limonka110 13.06.07, 13:46 Czy ktoras z was stosowala były efekty??? Czy do konca jej przestrzegałyscie ?:) ja od dzis zaczełam..... oj ciezko mi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarodziejka87 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 13:48 Ja stosowalam w zeszle wakacje i schudlam 10kg. Wejdz na forum diety SB. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 13:49 OOO :) a do konca przestrzegałąs ?? ja wlasnie jem obiad sałtke z ogorka i pomidora, i piers z kurczaka z twarozkiem..... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 13:50 jasne ze do konca. Bardzo duzo czasu spedzalam wlasnie na forum SB i to mi pomagalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 13:50 aaaaa.... i czy do tego cwiczylyscie ???? mi nabardziej chodzi o brzuch , boczki.... nogi... te dolne partie od pasa w dół:) Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 15:40 forum DIETA SOUTH BEACH!!!!!!!!!!!!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960 Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 21:36 no dobra, na tej diecie schudniecie, i co dalej? bo jak przestaniecie to znowu ujtyjecie. macie jeszcze jakis plan zeby nie utyc? z naprawde tylko ciekawosci pytam. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 21:37 troche nielogiczne to ostatnie zdanie:] Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 21:41 jesli ktos wroci do niezdrowego odzywiania, nieregularnego jedzenia etc., to oczywiscie przytyje. ale ta dieta ma na celu racjonalna, stopniowa zmiane tychze nawykow :) - jesli sie tak zrobi wlasnie, nie utyje (mam na mysli osobe bez problemow zdrowotnych, ktore moglyby powodowac przyrost/ wahania wagi). Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 22:19 no wlasnie dlatego pytam. kazda dieta to pewnien sposob zywienia, a jeszcze do tego zwykle motywacja do zwiekszenia ilosci ruchu. czyli pewien styl zycia, ktory powinno sie przestrzegac juz zawsze aby wygladac tak jak "na diecie". a co w momencie jak dieta sie zalozmy znudzi, albo zmeczy? jak juz stracimy te kilogramy? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 22:25 tego nie wiem, bo nie porzucilam nowych nawykow :). mysle, ze jak przy kazdej diecie: wracasz do tlustego, niezdrowego, nieregularnego jedzenia i kilogamy wracaja, nie ma cudow. ja jem juz zupelnie normalnie, wlasciwie, po prostu nie folguje sobie za czesto, nie podjadam, jem regularnie, ale tez sie nie katuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: dieta South Beach........... 13.06.07, 21:39 stosowalam i stosuje (tzn. III faze - zmiana nawykow zywieniowych). chcialam schudnac 10 kg, schudlam 12. nie mam efektu jo-jo, waga utrzymuje sie od 9 miesiecy :). Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.szczecin na wizażu jest wątek wspierających się w dietowani 13.06.07, 22:43 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41266 Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: na wizażu jest wątek wspierających się w diet 13.06.07, 23:15 dzieki wszystkim za odpowiedz na moje pytanie :) Ja dzis jakos przezylam pierwszy dzien na diecie ;p ale powiem ze na kolecje zjadłam kawałes chlebka wasy...a nie powinnam, ale naprawde brak mi pomysłow co mam jesc na sniadanie i kolacje :(((( A po dzisiejszym obiadku piersi z kurczaka bylo mi cały dzien niedobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
loli5 Re: na wizażu jest wątek wspierających się w diet 14.06.07, 00:49 ja na tej diecie bylam przez 5 dni i widzialam efekty!boczki zmalaly i brzuch rewelacja,niestety zrobilam pare grzeszkow i ja przerwalam,po paru dniach normalnego jedzenia tluszcz zaczal wracac,wiec znowu zrobilam sobie 4 dni dietki,i znowu schudlam,no i teraz jakos tak sie wszystko utrzymuje na dobrym poziomie,ale moze dlatego bo nabralam nowych nawykow zywieniowych tzn.nie jem chleba bialego,ziemniakow(chbyba od 2 m-cy nie jadlam)ryz i makaron minimalnie.Polecam ,w zyciu jeszcze nie bylam taka szczupla:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.szczecin przepisy na wszystkie fazy diety 14.06.07, 10:55 mnie bardzo pomógł ten wątek: f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987 znalazlam tez: www.dietasouthbeach.net/ www.southbeach-diet-plan.com/ dietaplazpoludnia.ilonka.org/ southbeach.c10.pl/ weightloss.about.com/cs/diets/a/aa060403a.htm Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 11:41 :))) Powiedzcie mi czy jak zjem dziennie 1,2 kromki chleba wasy to bedzie tragedia??? No poprstu nie moge sobie poradzic z tymi sniadaniami :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
loli5 Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 11:59 Chyba nie mozna takiego chleba,mozliwe ze ma make,sprobuje sobie robic salatki z jajkiem,szynka itd.Nigdzie nie czytalam zeby w jadlospisie bylo poeczywo wasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 13:12 nie mozna jesc wcale pieczywa chrupkiego, tak, jak i normalnego. popelniajac w tej diecie teoretycznie niewielkie grzeszki nie schudniesz, brutalna prawda :). Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.szczecin weglowodany 14.06.07, 13:23 jesli nie przezyjecie bez chleba - mozecie jesc kromkę - ale rano... to juz nie bedzie south beach :) ale kto by sie tym przejmowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 14:51 Najlepsze jest to, że jak już się odzwyczaisz od węgli i cukrów, to potem wcale nie odczuwa się chęci na spałaszowanie czegoś niezdrowego :) Jako dawny cukrojad i pogromca czekolady gwarantuję - wystarczy dać sobie miesiąc bez węgli, za to za jako podstawę diety ustawić warzywa(sałata - fantastyczne warzywo, a ile ma odmian!), białko i odrobina zdrowych tłuszczy - po tym czasie łakocie obojętnieją. Owoce wskakują w dawne miejsce słodyczy w diecie. Nawet jogurt owocowy jest za słodki. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 16:31 ach;p nienawidze tych diet. nie wiem co jesc;p jak mysle o tej piersi z kurczaka to .... zaraz chyba bym zwymiotowała;p Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 16:32 aaa, wlasnie zaczelam teraz brac therm line II ciekawe czy beda jakies efekty ;p Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: dieta South Beach........... 14.06.07, 22:48 Ja stosowałam i stosuję nadal, jestem już III fazowa. Polecam, jest bardzo skuteczna i przy tym smaczna. Pomogła mi się odcukrzyć i przerwać magiczny krąg uzależnienia od węgli, których pochłanianiam na kopy, oddaliła też ode mnie widmo cukrzycy, które było bardzo blisko. Schudłam i nie tyję, bo na stałe zmieniłam sposób odzywiania. Nie można na pierwszej fazie jeść żadnego pieczywa, przecież o to chodzi żeby własnie nie dostarczać organizmowi węgli, żeby się odzwyczaił... Zjadłam słodycze i bułeczki w koszmarnych ilościach, teraz mogą dla mnie nie istnieć. Nie ciągnie mnie do pieczywa ani makaronu, węgle zjadam w owsiance co rano, w warzywach i trochę w owocach. Na śniadanie można zjeść naprawdę masę pysznych rzeczy, począwszy od chudych twarożków - na słodko lub słono, z warzywami, omlety, fritaty, aż do sałatek na milion sposobów. Może jestem oryginalna, ale zimą uwielbiałam rano przed pracą zjeść miskę gorącej zupy warzywnej z kurczakiem. Najfajniejsze jest w tej diecie, że jest taka skuteczna i że naprawdę pomaga na stałe zmienić sposób odżywiania. Dlatego nie ma znienawidzonego jojo :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiaplewik Re: dieta South Beach........... 15.06.07, 07:31 popieram, wchodzę w ciuchy sprzed 3 lat :D Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_do_przodu Re: dieta South Beach........... 15.06.07, 07:41 Niestety ja jestem tym typem, który stosuje tą dietę, jak chce schudnąć. Zawsze jak się gorzej ze sobą poczuję to przechodzę na I fazę. Znam tą dietę już od ponad dwóch lat. Zawsze się sprawdziła, no może tylko raz jakoś waga powili schodziła w pierwszej fazie, ale potrafię schudnąć o jeden rozmiar ciuchów w 3 tygodnie.....Jestem typem uzaleznieniowca od węgli,dlatego dieta ta mnie bardzo dużo nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś