Dodaj do ulubionych

czy czujecie się stare?

IP: *.4web.pl 25.06.03, 23:59
czy wiek 23 lat to już dużo? jak postrzegacie swój wiek, czy czujecie się
młode, na ile wyglądacie, a ile macie naprawde, jak wasze samopoczucie w
związku z upływającym czasem?
ja mam 23 i czuję się już trochę stara, czasami widze, ze niektóre twory
popkultury już nie są adresowane do mnie i to budzi we mnie niepokuj, że
jestem towarem przeterminowanym......
napiszcie o swoim samopoczuciu w związku z wiekiem
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: czy czujecie się stare? IP: *.acn.pl 26.06.03, 00:44
      Jak miałam 23 to sie pewnie czułam staro ;-). Teraz mam 27 i o 23-latkach
      myslę:" Boże jakie młode..Gdybym miała 23 lata to bym tyle rzeczy zrobiła".
      Więc chyba czuje sie staro,bo ciągle mam wrażenie ,ze na nic juz nie mam
      czasu,że tyle zawaliłam,że tyle czasu straciłam...
      Wygladam na trochę młodszą,ale to nie ma żadnego wpływu na to jak się czuję.
      • Gość: mikka Re: czy czujecie się stare? IP: 80.48.129.* 26.06.03, 00:52
        Mam 23 lata i wcale się staro nie czuję. Tych "tworów popkultury", o których
        piszesz, wcale mi nie szkoda. Widzę, że przez ostatnie 5 lat stałam się
        mądrzejsza, weselsza, mniej zakompleksiona. Myślę, że z wiekiem bede się czuła
        coraz lepiej ze sobą.
        Nie boję się zmarszczak (choć im zapobiegam, np. nigdy sie nie opalam), ani
        sflaczałego biustu.
        Boje się, że jak będę stara, to będę zrzędzić, nie będzie mi sie chciało
        próbować nowych rzeczy. Moja mama, na przykład, jest po 50. i nie umie obsłużyć
        magnetowidu, bardzo chce się zapisać na angielski (lubi podróże), ale ciągle
        sobie wmawia, że już jest na to za stara. Tego sie boję.
    • fresa1 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 10:13
      Gość portalu: lola napisał(a):

> czy wiek 23 lat to już dużo? jak postrzegacie swój wiek, czy czujecie się
      > młode, na ile wyglądacie, a ile macie naprawde, jak wasze samopoczucie w
      > związku z upływającym czasem?
      > ja mam 23 i czuję się już trochę stara, czasami widze, ze niektóre twory
      > popkultury już nie są adresowane do mnie i to budzi we mnie niepokuj, że
      > jestem towarem przeterminowanym......
      > napiszcie o swoim samopoczuciu w związku z wiekiem
      Zupelnie nie czuje sie staro, mam poczucie ze wszystko przedemną i ze mam
      przed soba o wiele wiecej otwartych mozliwosci niz przed dwudziestka. A tak
      naprawde niektóre twory popkultury nigdy nie byly do mnie adresowane,
      niezależnie od tego czy mialabym lat 15 czy 25. Naprawdę trudno mi oceniać na
      ile lat wyglądam, ale nie wyobrażam sobie takiego podejscia - nie zapiszę sie
      na angielski bo jestem za stara - jeszcze przez wiele, wiele lat.
      • ashanti5 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 10:18
        mam 25 lat, podobno wyglądam na 18 , ale czuję się strasznie staro. Mam wręcz
        obsesje na punkcie uciekającego czasu. Nie boję się fizycznego zestarzenia, ale
        boję się, że nie zdążę zrobić wszystkich rzeczy, któe bym chciałą zrobić.
        Nie podoba mi sie dorosłe życie i ciągle wracam myślami do wczesnej młodości.
        Ciągle uciekam od przejawów dorosłości. I coraz częściej przyłapuję się na tym
        fatalnym uczuciu zazdrości względem nastolatek. próbuję z tym walczyć :)
        • maga19 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 10:42
          A ja za pol roku koncze 26. Tez nie wygladam na tyle(tak mowia),ale czuje sie
          staro. Najsmieszniejsze jest to, ze kiedy chce sobie przypomniec ile mam lat,
          tak dla siebie, to zawsze wychodzi mi 24. To chyba taka autopociecha;)
          Zaczynam wypatrywac zmian na swoim ciele i wydaje mi sie, ze teraz to juz
          tylko bedzie gorzej:(
    • Gość: Magnolia Re: czy czujecie się stare? IP: *.crowley.pl 26.06.03, 10:49
      Mam 29 i zdecydowanie nie. W kwietniu wyszłam za mąż i rozpoczęłam tez jakoś
      nowy etap. Nie wyglądam na tyle. W kontaktach zawodowych ludzie kojarzą że nie
      moge mieć 23, bo już jakiś czas temu skończyłam studia i długo pracuje.
      Ale tak "prywatnie" to jak sie nie przyznamto nikomu nie przyjdzie do głowy.
      Na pewno nie widać tego po mojej twarzy. I w dużej mierze (opinia także
      kosmetyczki) zawdzięczam to nie przesadzaniu z kosmetykami, zwłaszcza
      makijażem. Podkładu zaczęłam używać mając 24 lata, teraz tez nie maluję się
      bardzo ,a le dbam o dobre kremy.
      Wię cnapewno moja twarz wygląda młodizej niż niektórych 20 latek z maską na
      twarzy robioną od 12 roku życia
      • Gość: ania do maga19 i ashanti5 IP: *.pwsbia.edu.pl / 172.16.0.* 26.06.03, 11:32
        czesc,
        za 2 miesiace (ojej, to juz?) koncze 26 lat. i czuje sie staro.
        tez mysle, ze bedzie gorzej, z wygladem i samopoczuciem. Nie rodzilam (brzi jak
        wyznanie sekretne), wiem, ze stanie sie to ok 30 i troche to bedzie szok dla
        organizmu i bede pewnie gorzej "dochodzic do siebie" niz np 20 latka, ktorej
        dziecko idzie wlasnie do 1 klasy..
        obserwuje rozne rzeczy tu i tam, np slabiej napieta skora itp,..
        A co do nastolatek-czasami wiem, ze juz naprawde przesadzam, ale irytuja mnie
        rozkrzyczane 16latki w autobusie,..kiedy wracam z pracy,..
        pozdrowienia, 3majcie sie dziewczyny! (ps a moze jakis klub 25/6 latek :)?
        ania
        • maga19 Re: do maga19 i ashanti5 26.06.03, 11:40
          Popieram, popieram... Tez tak mam z tymi rozkrzyczanymi nastolatkami. A nawet
          zauwazylam u siebie awersje do zbytniego pokazywania ciala-zero odkrytego
          brzucha, spodniczka nie za krotka, Boze, chyba sie starzeje!!!!!Pozdr.
          PS-tez nie mam dzieci
          • Gość: kaja Re: do maga19 i ashanti5 IP: 212.244.254.* 26.06.03, 12:35
            to ta dolanczam do reszty!
            mimo skonczonej dwudziestki piatki chyba mam pstro w glowie:)
            staro sie nie czuje, ale zdaje sobie sprawe, ze ten wiek do czegos zobowiazuje.
            ...ciagle czuje sie jak dwudziestka, no! dwudziestka dwojka!

pozdrawiam wszystkie mlode i stare!
    • Gość: koholog Re: czy czujecie się stare? IP: *.crowley.pl 26.06.03, 11:32

Mam 26 lat, ale mój wiek od paru lat to 23 :) Nie czuję się stara i to mnie
      niepokoi! :)
    • Gość: Mathusalema Re: czy czujecie się stare? IP: 217.153.45.* 26.06.03, 11:41
      Dziewczyny, jestem przerażona Waszym samopoczuciem i stanem ducha i umysłu!!!
      Co z Wami będzie za 10, 20 lat, gdy już terz przed 30-tką czujecie się stare?
      To na pewno nie jest sprawa wyglądu, a ni sprawności fizycznej, to jest stan
      Waszego umysłu. Weźcie się za siebie, póki nie jest jeszcze za późno, bo za
      parę lat będziecie zgorzkniałymi babami nie do życia. Pamiętajcie: można być 18-
      letnią staruszką i 80-letnią młodzianką (to wszystko dzieje sie w głowie)!!!!
      Mathusalema
      • Gość: ania Re: czy czujecie się stare? IP: *.pwsbia.edu.pl / 172.16.0.* 26.06.03, 12:06
        masz racje, ze to sie dzieje w glowie i trzeba z tym walczyc.
        ale moze to jest tez kwestia ogolnego przygnebienia (bo nie chodzi w koncu
        tylko o cialo ). Ja np nigdy sobie nie wyobrazalam, ze w wieku 25 lat bede po
        pracy marzyla o miejscu siedzacym w autobusie (jade 45 minut), a jeszcze
        prowadzenie domu i studia,..Zmeczenie. Nie zawsze jest latwo sie usmiechnac.
        A ja jestm w dodatku typem jesiennym (M.Umer nazywa to "genetycznym smutkiem").
        pozdrawiam, ania
    • kropeska Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 14:22

> ja mam 23 i czuję się już trochę stara, czasami widze, ze niektóre twory
      > popkultury już nie są adresowane do mnie i to budzi we mnie niepokuj, że
      > jestem towarem przeterminowanym......
      > napiszcie o swoim samopoczuciu w związku z wiekiem

Tak.. :(((
      Wygladam mlodo i zdaje sobie sprawe, ze tyle zycia przede mna, a i tak czuje
      sie staro. Najgorzej, ze nie zapisze sie na lekcje baletu/tenisa/tanca/gry na
      pianinie - wszedzie slysze, ze do tego jestem za stara. Bez sensu, buntuje
      sie !! Dorosli tez powinni miec wiecej mozliwosci roznego rozwoju, zabawy, bo
      aerobik i silownia to nie moje swiaty :((
      Nie uczesze sie w 2 kitki bo ludzie pukaja sie w czolo na ten widok. A ja lubie
      kolorowe ubrania, kolorowe torebki, detale, wiec kurde czemu niby spoleczenstwo
      daje mi do zrozumienia, ze jestem na to ZA stara ???
      Doluje sie jak zmierza mnie nastolatki od gory do dolu i takim wzrokiem jakby
      dawaly mi do zrozumienia, ze jestem niemodna/szara mysza/zestresowana. Czasem
      potrafia dokuczyc takie nastolatki, szczegolnie jesli sa w grupie, bywaja
      wulgarne i odwazne.
      Uwielbiam wesole miasteczka, maskotki, wszelkie miski czy to owieczki, myszki
      czy tygryski. Mam bryloczek-maskotke, ostatnio znajoma kiwala z politowaniem na
      ten widok. A w kolorowej koszulce z myszka chodze tylko po domu, bo nie chce
      narazic sie na wysmianie. Nie raz slysze "ale ty jestes dziecinna, powinnas
      dorosnac i zachowywac sie stosownie do swojego wieku". Do mojego wieku ? Mam 24
      lata, mam zachowywac sie jak stateczna 70 latka ?? To jest chore, mam wrazenie,
      ze jest przepasc, nie ma niczego posredniego dla 20 latek. Masz 19 lat,
      wszelkie glupoty sa dozwolone, nagle za pare dni oczekuje sie od ciebie, bo
      stuknela 20-ka, ze bedziesz madra, dorosla, doswiadczona i powazna niczym
      statuetka z porcelany.
      Denerwuje mnie jesli rozne objawy energii, odrobina szalenstwa sa kwitowane
      przez kolezanki "no nie zachowuj sie jak dziecko" a kiedy namawiam bysmy np bez
      butow lataly po trawniku czy graly w pilke, wskoczyly do fontanny itp..
      slysze "za stare jestesmy na takie wyglupy"
      Dlatego sie wlasnie czuje stara, bo spoleczenstwo robi ze mnie stara. ZE MNIE,
      Z WAS, Z INNYCH mlodych i witalnych kobiet.
      • Gość: kiwi Re: czy czujecie się stare? IP: *.kprm.gov.pl 26.06.03, 14:30
        Dziewczyny, ma miłość Boską, o czym Wy mówicie?????????? Mam 34 lata, jestem
        kobietą balzakowską i wcale nie czuję się staro! Wprost przeciwnie, wyglądam
        sporo młodziej, jestem optymistką, walczę sobie ze zmarszczkami mimicznymi i
        czuję się świetnie. Niedługo zamierzam zajść w ciążę - no cóż macica ma jednak
        swoje lata i nie ma z czym już zwlekać...
        Pozdrawiam wszystkie kobiety młode, bardzo młode i te zawsze najmłodsze (30-
        tki...)
      • kropeska TAK !!! i jeszcze cos... 26.06.03, 14:32
        Jeszcze zapomnialam o jedym; presja jaka wywoluja madia i prasa. Kiedy czytam
        ze jakas 20 letnia aktorka/piosenkarka/modelka ma juz narzeczonego, mnostwo
        kasy na koncie, zarabia duzo i wlasnie buduje nowy dom na majorce, ma super
        woz, super cialo i super narzeczonego i wszystko wogole super - wowczas jeszcze
        gorzej czuje sie stara, bo mam 24 lata, jeszcze nie skonczylam studiow, nie mam
        mieszkania i przez najblizsze pare lat nie zapowiada sie aby cos sie w tej
        kwestii zmienilo, nie jestem taka super hiper odlotowa, a na koncie debet. W
        dodatku otwieram kazda gazete a w niej usmiechniete twarze 15 latek reklamujace
        kremy dla 30 latek. No i fakt, ze mezczyzni-rowiesnicy lataja za pare lat
        mlodszymi ode mnie. Az nie chce myslec jak paskudnie musza sie czuc samotne 40-
        ki.. :(((
        Aha, ubolewam juz nad tym, ze wszystkie moje dawne przyjaciolki juz zonate i
        dzieciate i ze nie ma juz szans na bezstroskie wypady do dyskotek, weekendy na
        wsi czy nad morzem, flirtowanie czy bezstroskie wydawanie pieniedzy. Teraz
        tylko spotkania na kawke, wspominanie jak bylo, wszystko zaplanowane od a do z
        bo dziecko trzeba odebrac z przedszkola, bo obia mezowi ugotowac, do kina
        zadnej nie wyciagne, bo maz zazdrosny albo nie zostanie z dzieckiem albo albo..
        blee.. ja tak chyba zyc nie potrafie :(((
      • naila Re: czy czujecie się stare? 28.06.03, 11:52
        Kropeska, tak trzymać! Nie daj w sobie zabić tej dziecięcej radosności!

Ja jestem tuż przed 30-tką i dziwię się, że mam tyle, bo czuję się na dobrych
        kilka lat mniej, ale na pewno nie na naście, bo wtedy miało się
        inne 'myślenie', takie jakby głupsze, chichotliwe... Teraz czuje się swoją
        wartość, nie jest się tak bardzo zależnym, nieco inne horyzonty, ale to nie
        znaczy, że buzia w ciup :) i rączki na kolanka :)) Tego życia jest tak mało,
        że szkoda go na sztuczności i inne takie. Cieszę się z tego, że stać mnie na
        szaleństwo i w nosie mam spojrzenia podbabciałych dwudziestokilkuletnich.

Miałam czas, że czułam się staro. Jak siedziałam dwa lata z małym dzieckiem w
        domu zarywając noce stojąc przy łóżeczku, ciągle śpiąca i zmęczona. Odżyłam
        jak dziecko podrosło, a ja się mogłam wysypiać.
    • ladyblue dziewczyny, puknijcie się w głowę i to mocno 26.06.03, 14:56
      jak w TAKIM wikeu czujecie sie staro to co bedzie po 30? w dniu 30-tych urodzin
      pozostaje tylko położyć się i umrzeć?
      wiecej dystansu ;P

kropeska - ja ci dam jedna dobrą radę - pieprz to co myśla inni i rób to na co
      masz ochotę, niezależnie od tego czy to są włosy w kucyki czy wesołe
      miasteczko. to sie świetnie sprawdza w praktyce. a ze ktoś na ciebie sie krzywo
      popatrzy to jego problem - głupi jest i tyle. na balet faktycznie lata juz
      chyba nie te, ale na tenis spokojnei mozesz sie zapisać, mistryznia świata nie
      zostaniesz, ale rekreacyjnie spokojnie sobie pograsz.

i do wszystkich ;P

NIE PRZESTAJEMY SIE BAWIĆ KIEDY SIE STARZEJEMY,
      ALE STARZEJEMY SIE KIEDY PRZESTAJEMY SIĘ BAWIĆ.
      • kropeska Re: dziewczyny, puknijcie się w głowę i to mocno 26.06.03, 21:13
        ladyblue napisała:

>
        > kropeska - ja ci dam jedna dobrą radę - pieprz to co myśla inni i rób to na
        co
        > masz ochotę, niezależnie od tego czy to są włosy w kucyki czy wesołe
        > miasteczko. to sie świetnie sprawdza w praktyce. a ze ktoś na ciebie sie
        krzywo
        >
        > popatrzy to jego problem - głupi jest i tyle. na balet faktycznie lata juz
        > chyba nie te, ale na tenis spokojnei mozesz sie zapisać, mistryznia świata
        nie
        > zostaniesz, ale rekreacyjnie spokojnie sobie pograsz.
        >
        > i do wszystkich ;P
        >
        > NIE PRZESTAJEMY SIE BAWIĆ KIEDY SIE STARZEJEMY,
        > ALE STARZEJEMY SIE KIEDY PRZESTAJEMY SIĘ BAWIĆ.

dzieki kochana, takiego kopniaka chyba bylo mi trzeba ;)))
        a ten cytat sobie na scianie wymaluje normalnie !! Jest rewelacyjny !!
      • Gość: rycząca piętnastka Re: dziewczyny, puknijcie się w głowę i to mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 22:23
        właśnie, byle tak dalej, ladyblue. !00% racji i piąteczka na zachętę.
    • Gość: Katka Re: czy czujecie się stare? IP: *.net.autocom.pl 26.06.03, 15:09
      Czy to jakiś zbiorowy kryzys 20-sto parolatek. Dziewczyny nie przesadzajcie
      życie zaczyna się dopiero po 30-stce!
      Mam 35 lat wyglądam lepiej niż 10 lat temu, czuje się lepiej, jestem weselsza,
      patrzę na wszystko z większym dystansem, co sprawia, że świat jest lepszy i
      mniej w nim problemów kiedyś wyolbrzymianych przeze mnie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej pogody ducha.
      Katka

• maga19 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 15:42
        Mam nadzieje, ze tak bedzie!!!!Teraz dziwnie mi sie zyje myslac, ze mam wiecej
        do 30 naz 20! Jedyne, co mnie ciesz to to, ze zdaze skonczyc studia przed 30:)
        pozdr.
        • Gość: Balbina Alexandra Re: czy czujecie się stare? IP: *.interglob.com.pl / 192.168.0.* 26.06.03, 16:49
          trochę mnie przeraziły te niektóre teksty... bo ja podobnie ja jedna
          forumowiczka boję się tego że czuję się coraz mlodziej z roku na rok ;)
          ZAliczam się juz do klubu dziewczyn po 25 roku zycia - za pół roku skończę 26
          latek. I wiecie co? CZuję się lepiej i jestem szczęśliwsza niż np w szkole
          średniej... Na studiach było mi cięzko, bo od samego początku pracowałam,
          studiowałam dziennie przez wiele godzin, prowadziłam dom bo wczesnie
          wyprowadziłam się z domu! I wtedy naprawdę czułam się staro,w ieku 22 lat nie
          byłam skłonna ubierać się w niektóre ciuchy bo już do mnie "nie pasują", jak o
          tym myślę teraz to śmiać mi się chce! Z roku na rok wygladam coraz lepiej, i
          naprawdę żyje mi się teraz lepiej niż kiedyś. Dopiero teraz czuję się naprawe
          i wolna i nic mnie nie krępuje, mam czas na zgłębianie swoich zainteresowań,
          na pracę która mnie absolutnie pochłania... Właśnie teraz czuję że moge
          jeszcze wyjątkowo dużo osiągnąć, że właściwie nie ma żadnych granic...
          Nie zawsze tak było, długo dochodziłam do obecnej postawy... Choroba,
          psychoterapia a potem cięzki wypadek... Ale teraz jestem SZCZĘŚLIWA. I nie
          boję się przyszłości.
          Co do popularnej mody - nawet jak miałam 16 lat to czułam że wiele rzeczy jest
          nie dla mnie :) Teraz wyglądam dużo młodziej, ubieram się w bojówki i
          dopasowane topy, mam piękny tatuaż na brzuchu, zrobiony już w "dojrzałym"
          wieku choć znajmomi wymownie pukali się w czoło...
          Jest może jedna rzecz która mnie trochę marwti, bo na razie nie wyobrażam
          sobie siebie jako matki, a gros moich koleżanek w okolicy 30 lub ciut po ma
          ogromne problemy z zajściem w ciążę... A ja bardzo chciałabym miec dzieci ale
          jeszcze nie teraz, z wielu względów.
          Co to zamęznych i dzieciatych koleznaek - coś w tym jest, sporo kontaktów się
          pourywało, bo mąż, bo dziecko... A poza tym często jest zazdrość, że ty
          jeszcze jesteś wolna, robisz coś fajnego, praca, kariera, a wiele młodych
          matek po prostu przestaje dbać o siebie i w kontaktach z koleżankami nawet nie
          potrafią ukryc zawiści... Oczywiście że to wszystko nieprawda, moja
          przyjaciółka urodziła dziecko po wielu komplikacjach, mała wymagała dużo
          opieki i dwuletniej przerwy, a jednak przyjaciółka pozostała ta samą
          dziewczyną, śliczną, mądrą, właśnie kończy studia, widzimy sie tak często jak
          tylko się da, mąż zostaje z córeczką, a my do kina, potańczyć itd!
          Morał jest prosty: upływ czasu i starzenie się to kwestia "all in the mind"
          jak to mawiają Angole. Są 16 o duszy staruszki i staruszki które duchowo czują
          się nastolatkami...
    • Gość: rycząca piętnastka Jaka ja się czuję stara. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 16:02
      w styczniu kończę 16 lat. Jak sobie myśle o 10 latkach. Bosh, jakie one są
      młode - ani zmarszczek, ani cycków do kolan, ani pomarszczonej dupiny,
      niektóre nawet siwych włosów nie mają. A hja? Nad grobem stoję już niemalże
    • Gość: melmire Re: czy czujecie się stare? IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 26.06.03, 21:40
      czasem sie czuje staro jak czytam to forum i zaczynam wynajdowac u siebie
      objawy uwiadu starczego :)
      • maga19 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 22:24
        Ha ha , dobre to bylo! A czym to mialoby sie charaktryzowac;)Poszukam u siebie!
        • Gość: melmire Re: czy czujecie się stare? IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 26.06.03, 22:42
          No wiesz.........po dwudziestce skora traci jedrnosc...........rysy sie
          rozmazuja.........piersi oklapuja........zmarszczki wypelzaja na twarz (oraz
          na ramiona, na co zwrocilam uwage dopiero po watkach o katastroficznych
          skutkach opalania).......tradzik natomiast nie znika, przeksztalca sie w
          schorzenie chroniczne..........;pryszcze wedruja po calym ciele, od posladkow
          po platki uszu.......skorki od paznokci rogowacieja, i w ogole poniewaz nigdy
          nie inwestowalam czasu ani srodkow w manicure to mam przechlapane.
          Przyznam sie ze nigdy wczesniej nie przeprowadzalam dokladnej inwentaryzacji
          mojej , pozal sie boze, urody, stad moze unikne depresji ktorej nabawic sie
          mozna wspominajac jedrnosc swojej skory sprzed lat kilku z galaretowatoscia
          tego co dzis otacza moje zwiotczala miesnie.
          A tak swoja droga, to nie znacie dobrego kremu na noc dla 24 latki chcacej
          powstrzymac nieublagany uplyw czasu? :D :D :D <----mam czasem takie ataki
          kobiecosci :D
          • maga19 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 22:46
            Boze spojrzalam w lustro a tam mam policzki opadniete po kolana;)
            A krem to Ziaja Jogurtowy nawilzajaco-regenerujacy, tak Ci mowi 25 i pol
            latka:)
            • Gość: melmire Re: czy czujecie się stare? IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 26.06.03, 22:50
              Nie ma! Za granica jestem, jak przyjade to kupie, ale jak sie do tego czasu
              ratowac??!! Przyjdzie mi obwisla skore do uszu spinaczami do bielizny
              przypinac!
              • maga19 Re: czy czujecie się stare? 26.06.03, 22:58
                Klamerki lepiej trzymaja:) Najlepszym kosmetykiem jest sen-dlatego udaje sie w
                objecia Morfeusza, czego i Tobie zycze:)pozdr.
                • Gość: melmire Re: czy czujecie się stare? IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 26.06.03, 23:01
                  Jaki morfeusz? Jeszcze przed mna sprzatanie, moze lepienie pierogow,
                  wypelnianie forumlarzy? Dlaczego ja wlasciwie tu siedze zamiast wziac sie do
                  roboty?
                  Milych snow :)
    • an_ni Re: czy czujecie się stare? 27.06.03, 10:04
      taka stra a nie zna ortografii - niepokój sie pisze
      • Gość: lala mam cie w ........ IP: *.4web.pl 27.06.03, 15:11
        a widzisz jak się zagalopowałam, zejdz ze mnie, bo nie lubie jak ktoś się o
        pierdoły przyczepia, nie masz nic ciekawszego do powiedzenia tylko wypatrywanie
        błędów ortograficznych, widzisz a ja jestem dysortografem i mam cie w dupie
    • wojtow Re: czy czujecie się stare? 27.06.03, 17:35
      Ja mam 27 lat.

Na Twoje pytanie: tak i nie.

Generalnie mi ten wiek odpowiada.
      • kaa1 Re: czy czujecie się stare? 28.06.03, 11:54
        ja mam 29 i wszystko byloby ok
        gdyby nie to ze jestem nieszczesliwie zakochana :-)
        • Gość: Katka Re: czy czujecie się stare? IP: *.net.autocom.pl 28.06.03, 12:11
          kaa1 napisała:

> ja mam 29 i wszystko byloby ok
          > gdyby nie to ze jestem nieszczesliwie zakochana :-)

A z tym to już wiek niema nic wspólnego ; )))).

Życzę powodzenia i szczęśliwej miłości
          Katka

• Gość: noc Re: czy czujecie się stare? IP: *.server.ntli.net 28.06.03, 21:15
          Ja mam 29 (no prawie bo za pare dni ;-) i nie chce mi sie wierzyc ze taka
          stara jestem, bo wciaz mi sie wydaje ze mam z osiemnascie ;-)
          Jezu jak ten czas leci!!!
          • Gość: helen Re: czy czujecie się stare? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 22:11
            Mam to samo...26 lat a czuje sie jakbym dopiero szła na studia. Głupoty mi w
            głowie. Nawet nie wiem kiedy ten czas tak zleciał. Najgorsze jest to, że
            byłabym całkiem szczęsliwa gdyby nie fakt, że moje najbliższe otoczenie a
            przede wszystkim rodzina, ciągle dogryza mi że taka stara i męża jeszcze nie
            mam, a moja ciocia w moim wieku to już jedno dziecko i drugie w
            drodze...Przyznam, że tak jak cieszę się życiem tak spotkania w gronie
            najbliższych mnie naprawdę dołują. Mówię sobie, że powinnam mieć to gdzieś, bo
            przecież to moje życie i mam prawo przeżyć je tak jak chcę i bawić się jeżeli
            jeszcze mam na to ochotę, ale z drugiej strony komentarze ze strony rodziny że
            oni do dziadków na ślub nie przyjdą (czyli do mnie jak będę miała 30 lat) są
            naprawdę dołujące. Ryczeć się chce:( Ograniczam kontakty z rodziną do minimum,
            bo poprostu nie umiem się bronić, a odpyskować też głupio. Pozdrawiam Was
            wszystkie.
            • maga19 Re: czy czujecie się stare? 28.06.03, 22:23
              Nie przejmuj sie! Ja rowniez nie mam dzieci i nie planuje w najblizszej
              przyszlosci (jezeli w ogole!). Jestem cztery lata po slubie, dobrze jest. Moje
              kolezanki w wiekszosci albo juz maja dzieci albo bardzo chca. Rodzina tez mi
              docina-ze niby gdzie to dziecko, bo to juz 4 lata... Nie wyszlas za maz, nie
              planujesz, masz do tego prawo! W ktorym kodeksie jest zapis, ze kobieta w
              okreslonym wieku jest juz stara panna, bez szans (no chyba w jakims kodeksie
              moralnym czlonkow rodziny)Czy posiadanie rodziny jest wyznacznikiem czyjegos
              sukcesu? NIEEEEE! pozdr.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka