Dodaj do ulubionych

Depilacja bikini !!!

23.06.03, 21:34
Chciala bym poruszyc temat depilacji bikini dlatego, ze zaczelo sie lato i
zapewne niejedna z nas chcialaby wyjsc na plaze w slicznym stroju kapielowym
i nie jedna zastanawia sie co zrobic z tymi przekletymi wloskami!!! Do tej
pory golilam sie w tych miejscach za pomooca golarki... ale staje sie to
coraz bardziej uporczywe gdyz moje wloski tam staja sie coraz twardsze i
szybciej odrastaja. Interesuje mnie cos co na dłużiej pozwolilo by mi
zapomniec o tym problemie. Czy znacie jakies skuteczne sposoby depilacji?
Prosze pomorzcie... czekam na wasze propozycje i za wszystkie z gory
dziekuje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: bronka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.visp.energis.pl 23.06.03, 22:02
      Ja tez mam ten problem, zastanawiam się, jak to robią
      te wszystkie modelki i inne babki ;))
      Dziwne, bo jakoś nigdy nie słyszałam wokół żadnych rad na ten temat,
      a nie wierzę, że dotyczy to niewielu kobiet.
      Kobiety podzielcie się radami na ten temat.

{o'o}
      • fleurette Re: Depilacja bikini !!! 23.06.03, 22:45
        ja praferuję pincetę. Boli, ale nie bardzo i starcza na długo.
    • Gość: anka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 23:04
      polecam wosk chociaz moze to byc troche bolesne..pincety tez probowalam i
      chociaz to czasochlonne to naprawde sie sprawdza..potem dokladnie zdezynfekuj
      okolice bikini by nie miec problemu z jakimis zapaleniami. pozdrawiam!
    • Gość: Brunetka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.visp.energis.pl 23.06.03, 23:36
      Ja też preferuję wosk. Boli jak diabli ale jest skuteczne na dłużej. Też
      chciałabym wiedzieć jak to robią modelki :-)
      Ja mam jeszcze jeden i to wstydliwy problem - zdarzają mi się wrastające
      włoski, które powodują bardzo szybko stany zapalne a zaraz potem ropiejące
      krostki. Trudne do wyleczenia i krępujące. Macie jakieś sposoby?
      • madhvi Re: Depilacja bikini !!! 24.06.03, 08:31
        Ja używam pincety, to fakt, że trzeba do tego cierpliwości ale jest to
        najdokładniejsza metoda. Wyrywanie pojedynczych włosków boli naprawdę mniej niż
        wszystkich naraz:-) Dodatkowo pincetą można wyrywać włos pod pożądanym kątem,
        napinając jednocześnie skórę co znaczenie redukuje ból.
        Po depilacji smaruję skórę wodą utlenioną a potem wywarem z siemienia lnianego,
        podrażnienie znika znacznie szybciej. Polecam smarowanie wodą utlenioną
        codziennie bo to znacznie osłabia nowe wyrastające włoski.
        Co do wrastających włosków to najlepsze jest szorowanie szorstką gąbką podczas
        codziennego prysznica. Zdaje to egzamin znakomicie.
        Wadą każego usuwania włosków jest to, że odrastają w różnym tempie i wyrywanie
        trzeba potwarzać co kilka dni, mimo wszystko jest to moim zdaniem znacznie
        lepsze niż golarka.
    • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 24.06.03, 08:39
      najlepszy jest wosk. boli, to fakt, ale starcza na długo, skóra jest idealnie
      gładka przez co najmniej 10 dni, a odrastające potem włosy nie sa tak sztywne
      jak po goleniu, nie draznią delikatnej skóry, duży plus, że nie odrastają
      wszystkie na raz. jedyny minus, że zdarzaja się wrastające włoski. istotne jest
      aby przy myciu masować skórę szorstka gąbka oraz uzywać peelingu, szczególnie w
      momencie gdy włosy odrastają, pomoże to im przebić sie przez skórę i nie będzie
      ona swędziała. jeśli pojawią się wrośnięte włoski, należy je wydobyć
      zdezynfekowana igłą. nie wiem co pomaga na szybsze gojenie sie ranek, bo sama
      mam ten problem - uzywam Tormentiolu (masci pięciornikowej) ale nie jest
      rewelacyjny, chocby dlatego, ze brudzi.
      pozdrawiam w niedoli ;)
      • Gość: a Re: Depilacja bikini !!! IP: *.itpp.pl 24.06.03, 08:55
        ja zrobiłam sobie laserowe usuwanie włosów z bikini i jak na razie po jednym
        zabiegu nieodrasta mi 90 % włosów , na następny zabieg umówie sie
        za tydzień - dwa bo przy depilacji laserowej bikini odstępy pomiedzy zabiegami
        trwają 7-8 tygodni.
        zapłaciłam 370 zł.
        a
        • Gość: kasia Re: Depilacja bikini !!! IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 20:01
          370zł za całkowite "wypalenie" czy tylko za pierwsza wizyte?? I na jak długo
          to wystarczy?? Czy nie okaże się, że za 2 miesiące włoski odrosną a kasa
          pójdzie wbłoto??
          I czy cena zalezy od "powierzchni" czy w gre wchodzi całe bikini czyli....
          trudno dostępne miejsca głeboko też?? czy tu tez można pofantazjowac z
          paseczkiem?
          Pozdrawiam,
          Kasia
      • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 10:33
        Zazwyczaj golilam sie tam cala bo po pierwsze jest to higieniczne a po drugie
        ladnie wyglada :) i zastanawiam sie jak to zrobic woskiem boje sie ze moglby
        dostac sie nie tam gdzie trzeba.... Zastanawiam sie tez jakiego wosku uzywacie?
        czy sa jakies specjalne do bikini?
        Dzieki i pozdrawiam.
        • Gość: magda102 Re: Depilacja bikini !!! IP: *.elartnet.pl 24.06.03, 11:20
          GOlenie wszystkich wlosow wcale nie jest higieniczne!!!! Wloski w tamtym
          miejscu sa najlepsza ochrona przed grzybica i innymi podobnymi chorobami
          • Gość: Trishna Re: Depilacja bikini !!! IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 11:30
            Gdyby tak było, kobiety które się nie depilują rzadko zapadałbyby na grzybice
            i inne infekcje, a tak przecież nie jest.
            • Gość: magda102 Re: Depilacja bikini !!! IP: *.elartnet.pl 24.06.03, 11:59
              Grzybica pojawia sie z przyczyny braku higieny(malej troskliwosci o te
              miejsca). Jezeli ogolimy wszystkie wloski natychmiastowo zwiekszamy ryzyko
              wystapienia u nas tej choroby.
              To jest po prostu ostrzezenie dla osob ktore sa podatne na rozne tego typu
              infekcje.
              • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 12:18
                No wlasnie ryzyko pojawienia sie grzybicy wiaze sie z brakiem higieny, a jesli
                nie dbamy o te miejsca to grzybica moze zatakowac zarowno owlosione jak i
                ogolone bikini. A mysle, ze w przypadku ogolonego bikini latwiej jest zadlac o
                higiene i jest to bardziej estestyczne.
              • Gość: Trishna Re: Depilacja bikini !!! IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 20:18
                Gość portalu: magda102 napisał(a):

> Grzybica pojawia sie z przyczyny braku higieny(malej troskliwosci o te
                > miejsca). Jezeli ogolimy wszystkie wloski natychmiastowo zwiekszamy ryzyko
                > wystapienia u nas tej choroby.
                > To jest po prostu ostrzezenie dla osob ktore sa podatne na rozne tego typu
                > infekcje.
                -----------------
                A skąd czerpiesz takie informacje???!!
                Musisz się trochę doedukowac, grzybica nie ma nic wspólnego z brakiem higieny,
                co więcej przesadna higiena może być czynnikiem sprzyjającym grzybicy.
          • kat_ja1 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 14:31
            Gość portalu: magda102 napisał(a):

> GOlenie wszystkich wlosow wcale nie jest higieniczne!!!! Wloski w tamtym
            > miejscu sa najlepsza ochrona przed grzybica i innymi podobnymi chorobami

Koleżanka to chyba za bardzo sugeruje się tekstem opublikowanym bodajże w TS.
            Gdyby tak naprawdę było chodziłabym zagrzybiona totalnie. "Od zawsze" goliłam
            się sporadycznie, a od 3lat, codziennie góra co dwa dni. Nigdy nie miałam
            grzybicy, przestrzegam higieny i mam jednego partnera. Przy czym biorę pigułki
            a więc teoretycznie bardziej jestem narażona na atak grzybów.
    • katarina125 Do a, Re: Depilacja bikini !!! 24.06.03, 11:44
      A gdzie robiłaś sobię tę depilację laserową - w którym gabinecie ?
      Z góry dzięki za info
      K.
      • Gość: a Do a, Re: Depilacja bikini !!! IP: *.itpp.pl 24.06.03, 12:45
        w Viva Dermie w Warszawie
        a
        • Gość: askix Do a, Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 13:04
          Czy sadzicie, ze jest to 100% ze wloski sie juz nigdy nie pojawia bo ja
          slyszalam, ze i tak po jakims czasie odrastaja. A pozatym ja szukam troszke
          tanszych metot usowania owlosienia :). Czy slyszalyscie o jakis specjalnych
          woskach do depilacji bikini?
    • Gość: penelope_75 Re: Depilacja bikini !!! IP: 213.17.175.* 24.06.03, 13:00
      Jest preparat np. firmy Guinot, który zapobiega wrastaniu i szybkiemu
      odrastaniu włosków.
      • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 13:08
        A gdzie mozna kupic ten preparat? W jakiej jest cenie? I czy on jest
        przeznaczony specjalnie do bikini?
        Dzieki :)
        • Gość: penelope Re: Depilacja bikini !!! IP: 213.17.175.* 24.06.03, 13:20
          Gość portalu: askix napisał(a):

> A gdzie mozna kupic ten preparat? W jakiej jest cenie? I czy on jest
          > przeznaczony specjalnie do bikini?
          > Dzieki :)

W sklepach/gabinetach kosm. Wiem gdzie jest salon Guinota w Gdyni ale nie wiem
          gdzie jest w Warszawie. Krem nie jest tylko o bikini. Koszt nie pamiętam jaki -
          chyba około 100 zł. Wiem, że bywają tańsze preparaty tylko nie mogę
          przypomnieć sobie nazwy.
          • Gość: xxx Re: Depilacja bikini !!! IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 24.06.03, 13:52
            a jak takie depilowanie woskiem wygląda u kosmetyczki?? czy musze się rozebrać
            cała od pasa w doł???
            • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 14:46
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> a jak takie depilowanie woskiem wygląda u kosmetyczki?? czy musze się
              rozebrać
              > cała od pasa w doł???

Z tego co ja wiem to w niektorych zakladach kosmetycznych dostajesz takie
              jednorazowe majteczki i zapewne musisz sie rozebrac od pasa w dol :). Ja
              troszke sie obawiam takiej wizyty u kosmetyczki poniewaz nie mieszkam w
              warszawie, wroclawiu ani krakowie jest to troszke mniejsza miejscowosc i boje
              sie reakcji kosmetyczki gdy powiem jej "dziendobry.. przyszlam sobie
              wydepilowac bikini..." nie wiem czy przypadkiem nie bede pierwsza osoba ktora
              sobie tego za zyczy :). Dlatego szukam jakis dobrych domowych sposobow na
              depilacje bikini... nie wiem moze wosk... tyklo nie wiem jaki.. i jak to
              zrobic.. czego uzyc po depilacji i czy wogole mozna sobie wydepilowac woskiem
              cala bikini... ?
              • Gość: kama Re: Depilacja bikini !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 16:32
                depilacja u kosmetyczki jest naprawde godna polecenia byle byscie trafily na
                fachwowa reke..ja zawsze zostaje w majteczkach ktore owija sie papierowym
                recznikiem by uniknac zabrudzenia bielizny..pewnie wszedzie jest inaczej ale na
                pewno nie jest sie zupelnie nago na dole...:)
                • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 24.06.03, 20:11
                  a ile kosztuje taka wizyta u kosmetyczki i czy bardzo boli???
                  • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 10:13

> a ile kosztuje taka wizyta u kosmetyczki i czy bardzo boli???

ja płacę 20-30 złotych. zalezy od tego ile "sierści" było aktualnie do
                    wyrwania ;)))
                    boli, ale da się przeżyć.
                    za to jaka miła jest potem skórka. warto pocierpieć te kilka sekund.
              • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 10:07

> boje
                > sie reakcji kosmetyczki gdy powiem jej "dziendobry.. przyszlam sobie
                > wydepilowac bikini..." nie wiem czy przypadkiem nie bede pierwsza osoba ktora
                > sobie tego za zyczy :).

na pewno nie bedziesz pierwsza, chyba że w Twoim mieście mieszkają same
                babcie ;))
                najlepiej sprawdź cennik zakładu kosmetycznego - jezeli woskowanie bikini na
                nim widnieje, to znaczy że kosmetyczki przewiduja taki zabieg. a z resztą,
                dziewczyny, w czym problem - przeciez to nie jest jakias kosmiczna zachcianka,
                której nikt nie praktykuje, tylko bardzo popularny sposób usuwania włosków!

> czy wogole mozna sobie wydepilowac woskiem
                > cala bikini... ?

można. gaędziłam kiedys z moja kosmetyczką - mówiła, że kobiety tak robią, choć
                rzadko.
                • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 25.06.03, 10:36
                  i na jaki czas starcza ci taka depilacja bikini? czy masz po depilacji takie
                  chrostki? a jak tak to czym je usowasz i czy sa jakies kremy opoznajace proces
                  wyrastania wloskow?
                  • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 13:07

> i na jaki czas starcza ci taka depilacja bikini?

przez co najmniej 10 dni skóra jest gładziutka. włoski odrastaja nie wszystkie
                    na raz i są miękkie, nie tak jak po goleniu. chodzę na wosk co 3 lub 4
                    tygodnie, w zalezności od potrzeb ;))

czy masz po depilacji takie
                    > chrostki?

chrostki? chyba krostki! ;))))

> a jak tak to czym je usowasz

jeśli chodzi Ci o "pęcherzyki", które powstają z wrastających włosów, to
                    niestety, nie da się ich chyba uniknąć. na pewno ich powstawanie ogranicza
                    uzywanie peelingu oraz masaż szorstką gąbka, szczególnie w momencie, gdy włoski
                    są w stadium odrostu i chcą się wybić przez skórę. jesli juz powstaną,
                    przebijam taki pecherzyk zdezynfekowana igłą, wyciągam włos i dezynfekuję
                    rankę.

i czy sa jakies kremy opoznajace proces
                    > wyrastania wloskow?

teoretycznie są, ale to tylko naciąganie na kasę, nic wiecej. żaden, który
                    wypróbowałam, NIE DZIAŁA! niestety...
            • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 10:09
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> a jak takie depilowanie woskiem wygląda u kosmetyczki?? czy musze się
              rozebrać
              > cała od pasa w doł???

cała nie musisz, zostajesz w majtkach.
    • Gość: pola Re: Depilacja bikini !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 20:23
      JA SOBIE KUPIŁĄM BIKINI Z BARDZO ZABUDOWANYMI MAJTECZKAMI I NIC NIE WIDAĆ!
      PROBLEM ZEŁBA!!!
      • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 25.06.03, 10:00
        tak tez mozna ale to juz nawet nie chodzi o to ze jak zalozymy majteczki to
        widac nasze wloski (chociaz to jest obrzydliwe) chodzi o to ze niektore kobiety
        poprostu wola miec nie owlosione bikini - lepiej sie z tym czuja i wogole jest
        to wygodniejsze.
      • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 10:08
        Gość portalu: pola napisał(a):

> JA SOBIE KUPIŁĄM BIKINI Z BARDZO ZABUDOWANYMI MAJTECZKAMI I NIC NIE WIDAĆ!
        > PROBLEM ZEŁBA!!!

to przeciez nie w tym rzecz, że nie widać.
        nóg tez nie widać, gdy zakładasz spodnie - i co - przez zime ich nie depilujesz?
        • Gość: Anna Re: Depilacja bikini !!! IP: *.uk.ihost.com 25.06.03, 10:51
          Slyszalam o gabinecie Lulu, gdzie mozna sobie zrobic depilacje brazylijska, a
          poza te resztke, ktora zostaje, mozna sobie przystrzyc w dowolny ksztalt, np
          serduszka.
          Czy ktoras z Was moze korzystala?
          • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 25.06.03, 11:01
            jak wyglada takie strzyzenie brazylijskie?
            • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 25.06.03, 13:09

> jak wyglada takie strzyzenie brazylijskie?

wydaje mi się, że gdzieś słyszałam, że to nazwa depilacji bardzo głębokiej, ale
              głowy nie daję i chętnie poczytam, co wiecie na ten temat.
              • Gość: Anna Re: Depilacja bikini !!! IP: *.uk.ihost.com 25.06.03, 13:43
                Artykul na ten temat jest w ostatnim Look'u.
                O ile pamietam, brazylijka polega na dokladnej depilacji bokow, i pozostawieniu
                cienkiego paseczka, ktory schowa sie nawet pod bardzo wycietymi majtkami.
                Jest jeszcze wersja amerykanska, ale nie pamietam, czym sie rozni od
                brazylijskiej.
                • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 25.06.03, 16:26
                  i do takiej depilacji tez uzywa sie wosku?

aha mam jeszcze jedno pytanie jak dzialaja kremy do depilacji takie z veet? czy
                  one tez starczaja na dlugo? usowaja cebolki czy dzialaja jak golarka? prosze
                  piszcie wszystko co na ten temat wiecie..

pozdrawiam
                  • Gość: Anna Re: Depilacja bikini !!! IP: *.uk.ihost.com 25.06.03, 16:35
                    Tak, wosku.
                  • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 26.06.03, 08:30

> i do takiej depilacji tez uzywa sie wosku?

tak

> jak dzialaja kremy do depilacji takie z veet? czy
                    > one tez starczaja na dlugo?

starczają dokładnie na tyle samo co golenie

> usowaja cebolki

nie

> czy dzialaja jak golarka?

identycznie
                • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 26.06.03, 08:28
                  Gość portalu: Anna napisał(a):

> brazylijka polega na dokladnej depilacji bokow, i pozostawieniu
                  >
                  > cienkiego paseczka,

o, czyli tak, jak ja robię ;)
        • Gość: melila Re: Depilacja bikini !!! IP: *.chello.pl 25.06.03, 21:17
          myszka77 napisała:
          > nóg tez nie widać, gdy zakładasz spodnie - i co - przez zime ich nie
          depilujesz ?

Ja, znacznie rzadziej, tyle żeby nie porosnąć "futrem", albo przed założeniem
          spódnicy z cienkimi rajstopami.

A bikini golę zwykle raz w roku przed wyjazdem na wakacje. Boję się zastosować
          krem do depilacji na te rejony, a jestem bardzo wrażliwa na ból i nie mam
          ochoty na wosk.
    • Gość: gosik Re: Depilacja bikini !!! IP: 212.69.73.* 26.06.03, 11:33
      Czy ktoraś z was używa może golarki elektrycznej?? Czy włoski odrastają po
      niej dlużej czy tak samo szybko jak po zwykłej jednorazowej maszynce do
      golenia? Słyszałam ze wyszedł jakis nowy depilator Brauna ze specjalną
      nakładką golącą do miejsc wrażliwych. Czy któraś z was ma takie cudo i czy
      warto sobie cos takiego sprawic??
      • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 26.06.03, 11:41
        Gość portalu: gosik napisał(a):

> Czy ktoraś z was używa może golarki elektrycznej?? Czy włoski odrastają po
        > niej dlużej czy tak samo szybko jak po zwykłej jednorazowej maszynce do
        > golenia?

Jesli chodzi o golarki elektryczne to efekt identyczny jak zwykla jednorazowa
        golarka:(

> Słyszałam ze wyszedł jakis nowy depilator Brauna ze specjalną
        > nakładką golącą do miejsc wrażliwych. Czy któraś z was ma takie cudo i czy
        > warto sobie cos takiego sprawic?

Sa rozne gepilatory np z masazem i z innymi cudami i ponoc to zmniejsza bol
        przy wyrywaniu wloskow. Ja osobiscie nie mam wiec nie wiele moge na ten temat
        powiedziec :(

pozdrawiam
      • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 26.06.03, 17:43
        Gość portalu: gosik napisał(a):

> Czy ktoraś z was używa może golarki elektrycznej?? Czy włoski odrastają po
        > niej dlużej czy tak samo szybko jak po zwykłej jednorazowej maszynce do
        > golenia?

kiedys uzywałam. odrastaja w identycznym tempie. plus dla golarki elektr. jest
        taki, że nie ma szansy na skaleczenie, a minus, ze goli niedokładnie.
        • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 27.06.03, 10:46
          a czy taka kosmetyczka uzywa do depilacji plastrow z woskiem czy normalnego
          wosku? i czy probowalyscie depilowac sie kiedys plastrami z woskiem? bo wydaje
          mi sie ze jest to bardziej wygodniejsze i praktyczne... jezeli probowalyscie to
          jakie plastry sa najlepsze (nie mowie tu tylko o bikini, miedzy innymi o
          pachach i nogach)? czy np plastry z joanny sa dobre?

pozdrawiam
          • Gość: nikka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.galileo.com.pl 27.06.03, 15:42
            Moja kosmetyczka uzywa wosku, ktory naklada na skore, a potem usuwa go z
            wloskami za pomoca paskow fizelinowych. Robilam sobie u niej zabieg 2 razy
            (calosc: lydki, uda, bikini) - poszlo bardzo sprawnie, bardzo nie bolalo,
            pewnie dlatego ze trafilam na bardzo zreczna i dokladna dziewczyne.
            Niestety problemem dla mnie jest cena (ok. 120 zl), nie moge sobie pozwolic na
            to co miesiac :(
            Kiedys kupilam sobie wloskie plastry z woskiem (gotowe plastry, ogrzewane w
            dloniach) - niestety porazka, naszarpalam sie z nimi z mizernym efektem.
            Ostatnie moje odkrycie - wosk z aplikatorem Veet. 2 pojemniczki wosku starczyly
            mi na uda i bikini (lydki robie depilatorem elektrycznym). Nogi poszly szybko i
            bez problemow, bikini gorzej, bo tam skora jest mniej napieta, a wlosy twarde i
            sztywne od golenia. No i trudniej sie dostac w bardziej odlegle miejsca :)
            Natomiast w ogole nie bylam w stanie poradzic sobie z pachami - chyba jakis
            blad w technice... Ogolnie polecam, troche sie trzeba nagimnastykowac, ale cena
            zestawu (z tego co pamietam ok. 23 zl) jest nieporownywalna do cen zabiegow
            kosmetycznych.
            Podobno Joanna tez produkuje wosk w aplikatorze, jak tylko gdzies uda mi sie to
            kupic, na pewno wyprobuje.
            • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 27.06.03, 21:56
              Gość portalu: nikka napisał(a):

> Moja kosmetyczka uzywa wosku, ktory naklada na skore, a potem usuwa go z
              > wloskami za pomoca paskow fizelinowych. Robilam sobie u niej zabieg 2 razy
              > (calosc: lydki, uda, bikini) - poszlo bardzo sprawnie, bardzo nie bolalo,
              > pewnie dlatego ze trafilam na bardzo zreczna i dokladna dziewczyne.
              > Niestety problemem dla mnie jest cena (ok. 120 zl), nie moge sobie pozwolic
              na
              > to co miesiac :(

No niestety ja tez nie moglabym pozwolic sobie na taki wydatek dlatego szukam
              jakiejs niezbyt drogiej metody depilacji.

> Kiedys kupilam sobie wloskie plastry z woskiem (gotowe plastry, ogrzewane w
              > dloniach) - niestety porazka, naszarpalam sie z nimi z mizernym efektem.
              > Ostatnie moje odkrycie - wosk z aplikatorem Veet. 2 pojemniczki wosku
              starczyly
              >
              > mi na uda i bikini (lydki robie depilatorem elektrycznym). Nogi poszly szybko
              i
              >
              > bez problemow, bikini gorzej, bo tam skora jest mniej napieta, a wlosy twarde
              i
              >
              > sztywne od golenia. No i trudniej sie dostac w bardziej odlegle miejsca :)
              > Natomiast w ogole nie bylam w stanie poradzic sobie z pachami - chyba jakis
              > blad w technice... Ogolnie polecam, troche sie trzeba nagimnastykowac, ale
              cena
              >
              > zestawu (z tego co pamietam ok. 23 zl) jest nieporownywalna do cen zabiegow
              > kosmetycznych.
              > Podobno Joanna tez produkuje wosk w aplikatorze, jak tylko gdzies uda mi sie
              to
              >
              > kupic, na pewno wyprobuje.

Czy przy depilacji bikini nie boisz sie ze wosk moze dostac sie nie tam gdzie
              trzeba:)? Bo to chyba nie jest zbyt bezpieczne - bynajmniej mi sie tak
              wydaje... chodz moze jestem w bledzie :) Czy wosk nie podraznia tamtych miejsc?

Dzieki... Pozdrawiam...
              • Gość: nikka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.galileo.com.pl 30.06.03, 16:35
                > Czy przy depilacji bikini nie boisz sie ze wosk moze dostac sie nie tam gdzie
                > trzeba:)? Bo to chyba nie jest zbyt bezpieczne - bynajmniej mi sie tak
                > wydaje... chodz moze jestem w bledzie :) Czy wosk nie podraznia tamtych
                >miejsc?

Nie zauwazylam takiego niebezpieczenstwa - wosk naklada sie aplikatorem, w
                dosyc malych dawkach, mozna to robic w miare precyzyjnie. Poza tym bez
                wiekszego problemu zmywa sie ciepla woda i chyba nie jest specjalnie drazniacy.
                Po depilacji bikini skora jest dosc mocno podrazniona, ale to raczej wskutek
                wyrywania a nie samego wosku. Posmarowalam oliwka i nastepnego dnia bylo OK.

Pozdrowienia :)
          • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 27.06.03, 18:20

> a czy taka kosmetyczka uzywa do depilacji plastrow z woskiem czy normalnego
            > wosku?

smaruje wiskiem z podgrzewanego pojemnika i nakłada na to paski tkaniny, a
            potem zdziera.

i czy probowalyscie depilowac sie kiedys plastrami z woskiem? bo wydaje
            > mi sie ze jest to bardziej wygodniejsze i praktyczne...

owszem, ale nie mam dobrych wspomnień ;(

jezeli probowalyscie to
            >
            > jakie plastry sa najlepsze (nie mowie tu tylko o bikini, miedzy innymi o
            > pachach i nogach)?

plastry na pachy?????????? nie dasz rady tego zrobić, w żaden sposób.
            • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 27.06.03, 21:40
              myszka77 napisała:

> plastry na pachy?????????? nie dasz rady tego zrobić, w żaden sposób.

wsumie to nawet nic nie szkodzi bo nie mam z pachami az tak duzych problemow
              nie mam tam jakiegos strasznedo owlosienia zaledwe kilka wloskow na krzyz :)
              • lat16 Re: Depilacja bikini !!! 27.06.03, 22:28
                hej ,na bikini starcza pinceta ,ale coz wloskami pomiedzy posladkami albo na
                odbycie ,bo i tam sa :-),jak uzywac tego przekletego wosku ja zmarnowalam dwa
                plastry i nic ,zero efektu poza tym ,ze sie zakleilam tym paskudztwem,czyzby
                zostawala maszynka?,wizyta u kosmetyczki nie dla mnie,jak to jest z tym woskiem?
                Pozdrawiam
                • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 28.06.03, 09:39
                  lat16 napisała:

> hej ,na bikini starcza pinceta ,ale coz wloskami pomiedzy posladkami albo na
                  > odbycie ,bo i tam sa :-)

własnie tam najlepiej sprawdza się wosk ;))

,jak uzywac tego przekletego wosku ja zmarnowalam dwa
                  > plastry i nic ,zero efektu poza tym ,ze sie zakleilam tym paskudztwem,

plastrem tego nie zrobisz, niewykonalne.

czyzby
                  > zostawala maszynka?

też może być niewygodnie...

,wizyta u kosmetyczki nie dla mnie,

to jest jednak najlepsze wyjście...
                  • Gość: Miska Re: Depilacja bikini !!! IP: *.zgpila.com.pl / 192.168.5.* 30.06.03, 12:25
                    No właśnie, dziewczyny - jak to jest u kosmetyczki, czy i jak depiluje włoski
                    między pośladkami? A co z włoskami na wargach sromowych...to może śmieszne
                    pytania ale jestem już zmęczona samodzielnym walką różnymi metodami, które i
                    tak dają efekty na dzień, dwa... Dla mnie największy problem w związku z
                    depilacją tych miejsc to nie rozebrać sie przed obcą babką ale zobaczyć jej
                    zdziwione oczy jak ją poproszę o całkowitą depilację...a jak odmówi to już
                    chyba się spalę ze wstydu i więcej nie pokażę w tym gabinecie. Mieszkam w
                    małym mieście wieć czasem tym sposobem zamknę sobie drzwi do wszystkich
                    salonów :-) Podtrzymajcie mnie jakoś na duchu :-)
                    • Gość: jo_ja Re: Depilacja bikini !!! IP: *.ziaja.com.pl / 192.168.1.* 30.06.03, 12:57
                      jeśli masz wątpliwości jak zareaguje kosmetyczka myślę że możesz w trakcie
                      innego zabiegu bądź depilacji np.łydek zagadnąć, czy zdarzają jej się klientki
                      chcące wydepilować się w "nietypowych" miejscach.myślę że po jej odpowiedzi
                      będziesz wiedzieć jakie jest jej podejście
                      swoją drogą to straszne, że musimy się obawiać reakcji ludzi (kobiet) zawodowo
                      przygotowanych do pewnych zajęć
                    • Gość: nikka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.galileo.com.pl 30.06.03, 16:42
                      Ja trafilam na wyjatkowo sympatyczna i bezproblemowa kosmetyczke - przy
                      depilacji bikini pytala mnie po prostu jak gleboko ma to robic. I wcale nie
                      wygladala na zdziwiona :)
                      Samodzielnie raczej jest trudno sobie poradzic z wloskami miedzy posladkami -
                      probowalam zarowno plastrami jak i woskiem w aplikatorze, ale dostep tam jest
                      dosc trudny i skora problematyczna, wiec dalam spokoj.
                      Pozdrowienia :)
                      • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 17:24

> Ja trafilam na wyjatkowo sympatyczna i bezproblemowa kosmetyczke - przy
                        > depilacji bikini pytala mnie po prostu jak gleboko ma to robic. I wcale nie
                        > wygladala na zdziwiona :)

to ja mam inaczej - musze powstrzymywać moją kosmetyczke przed pozbawieniem
                        mnie całości futerka ;))
                        bo ona ma takie zapędy, aby zostawić jak najmniej, a mi aż tak nie potrzeba ;)))

• myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 17:20
                      Gość portalu: Miska napisał(a):

> No właśnie, dziewczyny - jak to jest u kosmetyczki, czy i jak depiluje włoski
                      > między pośladkami? A co z włoskami na wargach sromowych...

dziewczyny!!!! to jest najzupełniej normalne!!!! jesli kosmetyczka się zdziwi
                      (???) to znaczy,że absolutnie nie jest profesjonalistką, a do takiej chyba nie
                      warto chodzić i dawać jej zarobić, co?

to może śmieszne
                      > pytania ale jestem już zmęczona samodzielnym walką różnymi metodami, które i
                      > tak dają efekty na dzień, dwa... Dla mnie największy problem w związku z
                      > depilacją tych miejsc to nie rozebrać sie przed obcą babką ale zobaczyć jej
                      > zdziwione oczy jak ją poproszę o całkowitą depilację...a jak odmówi to już
                      > chyba się spalę ze wstydu i więcej nie pokażę w tym gabinecie. Mieszkam w
                      > małym mieście wieć czasem tym sposobem zamknę sobie drzwi do wszystkich
                      > salonów :-)

to podjedziesz do innego miasta, choć, szczerze mówiąc, nie wydaje mi się aby
                      do takiej sytuacji doszło.

pozdrawiam, odważ się, zobaczysz, że warto ;)))
                      • Gość: Miska Re: Depilacja bikini !!! IP: *.zgpila.com.pl / 192.168.5.* 01.07.03, 09:25
                        Dzieki dziewczyny...chyba sie odwaze, zaczynam dzialac :-)
    • Gość: karka Re: Depilacja bikini !!! IP: 212.69.73.* 30.06.03, 13:10
      czy znacie moze jakis salon kosmetyczny w Warszawie gdzie mozna sobie zrobic
      depilacje brazylijska??
      • bum4 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 13:50
        Dziewczyny..ja wszystko depiluje depilatorem.
        Bikini, wloski na wargach sromowych..no wszedzie, miedzy posladkami sa 2 na
        krzyz hihi, a wlasciwie bylo:)
        W kazdym razie..pierwszy raz bolalo, a teraz to juz spoko. Da sie przezyc.
        Dla mnei najgorsza jest depilacja wzgorka lonowego..ale zaczynam sie
        przyzwyczajac.
        I spokoj mam na 3 tygodnie..:)
        • Gość: kama Re: Depilacja bikini !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 15:27
          ja uzywam wosku do depilacji bikini. Przez pierwszy tydzien jest super ale
          potem pojawiają sie małe, czarne kropeczki czyli widać już odrastające włoski.
          wygląda to okropnie i nie da sie tego żadną metodą wydepilować..czy ktoś ma
          podobny problem i jak sobie radzicie?? wydaje mi sie też że chyba źle używam
          wosku bo skoro widać włoski już po tygodniu to chyba coś jest nie tak..błagam o
          pomoc!!!!
          • Gość: nikka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.galileo.com.pl 30.06.03, 16:49
            to dosyc dziwne... po depilacji u kosmetyczki wloski zaczely mi sie pokazywac
            dopiero po okolo 3 tygodniach. Teraz jestem juz tydzien po pierwszym
            samodzielnym "woskowaniu" i na razie nic sie nie pokazuje. Podejrzewam ze to
            odrastanie jest kwestia indywidualna, ale moze warto pokazac to jakiejs
            doswiadczonej kosmetyczce?
            Pozdrawiam :)
            • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 17:30

> to dosyc dziwne... po depilacji u kosmetyczki wloski zaczely mi sie pokazywac
              > dopiero po okolo 3 tygodniach. Teraz jestem juz tydzien po pierwszym
              > samodzielnym "woskowaniu" i na razie nic sie nie pokazuje. Podejrzewam ze to
              > odrastanie jest kwestia indywidualna, ale moze warto pokazac to jakiejs
              > doswiadczonej kosmetyczce?
              > Pozdrawiam :)

zdecydowanie jest to kwestia indywidualna i, niestety, nie ma na to rady ;(
          • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 17:29
            Gość portalu: kama napisał(a):

> ja uzywam wosku do depilacji bikini. Przez pierwszy tydzien jest super ale
            > potem pojawiają sie małe, czarne kropeczki czyli widać już odrastające
            włoski.
            > wygląda to okropnie i nie da sie tego żadną metodą wydepilować..czy ktoś ma
            > podobny problem i jak sobie radzicie?? wydaje mi sie też że chyba źle używam
            > wosku bo skoro widać włoski już po tygodniu to chyba coś jest nie tak..błagam
            o
            >
            > pomoc!!!!

to normalna reakcja - mi włoski odrastaja po około 10 dniach od woskowania, na
            początku tez sa to takie czarne kropeczki - fakt, że nieciekawie to wygląda,
            ale tylko dzień, góra dwa - aby pomóc włoskom przebić sie przez skórę i nie
            dopuścić do ich wrastania, nalęzy intensywnie masować skórę szorstką gąbką, a
            gdy juz włoski wyjdą - potraktować je bezlitosnie ;)))
        • myszka77 Re: Depilacja bikini !!! 30.06.03, 17:25
          bum4 napisała:

> Dziewczyny..ja wszystko depiluje depilatorem.
          > Bikini, wloski na wargach sromowych..no wszedzie, miedzy posladkami sa 2 na
          > krzyz hihi, a wlasciwie bylo:)

a ja z kolei na depilator nigdy bym się w tych miejscach nie odwazyła, brrr!
          • Gość: dorotka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 18:08
            Ja do tej pory goliłam tylko linię bikini,tak żeby mi włoski nie wychodziły
            spod majtek,ale od pewnego czasu mam ochotę na "coś" więcej.W związku z tym
            chciałabym się zapytać czy depilujecie sobie wszystko, czy zostawiacie cieńki
            paseczek?U mnie w domu jest różnie,siostra goli się całkowicie,natomiast mama
            zostawia wąską "kreskę".A jak jest u Was?Pozdr.
            • Gość: askix Re: Depilacja bikini !!! IP: *.atol.com.pl 01.07.03, 11:45
              Gość portalu: dorotka napisał(a):

> Ja do tej pory goliłam tylko linię bikini,tak żeby mi włoski nie wychodziły
              > spod majtek,ale od pewnego czasu mam ochotę na "coś" więcej.W związku z tym
              > chciałabym się zapytać czy depilujecie sobie wszystko, czy zostawiacie cieńki
              > paseczek?U mnie w domu jest różnie,siostra goli się całkowicie,natomiast mama
              > zostawia wąską "kreskę".A jak jest u Was?Pozdr.

Roznie to bywa... :) Ja przewaznie calosc chodz czasami zostawiam paseczek :)
          • Gość: nikka Re: Depilacja bikini !!! IP: *.galileo.com.pl 01.07.03, 13:28
            Oj, prawda, prawda... Lydki i kolana - to wszystko co sie odwaze robic
            depilatorem. Probowalam kiedys bikini i o malo nie umarlam, prawie mnie cala
            wkrecilo w te maszyne piekielna! :)))
    • katija1 polecam Joanne! 01.07.03, 13:34
      krem do depilacji do wrazliwych czesci ciała-okolic bikini,pach, rąk.
      Veet mnie uczulil, a Joanna nie. Fajnie pachnie krem po depilacji, zadnych
      uczulen, krostek i kosztuje grosze!
      k1
    • Gość: snoopy Re: Depilacja bikini !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 16:44
      Brazylijka,to trojkacik,a amerykanka cienki paseszek,inaczej wezyk-tak pisali w
      Look'u.

Dziewczyny,ja mam jedno pytanie...piszecie,ze depilujecie wloski tam
      glebiej,miedzy posladkami,no w tych trudno dostepnych miejscach...do tej pory
      nigdy tych wloskow nie ruszalam,ale ostatnio zastanawiam sie nad ich
      usunieciem,nie mam pojecia,jak to zrobic!!nie wyobrazam sobie,jak tam sie
      dostac z maszynka,nie mowiac juz o depilatorze,czy wosku... jak to robicie???
      poradzcie!

a na uczulenie po goleniu bikini ja mam swietny sposob-od razu w goleniu i
      osuszeniu skory uzywam tam zasypki dla dzieci,takiego najnormalniejszego
      pudru,np Nivea,czy Johnsona.Nie ma sladu uczulenia,jest gladka i milutka skora!
      a wczesniej mialam z tym straszne klopoty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka