Dodaj do ulubionych

siwe włosy-27 lat :(((

09.07.07, 16:08
Witam.Wczoraj zauwazylam u siebie siwy wlos.Dzisiaj przyjzalam sie dokladniej
i znalazlam ich kilka :( Mam 27 lat,czy to nie za wczesnie?Wszystki siwe
wlosy sa skupione w promieniu 2-3 cm.Skad one sie wziely????Czy tez tak
ktoras z Was ma?Moja mama twierdzi ze mam "juz" 27 lat i to chyba
normalne.RATUNKU ://///
Obserwuj wątek
    • malinoweciacho Re: siwe włosy-27 lat :((( 09.07.07, 16:41
      To kwestia indywidualna. Ja jestem Twoja rowiesnica i pierwszy siwy wlos
      pojawil sie u mnie w polowie studiow :-). Bylam lekko zdzwiona i tez troche sie
      sie martwilam - ale minelo kilka lat a ja nadal nie musze wlosow farbowac, bo
      ten siwy wlos odrasta sobie w towarzystwie jednego gora dwoch innych i tyle :-
      ). Takze bez paniki, moze u Ciebie bedzie podobnie :).
    • marzeka1 Re: siwe włosy-27 lat :((( 09.07.07, 16:47
      Moja mama zaczęła siwieć w wieku 23 lat, ja- mając niewiele więcej- to sprawa genetyki,mąż ma 42 lata o kilka tylko siwych włosów. Po prostu farbuję włosy na swój kiedyś naturalny kolor i tyle.
    • moniczkka21 Re: siwe włosy-27 lat :((( 09.07.07, 19:28
      Mam niestety ten sam problem, pojedyncze włosy zaczęły mi siwiec po skończeniu
      22 roku życia. Teraz mam 26 i na głowie jakbym zliczyła około 50 siwych. Jestem
      tym faktem załamana, musze sie farbować a tak bym chciała tego nie robić. Czy
      istenieja jakies tabletki na zahamowanie siwienia?
    • melita20 Re: siwe włosy-27 lat :((( 09.07.07, 20:11
      Nie panikuj, ja pierwszy siwy włos miałam w wieku 13 lat.Teraz mam 22 i raz na
      kilka miesięcy oglądam swoją czuprynę w poszukiwaniu srebrnego włosa i wyrywam
      kilka sztuk, ale jest to niewidoczne dla innych.To cecha genetyczna i nic na nią
      nie poradzimy
    • farelkaa Re: siwe włosy-27 lat :((( 09.07.07, 22:56
      Ja też ostatnio znalazłam jednego siwego włosa (mam 19 lat) ale narazie jest to
      pojedynczy egzemplarz :)
      Mam kolegę, który ma dużo siwych włosow już od dobrych kilku lat a jest w moim
      wieku, więc wszystko zależy od genów
      • corrina_f1 Re: siwe włosy-27 lat :((( 10.07.07, 10:34
        Jak na 30-latkę przystało, mam już niejeden siwy włos. Pierwsze pojawiły się
        już koło 23-24, a zjawisko nasiliło się 1,5 roku temu z powodu stresu. W takich
        przypadkach, kiedy dawka stresu jest zbyt wielka,np śmierć kogoś bliskiego,
        człowiek może osiwieć podobno w ciągu jednej nocy.

Podobno w Indonezji urodził się niedawno chłopiec z .. 3 cm siwą brodą !
        Dziś 2 razy słyszałam o tym w radio.
        • dynia3 Re: siwe włosy-27 lat :((( 10.07.07, 12:45
          ja mam 32 lata i żadnego siwego włoska, zgadzam się z poprzedniczkami ,że to
          kwestia genów moja mama (67 lat) ma pojedyńcze siwe włoski na skroniach
          tylko ,także mam nadzieje ,że też nie będę nadmiernie siwieć ale u nas w
          rodzinie kwestia włosów to wogóle pozytywny ewenement :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka