachami zlikwidujesz (niestety) ale wyruwając
                          włoski woskiem. Mam to samo i po goleniu zostają małe czarne punkciki, po wosku
                          nie.
                        • lila191 Re: A co z kremami do depilacji? 14.07.07, 19:51
                          ja też używam kremów, najpierw depilowałam nim tylko bikini potem ręce w
                          zeszłym roku za jego pomocą zaczęłam pozbywać się owłosienia na nogach i pod
                          pachami. Używałam różnych kremów, metodą prób i błędów polubiłam się z veetem.
                          Ostatnio wypróbowałam krem pod prysznic tej marki i co prawda czekałam trzy min
                          a nie jedną- jak jest na reklamie, ale po kąpieli byłam gładziusieńka...
      • ofelia1982 Re: x lat temu.. 14.07.07, 15:43
        matko, ale sie usmialam czytajac Twoj post..zwlaszcza fragment z droga
        mleczna..trzymajcie mnie:)))
    • zettrzy Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 22.06.07, 21:37
      otoz to - zwlaszcza ze kazdy ma inny rodzaj owlosienia, i co dziala dla jednego
      bedzie nieskuteczne dla drugiego
      ja uzywam wylacznie kremow, trwa jakies dwa tygodnie zanim jakis wlosek zechce
      sie pokazac ponownie, nigdy nie mialam zadnych krostek ani uczulen ani sladow
      po depilacji, wiec po co mam sie torturowac jakimis woskami czy laserami? jesli
      nie chce mi sie spedzac 10 minut na depilacje kremem, mam awaryjny pakiet
      jednorazowych brzytew, wystarczy przejechac po nodze i wloski usuniete

ale mojego owlosienia praktycznie i tak nie widac, nawet jesli jestem
      obrosnieta, bo jest bardzo jasne i cienkie
    • szypkasia Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 26.06.07, 19:41
      Mam pytanko do dziewczyn które miały zabieg laserowy. Podobno jest kilka
      rodzajów lasera. Jaki Wy miałyście? Czy nogi musza być całkiem nieopalone czy
      lekko moga być. Często wyjeżdzam do tak zwanych "ciepłych krajów" więc mogę mieć
      problem z bladą cerą.Gdzie robiłyście zabiegi i ile kosztowały? Dzięki
      • charade Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 27.06.07, 08:46
        Ja tam depiluję łydki od wielu lat depilatorem i jestem bardzo zadowolona -
        zero szczeciny, skóra przyzwyczajona, więc już nie boli podczas samego procesu
        depilacji, nie muszę tego robić codziennie, a co tydzień. Gorzej mam z bikini -
        golić maszynką to nie bardzo, bo szczecina i wrasta, depilatorem wrasta,
        plastry z woskiem też wrasta. Stosuję kombinację plastrów i depilatora na tę
        trudną strefę, nie mam wyboru.
      • aga_36 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 27.06.07, 08:54
        Poczytaj tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091
      • krucha9 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 28.06.07, 09:23
        Nie pamiętam jakim laserem miałam robione, możesz sprawdzić wyszukując gabinet
        Medestetica w Gliwicach, powiem tylko że był skuteczny, bo włoski nie odrastają,
        no jeden czy dwa, na całą przestrzeń pachy - podobnie bikini. Miałam 4 zabiegi.
        Mnie mówiła lekarka, że skóra musi być całkiem blada, bo inaczej zabieg będzie
        nieskuteczny. Koszt ustala się podczas pierwszej wizyty z panią doktor, w
        Gliwicach są zniżki przy trzecim i każdym kolejnym zabiegu. Jesli dobrze
        pamiętam, to pierwszy zabieg na pachy 200zł, co do łydek nie wiem, słyszałam że
        koło 400, najlepiej zadzwoń i spytaj.
        • a_nika Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 28.06.07, 13:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=7700574&v=2&s=0
    • trocineczka Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 28.06.07, 13:48
      Od kilku lat uzywam depilatora i jestem bardzo zadowolona. Ok. 1-2 tygodni mam
      calkowity spokoj, potem pojawiaja sie pojedyncze wloski- chwila i po sprawie na
      kolejny tydzien lub 2. Jestem brunetka o bardzo jasnej karnacji, wiec wloski u
      mnie niestety bardzo bylo widac. A przy regularnym uzywaniu depilatora naprawde
      sa coraz slabsze i jasniejsze :) Ja tam jestem zadowolona. A czekanie na
      "odrost" to bzdura- dobry depilator lapie takze te krotkie wloski. Czy musze
      dodawac, ze latem maszynka za "starych, dobrych czasow" byla w moim przypadku w
      ruchu codziennie? To byl dopiero koszmar :/
      • denevue Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.08.07, 17:12
        zazdroszczę tym, u których kremy sprawdzają sie. u mnie niestety
        następnego dnia jest już szczecinka wyczuwalna a po dwóch - trzech
        dniach wstyd pokazać się w spódnicy.
        z depilatora zrezygnowałam, bo mi strasznie wrastały włoski, to samo
        po wosku
        niestety - golarka - już wieczorem szczecina :( a do tego na maksa
        mocne sie zrobiły i gęste. duuuużo czasu musiałam depilowac się zeby
        je potem osłabic choc troche i nie chce do tego wracać :(
        dlatego zastanawiam sie nad laserem. szukam namiarów na dobry zakłąd
        w centrum Warszawy lub na Woli czy Bemowie
    • franca33 Re: Depilacyjne bzdury !!!!!!!!!! Jak co rok. 09.08.07, 21:07
      Po depilatorze wrastaja mi wloski,Po wosku jest najlepiej,wystarcza nawet na ok
      2 tygodnie,no ale zyletka jest najwygodniejsza:nie boli i nie trzeba zapuszczac
      wlosow co najczesciej w lecie bywa bardzo klopotliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka