Dodaj do ulubionych

Dolce& Gabbana

IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 20:15
Jak powinno sie prawodłowo czytać tę nazwę?
A może ktos używa zapachu Light Blue tej firmy? to napiszcie czy jest
fajny, czy trwały itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Dolce& Gabbana IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 20:18
      Trwały to on raczej jest, bo czuję go z odległości 2 metrów na ulicy. Mi się
      od niego robi mdło i pachnie nim pół Warszawy.
      • Gość: gonia01 Re: Dolce& Gabbana IP: *.dyn.optonline.net 21.06.03, 20:54
        czytaj : lajt blu
        lubie ten zapach w USA rowniez jest popularny ale chyba nie az tak jak w
        Warszawie , ogolnie bardzo swiezy wiosenno letni zapach , do sportowego stroju
        jak ulal ja osobiscie polecam .
        Pozdrawiam
        • Gość: mada27 Re: Dolce& Gabbana IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 11:49
          Bardziej mi chodziło o to jak prawidłowo czytać nazwe Dolce&gabbana. Może ktos
          odpowie?
          • aremo Re: Dolce& Gabbana 22.06.03, 12:31
            Gość portalu: mada27 napisał(a):

> Bardziej mi chodziło o to jak prawidłowo czytać nazwe Dolce&gabbana.

To dwóch Włochów Dolce i Gabbana więc czyta się poprawnie [dolcze e gabbana].
            choć pewnie niektórzy czytają spójnik(&) po angielsku. Spotkałam sie też z
            wymową bez spójnika i brzmi tak jakby była to jedna nazwa, nazwisko
            [dolczegabbana]
            • Gość: mada27 Re: Dolce& Gabbana IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 10:59
              Dzięki.
    • luloo1 Re: Dolce& Gabbana 23.06.03, 13:44
      Zapach jest maksymalnie oklepany, teraz najlepiej się to sprzedaje, jak dla
      mnie nic specjalnego. Czyta się raczej "dolcze (tu mała przerwa)gabana". Juz
      lepszy jest DNKY.(Donna Karan New York).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka