kokieteryjna 30.07.07, 02:00 www.met-art.com Zobaczcie ile na tych zdjeciach wyjatkowo ponetnych bialusich jak snieg dziewczyn! I jak wyjatkowo delikatnie, niczym nimfy wygladaja. A te opalone kojarza sie jakos tak.. tandetnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 18:57 Naprawde nikt nie uwaza, ze blade moze byc piekne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 19:16 oczywiście, że moze być piękne. poczytaj: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186996 Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 21:08 moze, ale trzeba miec idealna skore, ja tam wole moja opalenizna przypruszyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 23:27 przyprÓszyć Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 00:08 tak, Pani profesor:P Odpowiedz Link Zgłoś
gplokarz Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 13.08.07, 17:22 przyprUszyc!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Zgadzam sie, zalozylam osobny watek, ale z 30.07.07, 21:33 mala roznica: uwazam, ze naturalny kolor skory nie zmieniony prawdziwa albo sztuczna opalenizna jest piekny. Nie kazdy jest naturalnie jasny. Osobiscie jednak wole blada skore. Jesli nie ma sie idealnej skory, to dermatolog jest od tego zeby ja poprawic, nie samoopalacz. Uwazam, ze jasna skora wyglada elegancko i mlodo. Nie oczekuj, ze wiele kobiet sie z Toba zgodzi. W koncu tyle forumowiczek pisze o chodzeniu do solarium. Dziwne jest to, ze w XXI wieku kobiety nadal korzystaja z tego przyspieszonego sposobu niszczenia skory i ryzykuja raka. Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Zgadzam sie, zalozylam osobny watek, ale z 30.07.07, 23:18 Aha, widze, ciekawy watek. :) Jestem zachwycona uroda Azjatek (szczegolnie niektorych Chinek, Koreanek i Japonek) oraz bladolicych Rosjanek. Ich biala skora kojarzy mi sie z delikatnoscia, mlodoscia, czystoscia, z czyms lekkim. Niektore bialoskore dziewczyny, szczegolnie jak podkresla mocno usta, wygladaja niczym nimfy z basni, niczym bajkowe postacie. Jakas ulotnosc, zmyslowosc, dziewczecosc - kobiecosc w najsubtelniejszym wydaniu. Nie bardzo zas rozumiem umilowanie poniektorych kobiet, do opalenizny na sile, czasem wrecz spalonej skory i zachwyt nad sama soba, ze niby to takie "sexy". Kiedy widze na ulicy tak mocno opalona kobiete, kojarzy mi sie z osoba tandetna, bez klasy, bez tajemnicy i ulotnosci. Ot, taka wiesniarka z pola. Co ciekawe, w wielu krajach bladolica kobieta jest uwazana jako symbol klasy, elegancji, zmyslowosci i ideal kobiecosci. Cala Afryka, Azja, obie Ameryki, nawet Rosja (szczegolnie newrich Russians), jak i Wlochy, nie liczac juz Arabow i wielu innych nacji - chyla czola przed jasnoskorymi kobietami. Ilez to Brazylijek, Meksykanek czy Azjatek sie rozjasnia, marzac o porcelanowej cerze. Fakt faktem, ze polscy faceci lubuja sie w tandecie i rzadko doceniaja urode Polek. Moze stad w Polkach trend do koniecznego opalania? Odpowiedz Link Zgłoś
ar11 Re: Zgadzam sie, zalozylam osobny watek, ale z 01.08.07, 13:20 A takie białe nogi w środku lata? Też wam się podobają? I taka blada skóra ramion? Uważam, że wygląda to z reguły obrzydliwie. Nie chodzę na solarium prawie wcale, ale jednak lubię się poopalać w sezonie, bo ciało o wiele lepiej wygląda słabiej lub nawet mocniej (po urlopie) maźnięte słońcem. Niestety, zimą jestem białasem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Zgadzam sie, zalozylam osobny watek, ale z 02.08.07, 15:50 kokieteryjna napisała: > Ich biala skora kojarzy mi sie z delikatnoscia, mlodoscia, czystoscia, a ja jeszcze dodam: szlachetnością. Tak, szlachetnością i klasą. Mam jaśniutką cerę z natury i cały rok chronię ją wysokimi filtrami. Nie opalam się, bo nie chę wygladac a'la pieczony kurczak. A jak jadę na wakacje to co parę godzin ponawiam aplikację blokerów, a na plażę chadzam rzadko - staram sie raczej aktywnie spędzać czas. Odpowiedz Link Zgłoś
abal2 Re: Zgadzam sie, zalozylam osobny watek, ale z 20.09.07, 09:24 Po babci, rodowitej Rosjance dostalam typ urody, jestem masakrycznie blada, mam wlosy w kolorze ciemny blond, ze zlotawym polyskiem. Mam problem z kupnem podkladu, jedyny jaki znalazlam, ktory nie jest duzo ciemniejszy od mojej skory to Dior w kolorze 100, pani w Sephorze byla zdziwiona, ze ktos go kupuje. Chcialabym bym miec ciemniejsza skore, nie lubie komentarzy ludzi na temat mojej bladosci, latem jak sie opale wygladam jak inni normalnie, do tego mam malinowe usta i ciemne brwi i rzesy, wiec wygladam przez to jeszcze bladziej. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland link do mojego wczesniejszego postu na ten temat 30.07.07, 21:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=66647574&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 21:52 Określanie "blady" chyba raczej nikomu nie kojarzy sie pozytywnie, wręcz przeciwnie. Nawet w słowniku języka polskiego blady to "1. ‘o cerze: pozbawiony rumieńców, świadczący o zmęczeniu, chorobie, strachu, złości itp.’ 2. ‘mało wyrazisty, słabo widoczny, mało intensywny (o kształtach, kolorach itp.)’ 3. ‘mało wyrazisty, niejasny, pozbawiony cech indywidualnych; mglisty (zwłaszcza o człowieku, jego wiedzy, wyobrażeniach)" Jasna cera, alabastrowa skóra brzmi znacznie lepiej. Czy wygląda lepiej.. nie każdy wygląda dobrze z naturalną jasną skóra i nie każdy wygląda dobrze bardzo opalony. Liczy się przede wszystkim umiar. Przesada w jedną albo w drugą stronę nie jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
karuzella23 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 22:21 ja wiem czy blade najpiekniejsze, ja lubie umiar, bez skrajności. Osobiście nigdy nie byłam na solarium tylko słonko i to żadko, plus balsamy brazujace ostatnio dove bo skora ma oliwkowy kolor a nie jakas pomaranczowa tandeta. I taki zestaw wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 21:35 osobiscie bardzo lubie byc opalona i miec ciemniejsza skore, mam czarne wlosy i to po prostu lepej wyglada, jak jestem blada to wygladam upiornie:( latem nie ma problemu, po prostu sie opalam, pozostale miesiace roku pielegnuje opalenizne albo stosuje balsam brazujacy dove. w akzdym razie pozwala mi to fajnie wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 22:49 fakt, opalenizna na sile to taki kolchoz glamour biale twarze sa przepiekne, byc moze dlatego kosmetyki wybielajace skore sa tak popularne, mimo drastycznych cen - i coraz wiecej producentow dodaje linie wybielajace do oferty Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 23:16 Przepiekne? Jesli podobaja Ci sie ciemne podkowy pod oczami i przebarwienia... to Twoja sprawa... ja to wole ukryć przyciemniając karnację......... Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 23:23 Jasnym fluidem tez mozna ukryc przebarwienia. Wiem co mowie bo tez nie mam idealnej skory - i chyba malo kto ma. Ogladalyscie film "Pachnidlo"? Zachwycila mnie tez porcelanowa cera mlodej aktorki. Moze takich rudych lokow bym nie chciala miec, ale ta delikatnosc, powab, biel - aniol normalnie! Gdyby ta sama aktorke opalic - wygladalaby po prostu zwyczajnie, bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 00:34 > Jesli podobaja Ci sie ciemne podkowy pod oczami i przebarwienia... misiu, mowimy o BIALYCH twarzach, nie o ciemnych podkowach i przebarwieniach - takowe sa typowe dla kobiet o ciemniejszych cerach czy wy naprawde nigdy w zyciu nie widzialyscie bialej twarzy? takiej wlasnie, porcelanowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 00:45 Wybacz, ale ja jestem biała. I mam przebarwienia oraz podkowy pod oczami. Nie opalam twarzy, bo nie moge... ze wzgledu na przebarwienia. Jak użyje balsamu brązującego moja cera wygląda po prostu zdrowiej. Moją bladość i "porcelanowość" zakłócają brzydkie odbarwienia... Dlatego jako posiadaczka niedoskonalej cery musze sie wspomagac kosmetykami. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 01:40 no wlasnie ja tez jestem biala, i przebarwienia moga mi sie trafic wylacznie jako skutek przypadkowej opalenizny... a podkow nie mam i nigdy nie mialam zreszta znam cala mase ludzi o takiej cerze jak moja, kobiety i mezczyzn, tak sa bardzo biali ale nie maja zadnych przebarwien - dlatego nie powinnas uogolniac na podstawie jednego przypadku; przebarwienia nie sa atrybutem bialej (czy bladej) cery, i nie kazda bladolica je ma, tak samo podkrazone oczy zreszta obie przypadlosci mozna leczyc, nie balsamami, tylko kosmetykami pielegnujacymi, naprawde dzialaja i daja rezultaty Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 16:54 Chodzi mi tylko o generalizowanie. Nie można mówic, że tylko to jest ładne a to już brzydkie. Szanujmy gusta innych... Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 14.08.07, 16:57 "Blada" jest piekna, jak ma alabastrowy odcien skory, a nie chorobliwie zielonkawo-zolty - jak czesto sie zdarza bladym Polkom. w takim odcieniu cery nic ladnego nie ma. Blada skora musi miec idealna fakture, zeby to ladnie wygladalo, gladka, matowa. Jezeli twarz ma nieregularny ksztalt, jest pucolowata, szeroka, czy po prostu duza, bladosc wcale nie dodaje uroku. Opalenizna pięknie modeluje twarz, podkreśla kosci policzkowe, zwęza poprzez przyciemnienie bokow i skroni. Zeby są bielsze, a oczy bardziej swietliste. jestem za opalenizna :D Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 15.08.07, 01:31 Opalenizna pięknie > modeluje twarz, podkreśla kosci policzkowe, zwęza poprzez > przyciemnienie bokow i skroni. buahahaha tak, opalenizna MODELUJE twarz, :D Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 16.08.07, 13:56 nie wiem, co cie smieszy w tym stwierdzeniu. wymodelowanie 2 wymiarowe to sprawa swiatlocienia. opalenizna z reguły podkresla policzki, skronie, generalnie boki twarzy, przez co ta staje sie bardziej trójwymiarowa, a nie płaska jak talerz. nie mowie o rownej, totalnie nienaturalnej opaleniznie z solarium, tylko o słońcu + wietrze, ktore to polaczenie opala najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 23:18 Jestem zachwycona uroda Azjatek (szczegolnie niektorych Chinek, Koreanek i Japonek) oraz bladolicych Rosjanek. Ich biala skora kojarzy mi sie z delikatnoscia, mlodoscia, czystoscia, z czyms lekkim. Niektore bialoskore dziewczyny, szczegolnie jak podkresla mocno usta, wygladaja niczym nimfy z basni, niczym bajkowe postacie. Jakas ulotnosc, zmyslowosc, dziewczecosc - kobiecosc w najsubtelniejszym wydaniu. Nie bardzo zas rozumiem umilowanie poniektorych kobiet, do opalenizny na sile, czasem wrecz spalonej skory i zachwyt nad sama soba, ze niby to takie "sexy". Kiedy widze na ulicy tak mocno opalona kobiete, kojarzy mi sie z osoba tandetna, bez klasy, bez tajemnicy i ulotnosci. Ot, taka wiesniarka z pola. Co ciekawe, w wielu krajach bladolica kobieta jest uwazana jako symbol klasy, elegancji, zmyslowosci i ideal kobiecosci. Cala Afryka, Azja, obie Ameryki, nawet Rosja (szczegolnie newrich Russians), jak i Wlochy, nie liczac juz Arabow i wielu innych nacji - chyla czola przed jasnoskorymi kobietami. Ilez to Brazylijek, Meksykanek czy Azjatek sie rozjasnia, marzac o porcelanowej cerze. Fakt faktem, ze polscy faceci lubuja sie w tandecie i rzadko doceniaja urode Polek. Moze stad w Polkach trend do koniecznego opalania? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 30.07.07, 23:57 """Jestem zachwycona uroda Azjatek (szczegolnie niektorych Chinek, Koreanek i Japonek) oraz bladolicych Rosjanek.""" o ale my ani Azjatki.... ani nawet Rosjanki.. """Co ciekawe, w wielu krajach bladolica kobieta jest uwazana jako symbol klasy, elegancji, zmyslowosci i ideal kobiecosci. Cala Afryka, Azja, obie Ameryki, nawet Rosja (szczegolnie newrich Russians), jak i Wlochy, nie liczac juz Arabow i wielu innych nacji - chyla czola przed jasnoskorymi kobietami.""" nie popadajmy w przesade.. """Ilez to Brazylijek, Meksykanek czy Azjatek sie rozjasnia, marzac o porcelanowej cerze. """ a to bierze sie z rasizmu... ""Fakt faktem, ze polscy faceci lubuja sie w tandecie i rzadko doceniaja urode Polek. Moze stad w Polkach trend do koniecznego opalania?"" czyli jednak nie wszyscy lubia bladolice.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 09:50 Nie lubię skrajności-nie podobają mi się zarówno te spalone od salarium twarze jak i bladziochy.Jedne i drugie wyglądają nienaturalnie i brzydko. Najbardziej podobają mi sie śniade(z natury) lub lekko opalone buzie. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 10:01 nie interesuje mnie wygładanie jak nimfa ani informowanie wszystkich o mojej anemii. blade nogi są koszmarne i nikt mi nie wmówi ze jest inaczej. pozatym - opalenizna sprawia ze wygląda się szczuplej i zdrowo a nie jak ktoś kto całe lato spędziłw zamknięciu. jestem opalona - oczywiście nie ,,ujarana na skwarkę". Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 19:26 > opalenizna sprawia ze wygląda się szczuplej i zdrowo ROTFL szczuplej? niz co? na zasadzie "ciemne kolory wyszczuplaja"? :P "zdrowo" normalnie mnie rozlozylo - zwlaszcza ze juz od dawna opalenizna zostala uznana za szkodliwa dla zdrowia :D Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawa.amanda Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 21:27 no dokładnie ja akurat srednio moge sie smazyc ale zawsze mam swoj dove i ratuje mnie w chwilach kiedy nie chce byc blada, rzeczywiście taka przezroczysta skora nie jest atrakcyjna przynajmniej według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 31.07.07, 22:50 """""zdrowo" normalnie mnie rozlozylo - zwlaszcza ze juz od dawna opalenizna zostala uznana za szkodliwa dla zdrowia :D""" no i co z tego? sami lekarze przyznaja ze jest to paradoks - opalanie sie uwazane jest za ryzykowne dla zdrowia ale ladnie opalona skora nadaje wlasnie wyglad "okazu zdrowia". typowy "zdrowy wyglad" to wycwiczone przez fitness, opalone cialo. blady = anemiczny. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 00:00 > typowy "zdrowy wyglad" to wycwiczone przez fitness, opalone cialo. > > blady = anemiczny. poglad zywcem z wierszyka Marii Konopnickiej czy jakiegos innego literata z okresu, co tak wspolczuli tym dzieciom z biednych rodzin, co to w piwnicznej izbie, blade i anemiczne :P - nigdy slonca nie widzialy :P "okaz zdrowia" najlatwiej znalezc w solarium, to jest dopiero zdrowe :D Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 11:26 venus22- zdjęłaś mi to z klawiatury;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 17:11 ooo, mamy wiecej zwolenniczek pastewno-buraczanej wersji "zdrowego wygladu" :P Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 14.08.07, 17:01 blade łydy, pęciny i stopy to obleśny kurczak, nie da się ukryć :( Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 06:00 Kolejna bladolica i na dodatek rudowlosa pieknosc: www.youtube.com/watch?v=VPnRXANX9A4 www.youtube.com/watch?v=xZLvrgNwZDQ&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 06:42 A tu wlasnie bladolica z filmu Pachnidlo: www.youtube.com/watch?v=jwIHa4Xbid8 nolimit.cult.bg/presscenter/images/perfume__rachel_hurd-wood.jpg Biala zadbana skora, do tego dobrej klasy ubranie i delikatny makijaz - to naprawde wyglada unikatowo i pieknie. Na ulicach po prostu takich dziewczyn nie widac. Za to tandetnie wygladaja wszech i wobec kopie Pocahontas i Britney. :D Kicz ma rozne kolory... Ale to powietrze jest przezroczyste i blade... Najlepsza porcelana jest biala. Anioly, ich skrzydla i chmury sa biale. Biale niezmeczone dlonie; od zawsze symbol luksusu. Biale rekawiczki, biale parasole, biala bielizna... Biel dla nowozencow, biel dla nowonarodzonego. Biala jest wata cukrowa i biale smietankowe lody. Biale cialo... Biala skora... Kwiat czystosci, niewinnosci, ulotnosci. Takze kojarzone z elegancja, klasa, szlachectwem, kobieca duma, salonami. Blada skora jest niezwykle pozadana - w teatrze, operze, kinie, na wybiegach. Bladolice modelki pozowaly najwiekszym artystom, najwiekszym malarzom. Venus byla bladolica. Maria z obrazow da Vinciego miala delikatna urode i blada twarz. Bladolice od wiekow stanowily inspiracje dla sztuki, poematow... Opalone to byly chlopki, pracujace w polu czy na roli. Pozniej ten kiczowaty trend przyszedl do nas z USA, tak samo jak coca cola czy mc donalds. To, co jest popularne, co polyka masowka - to jest wlasnie brak oryginalnosci, nierzadko kicz. Doda, solaria, tipsy, dajace po oczach ubrania i do tego makijaze jak u baby jagi. Brr... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 10:10 ""Venus byla bladolica""' I ja jak moja imienniczka jestem strasznie biala ale wygladam lepiej jak sie opale. Opalam sie na zloty kolor, rzadko, nie przesadzam i ze wtedy "wygladam tak zdrowo" to mowi nawet moj domowy lekarz :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 11:32 sorry, ale chyba trochęfantazja cię ponosi;) biała bielizna to chyba u pań ,,w pwenym wieku". noworodków nie ubiera się na biało;) a ta biał porcelana to mi się z muszlą klozetową skojarzyła;)ja rozumiem ze jesteś przekonana o swoich racjach ale daj spokój z tą indoktrynacją;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 17:13 wulgarnosc twojego postu potwierdza te "fantazje" - tak, bialy jest kolorem elegancji, opalenizna stanowi atrybut robotnikow budowlanych i tipsiar Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 08:26 a o w nim wulgarnego,że się tak uprzejmie zapytam? a pomijając uż kwestię opalenizny czy jej braku - skoro biały jest taki elegancki to dlaczego : a. nie maluje się już scian na biało? b. białe meble wyszły z mody x lat temu? c. białe buty to tandeta? d. biały samochód jest zawsze tańszy niz inne kolory? przykłady mozna mnożyć że to co ,,bielutkie" nie zawsze jest eleganckie czy w dobrym stylu. i drobna uwaga - robotnik budowlany opala się bo nie ma innego wyjścia;) a ja to robię bo podoba mi się(i nie tylko mnie)opalone ciało;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 17:19 > a o w nim wulgarnego,że się tak uprzejmie zapytam? powaznie sama nie widzisz? no, to wiele wyjasnia ;) co do twoich pytan, to albo mieszkasz na Saharze, albo sama nie wiesz co mowisz - sciany maluje sie wylacznie na bialo, biale meble sa nadal tak samo modne jak kiedys, biale buty to nie tandeta, musze jeszcze znalezc dilera ktory sprzedaje samochody taniej dlatego ze sa biale :P krotko mowiac, dorosnij, to pomoze zlokalizowac wszystkie bzdury tej argumentacji Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 23:47 z calym szacunkiem ale czy ty kiedys kupowalas samochod? bylas w renomowanym sklepie meblowym? albo chociaz mialas w rekach jakich katalok nt dekoracji wnetrz? troche mnie zatkalo po przeczytaniu twojego postu. no powiedz ze to byl zart... Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 03.08.07, 09:21 oj widać brak znajomości polskich realiów ,widać. pozatym- biorac pod uwagę przytaczane argumenty;)- wiem ze sięnie dogadamy nie tylko w kwestii opalonego ciała. nie mniej miłego dnia zyczę bo zycie w bieli scian, mebli i z białym obliczem musi być...pozbawine kolorów;) Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 12.08.07, 18:46 Biel jest kolorem klasycznym, uniwersalnym i ponadczasowym. Nigdy nie wychodzi z mody. A ceny kolorowych aut czy farb wahaja sie wlasnie w zaleznosci danej mody. Biale buty sa tandetne wtedy gdy.. sa tandetne. Na bazarze u Chinczyka mozna kupic tandete w kazdym kolorze, nawet w zlocie. Przeciez to o niczym nie swiadczy. Biala skora stanowila i stanowi inspiracje w swiecie mody, sztuki, kina. Domy politykow, rezydencje, kamienice w wielkich miastach nie sa malowane w ciapki, na rozowo czy niebiesko. Sa w bieli, kremowych jasnych czystych kolorach. Statystycznie, najbogatsze kobiety swiata sa.. biale. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 12.08.07, 21:35 nie wiem po co uzywasz racjonalnych argumentow - przeciez ktos tam juz napisal ze chodzi im o POLSKIE REALIA; czytaj realia Polski B, bo przeciez BIALY SIE BRUDZI i dlatego nalezy go unikac co innego te cholerne snoby ktore maja kogos do prania i sprzatania... no bo jaka moze byc przyczyna ze np. Laura Biagiotti od lat lansuje wylacznie biale/kremowe kolekcje? przypomina mi sie powiesc, jaka czytalam jako dziecko - bylo to o Chinach z poczatku XX wieku, kiedy mloda Chinska matka obejrzala dom amerykanskiego misjonarza i orzekla ze Amerykanie bardzo zle dobieraja kolory, bo ubranka dziecka byly biale, dzieci przeciez strasznie sie brudza a na bialym brud widac bardziej niz na kolorach Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 13.08.07, 10:14 czytaj ze zrozumieniem;) uwielbiam ubierać się na biało;)ale biały wyglada najlepiej na opalonym ciele na zasadzie lekkiego kontrastu. i mam panią do sprzątania i studenta do mycia okien. a kogoś ,,do prania": to może mają tam gdzie funkcjonuje jeszcze pranie ręczne- moze w zananej Ci POlsce B- wybacz jaj jej nie znam;)brak zanjomości polskichj realiów się kłania;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 13.08.07, 16:07 no to skoro jestes taka high class, skad te przesady typu "biale buty sa tandetne" :P typowy sposob myslenia dla, jak to sie lokalnie nazywa, znowu mi napiszesz ze nie znam realiow, tipsiary? Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 14.08.07, 09:17 białe buty to są buty ślubne (lub w młodszym wieku komunijne). no, ewentualnie białe, badzo delikatne sandałki. i znowu brak znajomości realiów- polskie tipsiary chodzą w białych butach z upodobaniem;) jest nawet fotoglob poświęcony białym kozaczkom;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 15.08.07, 01:34 jeju jeju... a w takich Stanach 80% babskiej populacji nosi w lecie biale buty do bialych szortow, bialych spodnic, lub sukien w pastelowych kolorach ale pamietam ze rzeczywiscie w Polsce zdarza sie widziec damy w pastelowym ubraniu i czarnych lub brazowych butach - no, to jest dopiero eleganckie, buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 16.08.07, 08:34 nie wiem gdzie patrzyłaś;)do białego ubrania noszę złote samdałki lub złote klapki. brązowych butów nie posiadam wogóle- do niczego by mi nie pasowały.cóz, czarne , podobnie jak czerwone i te z bezowej skóry to klasyka obecna w kazdej chyba szafie. a w Polsce zbaczyć mozna wciaz zestaw : ciemne rajstopy + białe buty ew. ciemne ubranie i białe buty z biała torebą. to dpiero jest szczyt...;D a ,,sukien w pastelowych kolorach" nie nosze -może zacznę za jakieś 15 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 13.08.07, 18:51 czesto samochody w bialym kolorze sa nieco tansze od innych wersji, bo bialy jest bardziej widoczny na ulicy (taki chwyt?;)) natomiast na inne kolory trzeba nawet dluugo czekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 23:42 aaa, to juz wiem czemu nadzor budowlany nosi biale kaski :D:D:D:D:D slonce z umiarem jest zdrowe i KROPKA. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 14.08.07, 17:06 Chanel nie była krawcową plebsu i robotników, a postulowała opalenizę - jako jedna z 1szych znanych osob w XX wieku. W latach 20-30tych elity, arystokracja wyszly spod kapeluszy i parasolek i zaczęły się opalać. Polecam "Rajski ogród " Hemingwaya, czy opowiadania D.H Lawrence'a, ktorych bohaterowie to inteligencja, arystokracja. Ich korzystanie ze słońca, opalanie się nago i bez umiaru symbolizuje zwrocenie się ku ciału, zmysłowości, naturze. Nie ma więc co sie zagalopywac w przypisywaniu opalenizny plebsowi, bo to uległo zmianie prawie 100 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 15.08.07, 01:39 Chanel wyszla z plebsu, pracowala jako striptiserka i jeden z jej klientow, ups, kochankow, zafundowal jej zaklad krawiecki oraz zarekomendowal jej uslugi znajomym paniom z towarzystwa, skoro juz chcesz sie popisywac znajomoscia historii przynajmniej rob to dokladnie nie arystokracja wyszla spod parasoli tylko nowobogaccy, a nawet jesli jaki arystokrata wyszedl to dawno pod te parasole wrocil; opalenizna przestala byc modna gdzies tak ze 40 lat temu, z uwagi na jej szkodliwosc dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 16.08.07, 14:01 znam mniej wiecej biografie chanel. i chyba nie jest tu istotne, ze byla w sierocincu, bieda itp, tylko wlasnie dla kogo szyla. jak juz zyskala pozycje, obracala sie wsrod arystokracji, artystów i dla nich szyla swoje stroje, wsrod nich tez propagowala krotkie wlosy, spodnice i wlasnie opalenizne. jak juz chcesz sie czepiac:) smieszy mnie to gloryfikowanie bladosci i totalne negowanie opalenizny - nie tej z solarki(bo to rzeczywiscie porazka i znak naszych czasow), ale tej wynikajacej z przebywania na swiezym powietrzu, i to w jakims sympatycznym cieplym kraju(sprobuj sie w polsce opalic:D) kto tylko ma troche wiecej kasy - niewazne, czy arystokracja, czy nowobogale, jak tylko moga uciekaja na jachty na polodniowe morza i w vivie itp. mozemy ogladac strzaskane twarze ksieżny monako itp. a ty piszesz o umilowaniu arystokracji do bladosci. dobre Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 09:40 jestes rasistką czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 09:43 a w życiu;) to racze zet usiłuje udowodnić ze białe jest najlepsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 17.08.07, 19:25 to bylo do kokieteryjnej:)a ztoba sie zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 01.08.07, 10:18 Dlaczego albo...albo? Mnie sie podoba zarowno blada ale swieza cera jak i naturalna opalenizna.tzn nabyta w ruchu, podczas wedrowek czy spacerow po plazy.Nie podoba mi sie opalanie na sile , za duzo, za mocno np w solarium w srodku zimy.Nadmierne opalanie niszczy skore, zawsze nalezy uzywac filtrow itp. I tak przy okazji nie klocmy sie co jest teraz bardziej cenione, jaki typ urody bo wstystkie maja swoich zwolennikow.Mode na opalezne wylansowala Coco Chanel w latach 20, od tej pory przestala sie ona kojarzyc ze spalona w sloncu chlopka a raczej z zamoznymi osobami ktorych stac na wakacje w slonecznych miejscach.I cos jeszcze kiedys szminka na ustach kojarzyla sie z...prostytutka. Odpowiedz Link Zgłoś
poolato Re: Blade dziewczyny..: 01.08.07, 11:12 Blada cera dawniej u kobiet miała też za zadanie podkreślać delikatność kobiety, jej kruchość i wynikającą z tego zależność i podległość 'słabszej płci'. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że naturalny odcień skóry jest zawsze piękny. Tak jak komuś może nie pasować naturalny kolor włosów, tak jest i z karnacją. Poza tym biała skóra ma dużo odcieni, biel bieli nie równa, i nie każda ma korzystny odcień. Blada skóra jest znacznie bardziej wymagająca w sensie ogólnej urody. Dobrze się z nią wygląda przy włosach w zdecydowanym kolorze (lepiej ciemnych), wyrazistych oczach i ustach, kościach policzkowych (vide Nicole Kidman). Mało wyraziste twarze blondynek czy jasnych szatynek z jasną oprawą oczu i dodatkowo jasną cerą wyglądają na rozmyte. Sama mam b. jasną skórę i mnie to nie zachwyca. Od zawsze bardziej podobały mi się osoby śniade, a przynajmniej lekko opalone, i taką lekko śniadą karnację chciałabym mieć, złota rybko ;-). W sezonie lekko opalam ciało z wyjątkiem twarzy, używam balsamów brązujących (choć to trochę upierdliwe) i przekonałam się do pudru brązującego. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade dziewczyny..: 14.08.07, 17:12 "Blada skóra jest znacznie bardziej wymagająca w sensie ogólnej urody. Dobrze się z nią wygląda przy włosach w zdecydowanym kolorze (lepiej ciemnych), wyrazistych oczach i ustach, kościach policzkowych (vide Nicole Kidman). Mało wyraziste twarze blondynek czy jasnych szatynek z jasną oprawą oczu i dodatkowo jasną cerą wyglądają na rozmyte. Sama mam b. jasną skórę i mnie to nie zachwyca. Od zawsze bardziej podobały mi się osoby śniade, a przynajmniej lekko opalone, i taką lekko śniadą karnację chciałabym mieć," zgadzam się w calej rozciaglosci. jesli chodzi o sztuczne przyciemniacze, to niestety nie. nie lubie odcienia jaki maja - niezaleznie czy to ziaja czy to dior - po prostu odcien bronzerow zawsze jest nie taki jak opalenizna:( Patrze na modelki z reklam bronzerow L'oreal, Garnier itp. i NIE podoba mi sie to. to juz wole bledzizne. Odpowiedz Link Zgłoś
amidalalala Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 02.08.07, 11:04 Lubię umiar - lekką opaleniznę. Co prawda sama jestem dość blada, ale na Lady Skvarę nie zrobię sie nigdy (pamiętam jedno lato - pracowałam sezonowo na powietrzu, koszmar - mulatki przy mnie wysiadały. A co najgorsze wszystkim się podobało, podczas gdy ja wstydziłam się wyjść do ludu). Ale ostatnio widziałam cudo - dziewczyna mleko. A co najgorsze, prawie wszyscy odwracali się z ostentacyjnym obrzydzeniem, ale w sumie mieszkam w dresiarskiej okolicy, więc nikogo nie powinno to dziwić. PIĘKNA!!! A tak na marginesie, podobno ciemna opalenizna jest modna już tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna0222 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 03.08.07, 09:51 Mi bardziej podoba sie ciemniejsza karnacja..nie spalona Bóg wie jak w solarium ale przynajmniej lekko opalona..wygląda zdrowiej, promienniej..Fakt..znalazłaby sie może jakaś osoba wśród znajomych która ma jaśniutką karnacje i wygląda ładnie ale jest to osoba bardzo zadbana o idealnej skórze zarówno na twarzy jak i całym ciele - bez najmniejszej krostki, zadrapania czy przebarwień..niestety takich osób jest mało..a wiadomo , że na jasnej skórze wszelkie niedoskonałości są dużo bardziej widoczne i wygląda to zle.. :/ Bardziej tez podobają mi sie ubrania na opalonych osobach niz na bladych..ale wiadomo - kwestia gustu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 03.08.07, 10:07 no dobra, ale bladosc ma ze sobą sporo problemów, co piszę jako typ mleka:) Taki typ skóry piekielnie latwo sie parzy, słowem trzeba na sibie nawet wychodząc na 2 godziny , nakładać grube filtry, bo inaczej jest sie czerwonym jak dupa indianina. W zasadzie nei pamietam wyjazdu, który mimo filtrów nei kończyłby sie mniejszym czy większym poparzeniem. I zanim ta opalenizna stanie się brazowanwa to przez tydzięń-1,5 czlowiek wygląda jak była flaga ZSRR - ludzie na ulicy sie oglądają ;/ Poza tym słońce generuje piegi, które bardzo widać na takim mlecznym kolorze. Z drugiej strony, jak słyszę o wyjazach znajomych do Tunezji czy Turcji to mi sie niedobrze robi - te kraje by mnie zabiły na wyjeżdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
shava A po co dołączyłaś link porno? 03.08.07, 12:34 mamy podziwiać piękno porno aktorek ? Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 03.08.07, 12:49 Nie każda bladolica wygląda jak w/w lily c:) Ja mam ciemne włosy i zielone oczy, do tego piegi, ale kolor skóry nie jest biały i eteryczny, jak z obrazów Botticellego tylko jakiś sinawy. Mi też podoba się taka skóra u osób, które właśnie mają taki typ urody, trochę jak elf, jasna skóra, jasne włosy, z rudawym połyskiem, jakimś trafem te wszystkie piękne eteryczne istoty mają długie włosy:) co też pasuje do całości. Nie każda blada jest ładna tak jak i nie każda opalona, spalona na indiankę i do tego kruczowłosa kojarzy się z tirówką, ale widziałam dziewczynę, która raczej z natury miała ciemniejszą skórę i ciemne włosy i wyglądała ślicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 12.08.07, 20:07 Ja mam ciemną karnację, a na dodatek bardzo szybko mnie łapie słońce. I nie czuję się tandetna. Nie chciałabym być blada. I żeby nie było - nie korzystam z solarium. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_a Jesli chodzi o koloryt, natura rzadko sie myli 13.08.07, 11:29 i kazdemu jest zazwyczaj ladnie z jego naturalnym odcieniem skory. Zazwyczaj blade blondynki, spieczone latem na ceglany odcien czerwieni, wygladaja srednio apetycznie. Wygladalyby duzo latwiej gdyby zostawily te biedna jasna cere w spokoju. Za to brunetkom i szatynkom, jesli nie przesadzaja, jest z opalenizna bardzo do twarzy. I tyle. Zreszta nawet jesli bladosc jest teraz niemodna, to i tak in the long run "wygrywaja" te ktore sie w mlodosci nie opalaly bo slonce okropnie postarza. Odpowiedz Link Zgłoś
karuzella23 Re: Jesli chodzi o koloryt, natura rzadko sie myl 13.08.07, 15:00 ja przystaje przy swojej teorii, nie lubie bladości i nikt mnie tu nie przekona ze blada skora jest ladna, wiec trzymam sie swojego dove i jestem zadowolona..dziwne ze komus sie blade podoba, jalubie zdrowy oliwkowy nie braz spalony. Odpowiedz Link Zgłoś
ashlady Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 13.08.07, 17:49 ja powiem tak - przesada w każdą strone nie jest dobra panienka spalona na świątecznego piernika z pewnością nie wygląda dobrze tak samo nie wygląda dobrze sinobiała skóra, bo wygląda się jak topielec, coś o tym wiem rozumiem, że można mieć ładny, kremowy odcień, ale nie każdy bledzioch jest szczęśliwym jego posiadaczem, np ja nie jestem w dodatku jedyną częścią ciała która nie opala mi sie naturalnie, są nogi i to wygląda źle, zwłaszcza w kontraście do złotego odcienia reszty ciała - a jak tu chodzić całe lato w długich spodniach - no bezsens totalny używam balsamu brązującego i dzięki temu wyglądam zdecydowanie lepiej, a co za tym idzie mam lepsze samopoczucie:) nie używam samoopalaczy, ani nie chodzę na solarium Odpowiedz Link Zgłoś
karuzella23 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 14.08.07, 16:25 no własnie o to mi chodziło zgadzam się w stu procentach z toba, tez używam balsamów brązujących i nie korzystam z solarium bo nie chce niszczyc skory a z kolei blada skora i twarz tez mi nie pasuje, na szczescie zrobili dove do ciala i twarzy ktory daje naturalny kolor opalenizny. Odpowiedz Link Zgłoś
zara23 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 17.08.07, 12:18 jestem mulatką i nigdy by mi nie przyszlo do głowy zeby sie "wybielać". Wydaje mi się że najpiękniejsza jest skóra zadbana, gładka, nawilżona - to chyba jest ważniejsze niż kolor. jak sie jakas opali na pomaranczowo albo chodzi na solarium od 5 lat codziennie to nic dziwnego ze pozniej wyglada jak wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 17.08.07, 18:12 > jestem mulatką i nigdy by mi nie przyszlo do głowy zeby > sie "wybielać". ciekawe ze naturalnie biale dziewczyny maja trudnosci z taka akceptacja swojego wygladu i usiluja sie sztucznie przyciemniac byc moze ten watek stanowi reakcje na histerie solarniana; w ciagu ostatniego miesiaca mialam okazje widziec dwie opalone osoby i widok byl straszny, jak ofiary poparzen albo jakiejs choroby skory Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja29 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 19.09.07, 15:56 Czy ten wątek to jakaś akcja reklamowa Dove? Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 20.09.07, 13:56 Pistacja bardzo dobre pytanie:))) bo tak to brzmi: "blade najpiekniejsze, grube najpiekniejsze, z cellulitem najpiekniejsze, ze zmarszczkami najpiekniejsze: :D jak akcja dove "pokochaj sama siebie", czyt. "uzywaj naszych kosmetykow, nawet jak jestes brzydka to jestes piekna". jaasne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sandrunia87 Re: Blade najpiekniejsze dziewczyny..: 20.09.07, 13:43 Hmm zauważcie co robia japonki i inne "skośnookie" piekności. Wiekszosc azjatek usiluje jak najbardziej rozjasnic swoja skore... (podobnie jak Kleopatra;) Jasna, cienka, delikatna skora jest typowa dla kobiet. Kiedys czytalam ksiazke pt. Przetrwaja Najpiekniejsi (juz dokladnie tytulu nie pamietam) i tam to wszystko zostalo naukowo wyjasnione... opalenizna jest taka modna, zwlaszcza wsrod kobiet, a ponoc ciemniejsza skora to męski atrybut. Wsrod ludzi kazdej rasy kobiety maja nieco jasniejsza skore:) Ja mam naturalnia blada skore, ale lubie sie opalic, bo rumience sa rownie piekne:P Odpowiedz Link Zgłoś